Pazar, Ağustos 27, 2006

FINDIK ZAMANINA KATILMAK İSTEYENLERE DUYRULUR!!!!

Merhaba Hanımlar FINDIK ZAMANI Tüm hızı ile devam ediyor ve Kedili Mutfaklar Sevgili Oya Kayacan ve Gelincik Tarlası Burcu'dan çok güzel haberler var.Küçücük bir FINDIKTAN'tan YARDIMA MUHTAÇ ÇOCUKLARA uzanan bir yolculuk ta sizinde büyük katkınız olsun.HADİ HANIMLAR MUTFAĞA!!!!Oya'cığımın bloğundan aldığım yazıyı olduğu gibi aktarıyorum;

"Dün sekiz adet uğurlu ayak bir araya geldik. Gelmişiz zahir, ki Finduk Zamanı projemizde de bir adım ilerideyiz şu anda. Hem de önemli bir adım.

Yayıncımızı bulduk...

Sevgili dostum, arkadaşım, “par alliance” akrabam, gazeteci-yazar Cüneyt Ayral’ın son kitabı Müjgan için düzenlenen imza günü Çengelköy Çınaraltı Kahve’deydi.
Sabah www.gelincikler.blogspot.com sevgili Burcu ile telefonlaştık. Kahve’ye Burcu ve Doruk veeee Bulut da geldiler. Olmaz böyle keyif. Çocuk özlemişim meğerse. Bir beyefendi Doruk’la bir küçük canavar Bulut keyiften deli ettiler beni.
Çocuklarla imza masasının hemen yanında bir yere yerleştik. İki tarafın da keyfi sürülsün diye tabii.

Neyse uzun lafın kısası, Cüneyt’ciğimin yayıncısı artık bizim de yayıncımız.

İdeas YAYINCILIK
Ekrem Pehlivan

www.ideas.com.tr

Burcu tam gaz ele aldı fındık işini. Fındık blogumuzu oluşturuyor. Toplanan tarifleri hep birlikte inceleyip, gerekirse ayıklarız. Bu, birbirine benzer tarifler çıkarsa geçerli olacaktır. Kitap diyorsak eğer, ortaya en az 150 – 160 sayfalık bir iş çıkarmalıyız.

Harıl harıl çalışmalıyız yani. Mutfaktaki yaratıcılığımızı fındığa ağırlık vererek kullanalım.

Kitabın içinde, şuradan aldığım tarifi uyguladım gibi cümleler kurma şansımız yok. Lütfen tariflerinizi tekrar gözden geçirin ve kişiselleştirin. İmzası kendiniz olun.

Editörlüğünü vaktim olursa ben veya yayıncımızın seçeceği kişi yapacaktır.

İşin hukuki boyutları yayıncımızla görüşmelerde ortaya çıkacak. Ancak, yaptığımız işin çerçevesi yardımdır. Okullara, çocuklara yardım... Kitap, defter, bilgisayar, spor aletleri; aklınıza gelebilecek her şey, yeter ki çocuklarımıza faydalı olabilelim. Dolayısıyla, hiç bir yazarımız bu işten maddi bir çıkar beklememektedir.

Bu hususu lütfen hepimiz tarifleri girdiğimiz yerde, yani kendi bloglarımızda yazdığımız fındıklı tariflerin altına not olarak koyalım. Burcu bu yazıların kopyasını kilit altına alacak ve bir daha silinmesine fırsat vermeyecek 8-))

Tüm finduklu tarif yaratan yazarlarımızın: “Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır,” ibaresini lütfen kullanmasını rica ediyorum.

Şimdilik benden bu kadar. Burcu’nun ekleyecekleri ve de düzeltecekleri varsa bu yazının altında onlar da olacak.

Herkese kolay gelsin.

Oldu olacak çocuklar, ha gayret...


e-kopyasını ideas Yayıncılık’a gönderdiğim yukarıdaki yazıya Ekrem Bey’in verdiği yanıt:

Oya Hanım Merhaba,

Cüneyt Ayral'ın "Müjgan"ı için düzenlediğimiz imza gününe katılım göstererek bizi keyiflendirdiniz. Yüreğinize ve ayaklarınıza sağlık..

Beyaz Duvak Dergisi ve diğer yayınlarımızda yaşamın içinden gelmiş, söyleyeceği şeyler olduğuna inanan ve bu konuda ilgili mecralar arayan herkese yazın platformunda kapılarımızın açık olduğunu belirtmek isterim. (olabildiğince ve imkanlarımız çerçevesinde)

"Fındıklı Tarifler" konusunda ve yaşama duyduğunuz heyecan ve bakış açısı beni çok etkiledi. Her zaman yüreğimi yolunuza ve heyecanınıza koymak isteyeceğimizi bilmenizi isterim.

Bundan daha önemlisi söylediğimiz zaman ardında en doğru şekilde duracağımız sözlerim olsun isterim. Yayıncılık temamız çerçevesinde "Fındıklı Tarifler" konusunu ciddi biçimde düşünebilirim. Bu konuda görsel çalışmanın çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Son olarak ürün, kişi ve marka iletişimi konusunda kendimce geliştirdiğim bir dil kullanıyorum. Bu zaman zaman birilerine -haklı yada haksız- ters gelebiliyor. Bu konuda bir ilerleme sağlanması mümkün olacaksa bu konuyu şimdiden belirtmeyi bir görev sayıyorum.

Tekrar sevgiler, selamlar.."

HADİ HANIMLAR GÜZEL TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUZ ÇORBA DA HEPİMİZİN TUZU OLSUN:)
Bunlarda benim finduklular devamı gelecek;))
http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/08/sepette-findik-kurabiye.html
http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/08/findik-ve-ikolata-tatlisibana-kalirsa.html
http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/08/findik-krokan.html

ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

SEVGİYLE KALIN...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanim sitenizi begenerek takip ediyorum.Sitenize ,samimi,icten sevgi dolu yüreginiz yansimis.Ayrica Findik Zamani projesi düsünenlerin yüregine saglik.Bir sorum Findik Zamanina sadece bloglarmi katilabilir?Bende tarif göndermek isterim mümkünse.Sevgiyle kalin

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN ARZUCUĞUUUM;
Ne güzel sözler bunlar böyle beni çok mutlu ettin benden sizlere birşeyin ulaşması beni de çok mutlu ediyor sizde beni yanlız bırakmadığınız için asıl ben teşekkür ederim;sağolun var olun.
Fındık zamanı sorun içinse sevgili Kedili Mutfaklardan sevgili Oya'cığımla,Gelincik Tarlası'ndan sevgili
Burcu'nun önderliğinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz ben onlara senin sorunu iletip en yakın zaman da sana yine cevap yazacağım şimdiden yanlış yönlendirmeyeyim seni olur mu?

SEVGİYLE KAL...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

ARZUCUĞUM VE FINDIK ZAMANINA KATILMAK İSTEYEN TÜM DOSTLAR!!!
Sevgili Kedili Mutfaklar Oya Kayacan'dan gelen cevap katılabileceğiniz ama mutlaka fotoğrafları ile birlikte olması doğrultusunda.Bir blogger adresi edinebilirsiniz bu çok iyi olur der sevgili Oya Kayacan.İnanın çok kolay bir işlem benim gibi bilgisayar bilgisi sıfır olan biri bile yapabildiyse sizler hayli hayli yapabilirsiniz;))Daha sonra fındıklı tariflerimizin altındaki önemli notuda iliştirip sevgili Gelincik Tarlası Burcu'ya göndermeniz yeterli olacaktır.
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Yeniden Merhabalar inanin sizi hic tanimamis bile olmak,sizin güzel yüreginizi anlamama engel olamadi.Bende düsünüyorum blog adresi edinmeyi,bu konudaki düsüncelerimi biraz hizlandiricam sanirim.Findik Zamani konusunda bilgilendiri mesajiniz icin cok tesekkür ederim.Yüzünüzde hep gülücükler olsun.Sevgiyle kalin.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ARZUCUĞUUUM,
Övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim insanlar birbirlerinin aynasıdır senin de yüreğin bu kadar güzel olmasa bu güzel sözleri yazmazdın.Bak ne iyi oldu belki bu vesile ile senin de bloğunu biz ziyerete geliriz;))Hadi elini çabuk tut bari merakta bırakma bizi;))

SEVGİYLE KAL...