Cuma, Kasım 10, 2006

SEN RAHAT UYU ATAM


Saat dokuzu beş geçe
Atam Dolmabahçe'de
Gözlerini kapamış
Bütün dünya ağlamış

Doktor doktor kalksana
Gözlerini açsana
Atam elden gidiyor
Çaresine baksana

Uzun uzun kavaklar
Dökülüyor yapraklar
Ben Ata'ma doymadım
Doysun kara topraklar

6 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

HER SENE OLDUĞU GİBİ BU SENEDE SAAT 9.05'DE SİRENLER ÇALDIĞINDA TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU VE GÖZLERİM YAŞARDI. HENÜZ ÇIKMAMIŞ OLDUĞUMDAN KÜÇÜK OĞLUM BORAYI DA KALDIRARAK SAYGI DURUŞUNA GEÇTİK. OĞLUM CADDEYE BAKTIĞINDA DURAN ARABALARI VE NEDEN BÖYLE DURDUĞUMUZU SORDU. ATATÜRK ÖLDÜĞÜ İÇİN ONA SAYGI DURUŞUNDAYIZ DEDİM. BORA'NIN CEVABI; ANNE ATATÜRK ÖLMEDİ DEĞİLMİ, SİZ ŞAKA YAPIYORSUNUZ. EVET OĞLUM ASLINDA ATATÜRK ÖLMEDİ VE HİÇBİR ZAMAN ÖLMEYECEK, ÖLMESİNE DE NE BİZLER NEDE BİZLERİN YETİŞTİRDİĞİ SİZ TÜRK GENÇLİĞİ ASLA MÜSAADE ETMEYECEKSİNİZ !

Adsız dedi ki...

10 Kasıma dair ne desek kifayetsiz.
Eklediğiniz şiir de beni alıp ilkokul sıralarıma götürdü.Sanırım bizim dönememizden bu şiir ezberinde olmayan hiç bir çocuk yoktur.Beni bir de O GİDİYOR diye bir şiir vardı ezbere bildiğim;o çok etkiler.Siteme eklemeye çalıştım ama yer yer unutmuşum.Çok üzgünüm,şairini de hatırlayamıyorum.Ama her ne olursa olsun Atam rahat uyusun.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Ufuk, aynı duyguları bende senin gibi bu sabah saat 09:05'te yaşadım. Yağmur'u da yanıma aldım..içimden ağlamak geldi ama yapamadım.ama bugün gerçekten çok moralim bozuk..ona o kadar ihtiyacımız var ki..

Zuhal'ciğim, duyarlı arkaaşım..

sevgiler..

Tulosh dedi ki...

Saygıyla ve şükranla anıyorum. Seni hiç ama hiç unutmayacağız Atam. Devrimlerinin izindeyiz..

begüm dedi ki...

Bu gün saat 9:05'te gerçekten büyük bir hüzün kapladı içimi, hırslandım, gözyaşı döktüm. Atamızın mirasına sahip çıkamadığımızı ve giderek daha ilkel, çağdışı ve medeniyetten uzak bir toplum haline geldiğimizi düşündüm...Keşke bugünlerde yanımızda olsaydı diye düşünmekten alamadım kendimi...

Sevgiler
Begüm

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA UFUK'CUĞUUUM,
Seni tebrik ediyorum arkadaşım ne güzel bu yüce duyguyu ve kişiyi evlatlarınıza yaşatıyorsunuz onlar yarınlarımız dününü bilmeyenler yarınlarını yaşayamazlar kaldıki özgürce soluduğuğumuz havamızı kana kana içtiğimiz suyumuzu yiyip yiyip bitiremediğimiz toprağımızı bize büyük güçlüklerle sağlayan kişiyi her Türk evladı çooook yakından tanımalı ve ilkelerini de ilke edinmeli.Bora'cığımı lütfen benim yerime öpermisin afferim paşama benim;)

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Ben bu şiiri 3,5-4 yaşlarmda ezberlemiştim ve ne zaman okusam hüngür hüngür ağlardım bugün bile beni çok derinden etkiler özellikle yakarış olan satırları o çaresizlik ve kaybetme duygusu inanılmaz verilmiş. Amin mekanı cennet olsun.


CANIM BURCU'CUĞUUUM,
Ufuk'cuğuma da yazmış olduğum gibi evlatlarımıza bu duyguyu öğretiyor olmanız müthiş sizleri yürekten kutluyorum canım kuzucuğumu da çok çok öpüyorum afferim benim Yağmur'uma;)

MERHABA TULOSH'CUĞUUUM,
Yorumun için teşekkür ediyorum mekanı cennet olsun.

MERHABA BEGÜM'CÜĞÜÜÜM,
Çok haklısın bugün vatanını seven her vatandaş sanırım bu üzüntüyü yürekten hissetmiştir haberlerde seyrettiğim mehmetciğin gözyaşlarını görenler oturdukları yerden şu ülkeye yaptıklarından dolayı utanmışlarmıdır acaba çok merak ediyorum:(

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...