Salı, Kasım 28, 2006

MİNİK KALPLER PARTİSİ;)))

Öncelikle tüm Dostlarıma sağlıklı keyifli bol bereketli bir hafta diliyorum;))
Hafta sonu Sevgili arkadaşım Pastacı Burcu'cuğumun dünya tatlısı kızı için 'moral ve tanışma partisi' vermişti;)Canım benim küçük kızı için ne güzel bir masa hazırlamış hepinizin görmesini isterim mutlaka Sevgili Burcu'cuğumun sitesini ziyaret etmelisiniz;))Canım Yağmur'um nasıl heyecanlıydı birkaç gün önceden başlayan telaşını ve heyecanını size anlatamam ne zaman tel. açsam fonda hep heyecanlı heyecanlı bir şeyler anlatıyor oluyor Burcu ve ben onun heyecanını hep imrenerek konuştuk biz büyüklerin bu tip heyecanları kalmadığını ve keşke çocuk olarak kalabilseydik demeyi de ihmal etmeyerek;)Artık Cuma gecesi geldiğinde hazırlığın son aşamalarında Burcu'cuğumla bir mail ve tel.trafiğine başladık o yapıyor bana anlatıyor ben yapıyorum tel. açıp tamam bitti resimleri gönderiyorum diyorum ;)Burcu'cuğumda Yağmur'u alıp doğru bilgisayarın başına geçiyorlar;)Burcu - aaa çok güzel olmuş diyor Yağmur'cuğumda hangi arkadaşına verceğini kararlaştırıyor;))Yağmur'cuğum kendince bir analiz yapıp şu arkadaşıma keki verelim o çok uslu şu arkadaşıma şunu verelim bu yaramaz diye;))Neyse ki beğenmemezlik yapmayıp herşeyi büyük bir mutlulukla karşılıyor;))Canım benim Cumartesi günü o kadar heyecanlıydı ki gözleri ışıl ışıldı ve de çok şıktı benim minik prensesim;))Minik kalpler için hazırlanan masalarını zaten sizlerde Burcu'cuğumdan görekceksiniz;)Burcu'cuğum da çok yorulmuş ve kızının mutluluğunu görmek onun için tüm yorgunluğu unutturmuştu;))Güzel gönüllü benim arkadaşım o kadar zarif bir ev sahibeliği yaptıki anlatamam minik kalpler için bir masa,minik kalplarin annecikleri için de ayrıca açık büfe hazırlamıştı herşey birbirinden renkli ve lezzetliydi;)Bende minik kalplere renkli muffinler,Havuç görünümlü patates büyükler için de patates salatası ile ıspanaklı Kiş yaptım;)Renkli Muffinleri sevgili blogcu arkadaşım Devletşahın Bahar kekleri tarifini yaptım yalnız üzerlerine renkli bonibonlarla süsledim;)İşte mink kalpler partisine yaptıklarım

Fırından çıkarır çıkarmaz üzerlerine bonibonları batırdım,Sevgili Devletşahın sitesinden tarifi alabilirsiniz ama ben birdaha ki sefere mutlaka 1 paket kabartma tozu ilavesi yapacağım kekler fırından çıktıklarında çok çok lezzetli ve yumuşacıktılar ama ertesi gün saklama kabında muhafaza etmeme rağmen biraz sertleşmişlerdi;


Havuç görünümlü patateslere kimyon,kırmızıbiber ve karabiber ilavesi yapmadım.Çocuklar yiyeceği için 2-3 havucu patatesle haşladım,patesleri ve havuçları patates ezeceğinden geçirip sadece salça ilavesi yapıp şekil verdim;

Patates salatasının resmini çekmeyi unutmuşum;(ama daha önce tarifini patates etkinliğinin içersinde vermiştim eğer üzerlerine tıklarsanız ordan tariflere ulaşabilirsiniz;)ve tabii yine tarifini daha önce verdiğim Ispanaklı Kiş'in tarifine de aynı yöntemle ulaşmanız mümkün;)

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanim,
Harika olmus Burcucugumda yagurcuguma harika bir masa hazirlamis.Bahar kekini yaparken klasik kek hamuru ile yapsak ayni sonucu alabilirmiyiz?Havuc+Patates salatasini form verip ust ustte dizdigimizde servis ederken kiriliyormu?Cok sordum biliyorum kiziminda toplantisi var bende sizin harika mamalardan yapmak istiyorum.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba
sizin yaptıklarınızı çok merak ediyordum çok güzellermiş ellerinize sağlık pratik ve dekoratif temetik tariflerinize bayılıyorum
aynur bicer

ufukmutfakta dedi ki...

Canım arkadaşım, ne kadar özverili ve fedakar olduğun bir kez daha kendini gösterdi. Melek yüzlü Burcu'cuğumun gerçek meleği Yağmur'un partisine yaptıklarının bunlarla sınırlı kalmadığını biliyorum. Burcu yazmıştı.İkinizde seyirlik şeyler hazırlamışsınız tam gözlere şenlik. Ellerinize sağlık. Yiyen minik kuşlara da afiyetler olsun. Çok öpüyorum, kendine iyi bak emi ....

Adsız dedi ki...

Merhaba sevgili Zuhal, siteni hayranlikla takip ediyorum. Bayiliyorum yaptiklarina, henuz bir tarifini deneyemedim ama sunumla ilgili cok faydalaniyorum. Esim sofraya gelen once gozume sonra mideme bayram yaptirmali der hep...Senden ogrenecegim cok sey var merakla takip edecegim..

Devletsahin kekleriyle ilgili soylediklerin dikkatimi cekti. Yani kabartma tozunu artirmak kekin yumusak kalmasina mi yardimci oluyor?
solmaz

*Ra dedi ki...

Zuhal hanım merhabalar.
Burcu hanımın daveti görmüştüm. Gerçekten çok güzel şeyler hazırlamış. Oğluşumun 2. yaş günü için çok güzel fikirler edindim. ellerinize sağlık. Aranızdaki samimiyet de kıskanılacak kadar güzel bu arada.
Muhabbetle.
saygılar.

butterfly dedi ki...

Sevgili Zuhal,
Yaptıklarınız görünce nasıl da severek, isteyerek yapıldıkları belli oluyor. O güzel mamaların hepsi de sevgi ürünü. Miniklerin unutamayacağı bir gün olmuştur:).
Senin de Burcu'nun da ellerinize sağlık.
Sevgiler..
aslı

Tulosh dedi ki...

Ne kadar güzel birgün geçirmişsiniz. Ellerinize sağlık :) sevgiyle özenle yapılmış yiyecekler sunmuşsunuz misafirlerinize :) harikasınız...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Burcu'nun sayfasını ziyaret ettim biraz önce çok güzel şeyler yapılmış gerçekten.Senin ne kadar sevgi dolu ve çoşkulu olarak yaptığını tahmin edebiliyorum fedakar arkadaşım benim.
O çocukların ne kadar mutlu olduklarını tahmin edebiliyorum bu kadar güzellikler arasında.))

Senin ve Burcu'nun ellerine sağlık canım..Minnoşlara da afiyetler olsun..

Güzel bir hafta diliyorum canım,gülen yüzün hiç solmasın,sevgin bol olsun..

Adsız dedi ki...

Özverili tutumunuzu çok takdir ediyorum...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal,ilk olarak sizi televizyondan dizilerden izliyordum simdide sitenizin siki bir takipcisiyim.Cok güzel mamalari cok güzel bir sunumla bize ulastiriyorsunuz,tesekkürler.Bende sizin ve pastaci Burcu gibi güzel pastalar yapmak istememe ragmen burda(Almanya)glikoz yada seker hamuru bulamadigimdan kaplamali pastalar yapamiyorum.Acaba bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz.Sevgiler basarilar.

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım merhabalar. sitenizi açıldıgı gunden bu yana keyıfle zıyaret edıyorum. bugun size bir mail atmak ıstedım ama maıl adresınızı sıtede bulamadım. Sanırım kör oldum:) Bana yardımcı olursanız sevınırım.sevgıler TARÇIN
tarcininmutfagi@gmail.com

Adsız dedi ki...

zuhal hanım merhaba
sitenizi uzun zamandır takip ediyorum,ancak bu benim ilk yazım olacak.öncelikle sizi tebrik ediyorum;szi hiç tanımayan sadece yazılarınızı takip eden biri olarak pozitifliğiniz,sevecenliğiniz,güzel yüreğiniz buralara bana bu sanal denen dünyada çok güzel ulaşıyor.size hayatta mutluluklar diliyorum,sevgilerimle.Ayşe

Ferhanca dedi ki...

Zuhal merhabalar, havuçları patates şenliğn de görmüştüm çok hoşuma gıtmişti ellerınıze saglık .pastacıyla dost olmanız tam isabet ne çok konu vardır şimdi konuşucak sizler için.. harıka goruntuler..sevgıyle kalın..FERHAN

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA DAPHNE'CİĞİİİM,
Beğenmiş olmana çok sevindim ve gerçektem mini Yağmur'cuğumun partisi için anneciği çok uğraşmış ve çok çok güzel olmuştu herşey;)Klasik kek hamuru ile de olur bence ama renkler kat kat değil biraz ebrulimsi olur düşüncesindeyim ve bence o hali ile de çok güzel olur;)Havuç görünümlü patatesler maalesef servis esnasında kırılıyorlar;(Hatta ben arabada götürürken bile kırılmalar olmuştu;(Lütfen hiiiiç çekinmeden her şeyi sor olurmu benim hoşuma bile gidiyor inşallah kızının da partisi çooook güzel geçer;))Her zaman beklerim;)

MERHABA AYNUR'CUĞUUUM,
Beğendiğine çok sevindim;))

GÜZEL GÖNÜLLÜ ARKADAŞIM MERHABA,
Ufuk'cum gerçekten Burcu'cuğum çok yorulmuştu ama Yağmur'cuğumun mutluluğu herşeye değerdi ben birşey yapmış sayılmam elimden daha fazlası gelseydi keşke;)Bende çooook öpüyorum arkadaşım;)

HOŞGELDİN SOLMAZ'CIĞIIIM,
Sanırım eşin haklı bir yemeğin güzel olması kadar sunumu da önem taşıyor ve yaptıklarım beğeni kazanıyorsa ne mutlu bana;))Beğenmiş olmana gerçekten çok sevindim;)
Sanırım yanlış anlamışsın bu tarifte hiç kabartma tozu yoktu ve kekler istediğim kadar kabarmadı yakındığım konu buydu yoksa kabartma tozu keke belirli bir ölçünün dışında yumuşaklık sağlamıyor.Her zaman beklerim;))

MERHABA TİTOLO'CUĞUUUM,
Beğenmiş olmana sevindim gerçekten sevgili Burcu'cuğum çok güzel şeyler hazırlamıştı;)Artık Burcu'cuğumla aramdaki arkadaşlık dostluk ve kardeşliğe ulaştı ve gerçekten Burcu'cuğumu çok seviyorum çok iyi niyetli ve yüreği çok temiz bir dostum;)

MERHABA BUTTERFLY'CIĞIIIM,
Miniklere herzaman birşeyler yapıp onların mutluluklarının ve heyecanlarını paylaşmak çok güzel ve onların bu tip şeyleri gördüklerinde verdikleri inanılmaz güzel o ilk tepki yüzlerindeki hayret ve gülümseme için herşeye değer;)O kadar içten ve ikirciksizler ki canlarım benim;))

MERHABA TULOSH'CUĞUUUM,
Burcu'cuğum o kadar güzel hazırlanmış o kadar çok çeşit yapmıştı ki gerçekten ellerine sağlık;)Misafirlerinin de çok mutlu olduklarını sevinerek gözlemledim ben de elimden geldiğince Burcu'cuğuma yardım etmeye çalıştım;)

GÜL'ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜM
Sen iyileştin miiii?Çok mutlu oldum arkadaşım;)))Gerçekten herşeyi çok lezzetli ve boldu Burcu'cuğumun yaptıkları;))Bende daha fazlasını yapmak isterdim ama elimden bunlar geldi bu seferlik;))Beğendiğine sevindim arkadaşım;)Bende sana sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim çoook öpüyorum.Burdan grip bulaşmaz değilmi????;;;)))))

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Çok teşekkür ederim içimden ve yüreğimden gelerek yaptım dostlarım için yapamayacağım hiçbirşey yoktur;)

MERHABA İSİM EKLEMEYİ UNUTMUŞ OLAN ARKADAŞIM;))
Öncelikle Hoşgeldin siteyi beğenmiş olmana çok çok sevindim;))ayrıca güzel sözlerin için de çok teşekkür ederim;))Sana glikoz veya şeker hamuru için gerçekten yardımcı olmak isterdim ancak gıda türü şeyleri göndermek gerçekten çok zor ve senin eline de dökülmeden bozulmadan ulaşabileceğini çok zannetmiyorum kaldı ki gümrükte bile gıda ürünleri oldukça problemli oluyor ancak istanbul-türkiye arası gidip gelen kişilerden elden temin edilebilir düşüncesindeyim yine de yukarda yazdıklarımı çok bilinçli yazmıyorum yine de bir araştırma yaparım;)Her zaman beklerim;)

MERHABA TARÇIN'CIĞIIIM,
Bende senin sitenin müptelasıyım;))Sana bir mail attım umarım almışsındır;))

HOŞGELDİN SEVGİLİ ADAŞIM AYŞE'CİĞİİİM,
Diziden kalma bir alışkanlık biliyorsun ordaki ismim de Ayşe'idi;))Öncelikle hoş geldin ve güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim şuan kırmızı yanaklarla yorumunuzu cevaplıyorum;;))))Bende size yaşamınıda mutluluklar dilerim çok sağolun;)))Her zaman beklerim;)


MERHABA FERHAN'CIĞIIIM,
Patatesleri beğenmiş olmana sevindim sağol;)))Bur'cuğumla o kadar çok paylaşmayı sevdiğimiz konu varki haklısın konuşacak çooook şey bulabiliyoruz tel.daki görüşmelerimiz bile enaz 1 saat oluyor;)))Sende sevgiyle kal Ferhan'cığım öpüyorum;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım;

Geçenlerde 1 paket kabartma tozu katıp denedim. Ancak pek bir fark hatta hiç fark olmadı... Kabarmasındaki sı sanırım yumurtanın iyi çırpılması... Geçenlerde bir kek kitapçığı gördüm. İçinde benzer tarif vardı. Gerçi o kakaolu, sade ve pembe renkli yapmış Orada self raising flour kullanılıyor.