Perşembe, Kasım 23, 2006

KAŞAR PEYNİR-BİBER SALÇALI VE HAŞHAŞLI BİSKÜVİLER

Oldukça uğraştırıcı bir problemi çödüğümü zannediyorum umarım halledebilmişimdir;)Bloğumun açılmadığını linklerin görünmediğini yazıyor birçok arkadaşım inanın elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama bilgisayara olan yabancılığımı sanırım bilmeyeniniz yoktur;)Geçengün patatesli tariflerde verdiğim havuç görünümlü patatesimde salça yazmasına rağmen görünmediğini sevgili Burçin'in sayesinde öğrendim ve tekrar tarifi inceledim benim bilgisayarımda görünüyordu birde komşuma ineyim de onun bilgisayarını açıp bakayım dedim aman allahım 10 dak.da zor açıldı blog;((resimlerin bazısı da görünmüyordu çok üzüldüm tabii;((neyse tarife baktığımda evet salça görünmüyordu tekrar eve çıktım iki bilgisayarım da didik didik yaptım ve kendimce bir çözüm buldum umarım şimdi olmuştur gecenin ilerleyen saati olduğu için başka bir bilgisayardan denetliyemiyorum ama hala görünmüyorsa iletirseniz sevinirim;)gerçi sabah ilk iş başka bir bilgisayardan kontrol edeceğim ama buraya da yazmak istedim ki havuç görünümlü patates salatasını not edenler ve bilgisayarında görememiş olanlar notlarına ilave etsinler;(en sinir olduğum şeydir çünkü birisinden tarif alıp o kadar emek verip o tarifi tutturamayıp yanlış olduğunu analamak ki bunu hiç bir zaman asla yapmam hatta daha önce de saray sarmasına ilave edilen un da ben yanlış yazmış ve Sevgili Ufuk'cuğumun dikkatini çekmiş ve beni uyarmıştı o zaman da çok üzülmüştüm ama bu sefer ki gerçekten çok farklı olmuş;(Ben sizlere her detayı ince ayrıntısı ile yazmaya ve resimlemeye çalışıyorum ama bu teknik işi hiç anladığım bir şey değil;(Kısacası teknik arıza dolayısı ile özür dilerim;))ve bugünün tarifini minik kuşumun moral partisi için anneciğine gönderiyorum;))


KAŞAR PEYNİR-ACI BİBER SALÇALI-HAŞHAŞLI
BİSKÜVİ

MALZEMELER:250gr. margarin
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
5 su bardağı un (yaklaşık)
1 yumurta (sarısı içine konacak akı dışına sürülecek)
1 tutam tuz
Süslemek için susam ve çörek otu

ARZU EDERSENİZ BU HAMURA KAŞARI İLAVE ETMEDEN 3 PARÇAYA BÖLÜP HERBİR PARÇAYA BENİM YAPTIĞIM GİBİ AŞAĞIDAKİ MALZEMELERİ EKLEYİP FARKLILIK YARATABİLİRSİNİZ;)
1 tatlı kaşığı (acı biber salçası)
1 tatlı kaşığı haşhaş
1 yemek kaşığı rende kaşar peynir

YAPILIŞI:Oda sıcaklığında margarin,süt,yumurta sarısı,kabartma tozu,kaşar peynir rende tüm malzememizi derin bir kaba koyup karıştırıyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar unumuzu yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz.Daha sonra strec filme sarıp 25dak. kadar dinlendiriyoruz.Un serptiğimiz tezgahımızda 0,5cm kalınlığında açıyoruz kurabiye kalıbı ve ya çay bardağının ağzı ile kesiyoruz üzerlerine yumurta akı sürüp susam ve çörek otu ile süsleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.200 önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.



NOT:Daha önce de belirttiğim gibi bu hamura kaşarı eklemeyip hamuru 3'e bölüp bir parçasına haşhaş,bir parçasına biber salçası diğer parçasına kaşar peynir koyup ayrı ayrı yoğurup,dinlendirip,şekillendirebilirsiniz.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal, kurabiyeler harika görünüyor, ellerine sağlık.. Tarifinde salça görünüyor merak etme, sevgiler
Zeynepp

tugce:-) dedi ki...

merhaba zuhal,
teknik sorunları kafana takma, kendiliginde olup kendiliginden duzeliyorlar bazen, hem ben hiç sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar sitene girdigimde.
bir de ben artık gercekten blogcular arasında yuksek empati olduguna inanmaya basladım, aynı donemde mutlaka benzer tarifler yayınlanıyor. seninkini de gorunce bir gulumsedim yine :) ben de 22sinde bir kasarlı biskuvi tarifi yayınlamışım, gerci tarifi farklı ama demek bu ara tuzlu isteme zamanımızdayız :)
seninkiler de cok hoş gorunuyor, zaetn haşhaşa bayılırım, mesela sut yok bendekinde, bir dahaki sefere bunu da deneyecegim.
ellerine saglık

ufukmutfakta dedi ki...

Zuhal'ciğim senin sitede ben bugüne kadar bir problemle karşılaşmadım ama, demek başka bilgisayrlarda oluyor. Ama bunun senden kaynaklandığını sanmıyorum, öyle olsaydı hepimiz açamazdık yada eksik görürdük. Anladığım kadarı ile mükemmelliyetçi arkadaşım bu sorunu da çözmek için yine çok yoruldu. ( BU arada blogcu siteleride kaç gündür iflas etmiş durumda, resim ekleyemiyorum, yazı yazamıyorum, yorumları göremiyorum.) Neyse, Bisküviler çok güzel görünüyor. Yine tadın yanında göze de hitap ediyorlar. Ellerine sağlık arkadaşım benim. Kocaman öpüyorum.

Yemekbahane dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Yemekbahane dedi ki...

Zuhal hnm merhaba,
İşim gereği biliyorum bu teknik meseleler bir takıldı mı çözülmek bilmezler, o yüzden üzülmeyin.Zaten her gün girip bloğu gezen biri olarak gönül rahatlığı ile diyebilirim ki major bir problem görmedim ben ;)Yine harika olmuş bu bisküviler, en kısa zamanda denemek gerekecek anlaşıldı..Kilo almamanın yolu varmı :( Yok galiba !!!
Kendinize iyi bakın...

Sevgiler,
Müge

Yemekbahane dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım
yine harikalar yaratmışsınız şekilleri çok güzel özelliklede çiçek gibi olanlar.
sevgiyle kalın

hesna

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sizi devamli takip etmeye calisiyorum, henuz tariflerinizden hicbirini denemeye cesaret edemedim. Teknik arizadan kaynaklanan problem benim bilgisayarimda yok. Az once kontrol ettim, sizin havuclari bir yere not etmistim. O zaman gorunmustu salca, simdi de gorunuyor. Ellerinize saglik.

selametle

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal hanim,
ben dün sizin daha Ramazan'da vermis oldugunuz hamsili pilavi ilk defa denedim ve sonuc mükemmel ötesiydi. Bugun is cikisi bir an önce eve gidip te tekrar yemegin arta kalanini yemek icin sabirsizlandik esimle birlikte, yanina da bir salata oh vallahi cok iyi gitti ve doyurucuda yanina baska birsey istemiyor. Ben bu yemegi 2 kg hamsiyle yaptim ve bir avuc kadar hamsi artti onlarida derin dondurucuya attim ve sizin yine vermis oldugunuz hamsili misir ekmegine sakliyorum. Ayrica seker hamurundan yarattiginiz harika pastalari'da cok seviyorum ama daha hic bir seker hamuru deneyimim olmadi. Hatta ben size Almanya'dan yaziyorum bu glikoz surubunu burda pastanelerden temin edebilirmisiz bunu da internetten ögrendim daha gecenlerde. Belki bende denerim yakinda belli olmaz. Size daha simdiden iyi bir hafta sonu tatili dileyerek hoscakalin kendinize iyi bakin diyorum. Sevgiler ve selamlar.

Adsız dedi ki...

zuhal hanım selamlar,tariflerinizi çok beğeniyorum,hatta havuç patates salatanızı denedim ve salça görünmediği için o rengi elde edene kadar kırmızı biber ekledim ve tahmin edin,çok acı oldu ama yine de güzeldi,kurabiyeler de çok hoş,ellerinize sağlık..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ZEYNEP'CİĞİİİM,
Sağol canım kurabiyeleri beğenmene ve tarifi kontrol etmiş olmana çok mutlu oldum;))

MERHABA TUĞÇE'CİĞİİİM;
Ben o kadar zayıfım ki bu konuda anlatama bu tür problemlerde hemen panik yapıyorum;((Senin kaşarlı tarifine hemen bakacağım;))Arkadaşımın kızını partisi var bu tür tuzlular yapmak istiyordu yardımcı olayım istedim;))arşiv den çıktılar yani;))Ben bu ara rejim yapmak durumundayım ama kendimi bir türlü tutamıyorum;((

CANIM UFUK'CUĞUUUM,
İlgine teşekkür ederim evet her bilgisayar da farklı görünüyor benim sayfa;((umarım sorun çözülür;((Yaa evet sende aslında blogger'a geçsen ne iyi olacak blogcu arkadaşlarımız bu ara epey sıkıntı çekiyorlarmış;(Bisküvileri beğenmiş olmana sevindim ben de senin pizzalarına bayılım mutlaka yapacağım;))
Bende çoooook çooook öpüyorum canım ;))

MERHABA MÜGE'CİĞİİİM,
Sanırım her bilgisayarda yaşanmıyor bu problem şu işten hiç anlamıyorum bu tip problemlerle de karşılaşınca epey panik yapıyorum;((Neyse ki şimdi bir sorun yok gibi;)Ahhh kilolar hiç sorma başım bu ara epey dertte benimde;((

MERHABA HESNA'CIĞIIIM,
Beğenmiş olmana çok sevindim;))

HOŞGELDİN ZİLAL'CİĞİİİM,
Takip etmene çok sevindim ama arada böyle sesini duyurursan daha da mutlu olurum;))Her bilgisayarda farklı birşeyler görünüyor ama senin bu problemi yaşamamış olmana sevindim;))Hadi bir cesaret mutfağa girip tariflerden birini dene bize de haber ver olurmu?Korkma mutfak cesaret ister sen değil mutfak sendn korksun çekinsin;)))Her zaman beklerim;))

HOŞGELDİN KEVSER DURGUT'CUĞUUUUM;
Çok sevindim tarifi uygulamış olmana ve sonucunu beğenmiş olmanıza;)))Haklısın oldukça doyurucu ve leziz oluyor;))Bende pazar günü yaptım bu kez 1kg hamsi 1 bardak pirinçten;))Madem elinde hamsin var o zaman mutlaka ekmeği de dene derim o da çok güzel oluyor;))Şeker hamurunu yaptığında da haberimiz olsun şimdiden kolay gelsin;))Bende eşin ve sana iyi hafta sonları dilerim ve her zaman beklerim;))

HOŞGELDİN SÜHEYLA'CIĞIIIM,
Tarifleri beğenmene ama tarifteki salçanın görünmemesine çok çok üzüldüm;((Ah ah ah acı acı nasıl yediniz hay allah çok özür dilerim keşke daha önce fark etseydim;((Kurabiyeler gerçekten çok lezzetli oluyorlar;)

TÜM DOSTLARIM SEVGİYLE KALIN...