Pazar, Ağustos 27, 2006

FINDIK KROKAN


Fındık krokan en sevdiğim şekerlemelerden biridir hatta ilkidir özellikle evde çikolata yapımını öğrenmeden önce mutlaka bayramlarda fındıklı krokan yapardım enfes bir tadı olur yapmanızı şiddetle tavsiye ederim;)))

FINDIK KROKAN

MALZEMELER: 1 su bardağı fındık
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı margarin

YAPILIŞI :Tüm malzemeyi tava ya da yayvan bir tencereye alıyoruz altını orta hararette yakıp sürekli karıştırıyoruz.

Şeker ve fındıkları karamel rengi alana dek karıştırıyoruz.

Mermer tazgahınız varsa mermer tezgaha benim gibi yoksa evyenizin yan tarafını iyice temizledikten sonra margarinle yağlıyoruz.

Karamelleşen fındığımızı buraya alıyoruz üstlerini bir tahta kaşık yardımı ile düzleştirerek tek sıra olmasını sağlıyoruz.

Soğuduktan sonra minik minik kırarak şekerliğimize alıyoruz.

İzninizle önce tadına bakmak istiyorum;)))hımmmhımhımhım

AFİYET OLSUUUN...

ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

13 yorum:

Nezaket dedi ki...

Zuhalcigim, ellerine saglik ben cok severim fındık krokanı. Keske biraz alma imkanim olsaydi...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal ablacığım;
Herşey çok güzel görünüyor. Tek kelimeyle süper süper süper. Ve bu arada 60 kişilik pasta zor olsa gerek ve bir o kadarda keyif verici....Öpüyorum...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Öncelikle tatlı kıvamında çokk ama çokkk güzel bir hafta diliyorum,tüm sevdiklerinle..

Şimdi ben ne yapayım sana canım.Sen aldın başını gidiyorsun tutabilene aşkolsun.Bu fındıkları sen ordan önce bana tattırsaydın ya canım:))İnan bayılırım bu tür muzur şeylere.Benim için inanılmaz güzelliklerdir.Keşke sen veya ben komşu kızları olsaydık ne iyi olurdu değilmi?? Sbah akşam pasta yemek yapardık seninle.))

Canım harikasın inan,çok öpüyorum.

limoncicegi dedi ki...

ellerine saglik, yalniz kilo dusmani birsey gibi geldi bana .. yine de ellerine saglik, ben ancak bayramda yaparim :)

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal,
sizinle önce ekranlarda tanıştık şimdide burdasınız bu gerçekten çok çok güzel bir başka güzellikte tarifleriniz ben bayıldım hepsine hele 60 kişilik pastayı okurken bile yoruldum yapmak ne zordur kimbilir.bloğunuzda başarılar dilerim hoşgeldiniz.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA NEZAKETCİĞİİİM;
Sen İstanbula geldiğinde haber ver be sana bol bol yaparım arkadaşım;))

HOŞGELDİN FİLİZCİĞİİİM;
Haklısın yapımı oldukça oyalayıcıydı ama sevdiğim bir insana yaptığım için zorluğundan çok beğenecek mi diye heyecanla yaptım nihhayetinde de beğenilince yorgunluğumu unutuverdim;))

MERHABA GÜLCÜĞÜÜÜM;
Bende aynı dileklerle başlamak istiyorum senin ve tüm dostların haftası ayları hatta yaşamı hep pırıl pırl neşe içinde geçsin;))
Neden olmasın kısa zaman da tadarız hepberaber inşallah;))Komşu kızları fikrine epey güldüm siz beni komşularımdan daha çok gördüğünüze emin olabilirsiniz;))Genel de koşuşturmalı bir yaşamım var en sevdiğim saatlerde gece yarısı evimde sessizliğin sesini dinlemek oluyor;))Şimdi birde bilgisayarımın sesi eklendi;))onun için de komşularımla çok girift bir yaşam sürdüremiyorum.Ama mümkün olduğunca bayanların toplandığı günleri de kaçırmamaya çalışıyorum sonuçta aynı çatının altında yaşıyoruz ve sadece eve girip çıkarken merhaba iyi günler demekle olmuyor:Neyse lafı çok uzattım galiba seni öpüyorum;)

MERHABA LİMON ÇİÇEĞİİİ;
Bende fındık etkinliği için yaptım yoksa haklısın kalorisi oldukça yüksek;))

HOŞGELDİN KÜÇÜKMUFAĞIIIM;
Haklısın ekranlardan mutfaklarınıza transfer oldum;)Eylül'ün ikinci haftası gibi yeni projemiz başlıyor o zamana kadar dolu dizgin blogla ilgilenmeyi düşünüyorum çok keyif aldım bu işten ve birikimlerimi sizlerle paylaşmaktan;)Bloğu beğenmene ayrıca çok mutlu oldum her zaman beklerim;)))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

*Ra dedi ki...

Merhabalar. Şu an iş yerindeyim eve gider gitmez denemeliyim dedim kendi kendime. Geçenlerde bir pastanın üzerine süsleme amaçlı bir avuç gelecek şekilde konulmuştu nasıl yapılabilir diye düşünüyordum ben de. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık. Sevgiler.

Yesim dedi ki...

Merhaba, krokanı ben de çok severim ama nasıl yapılır bilmiyordum, kolaymış da. Ne güzel olur kıtır kıtır diimi :) Ellerinize sağlık...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA TİTOLOCUĞUUUM;
Yapımı oldukça kolay ve lezzetide boyundan büyük;))Denediğinde haber verirsen sevinirim.Pastalara çok yakışıyor gerçekten tavsiye ederim;))

HOŞGELDİN YEŞİMCİĞİİİM;
Gerçekten çok hoş,kolay ve de dediğin gibi kıtır kıtır oluyor.Seninde mamaların güzel oluyor arkadaşım senin de ellerine sağlık.

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım,öncelikle sitenizi bugün keşfettiğimi,çok beğendiğimi ve tariflerin hangisini okuyacağımı şaşırdığımı söylemek istiyorum!Ardından bir sorum olacak,şöyle ki ben geçen gün cevizli krokan yapmıştım fakat kullandğım tava teflon olduğundan şekerin renk değişimini farkedemedim ve sanırım cevizler biraz yandı:( yani tadı çirkin olmadı ama yerken biraz fazla kavruk olduğu dikkatlerden kaçmadı elbet:)bu işlem tahminen kaç dakika sürmeli benim gibi yakmamak için?Şimdiden çok teşekkür ederim,sevgiler.

Adsız dedi ki...

Yapımı çok pratik bir tarif bu...dondurmalı kuplarda kullanıcam..misafirlerimi de şaşırtıcam...çok teşekkürler...:)

Adsız dedi ki...

bu tarifi okuduktan birkaç saat snr denedim. ancak yapımı sırasında yağ koymayı unutmuşum. tekrar tarife ( bilgisayarımı açmam gerektiği için ) bakmam imkansız olduğu için fındık ve şeker yanar gibi olduğunda brz su ekledim. böylece birbirne yapışan şekerlerim suyla eridi. evye yerine fırın tepsimi ters çevirip yağladım. ancak su kattığım için olacak dıarda donması brz zorlaştı. dolapta bekleterek mahvettiğim tarifi kurtardım. çok lezzetli olmuş.

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım,
Sizin fındıklı krokanı ben profiterol üzerinde kullandım. Profiterol toplarını tek tek kağıtlara koydum ve üzerine bu korokandan döktüm. Şahane oldu. Tavsiye ederim. İyi günler ve mis kokular dilerim.