Pazartesi, Ağustos 21, 2006

YANGIN VAAAAAR GETİRİN KRAL TACINI:)))

YANGINI VAR YANGINI VAR BEN YANIYORUM
YETİŞTİRİN KRAL TACINI TUTUŞUYOOORRRUUUMMM!!!!

Artık sıcaklar ve nem iyice coştu;)Sezonun başında çok üzülüyordum bu sene yaz gelmeyecek güneş birtürlü yüzünü göstermedi diye ama şimdi söylediklerime çok ama çok pişmanım;((En iyisi kış için hiç yorum yapmam sanırım ;)))Bu sıcak günlerde serinleyebilecek birşeyler istiyor insanın canı ve genelde 7'den 70'e herkesin sevdiği dondurma geliyor akla.YOOOOOOK yanlış anlaşılmasın ben kiiim dondurma yapmak kim (o hünere sahip arkadaşım PASTACI BURCU'nun bloğunu ziyaret etmenizi tavsiye ederim :))dondurmamız hazır ben sadece sunumu için değişik birşey deneyeyim istedim sonuç bu oldu bakalım beğenecekmisiniz.
KRAL TACI(Süslerken Kral tacına benzedi ismini de öyle koydum)

MALZEMELER: 1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurtanın akı
Dondurma
süslemek için pasta süsü
Mamelat,reçel veya krema hangisini arzu ederseniz.

YAPILIŞI: Bir tencereye yumurta aklarını ve tozşekeri koyup altını kısık ateş durumuna getirin.Tel çırpıcı ile sürekli karıştırın.

Burda karıştırma işlemi çok önemli arada bir ocaktan alarak ısıyı da dengeleyebilirsiniz ama karıştırmaya hiç ara vermeden yapın.İki parmağınızın arasına karışımdan alın toz şekeri hissetmeyeceğiniz ve eridiğine emin olduğunuzda altını söndürün.Mikserinizin yüksek devrinde 8-10 dak. kadar çırpın.

Artık sertleşmiş ve krem şanti kıvamına gelen bu karışımı ister benim gibi renklendirin isterseniz sade beyaz olarak yapın.Ben kayısı rengi yaptım amacım içini şeftalili ve romlu dondurma ile doldurmaktı ama bazı aksiliklerden dolayı elimize geçen ilk dondurma ile yapmak zorunda kaldım;(((Daha sonra sıkma torbanıza alın.

Diğer yanda 20cm.lik 3 adet halka çizin pişirme kağıdınıza birinin içini de doldurarak tabak gibi yapın diğer 2 halkayı da çizginin üzerinden geçerek halka oluşturun bu bunlar üst üste geldiğinde çukurluk oluşturup kase şekli alacaktır.


140 derece önceden ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Daha sonra kağıtlarından sıyırıp kırılmamasına özen göstererek ve de benim gibi kırmayarak:)))servis tabağına alıyoruz.Kenarlarına ben kayısı reçeli kullandam siz istediğiniz ve evde olan bir reçelle kontür geçin ki üzerine oturacak olan halka kaymasın.Halkayı üzerine oturtun onunda üzerine çok ince kat reçel geçin ve ikinci halkayıda oturtun.

Daha sonra üzerini istediğiniz gibi ben daha önce bebek ziyaretine giderken cup cake yapmıştım onun kreması vardı(birara onu da paylaşacağım sizlerle) onu kullandım siz isterseniz marmelatla benekler yapıp üzerini süsleyebilirsiniz.Bu arada arta kalan karışımımıda minik toplar ve nota işaretleri yapıp fırınladım onların bir kısmını bu tarifte kullandım diğerini ise müzikle uğraşan bir arkadaşım var ona beş çayına giderken yanımda götürdüm.



Enson aşamada dilediğiniz dondurmaları dondurma kaşığı yardımı ile içine dolduruyoruz.Bu tarifi daha minik çalışıp tek porsiyonluk yapabilir ve öyle servis yapabilirsiniz ya da içini dondurma yerine meyva salatası veya çilekte doldurabilirsiniz.

Yapımı aslında çok kolay anlatımı biraz zor olan bir tarif oldu ama neyse;)))
AFİYET OLSUN...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Zuhaaaaaaal yine ne yaptın?Maaşallah hızına yetişemiyorum.Beze üzeri dondurmaya ait anladığım kadarıyla bu nefis görüntü.İkisine de bayılırım.Yapılışını merakla bekliyorum.Sevgiyle kal.

Burcu ÜNAL dedi ki...

zuhalcim bu nedir gerçekten?

ben pavlovaya benzettim, üzerinede dondurma..mmmmmmmmmmm...harika :)
yarın bana bu pastayla gelirmisin ?

öpüyorum..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

SELAM ARZUCUUUM;
Tahminin doğru taç beze da dondurma;)Taç öyle herhangi bir taç değil kral tacı dikkatini çekerim;)o kadar süsleyince oohh krallara layık oldu dedim ve ismi çıktı ortaya;)Tarifi uzun zaman alsada yapımı oldukça kolay.Sana şimdiden kolay gelsin.

CANIM BURCUCUUUUM;
Arkadaşım yeter ki sen iste ben sana daha ne pastalar yaparım;))Sitene defalarca denememe rağmen bir türlü yorum bırakamadım bugün ama lütfen Yağmur'cuğumun ellerini öp benim için dondurmayı sen ye bana Yağmur'umun ellerini bırak olurmu??;))

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım harikasınız, bu kadar uğraşma sonucu harika bir taç yapmışsınız:) Ve izin verin o tacı size takmak istiyorum:))

Damak Tadı dedi ki...

Zuhalcim,
İnanamıyorum sana harikasın sen...
Super bir görüntü tadı da mutlaka nefistir fakat tadından çok görüntü
çekiyor insanı.Ellerine sağlık canım.Tek kelime ile yarışmanın şampiyonu sensin, sana TAÇ takmak istiyorum müsade edersen.))
Burda ki arkadaşlarda benimle aynı fikirde..
Tekrar ellerine gönlüne sağlık.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Zuhalcim bak şimdi neyi merak ettim.Bu notalar ve sol anahtarları pişince nasıl oldular?Çıtır çıtır çerez gibidirler herhalde.Kral tacı da yaza yakışır birgüzellik ve kolaylıktaymış.Ben evde bir kez beze yaptım,fena olmamıştı.Bunu da bir deneyeyim bari.Öptüm canım,sevilerimle...

limoncicegi dedi ki...

Ellerine sağlık
tarifini denemek için ben
m aslan kadar yürekli olmam gerekecek. ellerine sağlık, krallara layık olmus :))

vintage biscuit dedi ki...

zuhalcikkkk yahu hergun baska bi guzel seyyyyy
aklimi aliyosunnnn
sonra kilo da aldiricaksin :)))

Nezaket dedi ki...

Aslinda sitenin methini Pastaci Burcu dan duymustum ama ziyaret edememistim, kismet buguneymis. Hepsi birbirinden guzel nefis tarifler var blogunda. Cok begendim, ellerine saglik. Nice guzel paylasimlarda uzun sure bulusmayi diliyorum. Tekrar hayirli olsun. Sevgilerimle

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA PEMBELİ ve DAMAK TADI;
Ben bu tacı tüm blog sahiplerine takmak istiyorum izninizle.Hepiniz çoktaaan hakkettiniz;))Ellerinize yüreklerinize sağlık siz bu işi başlatmış olmasaydınız teknolojiye bu kadar uzak olan ben sizlerle yaptıklarımı paylaşamazdım;)

CANIM PINARCIĞIIIIM,
Çok yakında mutlaka ziyaretine geleceğim beğendiğine sevindim.ARKADAŞLAAAAAR PINAR'ın DA BİR BLOĞU OLDU LÜTFEN BİR GÖZ ATIN SÜPER KURABİYELER VE BEBEK PASTA SİZLERİ BEKLİYOR;)))

MERHABA ARZUCUUUĞUUUM;
Sol anahtarı ve notalar tam da dediğin gibi çıtır çerez gibi oldular mutlaka denemeni tavsiye ederim beğeneceğine eminim canım ;)

SEVGİLİ LİMON ÇİÇEĞİ;
Sanırım anlatırken sizleri ürküttüm aslında yapımı çok kolay bir tarif emin olabilirsin,bence dene;)

ÇILGINIM VINTAGE BISCUIT'İM;)
Sakın kilo alma resimlerinden gördüğüm kadarı ile ideal bir kilon var ve formunu bozma derim sen dene keyfini al başkalarına ikram et benim taktiğim bu ;))Bu arada hergün yeni birşey yapıyorum çünkü çekimler başlayınca sanırım bu kadar hızlı güncelleyemeyeceğim bloğu;((O yüzden çok şey paylaşmak istiyorum sizlerle;))

HOŞGELDİN NEZAKETCİĞİİİİM;
Güzel sözlerin ve dileklerin için teşekkür ederim ;)))Umarım uzun soluklu bir maraton olur bloğum;)Sizlere yetişmek için çaba sarfediyorum ve beğenilmesi hoşuma gidiyor açıkcası.Sizler iyiki öncülük ettiniz ve Burcu'cuğum sağolsun sayesinde aranıza katıldım.Her zaman beklerim.

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Masaallah Zuhal hanim, hani becerilerinize asinaydik Burcunun blogundan ama su manzara bir harika!!!Her nekadar kolayda deseniz sanirim ben bi sure cesaretimi toplayana kadar deneyemem bu tarifi:)))bakinarak yetinecegim artik yapana kadar, ellerinize saglik!!!buarada blogunuz hayirli olsun!!!iyiki paylasiyoruz bizlerle bu guzel tariflerinzi ve becerilerinizi:)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ARZUCUĞUUUM;)
İnan bana yapması oldukça kolay yerinde olsam hemen denerim karşıdan bakılınca uzuuun uzun bir yazı haklısın ürkütücü geliyor ama inan kolay.
HADİ bir CESARET...
SEVGİYLE KAL...