Meşhuuur Fındık zamanı için çalışmalarım devam ediyor henüz resimlerini ve tariflerini hazırlayamadığım için yarın inşallah görücüye çıkacaklar.Geçtiğimiz günlerde yaptığım krokanın ardından aklımdan seyahatlerimde bolu dağından geçerken Berceste'den aldığım ve çok da severek tükettiğim susamlı fındık,susamlı fıstık ve susamlı leblebiler geldi.Acaba olurmu olmazmı dedim ve denedim sonuç mu her nekedar tek tek olmasalarda lezzet 10 numara diyebilirim;)))
SUSAMLI ÇEREZ KROKAN
MALZEMELER: 1 Su bardağı kavrulmamış çiğ badem
1 Su bardağı kavrulmamış çiğ fındık
1/2 Su bardağı kavrulmamış yerfıstığı
1/2 Su bardağı leblebi
1 su bardağı kabuklu esmer susam
2,5 Su bardağı toz şekeri
1 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI :Badem,fındık,yerfıstığı,leblebi,susam,toz şeker ve yağı bir tencereye alın altını orta hararette açıp başlayın karıştırmaya şeker eriyip tüm çerezlerin rengi dönene kadar da karıştırın.
Daha sonra ya margarinle yağladığınız mermere ya da yine yağladığınız aliminyum tepsinin arkasına ben bu sefer silikon tepsi örtüsünün üzerine döktüm soğuduktan sonra kırıp servis yapabilirsiniz bir kavanoz da da uzun süre muhafaza edebilirsiniz;))
AFİYET OLSUN...
ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.
11 yorum:
GÜNAYDINLARRRRR:)
Hızınıza yetişilmiyor valla ...
Bu ne güzellik:)))))))
Ekrandan içeri elimi uzatıversemde,birazcık şu kavanozdaki krokanlardan tadabilsem.
Hıımmmmm.....
Ellerinize ve yüreğinize sağlık.
Zeynep (Eslemnur)
Günaydın,
Ben geceden anlamıştım döktüreceğini.))Siteye baktığımda hiç yorumun yoktu,kendi kendime Zuhal şimdi hazırlık içindedir dedim,yanılmamışım.))
Ne kadar güzel olmuşlar Zuhal'cim,Bolu dakiler bunların yanında solda sıfır kalır canım.
Şimdi ofisteyim kahvemi içiyorum yanında çok güzel olurdu çerezlerin canım.
Benim burdan mmmmm yaptığımı gören arkadaşlar hemen koşup geldiler,yine ne gördün neye sulanıp duruyorsun diyip önce kızdılar,sonra da krokanları görünce gözleri inan çakmak çakmak oldu hepsinin.
Harikasın zuhalcim yaa.Ellerine gönlüne,emeklerine sağlık canım.Günlerin hep tatlı geçsin.Paylaşımlarınla bizleri çok mutlu ediyorsun inan..
Sevgilerimi gönderiyorum arkadaşlarımla,
Merhaba susamlı çerez krokan tam benlik olmu kıtır kıtr ellerinize saglık.Sevgiler...
Zuhal hnm., çarşamba günü bende fındık krokanınızı yaptım ve onu çikolatalı bir pastada kullandım,inanın muhteşem oldu..:))teşekkür ederiz tarif için ve ellerinize sağlık, ayrıca arkadaşlara katılıyorum hızınınıza yetişmek ne mümkün..:)))maşallah..
Sevgili Zuhalcim,
Sana ve sevdiklerine harika hafta sonu diliyorum.Her şey dilediğin gibi çok çabuk olsun.))
Sevgiler
Bu kıtır lezzet için teşekkürler Zühal'ciğim. Yazıların ilk editlerini yarından itibaren yapmaya başlayacağım. Müsaade edersen margarin kullanımını da tereyağ yapmak istiyorum. Margarin bana çok ters. Elimden gelse kökünü kuruturum.
GÜNAYDIN ZEYNEPCİĞİİİM;
Arzu ettiğin kadar alabilirsin afiyet olsun;))İstersen de deneyebilirsin gerçekten çok lezzetli ve kolay;)
MERHABA GÜLCÜĞÜÜÜM;
;))Kesinlikle yanılmamışsın doğru tahmin;)))ofisin adresini ver göndereyim;))Belki bir gün uğrar kahve molasını birlikte yaparız;))Benden de arkadaşlarına sevgiler hepinizi çok öptüm;)Senin de hayatındaki tüm isteklerin mücadelesiz ayaklarına serilsin:)
HOŞGELDİN TABAKTACIĞIIIM;
Ben de çok severim yazım da da dediğim gibi Berceste'den her geçişimde mutlaka da alırım gideceğim yere varana kadar da poşetim hep yarıya iner dönüşte yine yanımda kim varsa Berceste'ye uğrayalım diye tutururum;))Artık kurtuldular benden;))
MERHABA ULVİYECİĞİİİM;
Kimbilir ne güzel mamalar yapmışsındır yine;))Beğendiğine de ayrıca çok sevindim afiyet olsun arkadaşım;)))Senin elinden çıkınca da o pasta yeme de yanında yat olmuştur;)))Hızıma gelince bir an önce arayı kapatma isteği olsa gerek sizlerle paylaşacak o kadar mama varki;))
MERHABA OYACIĞIIIM;
Aslında margarinle ilgili söylediklerine yüzde yüz katılıyorum ama tereyağın kokusu bana bazen çok ağır geliyor;((Onun için pasta böreklerde ya sıvıyağ sıvıyı kaldıramayacaklara da mecburi margarin kullanıyorum;((Sen tarifleri dilediğin şekilde değiştirebilirsin dükkan senin;)))
Bu arada yardıma ihtiyacın olduğunda arayabileceğini biliyorsun;))
TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...
Sevgili Zuhal Ablacığım,
Müsaadenle abla diye hitab ediyorum sana.Her gün siteni ziyaret ediyorum.Çok beğeniyorum ve çok başarılı buluyorum.Hep böyle devam et ablacığım.
Evde uzun zamandan beri leblebilerim vardı bayatlamaya yön tutmuştu artık. Ne yapsam diye düşünüp duruyordum. Senin tarifini de okuyunca dün akşam susam,fındık ve leblebiyle denedim. Hatta leblebilerimin bir kısmı acılıydı ona rağmen acılıkları hiç belli olmadı çok harika şekerlerim oldu. Eşim de çok beğendi. Ellerine sağlık ablacığım yeni tariflerini dört gözle bekliyorum.
merhabalar bu resimdekiler gerçek yani.inanamadım.tesadüfen buldum sizi.okuyacak blog arıyordum.cem kılıncında blogu war mı acaba.onuda araştırdım ama bulamadım.neyse kendinize iyi bakın
bu arada ben selen güzel blog biliyorsanız benim emailim yazıp gönderebilir misiniz!!teşekkürler. se_len@mynet.com
HOŞGELDİN FATMA'CIĞIIIM,
İstediğin gibi hitab edebilirsin nasıl rahat ediyor ve gönlünden nasıl geçiyorsa öyle;))Leblebilerini değerlendirmiş olduğuna gerçekten çok sevindim eşinin beğenmiş olmasıda iyi olmuş ;))Afiyet şeker olsun;)Her zaman beklerim;)
HOŞGELDİN SELEN'CİĞİİİM;
Ne iyi olmuş bu tesadüf;)Anasayfa daki linklerden arkadaşlarımın bloglarına ulaşabilirsin;))Ayrıca mutfağa meraklı isen bana kalırsa tüm bloglar birbirinden güzel hepsini tavsiye ederim;))
SEVGİYLE KALIN...
Yorum Gönder