Cuma, Eylül 22, 2006

ZUHAL'CE ÇENTİK KEBABI;))) ve FINDIK PROJESİNE İÇERİĞİ FARKLI BLOGLARDAN DESTEK VE YORUMLARI;)))

Dışarda yediğim lezzetleri mutlaka evde de denerim acaba ev yapımı usulleri nasıl olur diye tıpa tıp benzemese de ev yapımı oldukları için çok daha güzel olur özellikle benim gibi mide rahatsızlığı çekenleriniz iyi bilir ki dışarda yemek yediğinizde daha sonrasında mutlaka bir mideyi rahatlatıcı tableti de yanınızda götürüsünüz eh fena da olmaz yemekten 10dak. sonra mideniz kavrulmaya başlar dışarda kullanılan yağlardan mıdır yoksaaa mide fazla masrafı sevmezde git evinde temiz temiz yap ye sinyalimi verir bilinmez???;)))İşte yıllar önce bir kebapçıda yediğim ve daha sonrasında evimde sık sık uyguladığım bir lezzet.Yöresi varmıdır? varsa benim yaptığım da yöresine aykırılık varmıdır? bilemem ama ikram ettiğim misafirlerimden her zaman tam puan almış bir lezzet olduğunu çok iyi bildiğim için sizlere sunmak istedim emini sizde ikram ettiğiniz kişilerden tam not alacaksınız;)))

ZUHAL'CE ÇENTİK KEBABI

MALZEMER:Malzemeler 4 KİŞİLİK
500gr.Antrekot veya Biftek
5-6 Adet iri patates
3-4 Adet Patlıcan közlenmiş(ben busefer tat hazır köz patlıcan kullandım)
1-2 Adet Közlenmiş Kırmızı biber turşusu
yeterince yoğurt(Bol olursa iyi olur)
2-3 diş sarımsak

YAPILIŞI:Öncelikle patlıcanları bir süzgeçden geçirip süzdürelim daha sonra geniş bir servis tabağına alalım,eğer köz patlıcanı evde yapacaksanız ocağın üzerinde patlıcanı közledikten sonra kabuklarını soyup limonlu suyun için de ve mutlaka cam olan bir kase de birsüre bekletin sıkarak suyun içinden alıp küp küp doğrayın(cam dışında başka bir kaba koyarsanız çelik ya da plastik gibi patlıcanlarınız kararacaktır;onun için cam kase olması ve limonlu su olması şart).Hazır köz patlıcanların sevmediğim kısmı renkleri maalesef çok kararmış oluyorlar ama yemek acil yapılacaksa epey işe yarıyor;))

Patateslerimizi kibrit çöpü gibi incecik şerit halinde doğruyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.Diğer yanda etlerimizi de aynı patatesde olduğu gibi olabildiğince ince şeritler halinda dilimliyoruz ve çok çok az yağ ile kavuruyoruz önce sularını veriyorlar sonra altını kısıp sularını çekip kavrulmaya başlayınca içine tuz,çok az kekik ve kırmızı pul biber koyup kavurmaya devam ediyoruz.

Pateslerimizin yarısını köz patlıcanımızın üzerine alıyoruz onunda üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu üzerini kapatacak gibi ilave ediyoruz,yoğurdun üzerine patateslerimizin diğer yarısını alıyoruz

Üzerini etimizle kapatıyoruz.

Diğer yandan göbek(atom)salatamızı ince kıyım doğrayıp zeytinyağ ve limon suyu ile karıştırıyoruz salata tabağımızın kenarlarına alıyoruz,rende havucumuza 1-2 kaşık mayonez,limon suyu ve konserve mısır ilave edip iyice karıştırıp onuda salata tabağımızın ortasına yerleştiriyoruz;.Haydiii yemek hazıııır herkes masayaaaa;))))

AFİYET OLSUN...

FINDIK PROJESİ HERGEÇEN GÜN FARKLI DESTEKLER ALMAYA DEVAM EDİYOR
-EEE NE DE OLSA HANIMLAR KAFALARINA BİRŞEYİ KOYARLARSA PEŞİNİ KOLAY KOLAY BIRAKMAZLAR VE İŞİ SON NOKTASINA KADAR DA GÖTÜRÜP SONRASINDA BEŞ ÇAYLARINI FİNCANLARINA ALIP KEYİFLE YUDUMLARLAR;
-HANIMLAAAAAAAR ÇAYLARI DEMLEMEYE BAŞLAYIN ARTIK BU İŞİN SONU GELİYOR GİBİ;))))
Sevgili Kedili Mutfaklar Oya'cığımla,Sevgili Gelincik Tarlası Burcu'cuğumun öncülüğün de başlayan emekleri ve güzel mamalarıyla destekleyen blog arkadaşalarım,yaptıklarımız sanırım boşa gitmiyor bakın yemek bloglarının dışına çıkmaya başladık bile.Sayın
A.SELİM TUNCER Fındıkla ilgili yazısından aldığı ilgiden dolayı Fındıklı araştırmasında Fındık projesinden arkadaşı Marketing Post Cengiz Bey vasıtası ile haberdar olmuş ve bloğuna taşımış Fındığın da peşini kolay kolay bırakacağa da benzemiyor ;))Ne güzel farklı içerikli bloglarda bu tip haberlerin çıkması gerçekten çok hoş Fındıklı yazılarınız için teşekkür ederiz ;))Sayın A.SELİM TUNCER ayrıca yumurta kırmaktan kurtulup yeni lezzetler deneyebileceğiniz mutfaklarımıza da hoşgeldiniz;))
İşte A.SELİM TUNCER'in bloğunda Fındıklı yazısını olduğu gibi aktarıyorum ayrıca bloğuna göz atmanızı tavsiye ederim ben yazılarını okurken çok keyif aldım hatta bilmediğim konularda da farkli fikirler elde ettim.
Perşembe, Eylül 21, 2006
“Maadem finduk zamaaaanidur, yaparik pişuuuyler daaa!”
Dün “Türk fındığı nasıl kurtulur?” başlıklı bir yazı yayımlamıştım, gelen yorumların çok üstünde olumlu tepki aldım. Taban fiyat, hükümet, Fiskobirlik gibi konulara girmediğim ve uzun vadeli bir stratejiden söz ettiğim halde, yazımda ortaya attığım görüşlerin, özellikle Karadenizli dostlar tarafından önemli bulunmasına sevindim. Bu işin bir yönü... Daha da önemlisi, ben burada Türk fındığının nasıl kurtulacağıyla ilgili ahkam keserken birileri çoktan işe el atmış bile... Bazı yemek blogları bir araya gelerek Finduk Zamanı adlı bir oluşum başlatmışlar. Bu yazının başlığını da bu grup içinde yer alan Zuhal Yalçın Hanımefendi’nin bloğundan aldım, affına sığınarak.

Farkında değildim, Marketing Post’tan Cengiz haber verdi de öğrendim. Bu bloglar, içinde fındık olan yemek tarifleri yapmaya başlamışlar, daha çok fındık tüketilmesi için... Gelirleri çocuklara gidecek olan girişimin “Finduklu Tarifler” isimli bloğunda bu tarifler bir araya getiriliyor. Ayrıca bu tariflerden bir de yemek kitabı hazırlıyorlarmış. Cengiz “Buna toplumsal destek diyorum ki, en muhteşemi de bu bana göre. İyi işlenebilirse, fındığın kurtulmasına büyük katkı sağlayabilir bu proje.” diyor. Ben de öyle düşünüyorum.

Fındık yalnızca Karadeniz’in ve Karadenizlilerin değil, tüm Türkiye’nin değeridir.


Bu arada, duyuyordum da, yemek blogları konusundaki zenginlik ve birikimin bu düzeyde olduğunun farkına ilk kez varıyorum. Kimi blog sahiplerinin fotoğrafları ise profesyonellere taş çıkartacak kalitede... Belki de profesyoneller. (İlk fotoğraf Açık Büfe, Nezaket Kalafat; ikinci fotoğraf Armeda, Arzu Altan’a ait.) Yemek blogları dünyası o kadar zengin ki mutlaka atladıklarım olmuştur, Finduk Zamanı projesine katılan tespit edebildiğim yemek blogları bunlar:

| KEDİLİ MUTFAKLAR | ÖZGÜL’ÜN SOFRASI | YEMEK GÜNLÜĞÜM | YEŞİM’İN MUTFAĞI | CAN SIKINTISI VE MUZ KABUĞU | AİNTAB SOFRASI | SUSPECT | DEVLETŞAH | BENİM KÜÇÜK MUTFAĞIM | ZUHAL YALÇIN’IN KARNAVALI | EBRULİ LEZZETLER | GELİNCİK TARLASI | DİLEK’ÇE | DAMAK TADI | YOGURTLAND | AÇIK BÜFE | HANİMİŞ | HÜLYA YILMAZ | ARMEDA | HANİFE’NİN TARİFLERİ | MUTFAK MASALI | MİS KOKULU EKMEKLER | MUTFAKTA ZEN | LİMON ÇİÇEĞİ | PASTACI | TUHFE | TULOSH’TAN İNCİLER | TUZ VE BİBER | BİZİM PASTANE | GÖÇEBE | NENONİ | CELERONE | YEMEK KOKUSU | HİKAYEE | ZEYNEP’İN GÜNLÜĞÜ | MİSS ÇİLEK | PORTAKAL AĞACI | BİZİM EVİN AŞÇISI | TEATIME BLOG | NANE LİMON | PONÇİK | ZEYNEP’İN MUTFAĞI | ERİK BAHÇESİ |


Marketing Cengiz Bey'de A:SELİM TUNCER Beyefendinin Türk Fındığı Nasıl Kurtulur? Başlığı altındaki yorumuna şöyle demiş:

Üreticileri, satıcıları, reklamcıları geçtim de gözden kaçan çok daha büyük bir çabayı da haber vermek isterim.

''Bir grup yemek blogu önderliğinde "Finduk Zamanı" adında bir projeye başlanmış. İçinde fındık olan yemek tarifleri yapmaya başlamışlar, daha çok fındık tüketilmesi için. Sonra bu tarifleri bir blogda toplamaya başlamışlar. Ayrıca gelirleri çocuklara gidecek, ve bu fındıklı tariflerden oluşacak bir yemek kitabı hazırlığına başlamışlar. Buna toplumsal destek diyorum ki en muhteşemi de bu bana göre. İyi işlenebilirse, fındığın kurtulmasına büyük katkı sağlayabilir bu proje.''

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Zahal Hanım günaydınnnn, öncelikle mide rahatsızlığınız için çook geçmiş olsun diyorum. Aynı şekilde bende dışarda yemek yediğim zaman midemden sesler geliyor gümbür gümbür:))
Ayrıca katılmış olduğunuz fındık projesindeki tariflerinizin hepside çok güzel ellerinize sağlık.
Kebap için söylenecek birşey yok, enfess. İnsan zaten evde yaptığı zaman daha bir güzel oluyor ve güvenle yiyor. Mesela bugün bizim personel yemeğimizde ali nazik varmış ama ben başka şey sipariş verdim. Çünkü dışarıda bu tür yemekleri yiyemiyorum. Sadece kendim yaparsan yerim ali naziği. İnsanın evde yaptığı yemek gibisi yok gerçekten daha da lezzetli oluyor bence:)
Sevgiler.

munevver dedi ki...

Zuhalciğim,merhaba! Ben bu yemeği patlıcansız ve salatasız yapıyordum.Gördüm ki,senin usul daha güzel Bundan böyle senin gibi yapılacak.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

önce sevgiler, sonra teşekkürler... yemek bloglarının sessiz bir izleyicisiyim , çok az yorum yapıp, çok bilgi edinmeye çalışıyorum.. 44 yaşındayım ve neredeyse 15 yaşımdan beri en büyük tutkum mutfak, ne okul nede çalışma hayatım beni mutfaktan koparamadı, çok şey bildiğimi sanıyordum ama bloglar sayesinde öğrenecek ne çok şeyim olduğunu gördüm.. önce görselliğe , sonra lezzete önem veren biri olarak özellikle pastalarınıza bayılıyorum.. sayfalarınızda beni en çok çeken şey tarif aşamalarını fotoğraflamanız oldu.. harikasınız.. gözüm üstünüzde:))))

limoncicegi dedi ki...

Günaydın Zuhal,
Dışarıda denediklerini evde denemen ve yapman buyuk basari. Ben o tadi bulamayacagimi dusunup hic el atmiyordum, ama senden cesaret almadim desem yalan olur. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,blogunuzu çok beğendim,anlatım,resimler,yemekler her şey çok şeker.
Ben de sizin gibi çikolatalı tatlara bayılırım.Blogunuzdan ilk deneyeceğim tarif Sepette Fındık Kurabiye olucak,umarım başarabilirim.Çok farklı ve şık duruyorlar.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgi ve selamlarımı iletiyorum.sabahları mutlaka sitenizi ziyaret ediyorum. londradayım. memleket özlemimi sayende giderebiliyorum.güzel tariflerin ve sohbetlerin için teşekkürler. yolun açık olsun.

zerrin

Adsız dedi ki...

bişey dicem, sen ne kadar tatlısın ya okudukça okuyorum sayfalar dolusu okudum kopamadım bi türlü, yapıcak o kadar çok işim var ki, ama bi türlü şu senin sitenin penceresinin sağ üst köşesindeki çarpıya basamıyorum, nolcak boyle, bu işleri kim yapıcak..neyse mutlaka yazışalım seni çok sevdim sevgili zuhal ablacığımm..

OZLEM DURGUN duzce_ozlem@yahoo.com

Adsız dedi ki...

Zuhal Abla merhaba,bi süredir seni sessiz takibe almıştım.artık biliyomusun sen benim favorimsin.pc yi açtığımda ilk yaptığım şey artık senin sitene girmek oluyo.Anlatımın,mizacın,yemekleri oluşum aşamalarında güzelce görüntülemen bi harika.Önce senin siteni ziyaret ediyorum sonra Burcu Ablanın sitesini:) VEEE bu tarif harika bişey.Bu hafta sonu yapıcam artık farz oldu.bu arada kırmızı biber turşusunu yaptım ablacım.Detalarını seninle bu adresten konuşabilirmiyiz.caramelo_824@hotmail.com.
seni çok seviyorum,sevinç

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanim Centik Kebabini hic bilmiyordum.Cok lezzetli görünüyor,en kisa zamanda deniyecem.Finduk Projesi icindeki tarifler birbirinden güzel,herkesin eline emegine saglik.Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Fındıkla ilgili yazıları ve siteleri tek tek ziyaret ettim inan çok gururlandım yapılanlarla.Tabiiki fındık sırf karadenize değil tüm Türkiye'ye ait,bence fındık projesi çok güzel oldu.Öncülük yapan arkadaşlara burdan yürekten tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum.

Şekerim yemeğin inan çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Ramazanda yapılması gerekiyor bence notu yazdım bile.))Ellerine sağlık,dışarıda yemek yeme kosunda san akatılıyorum midemiz inan dışarda yemek yerken bize nasıl kızıyor bu yüzden onu fazla üzmemek gerekir diye düşünüyorum tıpkı senin gibi.

Canım sana ve sevenlerine hayırlı ramazanlar ve güzel bir hafta sonu diliyorum.Kendine çok iyi bak.

Sevgiyle kal.

Derya Ünal dedi ki...

Çentik kebabı cook lezzetli görünüyordu, dolayısıyla bende akşam yemeğine yapyım dedim, ama tavuk etiyle denedim bu seferlik, bi de ufak tefek değişiklikler..teşekkür ederim kendi adıma, leziz bir yemek oldu (bi dahaki sefere aynen sizinki gibi yapacağım), eşim de çook beğendi :)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA PEMBELİCİĞİİİM;)
Geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim;))Sanırım dışarda yemek yiyenlerin büyük çoğunluğunda bu tür problemler maalesef yaşanıyor onun için evde denemek yüzde yüz sonuç vermese de en azından yaptığınız herşey daha sağlıklı oluyor;bu arada Alinaziğe de bayılırım;)))

MERHABA MÜNEVVERCİĞİİİM;
Eğer patlıcanı seviyorsanız mutlaka bu şeklini de öneririm,Hamsilin de ne güzel oldu bir bilsen arkadaşım ellerine sağlık ben de bundan sonra o şekli ile porsiyonluk yapacağım;))

HOŞGELDİNİZ NÜKHET HANIMCIĞIIIM;
Öncelikle bloğu beğenmiş olmanıza ve sessiz de olsa takipte olmanıza çok memnun oldum;))Güzel sözleriniz için ise ayrıca teşekkür ederim;)Ben de mutfağımı çok seviyorum ve dediğiniz gibi her ne kadar artık tamam ben herşeyi yapabiliyorum desem de hergeçen gün yeni şeyler öğrenmek,sunum aşamalarındaki farklılıkları takip etmek aslında sonu gelmeyen dipsiz kuyu gibi veee ben bu dipsiz kuyunun için de boğulmaktan çok mutluyum;))Resimleri aşamaları ile göstermekteki amacım biraz da yemek yapmaya yeni başlayanlar için düşündüğüm bir şeydi onları biraz cesaretlendirip ne kadar kolay olduğunu göstermek için di ama sanırım herkesin de hoşuna giden bu aşamaların daha detaylı bir şekilde anlatılması oldu ki bu kısmı da benim çok hoşuma gitti;))Herzaman takibinizde olmak çok hoş olacak;)))

MERHABA LİMON ÇİÇEĞİİİİ,
Dışarda yediğim herşeyi mutfağım da tekrar denemek bana müthiş keyif veriyor doğrusu, mutfakta olduğum o dakikalarda kendimi laborant gibi hissediyorum;)))Bence sende denemelisin belki başka lezzetler keşfeder ve yeni tarifleri de oluşturmuş olursun ki bu da hiç fena değil hani;)))

HOŞGELDİN SİBELCİĞİİİM;
Güzel sözlerin için teşekkür ederim bloğu beğenmiş olmana da gerçekten çok mutlu oldum sağol;))Fındıklı kurabiyelere gelince gerçekten çok lezzetli oluyorlar ve başarmaman için hiçbir sebeb yok eminim kolaylıkla yapacaksın;))Yine de aklına takılan birşey olursa mutlaka sor elimden geldiğince yardımcı olurum;)

MERHABA VE HOŞGELDİN ZERRİNCİĞİİİM;
Demek uzak diyarlardasın ve her gün ziyaretime geldiğin için teşekkür ederim;))Teknoloji ilerledikçe mesafelerde uzaklığını yitiriyor ben her zaman burdayım sormak istediğin yada paylaşmak istediğinde ekranını ve klavyenin bir tık ötesinde olacağım;))

HOŞGELDİN ÖZLEMCİĞİİİM;
Öncelikle güzel sıcacık sözlerin için çok teşekkür ederim;)Aman benim için işlerinizi sakın yarım bırakmayın hayatı aksatmak için değil kolaylaştırmak için burdayım;)))Her zaman beklerim;)

MERHABA SEVİNÇCİĞİİİM;
Bloğu beğenmiş olman ve yakın takibinde olmaktan çok mutlu oldum;))Burcu'cuğumda eminim mutlu olacaktır ama her blog o kadar güzel mamalar ve resimler yerleştiriyor ki sayfalarına bazen saatler sürüyor benimde ziyaretlerim;))Çentik kebabını beğeneceğini umuyorum denemekte fayda var ;))Hayırdır kırmızı biber turşusunda bir problemmi var detayını merak ettim doğrusu;)))Tamam yazarım ama herhangi bir sorun olur ya da tarifte bir problem olursa buraya da yazki diğer okurlarda bilsinler olur ya bir yeri benim yanlış anlatmamdan ya da senin yanlış anlamadan doğan bir problem olur diğer arkadaşlarımız da okudukların değiştirilmiş yada yanlışlığı düzeltilmiş halini de okumuş olurlar ben sana yazacağım ama sen de buraya yaz tamam mı?

MERHABA ARZUCUĞUUUM;
Çentik kebabını beğeneceğini umuyorum hele de patlıcanlı lezzetler seviyorsan tamamdır;))Senin ve tüm arkadaşların fındıklı tarifleri birbirinden güzel insan hangisini yapacağını gerçekten şaşırıyor geçen gün bloğa şöyle bir göz attım haftada bir kere ordaki tariflerden birini uygulasam sanırım iki yıl için de ancak biter ki hergün yeni tarifler ekleniyor tüm katılımcıların ellerine ve yüreklerine sağlık;))

MERHABA GÜLCÜĞÜÜÜM;
Tarımın ve hayvancılığın yavaş yavaş kaybolmakta olan ülkemizde bir de fındığımızı kaybetmememek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor farklı blogların sesimizi duyması beni çok heyecanlandırdı gerçekten;)Bu fikri ortaya atan ve destekleyen herkesin ellerine yüreklerine sağlık;)Çentik kebabı oldukça lezziz bir yemek denemeni tavsiye ederim.Ben de sana ve tüm dostlara hayırlı,huzurlu bereketli ramazanlar diliyorum ve seni öpüyorum;)

MERHABA LİLACI'ĞIIIM;
Tarifleri değiştirmek benimde huyumdur ve bazen çok farklı çok daha leziz tarifler elde ederim senin yaptığın şekli ile de ben deneyeyim iyi fikir;))Eşinin beğenmiş olmasına da çok sevindim;)Afiyet olsun;)

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

ben bizzat bu yemeği zuhal ablamın ellerinden yedim mükemmeldi:) zuhal ablacığım ellerine sağlık.
ece

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN ECE'CİĞİİİM;
Afiyet olsun canım beğendiğine sevindim gerçekten;))Bu arada çok özledim ne zaman geleceksiniz?En kısa zaman da bekliyorum çok öptüm;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

selamun aleykum zuhal hanım uzun zamandır netle ve bloglarla ilgilendiğim halde maalesef bloğunuzu yeni keşfettim çok güzel ve emekle hazırlanmış bir blog ALLAH daim etsin.
özellikle iftar mönüsünde farklı tatlar hazırlamaya son derece önem veren biri olarak çok işime yarayacak çentik kebabını hiç denememiştim en kısa zamanda denemeliyim çünkü içindeki malzemelerin hepsi favorim olan yiyecekler.paylaşımınız için teşekkür ederim selametle kalın:)
http://www.blogcu.com/yarenvebiz/

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım, sitenizi beğenerek takip ediyorum. Bende hobi olsun diye bir yemek sitesi açtım. Yaptığım yemekleri siteye yazıyorum. Daha yeni olduğu için fazla tarif yok.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın...
Nükhet (Almanya)
www.yemeksitesi.de

Adsız dedi ki...

harika olmuşlar valla canım çekmedi desem yalan olur emeğinize sağlık süper olmuşlar