Cumartesi, Ağustos 26, 2006

3 KATLI 60 KİŞİLİK DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Nerden başlasaaaam nasıl anlatsam oldukça meşakatli bir pastayı nihayet oluşturdum ve yiyenlerden de tam not aldığı için hem ayrı bir keyif aldım hem de rahat rahat uygulanabilecek bir tarif olması sevindirdi beni.Genelde pastaları yaparken hem üstündeki kaplamayı kaldırabilecek hemde yerken yumuşak kek hissi verecek bir kek bulmak oldukça zor oluyor ama bu iki özelliği içinde barındırabilen bir keki sevgili Burcu'cuğumun sitesinde yakalayabilme şansım oldu.Sevgili Yeşim'de eşinin doğum günü pastasını hem bu kekle yapmış ve tam not almışken denemeliyim diye düşündüm bende üstünü nasıl olsa çikolatalı ganajla kaplayacaktım.Böylelikle işe koyuldum.Eveeet lafı fazla uzatmadan tariflere geçelim artık.keklerin tariflerini çift kat uyguladım.
PASTAMIZIN KAKAOLU KEKİ
MALZEMELER:6 adet yumurta
20 çorba kaşığı toz şeker
20 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 paket ülker kakao (50gr)

YAPILIŞI : Yumurta,şeker ve vanilya'yı iyice çırpıyoruz.Diğer yandan un,kabartma tozu ve kakaoyu elekten geçirip yumurtalı karışımımızla birleştirip çırpmaya devam ediyoruz.Homojen bir karışım elde ettikten sonra kalıba alıyoruz.(yedi adet altıgen kalıplarından en büyüğünü kullandım.daire kalıpta yapacaksanız 30cm2lik ideal olacaktır.)Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 40-45 dak kadar pişiriyoruz ve kürdan testinden sonra çıkarıp tel ızgaranın üzerinde dinlendirmeye bırakıyoruz.

DAİRE VE KALP ŞEKLİNDEKİ KEKİMİZ

Kakaolu kekimizin ölçülerinin aynısını ancak kako eklemiyoruz onun yerine iki kaşık daha un ekliyoruz(yani 20 kaşık un değil 22kaşık un kullanıyoruz) elde ettğimi hamurun aşağı yukarı 3/2sini ayırıp 2 yemek kaşığı haşhaş koyup karıştırıyoruz.24cm'lik çember kalıbımızda yine 180 derece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
Kalp kekimiz ise hamurumuzum 3/1 birlik kısmı kalmıştı bu hamura Yarım çay kaşığı kadar kırmızı toz gıda boyası ekleyip karıştırıyoruz 18cm'lik kalbımıza hamurumuzu alıp pişiriyoruz.Hepsini tel üzerinde dinlendiriyoruz.

BEYAZ VE BİTTER ÇİKOLATALI GANAJ
BİTER ÇİKOLATALI GANAJIMIZ İÇİN MALZEMELER: 1KG.Kuvartür bitter çikolata,800gr.krema,1/2çay kaşığı tuz,1yemek kaşığı tarçın(tarçın ve nescafe şart değil isterseniz kullanmayabilirsiniz ben aroma olsun diye kullandım),2yemek kaşığı nescafe,60gr tereyağ.
YAPILIŞI:Çikolatamızı minik minik kıyıyoruz,nescafe,tuz,tarçın karştırıp bir kanara alıyoruz.Diğer yanda kremamızı kaynatıp altını söndürüyoruz çikolatamızı ve tereyağımızı da ekleyip iyice karıştırıyoruz pürüzsüz hale gelince dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz.


BEYAZ ÇİKOLATALI GANAJIMIZ İÇİN MALZEMELER: 1,5KG Kuvertür fildişi (beyaz) çikolata
200gr.tereyağ,1,5kapak rom (isterseniz kullanmayabilirsiniz)350-400gr krema.
YAPILIŞI:Beyaz çikolatamızı olabildiğince minik kıyıp benmari uslü eritip yağ ve krema ekleyip iyice karıştırıyoruz(Karıştırma işlemi mikser değil tahta kaşıkla elde karıştırıyoruz her iki çikolatada karıştırma tahta kaşıkla olacak.)ve soğuması için dolaba koyuyoruz.
Kekleri daha rahat kesip üzerlerinde daha rahat rütujlar yaptığımız için kekleri her zaman bir iki gün önceden yapıp streç filme sarıp dolapta muhafaza edebilirsiniz ben de iki gün önceden yaptığım kekleri buzdolabından çıkardım ve eşit oranda ikiye böldüm.ikiye böldüğümüz keklerden kakaolu kekin içini acıbadem aromalı-ılık sütle,haşhaşlı kekin içini kayısı aromalı-ılık sütle,kalpli kekimizin içini de çilek aromalı-ılık sütle ıslatıyoruz.(Aromaları aktarlardan temin edebilirsiniz.Pasta yapımında kullanacağınızı mutlaka belirtin.)


Şimdi bize gerekli olan ekipmanlarımızı çıkarıyoruz;
Döner tablamız(360Dönebilen yüksek ayaklı bir pasta tabağı).
Diskimiz(Pastalarımızı döner tabaktan diğer tarafa almamızı kolylaştıran düz kenarları olmayan tabak büyüklüğünde metal bir disk),
Krema sıkma torbamız ve değişik boyutlarda uçlar,
Büyük küçük spatula,
Geniş ağızlı spatula döner tabladan pastamızı almaya yarıyor.


Çikolatalarımızı soğuttuktan sonra dolaptan çıkarıyoruz mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.Beyaz ganajımızın içine romu da ilave ediyoruz.
PASTAMIZI OLUŞTURMA AŞAMASI:
Sıkma torbamıza çikolatalı ganajımızı dolduruyoruz ve kekimizin alt katını alıp döner tablamıza oturtuyoruz.Kekimizin kenarlarından bir parmak içerde kalacak gibi önce ganajımızı sıkıyoruz daha sonra içinin tümünü ganajla kaplıyoruz üzerine dilediğiniz meyvalarımızı diziyoruz(ben franbuazlı yaptım)Üzerine tekrar ganajımızdan sürüp diğer kek katımızı üzerine kapatıyoruz.

Kalpli kekimizi de alıyoruz onun da içini çikolata ile kaplayıp meyvalarini diziyoruz.Üstüne tekrar ganaj kaplayıp onun da ikinci katını üstüne kapatıp bir kenara alıyoruz.

Şimdi bitter çikolata ile kapladığımız kakaolu kekimizi alıp üstünü ve kenarlarını ganajla kaplıyoruz ve isterseniz çikolata rendesi isterseniz kakao ile ya da benim gibi çakıl çikolata ile süslüyoruz ve bir kenara alıyoruz.
Beyaz çikolatalı ganajımızı sıkma torbasına alıp kekimizi döner tablamıza yerleştiriyoruz yine aynı şekilde kenarları bir parmak kalınlığında içerden olacak şekilde çikolatamızı sıkıyoruz ve içini kaplıyoruz.

Üzerine küp küp doğradığımız şeftalimizi diziyoruz(dilediğiniz meyvayı kullanabilirsiniz)onuda diziyoruz ve üzerine ganajımızı sürüyoruz

Kekimizin üst kapağını da kapatıyoruz.

Kenarlarını ve üstünü ganajla kaplıyoruz.

En üstünü de ben hindistan cevizi ile süsledim siz istediğiniz bir süsle süsleyebilirsiniz.(Örneğin minik beyaz drajelerle minik renkli şekerlemeler olabilir.)

Eveeet iki katımızın pastaları oluştuğuna göre artık katlardan ilkini oluşturabiliriz.Bitter çikolata ile kapladığımız büyük pastamızı bir tabağa yerleştiriyoruz üzerine tam ortasına bir küçük boy biz daire yapmıştık daire pastamızı oturtuyoruz ve katlar kayma yapmasın diye birbirlerine sabitliyoruz.Sabitleme işlemi için 5 adet şiş çöpü alıp birini tam ortasına diğerlerini de ortaya yakın dört köşeye yerleştiriyoruz.Beyaz olan ikinci katımızın üzerinden 2cm yüksekte kalacak gibi çöp şişlerimizi kesiyoruz ki gelecek olan diğer katda onun üstüne oturabilsin.

Sıra geldi içini bitter çikolatalı ganajımızla oluşturmaya başladığımız kalpli pastamızın kaplama aşamasına.Şimdi beyaz çikolatalı ganajımıza kırmızı gıda boyası veya benim kullandığım jel gıda boyası ben pembesini kullandım ama siz kırmızı toz gıda boyası ile yapacaksanız azar azar ilave ettiğinizde pembe rengi yakalayabilirsiniz.Toz gıda boyası ile ganajımızı iyice karıştırdıktan sonra kalpli pastamızın üstünü ve kenarlarını kaplıyoruz ben bu katı süslemedim kaşığın sırtı ile bastır çek yöntemi yapıp şekil verdim.

Bu katımızı da diğer katlarımızın üzerine oturtalım.

Böylelikle 3 katımız da yerini bulduu sıra geldi oturttuğumuz katların yanlarını bordürlemeye.
Bir paket kakaolu krem şantiyi 2/3 bardak soğuk sütle hazırlıyoruz.
Bir paket çilekli krem şantiyi 2/3 bardak soğuk sütle hazırlıyoruz.
Şantileri iki ayrı sıkma torbasına alıp katların bordürlerini yapıyoruz ki kat yerleri belli olmasın krem şantinin üzerine ben minik inciler koydum(inciler yenilebilir şekerlemedir.) siz de istediğiniz bir şey yerleştirebilir veya sade bırakabilirsiniz.Gittiğim yerde pastayla ilgilenemeyebilirim diye evde mumlarını ve maytaplarını da yerleştirdim.VE PASTAMIZ BİTTTİİİ;)))

NOT:Tüm resimlerin üzerini tıklayıp büyük halini görebilirsiniz.
AFİYET OLSUUUN...

33 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık!Gayet güzel görünüyor ve bir o kadar da meşakkatli.Sizi ilk sayfanızı yayınladığınızdan beri takip ediyorum birde blogdaşınız Burcu Hn'ı.Paslaşmalarınız süper.Demek insan yüreğini koymaya görsün bir işe bu sanal manal farketmiyor.Bir ortak payda da buluşuveriliyor.Sizleri bu hassas konudaki samimiyetiniz adına tebrik ediyorum ve sizin nezdinizde sizin gibi düşünenleri.Pastalarınızda birşey dikkatimi çekti.Ganajları iki farklı yöntemle hazırlıyorsunuz.Birinde krema sıcakken içine kuverturü eklediniz.Diğerinde kuvertturü benmari eritip kremayı öyle karıştırdınız.Yanılmıyorum di mi?Bu iki yöntem tatta farklılık yaratıyor mu?Ben de çikolata kursuna gitmiştim.Orada ilk yöntemi göstermişlerdi.Galiba çelişkiye düştüm.Sevgiyle Zuhal Hn...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhalcim,
Bu pastaları ilk yayıladığında sabırsızlıkla bekliyordum arkasından ne gelecek diye.Eğer seni birazcık olsun burdan tanıyabilmşsem ki öyle sanıyorum,demekki yanılmamışım.İşte güzellikler geldi oturdu buraya,üstelik harikalar diyarından sanki.Zuhalcim çok emek verip bizimle burda o güzel gönlünle bunları paylaşman inan takdire şayan bir davranış.Bu yüzden seni burdan tebrik ediyorum canım.(abartmıyorum inan)
Tekrar ellerine o güzel gönlüne sağlık,o güzel yüzünden gülümseme hiç eksik olmasın canım.

Sevgilerimle,
Gül

Adsız dedi ki...

Burcu'nun blogunda sizin fotografinizi gorunce aceba o mu dedim ve isminizide okuyunca gercekten yanilmadigimi anladim evet su gunlerde dahi kacinci kez izledigim cicek taksinin ayse hanimi:)Ilk once oyunculugunuzdan oturu tebrik etmek istiyorum ve simdide (blogunuzun hepsini okudum:)harika pastalarinizdan dolayi... ozellikle bu pasta tek kelimeyle sahane olmus,o kadar zahmet cekip bizlerle paylastiginiz icin tesekkurler..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA HÜLYACIĞIIIM;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bu arada ben yemek bloglarında ki samimi içten paylaşımcı yapıyı çok sevdiğim için böyle bir blog oluşturdum ve inan hiç sanal gelmiyor burdaki paylaşım;))Her zaman sen de gönül rahatlığı ile gelebilirsin memnun olurum;)Hayat paylaştıkça güzelleşiyor bilip paylaşmamak benim çoook yabancısı olduğum bir şey dikkat etiysen tariflerimi bile en ince ayrıntısına kadar da yazıyorum bir mutfağa bir kişiye bile birşey ekleyebilirsem çok mutlu olurum bana arkadaşlarımın bloglarında çook şey katıldı emin olabilirsin;)Hülya'cığım yanılmıyorsun işlemler farklı uygulanıyor,içeriklerindeki yağ oranları sebebiyle bu yöntem daha iyi sonuç veriyor.

SEVGİLİ GÜLCÜĞÜÜM;
Güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim beni utandırdın ama bir o kadar da mutlu kıldın.Yukarıda ki yazı da Hülya'ya söylediğim gibi yaşam da herşey paylaştıkca çoğalıyor ve güzelleşiyor.Seninde yüreğine sağlık arkadaşım insanlar birbirlerinin aynasıdır sen bu kadar güzel gönüllü olmasan bunları yazmazdın zaten;))Senin de ellerine sağlık arkadaşım;)

HOŞGELDİN MEHTAPCIĞIIIM;
Sözlerin ve övgülerin beni çok mutlu etti ama esas teşekkür bizden siz çiçek taksinin bıkmadan hala izleyen seyircilerine.Hala defalarca tekrarlarına rağmen seyrediliyor olması ve bunun telaffuz ediliyor olması çok güzel sağolun varolun;))
Pastayı beğenmiş olmana da ayrıca sevindim.Her zaman beklerim;)

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Ellerinize ve gönlünüze sağlık.Pasta muhteşem gözüküyor.
Acaba keklerin ölçülerini yarı yarıya yapsak yine sizin ki kadar kabarır mı ????????
Birde hindistan cevizini pastanın hertarafına nasıl serptiniz???
Daha önceki yorumlarımda da söylediğim gibi kalpli keke bayıldım:))
Tekrar ellerinize ve gönlünüze sağlık...
Sevgilerr..
Zeynep(Eslemnur)

Adsız dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK
BU PASTADAN TATMAYI ÇOKK İSTERDİM :))HER KATI AYRI GÜZELDİR EMİNİM.AMA BEN OKURKEN BİLE YORULDUM VALLA :))BÖYLE AÇIKLAMALI VE RESİMLİ TARİFLER VERDİĞİNİZ İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜRLER...

Adsız dedi ki...

Ama ama ben anlayamadım :-(
Bu yöntem dediğiniz beyaz kuverture uyguladığınız mı oluyor?

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ZEYNEPCİĞİİİM;
Güzel yorumların için teşekkür ederim kekin yarı ölçü olması hiç birşeyi değiştirmeyecektir hatta tam ölçü aslında verdiğim tarifin yarı yarıya olanı Sevgili Burcu'nun tarifinden çoğaltma yaptım vee Yeşim'den de bakabilirsin o da eşi için aynı tarifi kullanmış yazımın içinde renkli harflerle yazan isimlere tıklarsan onların sitelerinden aynı tarifi de görebilirsin;)
Hindistan cevizini pastayı kapladıktan sonra avucumun içine h.cevizini alıp duvara birşey atar gibi pastanın tüm yanına atıyorum pasta istediği kadarını alıyo fazla geleni bırakıyor(yine de epey hindistan cevizi gidiyor.) en son olarak ta üstüne serpme yapıyorum umarım yardımcı olmuşumdur.

MERHABA ARZUCUĞUUUM,
Bende çok isterdim şöyle dev bir pasta yapıp sizleri davet etmek ;))Pastayı yaparken yorulmadım dersem yalan olur gerçekten yorucu hele de tek başına yapıyorsan daha da yorucu ama allahtan yardımcım ben pastayı oluştururken o bir yandan çıkan bulaşığı ortadan kaldırdı yoksa 6 saat uğraştığım yetmezmiş gibi birde ortalığı toplama kabusuna dayanamazdım herhalde;)))Resimleme işine gelince ben çok detaycı bir insanım karşımdaki kişiyi hiç bilmiyormuş gibi düşünüp herkesin anlayacağı hale getirmeye çalışıyorum.Bende dahil olmak üzere ilk mutfağa girip birşeyler yapmak istediğimizde yanımızda bu işi bilenler vardı ben tek başına ve hiçbir şekilde yardım alamayacak kişiler burdan takip ederek yapabileceklerini göstermek istedim yoksa maharetli hanımlar zaten bu evrelerin hepsini biliyorlar ben onlarla tariflerimi hiç bilmeyenlerlede oluşumunu paylaşıyorum;))

MERHABA HÜLYACIĞIIIM;
Şimdi baştan anlatmalıyım anlaşılmadığına göre;beyaz çikolata minik doğrandıktan sonra benmari usulü eritiliyor ve krema öyle katılıyor eğer direkt bitterde olduğu gibi kremayı kaynatır ve beyaz çikolata ile birleştirirsen içindeki yağ oranları farklı olduğu için bitter etkilenmez ancak beyaz çikolatada kesilme oluşabilir(Kesilme dediğim şey de birden yağını bırakır ve süt kesiği gibi pütür pütür olur)Umarım şimdi daha anlaşılır yazabilmişimdir;))

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Merhabalar Zuhal Hn,
İnanılmaz açıklayıcı bir cevabınız olmuş.Teşekkürler.Benim gittiğim kursta böyle bir detay ya bize anlatılmadı ya da ben es geçtim bilemiyorum.Ayrıca beyaz çikolataları ziyan etmeden bir püf noktasını öğrenmek de çok hoş.Bir de kuverturleri nereden alıyorsunuz?Fermo'da görmüştüm ve chef's den de kurs sonrası edinmiştim ama Çanakkale de olunca ve çalışırken sık sık İstanbul'a gelemiyorum.Ne tavsiye edersiniz?

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,
Sitenizi hayranlıkla izliyorum. Ellerine sağlık. Ben sizden bir konuyu öğrenmek istiyorum. Yaptığınız bu pastaların kalıplarının gördüğüm kadarıyla alt kısmı yani tabanı olmayan şekilli kek kalıpları. Bu kek kalıplarının içine pasta hamurunu dökünce yerleştirdiğiniz fırın tepsisinin içine hamur akmıyor mu? Yada yağlı kağıtı şekline göre kesip altına mı yerleştiriyorsunuz?
Teşekkürler.
Gülay

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA HÜLYACIĞIIIM,
Yardımcı olabildiğime sevindim;))Yine de sana bir dip not eğer bu şekilde bile yağ kusması yada kesilme yaşarsan panikleme sakın hemen mikserini çalıştır biraz çırp kendini çok çabuk toparlayacaktır;))Metro'dan,Pastacılık ürünleri satan yerlerden temin edilebilir.Ben kuvertürlerimi zambo'dan alıyorum Kasımpaşa'dan.Eğer yaşadığın şehirde bu tip yerler yoksa bir pastane den yardım isteyebilirsin nasıl olsa onlara ulaşan bir dağıtım firması vardır onların aracılığı ile temin edebileceğini düşünüyorum.Ben sana göndereyim diyeceğim ama gıda maddesi olunca iş değişiyor nasıl ve hangi koşullarda sana ulaştırırlar bilemem hele de yaz ayında olup konu çikolata olunca iş daha da değişir sıcak ortamda taşırlarsa sana da gelen işe yaramayacaktır;((Sen en iyisi bir pastane ile görüşüp rica etmen olacak gibi.

MERHABA GÜLAYCIĞIIIM,
Güzel sözlerin ve ziyaretlerin için teşekkür ederim.Sorduğun konu ile ilgili en güzel ve en detaylı resim 14 ağustos tarihinde vermiş olduğum FINDIK ÇİKOLATA TATLISI (bana göre browni)tarifimin içindeki resimlerde görebilirsin kek kalıplarının altında yağlı kağıt var ve üstüne oturttuğum kalıptan 2-3 parmak geniş kesip cevresinda bükerek kağıdımı kalıbın şaklini aldırıyorum resimde daha iyi göreceğine inandığım için bir kere göz gezdir istersen;))

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Şimdi ben sorusuna cevap bulmuş afacan bir çocuk olarak merakım giderildiği için uslu uslu oturdum, sizi izlemeye devam etmekteyim.Ta ki merakımı tetikleyecek bir diğer konuya kadar.Sevgilerimle...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA HÜLYACIĞIIIM,
Her zaman çekinmeden merak ettiğin ya da aklına takılanı sorabilirsin ben büyük bir keyifle cevaplarım çok da yorumsuz kalma arada hatırlat kendini;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Zuhal 'ciğim.

Beni bilgilendirmek için yönlendirdiğin tarifteki resmi inceledim. Konuyu anladım. çok çok teşekkürler. Başka lezzetlerde görüşmek üzere.
Hoşçakal. Gülay

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA GÜLAYCIĞIIIM;
Yardımcı olabildiğime sevindim aklına takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin ben hep burda olacağım;)
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

mrb zuhal abla,
sitene tesadüfle girdim ehh gece vakti can sikintisindan dolaniyom son durak olarak sende kaldim:)

kaldim diyorum cünkü yaptigin pastalari inceliyorum ve cogunu hatta hepsinin tarifini aldim yada sunus seklini caldim halel et:)

ya ben ne sorucaktim yav gece gece akil kalmadi bendede...
su pastalarin yanlarini güzelcene süslemissinya hindistan ceviziyle felan hepsi ayni orantida ve her zaman merak etmisimdir bu isi nasil beceriyosunuz???
acik bi sekilde anlatirsaniz sevinebilirim:)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA EBRULİ'CİĞİİİM,
Tariflerimi blogda sizlerle paylaşma amacım sizin mutfaklarınızda da yerini bulsun diye onun için aldığın herşey helal olsun;))
Hindistan cevizini pastayı kapladıktan sonra avucumun içine h.cevizini alıp duvara birşey atar gibi pastanın tüm yanına atıyorum pasta istediği kadarını alıyo fazla geleni bırakıyor(yine de epey hindistan cevizi gidiyor.) en son olarak ta üstüne serpme yapıyorum umarım yardımcı olmuşumdur.
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

tsk ederim zuhal ablacim....

desene bu savurma isinden annem pek hoslanmiycak ben en iyisi o evde yokken yapim bu isleri:) yoksa evde harp cikiyo hihi

bu arada ayrintili bilgin icin tsk ederim....haaa tabi hakkini hella ettigin icinde;)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA EBRULİ'CİĞİİİM;
Rica ederim ancak geniş bir tezgahta çalışırsan çok sorun olmuyor belki annen evde iken de denersin diye yazdım;)))Sana kolay gelsin...
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

ben bir şey sormak istiyorum böyle çok katlı pastaların pratik bir kesim şekli varmı yoksa diğer yüntemlerle kesersek pasta bozulabiliyorda

Adsız dedi ki...

ben bir şey sormak istiyorum böyle çok katlı pastaların pratik bir kesim şekli varmı yoksa diğer yüntemlerle kesersek pasta bozulabiliyorda

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN MEZREKE'CİĞİİİM,
Öncelikle mailine cevap veremediğim için özür dilerim şimdi yeni tarif eklemek için bilgisayarı açınca okudum mailini ve yorumunu;(
Katlı pastayı kesmenin tek yolu her katı dilimlere ayırmak maalesef başka bir tekniği yok ama her katı kendi içinde dilimlediğinde dağılma problemi çok olmuyor.

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler pastanızı en yakın zaman da yapacağım kasım ayında teyzemin düğünü var onun düğünü için ama öncelikle pastacı burcu abla bana gönderdiklerini almam gerek

Adsız dedi ki...

bir sorum daha altıgen pasta yerine kare yaparsak ve de kalpli ve kelepçeli kalıplarım yok hazır pandispanya kullanılırsa tadda bir sorun olurmu

çok teşekkürler zuhal abla

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA MEZREKE'CİĞİİİİM,
Hayır bir sorun yaşamazsın tadında da evde yapılmış değilde hazır pasta tadı daha yoğun olur sadece o kadar;)
Gmail için resim yapmana çok mutlu oldum tekrar sağol canım öpüyorum.
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ellerinize sağlık pasta gerçekten çok güzel görünüyor, eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir.
Bir şey sormak istiyorum. Keklerin hertarafının eşit kabarmasının formülü nedir acaba? Benimkiler ortadan kabarıyor, hatta bazen çok şekilsiz kabarıyor ve üstüne düzgün bir şekil vermek isterken bu sefer kekin yüksekliği az oluyor. cevabınızı paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Sevilsen

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN SEVİLSEN'CİĞİİİM,
Kekinin güzel kabarması için tüm malzemelerinin oda sıcaklığında olması gerekiyor daha sonra çırpma işlemini ne çok ne da az yapmalısın homojen hale gelen karışım tamam demektir,kabartma tozunun son ullanım tarihi de aynı önemi taşır ama bunlar dan daha da önemlisi fırının fırının eşit pişirmeyi sağlayabilmeli ayrıca keki yapmaya başladığında fırınını da istenilen ölçülerde yakmalısın;))
Umarım verdiğim bilgiler işine yarar.Her zaman beklerim.
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sevgiler...
Sevilsen

askim dedi ki...

zuhal ablacim
iyi güzel bu pastyi yaptik ablam..ama bu pastayi nasil kesicez???Yani demek istiyorumki: pasta kat kat oldugu icin orta kismi cok kalin olmiyacakmi???

Adsız dedi ki...

Merhaba yine ben:)

Haftasonu kızımın doğumgünüe hazırladığım en favori sunum aşağıdaki pastaydı. Benim ki gerçi 2,5 katlı oldu ama :) olsun... Kızım 3 yaşını doldurdu ve lila tutkusu var bu ara, dolayısıyla da pastayı lilanın tonlarından oluşturdum:) Her katı ayrı bir ton ve her katını kurdaleyle bağlayıp kelebek, kalp, ve kar topu ile süsledim. Benim ilk şeker hamurlu pastam oldu ve herkes bayıldı, hem görünümne hem de lezzetine. Çok çok teşekkür ederim. Pastanın krema ve pandispanyasını Burcu'nun sitesi ile sizinkini karıştırarak oluşturdum. Verdiğiniz fikirler için çok sağolun.

Sevgiyle kalın,
Zümrüt

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Hoşgeldin Zümrüt'cüğüüüüm,
Tarifleri beğenmiş olmana ve uygulamana sonucundan da memnun kalmana inan çok sevindim;)
Herzaman beklerim ayrıca lila tutkunu küçük kuzunun da doğum günü kutlu olsuuuun;)
Sağlıklı sıhhatli anneciği babacığı ve sevdikleri ile geçireceği nice yaşları olsun;)
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Hoşbulduk:)
Güzel dilekleriniz için yürekten teşekkürler...
Sevgiyle kalın,
Zümrüt

esraekolkülahlı dedi ki...

Sevgili Zuhal Abla,
Kızımın 1. yaşgününde senin bu pastanın aynısını yaptım. Herkes çok beğendi eline sağlık. Teşekkür ederim bütün tariflerin için.