TRUFFLE
MALZEMELER:300GR.Bitter kuvertür çikolata
200ML Krema (1 küçük kutu)
1 Yemek kaşığı nescafe
Bir fiske tuz(çikolatanın lezzetini artırıp yoğun bir tat verir)
9-10 adet portakal ve limon şekerlemesi
YAPILIŞI:Çikolatamızı minik minik kıyıyoruz (bu arada ben zambo marka kuvertür çikolata kullanıyorum)bu sefer siz sormadan söyleyeyim istedim;))
Çikolatamızı bir karıştırma kabına alıyoruz içine 1 yemek kaşığı nescafe ekliyoruz (ben bu kez Espresso Davidoff Dark Roast kullandım)ve bir fiske de tuz ilave ediyoruz
Diğer yanda kremamızı ocağa alıp kaynatıyoruz karıştırmayı ihmal etmeden,
Kaynattığımız kremamızı çikolatamızın üzerine döküp çok iyi karıştırıyoruz pütürsüz bir kıvam alana dek,
Karıştırma işleminden sonra içine 9-10 adet portakal limon şekerlemesini(geçtiğimiz kış sonu yapmış olduğum şekerlemelerimi kullandım)minik minik doğruyoruz
Elinizde şekerleme mevcut değilse üzülmeyin geçen gün Migrosta bu şekerlemelere rastladım ve kekler de kullanabilirim düşüncesi ile aldım isterseniz resimlerini gördüğünüz şekerlemelerden de yapabilirsiniz üstelik bu şekerlemelerin içinde farklı meyvalarda mevcut.Şekerleri bulamazsanız da üzülmeyin evdeki taneli reçelleriniz de aynı lezzeti verecektir;)
Şekerlemelerimizi de ekledikten sonra şöyle bir karıştırıp dolabımıza yerleştiriyoruz sertleştikten sonra takriben 2-3 saat sonra çıkarıp mikserle çırpıyoruz.
Bir tabağa pudra şekerimizi alıp çikolatamızdan toplar yapıp pudra şekerimizin içine atıyoruz,pudra şekerli tabağı sallayarak topların üstünü pudra şekeri ile kaplanmasını sağlıyoruz.
Bir servis tabağına ya da benim gibi hediye amaçlı yapacaksanız götüreceğiniz bir kutuya yerleştirip buzdolabında muhafaza ediyoruz.Üst kaplaması için farklı alternatifler de deneyebilirsiniz mesela eritilmiş çikolata ile kaplayabilirsiniz,kakao,hindistancevizi,granür fındık,badem tozu,esmer şeker de olabilir.Ayrıca ben bu sefer ki çikolatalarıma içki koymadım sizler likör,rom,viski,kanyak ilaveleri yapabilirsiniz hatta garip gelsede bir fiske kırmzi acı biber de çok yakışıyor;)
İşte daha önce yaptığım ve resimlerini arşivimde sakladığım bir kaç truffle ikramlarım.
Bu truffle romlu ve granül fındıklı
Bunlar da viski ve tarçınlı yine granül fındık kaplı truffle
Bu truffle'larda çok sevdiğim bir arkadaşımın doğumuna giderken götürdüklerim konyaklı ve minik renkli küllahlarda(Renkli küllahları Beysa'dan almıştım)
AFİYET OLSUN.
Tüm dostlara çikolata tadında bir hafta sonu diliyorum;)
SEVGİYLE KALIN...
17 yorum:
Zuhalcim, trufflerin çok güzel görünüyorlar. Bende bayram için ve biryere ziyarete giderken kendi hazırladığım çikolataları götürmeyi çok seviyorum. Kendin yapınca çok daha özel ve lezzetli oluyor. Ellerine sağlık...
Sevgiler,
Bu nasıl bir çalışma azmi,bu nasıl bir öğretme isteğidir hayran kalmamak mümkün değil.Hergün yeni şeyler öğrenebildiğim insanları bulduğumda onlara sıkısıkı sarılıp,daha başka neler kapabilirimin telaşıdır bu yazdıklarım.Sayfanızı her açtığımda güncellendiğini görmek de beni ayrıca mutlu ediyor.
Ve o meyvalı pastanızı dün gece yaptım.Bir tarif bu kadar mı cuk diye oturur.Bir tarif bu kadar mı net paylaşılır.Teşekkürler....
Hülya Hanıma katılmamak mümkün değil.Tebrik ederim sizi.Tarifler harika,ellerinize sağlık.
Zuhal Hanım bunlar çok güzel görünüyorlar, külahlarda çok şirin durmuşlar, ellerine kollarına sağlık.
Biraz önceki yorumu yazan benim, isim yazmadan yanlışlıkla enter'a basmışım ;)
Zuhal cim gercekten bu postun karnaval gibi olmuşşş. hepsine bayıldım !!! bı o kadarda yemek istedim tabii kiii
zuhalcım bu arada Yorkshıre pudıng ı bıran once denemek ıstıyorum :))))))superlerrrrr
Veee pastayı az önce yedik hatta bitirdik bile.Birkere çok beğendik.İnanılmaz hafifti.Keşke ben bu kadar teknoloji özürlü olmayıp yorum yazma dışında da birşeyler yapabilseydim.Mesela sizin tariflerinize dayanarak yaptıklarımın resimlerini yorumlarıma ekleyebilseydim,nasıl çalışkan bir öğrenci olduğumu görebilseydiniz.N'olurdu sanki :(
Hızına yetişemiyoruz gerçekten arkadaşım..sen neler neler yapmışsın :)
iyi ki sana birazcık destek olmuşum blogun oluşumunda..bundan o kadar memnunumki..
aynı hobiyi paylaşmak, birbirimize bilgi aktarmak, öğrenmek çok keyifli oluyor..
sevgiler & öpücükler..
MERHABA EBRU'CUĞUUUM
Çok haklısın insanın sevdiklerine kendi emeğini kattığı şeyleri sunması kadar keyif veren birşey olamaz ayrıca
ziyaretine gittiğin her kimse sen gideceksin diye birçok hazırlık yapıyor sana değer verdiğinin göstergesi bu örf ve adetlerimizde de zaten bu var ve sen de giderken siz benim için hazırlanırken ben de sizleri düşünüp sizin için yaptım demenin ve misafirperverlikleri için teşekkürün en güzel örneği diye düşünüyorum insanın emeğini sunması;))Senin de ellerine sağlık;))
MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Söylediklerin çok çok hoşuma giderken bir taraftan da çok utandım.Dostlarımla bildiklerimi paylaşmayı gerçekten çok seviyorum, aynı şekilde dostlarımdan da öğrenmek çok hoşuma gidiyor bu alışveriş insanın dünyasını genişletiyor ve paylaştıkca sevgim isteğim çoğalıyor.Yaptıklarımı deniyor olmanız ve sonucunda da başarı elde etmiş olmanız tezinden 100puan almış öğrenciler gibi mutlu kılıyor beni ve iyi ki kitap aşamasından önce blog işine girişmişim hiç değilse tüm dostlarımın bu sayede seslerini duyabiliyorum ,yoksa arkada denenip denenmediğini bilmediğim sessiz bir ırmakta sürüklenen bir kitabım olacaktı;( Pastayı denemiş olmana ve de beğenmiş olmana gerçekten çok sevindim tariflerimden kimsenin kuşkusu olmasın olacak mı olmayacakmı diye çünkü bu tarifler defalarca kez tarafımdan yapılmış en iyi lezzete kavuşabilmesi için kafa patlatılmış tarifler bu arada beğeniye gelince herkesin renkleri ve zevkleri farklıdır benim beğendiğimi sizler sizlerin beğendiğini ben beğenmemiş olabilirim bu durumu göz önüne alarakda alternatif lezzet denemeleri yaptığım tadların notlarını da vermeye çalışıyorum;)Umarım herkesin damak lezzetine yakın tarifler oluyordur;teknoloji özürlü bir arkadaşım daha olduğuna çok memnun oldum bakma burdan yazıyorum çiziyorum da bütün anladığım bu kadar başka bir numara yok yani;))AAA unutmadan çalışkanlığını ispat etmen için söylediğin şeylere gerek yok okuyor yapıyor ve yoruluyorsan zaten takdirliksin demektir;)))Yine resimlerini çekti isen görmek isterim bu çok hoşuma gider ben yine de mail adresimi veriyorum sen yapamasan da yapacak birini bulduğunda yollarsın belki. zuhalyalcin@gmail.com
HOŞGELDİN BEYHANCIĞIIIM,
Çok teşekkür ederim işe yaradığını görüyor olabilmek beni de çok mutlu ediyor.Her zaman beklerim;))Tarifleri beğenmiş olmana da tabii;)))
MERHABA PEMBELİCİĞİİİM;
Haklısın ben de küllahları ilk gördüğümde çok şirin bulmuştum ve heyecanlanmıştım çocukluğumdan beri çok sevdiğim birşey benim oluyor duygusu hep heyecanlandırmıştır beni;))) ve nerde kullansam diye düşünürken tam da bebişe gidebilecek birşey olduğunu fark ettim;))İyi yere kısmet oldu yani;))
MERHABA VINTAGE BISCUIT'CİĞİİİM(NAMI DEĞER ÇILGIN KIZ;))
Sana bu şekilde hitab ediyor olmak çok hoşuma gidiyor umarım seni kızdırmıyorumdur çılgınlık özgürlüktür dilediğince yaşamak hayatı çokta umursamadan ama zarar da vermeden kırmadan usandırmadan uslubunca yapılıyorsa ,seni de hep bu olgunlukda gördüğüm için sende seviyorum bu ismi kullanmayı sakın kızma bana;))Yorkshıre'ları mutlaka dene derim sevgiliden tam not alınacak bişey;)))Bu arada iyi olduğunu okudum aman kendine dikkat et;)
CANIM ARKADAŞIM BURCU'CUĞUUUM,
Hergün sana teşekkür ediyorum teşvik ettiğin ,yardım ettiğin, oluşturduğun ,hatta isim anneliğini bile yaptığın için;)) Senin gibi bir arkadaşım olduğuna da çok mutluyum inan bana bu sadece laf olsun diye söylenmiş sözler değil yüreğimden gelen sıcacık duygular bunlar ayrıca arkadaşlığını ,dostluğunu ve kardeşliğini paylaştığın için ben de çooooook teşekkür ederim sana;))))
çok öptüm arkadaşım;)
TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...
Merhaba Zuhal Hn.,
Bütün bir günün yorgunlugundan sonra bu güzel tarifleri okumak, hele bu kadar detaylıysa ne kadar
rahatlatıcı.İşte benim terapi saatlerim.Kızım Selin ''Truffe''e
bayılır.
Elinize sağlık.
Sevgiler,
Najda Erbaş
Ellerinize sağlık....
Bütün tarifleriniz,detaylı anlatımınız ve şahane fotoğraflarınız için çok teşekkürlerrrrrrrrrr
Sevgili Zuhal,
Tarif ve anlatımlarına hayran kalmamamk mümkün değil. Her şey cok güzel ve lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık. Turfflerını enkısa zamanda denicem. Sevgiler
selamlar zuhal hanım truffleler gerçekten harika gözüküyorlar . sizin güzel anlatımınızla yapılışıda o kadar zor gözükmüyor en kısa zamanda deniyeceğim. ellerinize sağlık.
sizin için güzel bir bayram ve çok güzel ve mutlulukla dolu bir yıl diliyorum. sevgiler.
Zuhal Hanım,
elinize sağlık çok güzel duruyorlar.En kısa zamanda deneyeceğim.
Sorularım var,eğer yanıtlayabilirseniz sevinirim;
1.Mikserle karıştırmasak ne olur ?
2.Kullandığınız krema Migrosta satılan SEK,PINAR vs... gibi hazır kremalar mı?Hangi markayı önerirsiniz?
3.Bunun beyaz çikolata ile de yapabilirmiyiz:)
Teşekkür ediyorum.
Merhaba Najda'cığııım,
Teşekkür ederim beğenmiş olmana sevindim;)İnsanın kendine ayırabildiği saatlerde ilgi duyduğu şeylerle ilgilenmesi daha çok dinlendiriyor değilmi;))
Hoşgeldin Arzu'cuğuuum,
Resimlerin işe yarıyor olmasına sevindim;))Çünkü yaparken çekmesi oldukça güç oluyor;))
Her zaman beklerim;)
Hoşgeldin Emine'ciğiiim,
Beğenmenize gerçekten çok seviniyorum;)Truffları denediğinde haberimiz olsun;))
Merhaba Elvan'cığııım,
Sanırım cevap yazmakta oldukça geç kalmışım;)
Yaptığını ve memnun kaldığını umut ederek afiyet olsun;)
Hoşgeldin Arda'cığııım,
Şimdiden afiyet olsun;)
Memnuniyetle cevap yazıyorum;)
1-Mikserle karıştırmak köpüksü bir yapı oluşturuyor ve daha pufur pufur oluyor ama mikser kullanma şansın yoksa çırpmadan da yapabilirsin ben de bazen o şekli ile yapıyorum;)
2-Evet ben genelde metro gross marketlerden litrelik Rama marka krema kullanıyorum ama bakkallarda bile mevcut olan krema kullanabilirsin ama Tikveşli'nin kreması da güzeldir tercih şansın olursa Tikveşli alırsın;)
3-Beyaz çikolata ile olanını da yapmak mümkün ancak mikseri beyaz çikolata da kullanman şart.İstersen beyaz trufflarıda 25-ağustos tarihinde yaptığım katlı pastanın beyaz ganaşını bire bir kullanabilirsin.
Rica ediyoruuuum ve her zaman beklerim;)
TÜM DOSTLARIM SEVGİYLE KALIN..
Sayın Zuhal Hanım,
Bizde amatörce butik çikolata üretimi yapıyoruz fakat kalıplama yönetimi kullanıyoruz. CW marka çikolata kalıplarından aldık (Beysa'dan değil ama Belçikadan getirttik inanın daha ucuza mal oldu) Yalnız ufak bir sorunumuz var. çikolataları kalıpladıktan sonra kalıptan çıkartmakta zorlanıyoruz. Bunun bir püf noktası mı var? Yoksa kullandığımız çikolata ile mi alakalıdır? Elit marka bitter kuvertür kullanıyoruz. ve çikolatayı işledikten sonra bir müddet dondurucuya koyup kalıptan daha rahat çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz. fakat bir kısmı kalıptan çıkmıyor. bu konuda yardımcı olma şansınız var mı? Bilgi verirseniz inanın çok sevinirim.
Merhaba Mehmet Bey,
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim ve siteme hoşgeldiniz Herzaman beklerim;)
Çikolata kalıplarını alkollü bir pamukla silip daha sonra çikolata ile doldurursanız çıkarırken çok rahat edersiniz;)Umarım yardımcı olabilmişimdir;)
SEVGİYLE KALIN...
Yorum Gönder