Salı, Ekim 17, 2006

Ye#15 ŞEKER PARE

Merhaba öncelikle gelen yorumlara cevap veremediğim için özür dilerim.Koşuşturmalı bir hafta da olduğum için bilgisayarımın başına maalesef çok geçemiyorum ama sizlere vermiş olduğum sözü tutmak ve Şeker pare tarifini paylaşmak için bilgisayarımın başına geçtim. Saray Sarma tarifini de yarın ekleyebileceğim.Lütfen aksaklık ve gecikmeler için bana kızmayın;(


ŞEKER PARE




MALZEMELER:1 paket margarin (oda ısısında)
1,5 fincan pura şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 fiske tuz
1/2 çay bardağı irmik (kullanmasanızda olur ben iki türlüsünü de yapıyorum çok değişen birşey olmuyor.)
Aldığı kadar un (ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olmalı)

Şurubu İçin:3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon

YAPILIŞI:Margarinimizi ve pudra şekerimizi iyice yoğuruyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmaya yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp avucumuzun içinde top şekli veriyoruz yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize sıralayıp üzerine hamura iyice gömülecek gibi fındığımızı yerleştiriyoruz (eğer çok gömülmezse fındık şeker paremiz pişerken hafif kabardığı için üzerindeki fındığı üstünden atıyor.)

Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Diğer yanda şekerimizi ve suyumuzu yaklaşık 20 dakika kadar kaynattıktan sonra yarım limon sıkıp bir 5 dak.daha kaynatıp altını söndürdüğümüz sıcak şerbetimizi fırından yeni çıkan sıcak şeker paremizle buluşturuyoruz.Şeker pareleri 5-6 dak.sonra alt üst yapıyoruz ki şerbetini eşit miktarda çeksin aşağı yukarı bir 10 dak sonra tekrar fındıkları üste gelecek şekilde ters yüz yapıp soğuduktan sonra servis yapıyoruz.Oldukça kolay ve yumuşacık şekerparelerimiz oluyor.
AFİYET OLSUN...

8 yorum:

armeda dedi ki...

Zuhalcim bende ne zamandır bilgisayarımın başına geçemiyordum bir açtım ki ne de güzel tatlılar yapmışsın arkadaşım. Su hazır yufkaykla yapılanlara da bayıldım ne kadar pratik değilmi? ellerine sağlık canım çok öpüyorum sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal Hanım;ben çalışan bir bayanım kendi iş yerimde çalıştığım için akşama kadar yemek sitelerini bol bol ziyaret etme imkanı buluyorum .Bugün sizin bu muhteşem lezzetlerinizi keşfettim .hergün sıkı bir takipçiniz olucam .Kolay gelsin

umran dedi ki...

tatlilarin hepside birbirinden leziz.Ellerine ve paylasan gonlune saglik.

umran dedi ki...

tatlilarin hepside birbirinden leziz.Ellerine ve paylasan gonlune saglik.

Hülya dedi ki...

Şekerparen enfes görünüyor Zuhal Hn.Yani Canım Türkiyemin herbir bölgesinin yemeklerine aşinalığınızı bilmiştik de saraylara da el attığınızı şu saat itibari ile öğrenmiş bulunmaktayız.Şaka bir yana blogunuzu açtığınız günden beri olaylara hakimiyetinize bayılıyorum.Herşeye bu denli mi vakıf olunur canım.Canım Türkiyemin,çalışkan,üretken,sırtında dağları taşıyan,sabırlı ve güçlü,naif ve nezaketli ve yumuşacık sesli kadınları adına sizi kutsuyorum:)Ve bu saatte bu yazdıklarıma onca yorgunluğuma rağmen gülümsüyorum.Çok öpüyorum...

Oya Kayacan dedi ki...

Ben de her çocuk gibi şeker fare demişim bu tatlıya. Tanıdığım bütün çocuklar da şeker fare dediler. Bazı fare kılığında şekerpareler yapardım bu yüzden. Vanilyadan kuyruk ve göz koyardım. Hani o kapkara vanilya şeritleri vardır, işte onlardan.

Mahzun Prenses dedi ki...

Merhaba Zuhalcim;

Şimdi aklım karıştı inan önce hangi tatlıyı yapsam da yesem diye. Sanırım kolay baklavayı deniyeceğim önce...

Mutlulukla kal...

Adsız dedi ki...

Ben de merakla saray sarmayı bekliyorum bu bayram yapamam ama bayramdan sonra mutlaka yapmalıyım. Ama diğerleri de nefisss görünüyor.Ellerinize sağlık Zuhal hanım
Tatlılarınız gibi sizin gibi tatlı bir bayram geçirmenizi dilerim
sevgiler...
sema