Cuma, Eylül 15, 2006

Makarna Ye #14 ETKİNLİĞİ İÇİN MAKARNALAR

Uzuuun bir aradan sonra Merhaba,
Gerçekten çok sıkıcı ve zor günler geçiriyorum sizleri ihmal ettiğimi düşünmenizi istemiyorum ama şimdiye kadar yayınlamış olduğum hiçbir resme photoshop uygulaması yapmadığım için blog çökmek üzere;(((( Photoshop programım masa bilgisayarımda var olan bir program İşin kötüsü resimlerimin hepsi laptopumda yüklü, masa bilgisayarına atabileceğim bir ara depolama aygıtım var ama bu da laptoptan masa bilgisayarına geçince açılmıyor bu durumda başka bir mail adresime tüm resimlerimi yükleyip tek tek mail attım onların kimini küçültebildim kimini hala küçültemiyorum ve sinir krizi geçirmeme çok az kaldı sizler beni mazur görürsünüz diye düşünüp birkaçgün daha izin alıyorum sizlerden yine de yemek etkinliğini kaçırmak istemediğim için makarnalarımı görücüye çıkarıyoruuuum;)) Umarım blog çökmez;((((
TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN


FIRINDA SOSİSLİ MAKARNA
MALZEMELER : Dilediğiniz çeşit 1paket makarna
1 paket 5'li sosis
4-5 adet sivri biber
3-4 adet domates
tuz,karabiber
1 çay kaşığı köri baharat
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2-3 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı kekik
az sıvı yağ
1 bardak taze kaşar rendesi
YAPILIŞI:Bir tencereye çok az sıvı yağ alıyoruz içine sivri biber halka halka doğrayıp kavuruyoruz,sosisleri dilimliyoruz,küp küp domates,2-3 diş sarımsak,tuz karabiber,sirke,köri ve hardalı ilave edip karıştırıyoruz ve pişmesi için yaklaşık 10 - 15 dak bekliyoruz tabii bu arada boş durmuyoruz diğer yandan makarnamızı tuz ve svıyağ eklediğimiz suda haşlıyoruz,

Pişen makarnalarımız süzüyoruz ama asla soğuk sudan geçirmiyoruz.Pişen sosislerimize en son kekiğimizi de ilave edip bir taşım daha kaynatıp haşladığımız ve süzdüğümüz ve bir borcama aldığımız makarnalarımızın üzerine sosislerimizi alıyoruz

Rende kaşar peynirimizi de sosislerimizin üzerine serpip

180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


SEBZELİ İTALYAN MAKARNASI
MALZEMELER: 1/2 paket tagliatelle (Hernekadar italyan makarnası olsa da ben türk yapımı metrodan aldığım domates-ıspanak-sadeli karışık eve marka tagliatelle makarnadan yaptım

2-3 adet havuç (soyacak yardımı ile şerit şerit ince doğradım)


3-4 adet domates
1-2 avuç kadar bezelye (derin dondurucumdan çıkardığımı kullandım çiğ olarak)
1 kutum krema
tuz,karabiber
YAPILILŞI:Tenceremize suyumuzu,sıvıyağımız,tuzumuzu bezelyemizi ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Diğer yandan küp küp doğradığımız domatesimizi bir tava yardımı ile tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Kaynayan bezelyeli suyumuza havuçlarımızı da ekleyip 5 dak kadar daha kaynatıyoruz.

Kaynayan sebzeli suyumuza makarnalarımızı da ekleyip makarnalar pişene kadar kaynatmaya devam ediyoruz.

Makarnamızı süzüyoruz asla soğuk sudan geçirmiyoruz(Tenceremizi soğuk sudan geçirmemiz şart)

Suyunu çektirerek pişirdiğimiz domateslerimizi ve kremamızı makarnamızın üzerine alıyoruz,

Ve orta hararetli ateşte makarnamız kremasını çekene kadar pişiriyoruz.Servis tabağımıza alıp üzerine taze çekilmiş karabiberle servis yapıyoruz.


KIYMALI-SEBZELİ LAZANYA DOLMASI
MALZEMELER: Kaç adet yapmak istiyorsanız o kadar lazanya adedi ben tam paketi kullandım 2 ayrı kapta yaptım.
200-250gr.kadar yağsız kıyma
tuz karabiber
2-3 adet havuç
1-2 adet domateş
1-2 avuç haşlanmış bezelye
1 adet orta boy soğan
Başamel sos için:750ml.süt
2,5 dolu kaşık un
sıvı yağ(1/4 Çay bardağı kadar)hep gözkararı yaptığım için hemen hemen sıvı yağ ölçüsü bu kadar.
tuz
YAPILIŞI:Soğanımızı yemeklik doğruyoruz çok az sıvı yağda pembeleştiriyoruz.Rendelediğimiz havucumuzu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz şimdi kıymamızı da ilave edip hafif kavuruyoruz içine küp doğradığımız domateslerimizi de ekliyoruz,tuz,karabiber ve 1/3 çay bardağı kadar su eklyip kapağını kapatıp pişiriyoruz.

Diğer yanda sıvıyağ ve tuz koyduğumuz suyumuzu kaynatıyoruz.Kaynayan suyumuza lazanyalarımızı alıp pişiriyoruz renkleri iyice beyaz olana kadar ama erimesine fırsatta vermeyecek kadar pişiriyoruz yaklaşık 15-18 dak kadar.

Soğuk sudan geçirip bir süzgeçe alıyoruz ve bir kenara bırakıyoruz biz diğer yanda sıvı yağımızı tenceremize alıyoruz içine unumuzu da ilave edip unumuzun kokusu gidenekedar ve beyaz bir renk alana kadar kavuruyoruz içine sütümüzü de ilve edip bu aşaması önemli hiç bırakmadan sürekli tel çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak topaklanmasına izin vermeden katılaşıp muhallebi kıvamına gelip fokurdamaya başlayınca altını kapatıyoruz bu zamana kadar hep karıştırıyoruz.

Şimdi sıra dolmamızı oluşturmaya geldi.Lazanyamızı düz bir yere seriyoruz içine 1dolu kaşık başamel sosumuzdan sürüyoruz,kıymalı sebzeli karışımımızdan da 1 kaşık ucuna koyuyoruz,

Sigara böreği sarar gibi sarıyoruz ve pişireceğimiz kabımıza alıyoruz ben tupperware kare güvecime sıraladım diğer kalan kısmı da borcama dizdim

Üzerine başamel sosumuzdan koyup

üzerini bol kaşar peynir rendesi ile süsleyip 180 derece fırında kaşar peynirimiz kızarana kadar pişiriyoruz.


BU DA MACERASI BOL EV YAPIMI MAKARNAM
MALZEMELER:500gr un
1 adet yumurta
1/2 bardak su
tuz
YAPILIŞI:Tüm malzemeyi blandırıma koydum ve hamur karıştırıcı ucu ile karıştırdım zorlandığı yerde içinden aldım zaten o sırada çok az un ilavesi ile hamur hemen toparladı kendini bu hamur temel mantı hamuru olduğu için bayağı sert oluyor.

İşteee buraya kadar herşey normal gitti şimdi elde ettiğim hamuru annemin mutfağından benim mutfağıma transfer olan makarna kesme makinamı çıkardım içine yerleştirdim olmuyor olmuyor olmuyor her zaman çok pratik sandığım makina meğer pekte işe yaramıyormuş ya da ben kullanamadım;(((((çoooook üzüldüm tabiii.

Hamuru bol unlu hamur tahtamın üzerine aldım tek beze(Yumru) olarak yufkamızı elde açtım.

Açtım açmasına da kurutmak için bir yere asmam gerkiyordu neresi olur neresi olur derken oklavamı iki dolap arasına yerleştirip hamuru da üzerine sermeyi başardıııım;)))(Biraz çingene çadırını andırsa da hamur kuruyana kadar idare ettim artık)

Kuruyan makarnamı bol bol unladım rulo yaptım 1'er cm aralıklarla kestim

elde ettiğim kesilmiş rulolarımı tek tek açtım hamur tahtamın üzerinde biraz daha kurumalarını bekleyip kaynamakta olan sıvıyağ ve tuzlu suda haşladım üzerine de bol sarımsaklı yoğurt ve onun da üzerine kırmızı biber ve nane yakarak süsledim;)Hani resim diyeceksiniz ama açlıktan ölmek üzere olan arkadaşım pili biten fotograf makinamın pilini değiştirmeme fırsat vermeden fotoğraflanmayı bekleyen makarnamı tabağına almış ve de lüpletmeye başlamıştı bile;(((

Ama hamurumdan biraz ayırıp çorbalarımı lezzetlendirmeyi sevdiğim hamur toplarımın ve bir kaç tanede ayırdığım makarna şeritlerimden kızartırken ki resimlerini çekebilmeyi başardım;)) şeritler ve toplar çok güzel oluyor şiddetle tavsiye ederim şeritleri dayanamadım üzerine pudra şekeri serperek yedim;))) minik toplarımıda servis sırasında üzerine yerleşecek lezzetli çorbaları beklemek üzere soğutucuya attım

AFİYET OLSUUUN...
İşteeeee maceralı geçen bir etkinliği daha geri de bırakırken ev sahipliğini üstlenen Sevgili Elvan'a da sevgiler ve allah kolaylık versin -Ev sahipliğin için teşekkür ederim Elvan'cığım;)))
OHHHH Kazasız yükleyebilim umarım sayfa bu hali ile de kolay açılır ama gerçekten problemi en kısa zaman da çözmem gerekecek.

28 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Bir kaç gündür gözükmüyordun demek sorunun vardı laptop ta umarım kısa bir sürede halledersin canım alıştık senin o güzel yüzünü görmeye merak ediyoruz inan.

Makarnalar ne kadar güzel ve iştah açıcı ellerine sağlık.Bende çok severim lazanya'ya da bayılırım çok da güzel olur.))Boşuna mı dedim sana komşu kızları olsaydık diye.)))) Tekrar ellerine,emeklerine sağlık.Dikkat et sitelerdeki resimleri çaktırmadan alıp başka kanallarda yayınlıyorlar.Dilersen Tijeni bire ara ziyaret et canım.

Yarın için çok güzel bir hafta sonu diliyorum,umarım neşeli ve mutlu geçer.Gülen yüzün daha çok gülsün canım.Annecik de çok selam gönderip yanaklarından öpüyor seni.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Zuhal, makarnalarin pek guzel. Hele makarna dolmasi cok hosuma gitti. Ellerine saglik.

Bu arada ben de photoshop kullanmadan yukluyorum resimlerimi ve bir yili askin suredir blogum var. Yaklasik 1 Mb lik kamera cikisi resimleri blogger yukleme sirasinda kendisi kucultuyor zaten. Bazen resim yuklemede zorluk oluyor ama bu senin resimlerinden degil, blogger'dan kaynaklaniyor olsa gerek.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

MERHABA ZUHAL, ben de bu aralar mesgul oldugunu dusundum goremeyince...

Photoshop la ne yaptigini anlamadim ama dilerim kolaylikla halledersin..

Makarnalarin harika, elllerine saglik, lazanya dolmasi cok hos gozukuyor, kac dk. hasliyorsun, benim bazen lazanyalarim parcalaniyor, bunu yapmak icin kivamini iyi bilmek lazim..

elcinin_mutfagi dedi ki...

Merhaba Zuhal abla makarnalarin hepside cok güzel ama en istahimi kabartan dolmali olan:) cok güzel fikir gercekten ellerine saglik.

Bu arada bende resimlerimi fotoshop kullanmadan yüklüyorum ve benimde 1 yil olacak bu ay..sanirim baska bir sorun var..Ama icime korkuda düsmedi degil insallah böyle birsey olmuyordur.Sende insallah sorunu halledersin en yakin zamanda üzülme:)dün de ben öyle bir korku yasadim bloguma giremedim baya bir süre error veriyordu.Tamam dedim gitti ne yapacagimi sasirdim,pek de anlamam bu islerden:)ama kendi kendine halloldu cok sükür.
Görüsmek üzere Sevgiler...

ArMeda dedi ki...

Merhaba zuhalcim makarnalar nefis görünüyor inan hepsinin tadını ayrı ayrı merak ettim lazanya dolmasıda süper ellerine sağlık canım sevgiler..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA GÜL'CÜĞÜÜÜM,
Ahhh sorma başıma gelenleri anlattığım gibi beni çok üzdü bu iki bilgisayar arasında mekik dokuma işlemi henüz de bitmiş değil ya neyse ben de sizleri özlemişim yorumunlarınızı okuyunca mutlu oldum;))
Bu arada geçekten üzüldüm tatsız olaylara yakın takipteydim ben de üzerime düşeni yaptım haber verdiğin için teşekkür ederim.
Bende iyi hafta sonları diliyorum herşey gönlünce olsun;))

MERHABA ZİNNUR'CUĞUM
Sizleri özlemişim yorumları okurken mutlu oldum ayrıca lazanya dolmasını beğendiğine de sevindim biraz önce de tariflerini yayınladım.Umarım yapar beğenir ve beni anarsınız;)))
Sadece ben photoshopsuz resim yüklüyorum sanıyordum o zaman başka sorun mu var acaba şimdi daha da merak ettim doğrusu çok yavaş çalışıyor ve resimler bir türlü açılmıyordu ayrıca linkler Sevgili arkadaşım Burcu'yla bloğu ilk kurduğumuz günden beri var ama çok ilginç başka bilgisayarlarda bloğumdaki linkler görünmüyor ama ben de hep var anlamadım ki neler oluyor cahillik başa dert işte;(((

MERHABA YELDA'CIĞIIIM,
Yok henüz çekimlerimiz başlamadı Kasımın ilk haftasına kadar da mümkün olduğunca sadece mutfağımda çalışacağım;)))
Lazanyaları haşlarken hiç dak. tutmadım ama renkleri beyaz olana kadar15-18 dak. kadar haşlıyorum benim de 1 paket lazanyamdan 2-3 adedi parçalanabiliyor;((Kalan sağlar bizimdir;))

MERHABA ELÇİN'CİĞİİİM,
Makarnaları beğenmiş olmana sevindim yapmanı öneririm.
Moralimi düzelttiğiniz için de teşekkür ederim demek sorun resimlerde değil o zaman başka şeyler araştırmam gerekecek;(
Bu arada dün genel bir problem vardı bloger'lara özel çünkü diğer com'lar ve bloglar açılıyordu blogerlar geçici süre eror verdi,sen de üzülme senin bilgisayarından kaynaklanmadı yani;)))

MERHABA ARZU'CUĞUUUM,
Yaptığım makarnaları özellikle çocuklu evlere öneririm hepsinde besleyici özelliklerine dikkat ederek yaptım lezzetleri de bir o kadar güzel oldu denersen yerken beni anarsın ;))))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Berceste dedi ki...

Tarif kalmamis tarif :)) Hizinizi kimse kesememis, photoshop falan da kesemez bence ! Elinize saglik hepsi de bayagi mesakkatli ve lezzetli gorunuyorlar.
Sorun kucultme isi ise, photo editor ile de yapabilirsiniz ya da picasa ile mail yollayarak otomatik kucultturebilirsiniz, blog neden cokuyor ben de anlamadim.

Adsız dedi ki...

Pek fazla zengin olmayan makarna kültürüme-belki de çok sevmediğimden,ama bu fikrim son tariflerden sonra değişecek gibi geldi bana:)-yaptığınız katkı için sonsuz teşekkür.Bizim oğlanlar bayılacaktır eminim.
Bir de şu altlarda şeker hamurundan küçük mumlarla rengarenk süslenmiş pasta tarifini alsaydık diyorum ne güzel olurdu:)))Bir deeeee verdiğiniz inanılmaz detaylı tariflere şeker hamurundan elle modellemeyle ilgili bir iki şey eklerseniz off değmeyin keyfimize o zaman:)

Burcu ÜNAL dedi ki...

Sonunda beklediğim ev yapımı makarnanın tarifi gelmişşşş!! yuppiiii!!!

Zuhalcim, blogun çökmez..sadace bilgisayar dışında açılan internet ortamlarında fotoğrafların açılmaz ve kalitesi düşük olabilir..

hem daha kaliteli hemde çabuk yüklenen ve açılan sayfalar istiyorsan bence en iyisi photoshop programı..

ben sana detayları bu hafta anlatacağım, söz veriyorum..

çok öpüyorum..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA BERCESTE'CİĞİİİM,
Makarnaları beğenmiş olmana sevindim denediğin olursa yorumunu beklerim;))
Blog çökmesi değilmiş benim anlatmak istediğim resimlerin zor açılmasıymış şimdi Burcucuğumun yorumundan okudum;))Ama bu hafta düzeltecekmişiz;))

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM
Bende makarna ve pilav çok sevenlerden değilim ama senede birkaç kez mutlaka yapıyorum bu verdiğim tarifleri özellikle çocuklar için oldukça besleyici umarım lezzetlerini de görüntüleri kadar beğeni toplar;))Şeker hamuru ile tarifler ve figürler çok yakında bloğa eklenecekler arasında Hülya'cığım.Oğluşları öpüyorum seni de tabii;))

HOŞGELDİN BURCU'CUĞUUUM,
Sırf senin için ekledim ev yapımı makarnayı pişmiş resmini çekemeyince yayınlamayı istemiyordum ama senin için yayınladım bile;)))
Tamam canım buhafta yapalım bir iyilik şu resimlere tabii sıra gelirse yapacağımız o kadar şey varki;)))

SEVGİYLE KALIN...

vintage biscuit dedi ki...

zuhal var ya su lazanya dolmasi ile aklimizi aldin // ali ile hemen demenek istiyoruzzzzzzz
ellerine saglik hepsi super

Adsız dedi ki...

Merhaba,
bloğunuzu epeydir takip ediyorum, herşey çok zevkli ve leziz görünüyor. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Etkinlik de hayırlı olsun diyorum. Ayrıca cheese kek'e bayıldım. Hem içinde yumurta yok hemde kolay hazırlanabilen bir tarif.
Sevgiler ve bol marifetli günler dilerim.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA VINTAGE BISCUIT'CİĞİİİM;
Eeee Hadi ne duruyorsunuz o zaman Ali'nin elinden tut doğru mutfağa;)))Ali yapmaya başlasın lazanyalar pişene kadar sen mutfağı toparlarsın(erkekler mutfakta çooook düzenli çalışırlar yaa sen de ancak işini bitirmiş olursun;;)))))

HOŞGELDİN LALE'CİĞİİM,
Bloğu takip etmiş olmana çok sevindim bu arada haklısın cheesecake'te çiğ yumurta olmaması rahatlıkla tüketilebilir olması demek ayrıca gerçektn çok lezzetli yaparsan sonucunu bizimle paylaşırsın olurmu?;))


SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

selam uzun zamandır sana bakıp ben bunu tanıyoruım derken hatırladım çiçek taksinin ayşe ablası ve böyle bir sayfayı hayranlıkla izliyorum. makarnalarada bayıldım. özelliklede lazanya dolmasına iftar menümde yer almasını istediğim tariflerden. zaten pastalar harika çok beğendim çokkkkkkkk

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım maşallah, etkinlik için döktürmüşsünüz yine marifetli ellerinizle:) Benim favorim lazanya dolması oldu. Ben de normal şekilde yapıyorum benzer bir harçla, tadına doyum olmuyor. Ellerinize sağlık, görüşmek üzere:)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN SİBEL'CİĞİİİM,
Sayfayı beğenmiş olmana ve güzel sözlerine teşekkür ederim:))Lazanyayı dene derim kaçırılmayacak bir lezzet;))

MERHABA ŞEYMA'CIĞIIIM;
Bende lazanyayı çok seviyorum nasıl ve ne malzeme konulmuşsa hiç fark etmiyor doğrusu;))Dolmalar serviste kolaylık sağlıyor porsiyon olarak tabaktada şık oluyor dağılmadığı için istersen birde kendi iç harcınla dolmasını yap rahat olacaktır;))

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal hanim, Sevgili Burcu sayesinde kesfettim mahsallah oyle detayli anlatiyorsunuz ki hemen mutfaga kosup tariflerinizi denemek geldi icimden ,iyiki blogunuzu acmissiniz sizden de guzel tarifler denyecegimiz kesin..
YILDIZ

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN YILDIZ'CIĞIIIM;
Sevgili arkadaşım Burucuğum iyi ki var zaten o olmasaydı bu blog da nerdeyse olmayacaktı;arkadaşım hem bloğumun kurucusu hem de isim annesidir:))Yıldıcığım bloğu beğenmiş olmana gerçekten mutlu oldum her zaman beklerim;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal Hanimcigim,

Makarna makinasinda makarna kesmek icin, makarnayi makarna makinasinda acmak lazim:) Aslinda oldukca pratik bir alettir.

Sevgilerimle,
Özlem ÖKEN ALTINAY

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ÖZLEM'CİĞİİİM,
Evet haklısın ama ben her türlüsünü denememe karşın başarılı olamadım sebebi de sanırım bizim makinamız biraz eskimiş ve yetisini kaybetmiş;((Yine de yorumun için teşekkür ederim.
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal hanım, blogunuza şöyle bi dolaşırken rastladım. herşey birbirinden güzel görünüyo ama size özellikle sormak istediğim bişey var. bu inekli tabakları nerden aldınız acaba?

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA İSİMSİZ ARKADAŞIIIM,
İsim eklemeyi sanırım unutmuşsunuz isim sizlere hitab etmemi kolaylaştırıyor;))Bu inekli tabakları bundan 4-5 sene önce Çarşı mağzasından alınmıştı bir arkadaşım hediye getirmişti sağolsun için de değiştirme kartı olmasına karşın hiç değiştirmeyi düşünmedim çünkü görür görmez çoookkk hoşuma gitmişti;))Şu ara Çarşı mağzasında olabileceğini pek düşünmüyorum ama sormakta fayda var ALT adında bir alman firmasına aitmiş tabak şimdi sizin için altını okudum;))

Adsız dedi ki...

ya ben bu toplari nasil yaptiginizi merak ettim. lokma tatlisi yapmak istiyorum da bu sekil problemi yuzunden misafirlerime yapamiyorum. hani eliyle sikanlar vardir ama makarna hamuru da sikilmaz ki.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA İSİM EKLEMEYİ UNUTMUŞ BAŞKA BİR ARKADAŞIM DAHAAAAA,
Makarna hamuru zaten sert bir hamur olduğu için minik parçalar koparıp avucumun için yuvarlayarak elde ettim ancak bahsettiğin lokma tatlısı daha çok kek hamurunun biraz koyu kıvamlısıdır eğer hamur şekillendirecek lokma makinan yoksa evde yapacağın tek yöntem çok kızgın olan yağın içine kaşıkla minik parçalar brakmak olacaktır başka alternatifin yok maalesef:(
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

lokma makinem yok maalesef. yurtdisinda yasiyorum. satin alabilecegim bir link biliyorsaniz gonderebilir misiniz? tesekkurler

Adsız dedi ki...

Zuhal hanim lazanya dolmasi tarifinizi ucuncu kez yapiyorum ve her seferinde cok leziz sonuclar aliyorum. Bu defa domatesim yoktu, biraz salca koydum. Ellerinize saglik,tesekkurler..

Adsız dedi ki...

Sosisli makarna tarifenize bayıldım.Elinize sağlık.Eşime yaptım çok sevdi.Ben bir erkek olarak size teşekkür ederim.Captanhook.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Afiyet olsun beğenmiş ve beğendirmiş olmanıza sevindim:)