Cumartesi, Kasım 11, 2006

ISPANAKLI KİŞ ve ÇİKOLATALI-LOKUMLU MİLFÖY TANECİKLERİ


Ispanaklı kiş en sevdiğim lezzetlerden biri ve annem çok güzel yaptığı için herzaman kendisinden yemişimdir;)sağolsun beni hiç kırmaz ve nezaman -anneeee senden birşey isteseeeem dediğimde -tamam yorma kendini ne zaman istiyorsun diye lafın sonunu bile dinlemeden sorar canım benim insanlar kaç yaşına gelirse gelsin kendi ne kadar çok çeşit yemek bilir ve yaparsa yapsın annelerinin ellerinden olunca bambaşka oluyor.Canım annem iyiki varsın seni allah başımdan eksik etmesin;)))Tabii yazımdan da anlamış olduğunuz gibi Pazar davetimizin Ispanaklı Kişini ve Patlıcanlı Börekitas'ını anneciğim yaptı ben resimlerini çektim,bu gün Ispanaklı Kiş'imizin tarifi geliyor yakın zamanda da Patlıcanlı Börekitası yazacağım;)İşte anneciğimin ellerinden Kiş'imiz.
ISPANAKLI KİŞ
MALZEMELER:1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 avuç kadar rendelenmiş kaşar peynir
az Tuz
aldığı kadar Un (Kulak memesi yumuşaklığında olacak)

İÇ MALZEMESİ:1 Kg Ispanağın yaprakları
Kalın bir dilim beyaz peynir
Az Tuz
Üstü İçin:1 adet yumurtanın sarısı
çok az zeytinyağ

YAPILIŞI:Önce güzelce yıkadığımız ıspanaklarımızı saplarından ayırıp az tuzla iyice ovuyoruz bir süzgeçe alıp suyunu süzdürüyoruz.Beyaz peynirini de ilave edip karıştırıyoruz.

Gelelelim hamurunu oluşturmaya.Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğuruyoruz hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak,

Hamuru ikiye bölüp bir parçasını yağladığımız dikdörtgen borcama yayıyoruz ve ara malzemesini yani ıspanaklarını döşüyoruz.

Daha sonra ikinci parça hamurumuzu ıspanaklarımızın üzerine döşüyoruz ve üzerine bir yumurtanın sarısını sürüyoruz.

Onunda üzerine çörek otu serpiyoruz.

180 derece kızdırılmış fırında yaklaşık 45dak. 1 saat üzeri ve alt tabanı kızarana kadar pişiriyoruz.


ÇİKOLATA VE LOKUMLU MİLFÖY TANECİKLERİ
MALZEMELER: 1 Kare milföy hamurundan 4 adet çıkıyor bu sayıya göre hesap edip yapabilirsiniz.
Minik çikolata parçaları (ben Milka'nınkini kullandım)
Ve dilediğiniz çeşit lokum(ben fıstıklı kullandım)
Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını 4'e bölüyoruz bir kısmının içine çikolatalarımızı bir kısmına küçülttüğümüz lokumları yerleştiriyoruz.Ben çikolatalıları üçgen lokumluları da bohça gibi yapıp ağızlarını büzdüm sizde dilediğiniz şekilde kapatabilirsiniz.

180 derce önceden ısıttığımız fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Üzerlerine bolca pudra şekeri serpip servis yapabiliriz.

AFİYET OLSUN...

TÜM DOSTLARA İYİ HAFTA SONLARI DİLİYORUM.
SEVGİYLE SAĞLIKLA KALIN...

20 yorum:

umran dedi ki...

ispanakli kis cok guzel gorunuyor.en kisa zamanda denemeyi dusunuyorum.arasina baska malzemeler de koyabiliriz.ellerine saglik.tarif icin tesekkurler.arizonadan sevgiler..

Adsız dedi ki...

Zuhalcim merhaba!İkisi de çok hoş ve kolay tarifler,ani bastıran konuklar için ve gece atıştırmaları için ideal.Tabii azıcık yenirse;)
Sadist Arzu meselesine gelince;sen merak ettiğini söylüyorsun(merak duygusu aynı zamanda endişeyi de içerir bence),ben de beni merak ettiğine sevindiğimi söylüyorum,o yüzden dedim;))

Adsız dedi ki...

iki tarifte süper ama ben milföylere bayıldım ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba ,

Milfloy hamurunu ben evde kendim yapiyorum, bu tarifi deneyecegim. Sevgiler..Tarifine ulasmakisterseniz buradan bakabilirsiniz ..denemelisiniz zahmetsiz oluyor..

http://www.soframiz.com/devam.asp?yid=67

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal, ıspanaklı kişi bu haftasonu deneyeceğim. Ellerine sağlık, iyi ki paylaştın!

Adsız dedi ki...

zuhalcim,hepsi birbirinden güzel şeyler bunlar.ne kadar zaman harcıyorsun.birde ne kadar kalori alıyorsun.inan çok merak ediyorum.
yaşadığım yerin neresi olduğuna gelince sana e mail yoluyla yazarım.
sevgilerimle
nunubella

Adsız dedi ki...

Zuhalciğim;kişine bittim yine.Sırada öncelikle oğlum CEDRIC'ın beslenmesine yapılacak pembe şeker hamuru kaplı keklerinden var ama pek tabii ki mavisinden.Ve kişler.Yakın zamanda gelecek misafirlerime...Seni çok öpüyorum.
HAMİŞ:Zuhalciğim,güya tatlı pasta ağırlıklı bir blog açtım ama makinamda bir arıza var.Onu halleder halletmez çoook maceralı 22 Eylül pastamı sizlerle paylaşmak istiyorum.Problemi halledemezsem aşk hikayeme devam mıdır nedir?

Adsız dedi ki...

Zuhal'cim canim, ellerine saglik nefis bir tarif daha, ellerine saglik. Muhakkak deniyecegim, simdi tam zamani ispanakli tariflerin.
Sevgilerimle canim

Adsız dedi ki...

Yine ben :) bugün süt likörümüde yaptim, senin verdigin tarifle, en kisa zamanda siteye yerlesicek, tarif icin tekrardan cok tesekkürler canim.

butterfly dedi ki...

Selamlar Zuhal Hanim,
Ne güzel şeyler yapmışsınız böyle, görüntüleri harika.
Tatlı krizim geldiğinde ilk işim bu milföylerden yapmak olacak herhalde, lezzetli oldukları kadar da pratik görünüyorlar çünkü:).
Sevgiler..

Hülya YILMAZ dedi ki...

ıspanaklı kişi deneyeceğim. çok beğendim.
annenin ellerine sağlık.
lokumlu miföyler de ilginç. bir ara bunu da deneyeyim.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ÜMRAN'CIĞIIIM,
Ispanaklı kişi seveceğine inanıyorum tabiiki farklı iç malzemeleri de kullanılabilir hamuru oldukça lezzetli oluyor onun için gönül rahatlığı ile deniyebilirsin;)Denediğinde sonucu bizimlede paylaşırsan sevinirim;)

MERHABA ARZU'CUĞUUUM,
Çok haklısın atıştırmalık için ideal ama fazla atıştırmamak kaydı ile;))Çikolatalı miföyleri de özellikle çocuklar çok seviyor oğluşların sevebilir;)

MERHABA MELİSSA'CIĞIIIM,
Teşekkür edrim beğendiğine sevindim özellikle milföylerin yapımı ve lezzeti çok güzel oluyor;))

HOŞGELDİN HALE'CİĞİİİM,
Bugün bloğuna yorum bırakmak için çok çok uğraştım ama olmuyor;((Çok güzel mamalar yapmışsın ellerine sağlık hepsi birbirinden enfes tebrik ederim;)Milföy hamuru ben de yapıyorum ama senin tarifini de mutlaka deneyeceğim;)Herzaman beklerim;)

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Denediğinde sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim beğeneceğine inanıyorum;)

MERHABA NUNUBELLA'CIĞIIIM,
Ah ne kalorileri sen sor ne de ben nekadar kilo aldığımı sana söyleyeyim işim biraz yoğun olduğunda kilo vermeyi umut ediyorum;))

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Yakışıklı oğluşuna yapacağın pastayı bekliyorum;)Bu arada blog ,işi zormuş değilmi;(Hergün ne yapsam ne yazsam derdi var;)Makinan yapılana kadar ben aşk hikayesini keyifle okumaya devam edebilirim;))Çok keyifli;)Pastanı da merak etmiyor değilim hani;))

MERHABA ÖZGÜL'CÜĞÜÜÜM,
Haklısın ıspanağın bu bol zamanını iyi dğerlendirmek lazım zaten bayılırım herçeşidini seviyorum ama kişi de çok lezzetli oluyor sonucundan mutlu kalacağına inanıyorum;)Canım süt likörünü yaptığına çok çok mutlu oldum bakalım beğenecekmisin merakla bekliyorum;))

HOŞGELDİN BUTTERFLY'CIĞIIIM,
Çok teşekkür ederim beğendiğine çok sevindim sağol;)Haklısın milföyler hem çok pratik hemde çok lezzetliler ;)Herzaman beklerim;)

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Denediğinde sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim;)Lokumlular daçok güzel oluyor ama benim favorim herzaman çikolatalı olanı annemde lokumluya bayılıyor bakalım sen hangisini beğeneceksin;)Şimdiden afiyet olsun;)

HOŞGELDİN AYÇA'CIĞIIIM;
Börekitas tarifini de bu hafta içinde yayınlayacağım gerçekten inanılmaz güzel oluyor benim gibi patlıcan sevenler için ideal bir tarif;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Zuhal merhaba ..

Blogumuz ziyaretin icin tesekkur ederim, db de bazi sorunlar yasadigim ve yeni guncelledigim icin sorunlar bitmiyor :) Ilk senden aldigim haberi iyi oldu..simdi admin olarak deneme yaptim sanirim yorumlar calisiyor :) ben seni tekrar ziyarete gelecegim buna eminim sevgiler..

Adsız dedi ki...

ne güzel seyler bunlar .harika muhtesem.ellerine saglık.civcicleri uzun süre nasıl muhafaza edebilirim.sarımsaklarıda ezerek koyuyoruz galiba.(okulda kermese yapayım diye dusundum cocuklara.nasıl muhafaza etsem?onerilerini bekliyorum)sevgiler deniz toker

Adsız dedi ki...

takipediyorum genelde tupperware urunleri kullanıyorsun.bende cocuklar icin aldıgım kardan adam seklinde slikon kek kalıbı var.ancak hic basarılı olamadım anda kek yapmada.bu kalıba göre bi tarif veya oneri var mı? sevgiler deniz

butterfly dedi ki...

Milföy taneciklerinizi denedim, evde herkes çok sevdi:). Tarif için teşekkürler.
Benim tanecikleri de blogumda görebilirsiniz. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ispanaklı kişi mutlaka deneyeceğim, bloğunuzun sıkı takipçilerindeyim, gerçekten çok beceriklisiniz...
http://pratikbayanlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Merhabe sevgili Zuhal hanim,
size ilk defa yaziyorum ama emin olun ki siteniz uzun bir süreden beri takip ediyorum. Gercekten cok degisik ve ic acici anlatim ve sunumunuzla en iyilerin arasindasiniz diyebilirim. Ben sizin ispanakli kisinizi yapmak istedigim icin öncelikle size söyle bir soru yöneltmek istiyorum izninizle: Kis hamurunu kabartmak icin hic bir sekilde kabartma tozu eklenmiyor mu gercekten? Ama sanki resimde biraz kabarmis gibi görünüyor yoksa ben mi atladim tarifinizde. Cevabinizi gercekten cok merak ediyorum. Sizlere iyi haftasonlari ve mutlu günler dilegimle. Hoscakalin.

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal Abla.Ispanaklı kişi ilk gördüğümde ağzımın suları akmıştı.Emzikliyimde, ondan galiba.Canım herşeyi çekiyo.Ertesi gün yaptım.Kocam bayıldı.Hem çok kolay hem pratik.Zaman almıyo.Çalışan bir anne olarak tam bana göre.Diğer tariflerinide denicem.Hepsi birbirinden güzel.Bundan sonra senin sitendeyim.Öpüyorum.Şırnaktan sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal hanım,
Evde kızımın doğumundan kalan lokumları nasıl kullanabilirim diye araştırırken sizin tarifinizi gördüm hem pratik hemde çok güzel, hemen denedim. Tadı da çok güzel ellerinize sağlık tarif için teşekkürler. Bende bloğuma beklerim. Sevgiler...