Cumartesi, Ağustos 12, 2006

BİR TATLIIIII BİR TUZLUU TATLIIIII PAPATYA FALI GİBİ OLDU :)))


Bloğumun ilk tarifini hiçte farkında olmadan tuzlu ile açtım oysaki favorilerim hep tatlılardır özellikle de çikolatalı lezzetlere asla dayanamam ama bu blogculuk işi ilginç yerlere manevra yaptırabiliyormuş dümeni işte bu günkü hedefimiz tatlı şirin cıvıl cıvıl kurabiyecikler...

KAYISI VE KİRAZ KURABİYELER


MALZEMELER: 3,5 Su Bardağı un
2 Adet Yumurta
2 Yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 Paket baking powder
1 " vanilya
1 " margarin oda ısısında (250gr'lık paket)
1 Su bardağı toz şeker
Kayısılı olan için 1-2 adet kuru kayısı çok minik doğranmış mümkünse rendelenmiş olsun.
15-20 Adet karanfil tanesi
20-25 adet kadar da kiraz sapı
Kırmızı ve sarı toz gıda boyası
Boyalarla karıştırılmak üzere SU ve
2 Kase toz şeker üzerlerine bulamak için;

YAPILIŞI :Oda ısısındaki margarin ve toz şekeri mikser yardımı ile çırpalım.Yumurta ve yoğurduda ekleyelim çırpalım daha sonra kuru malzemeleri ekleyip iyice pürüzsüz bir hal alana kadar yoğuralım.Hamuru iki parçaya ayıralım içine minik doğranmış ya da rendelenmiş kayısılarımızı ayırdığımız hamurun birine ekleyip tekrar yoğuralım.Ceviz büyüklüğünde toplar koparıp kayısı şekli verelim ve alt tarafına bir karanfil tanesinin sivri ucu hamura gelecek şekilde batıralım tepsiye dizelim bir bıçak yardımı ile üstlerine çizik atalım ki şeker pare olsunlar;)))

Şimdi sıra kirazlarımıza geldi bekleyen diğer yarım hamurumuzdan fındıktan büyük cevizden küçük toplar yapıyoruz tepsiye diziyoruz kiraz saplarını batırıyoruz maalesef ben bu konuda hazırlıksız yakalandığım için kiraz sapım yoktu pastacılıkta kullandığım çiçek sapları yaptım ben onları batırdım.

175 derecede ısıttığımız fırında üzerleri pembeleşene kadar çok renginin dönmesine müsaade etmeden pişirelim.Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.


Diğer yanda 2 ayrı kaseye su koyalım birinin içinde kırmızı toz gıda boyamızı diğerinde ise sarı toz gıda boyamızı iyice karıştıralım ve yanlarında da yine ayrı bir kase de toz şekerimizi hazır bulunduralım.NOT:Toz boyaları çay kaşığının ucu ile çok çok az koyalım çok yoğun renk veriyorlar ayrıca çok dikkatli kullanılması gereken bir malzeme olduğunu asla unutmayın çok çabuk heryere sıvanma olasılığı var.

Şimdi fırından çıkardığımız ve soğuttuğumuz kiraz kurabiyelerimizi kırmızı boyalı suya daldırıp çıkaralım ve ardından toz şekere bulayalım ve servis tabağına alalım

Kayısılı kurabiyelerimizi de aynı kiraz da yaptığımız işlemi uygulayalım sarı boyalı suya ardından da toz şekere bulayalım.Doğal görünüm versin diye de bir ikisinin yanlarını kırmızıya diğer yanlarını sarı boyalı kasede çevirelim ve yine toz şekere bulayalım.

AFİYET OLSUUUN;)

3 yorum:

hanimiş dedi ki...

Merhabalar Zuhal Hanım,
Bloğunuz hayırlı olsun. Güzel pastalarınızı da dört gözle bekliyoruz.

Bu kurabiyelerin kirazlı olanını daha evvel sofra dergisinde görmüştüm. Hatta yapmak istediklerim arasında duruyordu ne zamandır. Böyle ayrıntılı bir anlatım görünce artık bana da denemek farz oldu.

Selamlar

ArMeda dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım.Aramıza hoşgeldiniz.kurabiyeler süper.ellerinize sağlık.Sevgiler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

IŞILCIĞIM MERHABAAA
Güzel dileğin için teşekkür ederim.Umarım blog işinde sizler gibi başarılı olabilirim Hanimiş sürekli takibimde olan sitelerden biri yeni yaşın ve de mekanın hayırlı olsun.
Kurabiyeler beğeni kazanacaktır şüphen olmasın denemeni tavsiye ederim ben kuzenimin kızının doğum günü için yapmıştım 7'den 70'e beğeni topladı tabii beni de çok mutlu etti;)

HOŞBULDUUUUK ARMEDA
Sende hoşgeldin açıkcası bloğunu yorumun sayesinde ilk kez gördüm ve çok beğendim kirazlarla süslediğin muffinlerin,dalyan köften,patlıcanlı kebabın çok iştah açıcı duruyor ellerine sağlık.Henüz link eklemeyi bilemiyorum ama öğrenir öğrenmez linklerime eklenecek bloglardansın:)

SEVGİYLE KALIN...