Pazartesi, Kasım 13, 2006

YUMURTA BİÇİMLİ KURABİYE

Öncelikle tüm dostlara bol bereketli sağlıklı mutlu güzel bir hafta diliyorum bugün pazar masamızın yumurta biçimli kurabiye tarifini vereceğim çocuk parti masalarında,çay saatlerinde sevilerek yenileceğini tahmin ettiğim sevimli ve lezzetli bir kurabiye.

YUMURTA BİÇİMLİ KURABİYE
MALZEMELER: 1,5 Su bardağı Süt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
1 Paket vanilyalı puding veya vanilyalı Creme Ole
50 gr.Margarin
125gr.Toz şeker (1/2 su bardağından biraz fazla)
400gr.Un

GLAZÜR İÇİN:250 gr. Pudra şekeri
1/2 limonun suyu
Ve üzerlerine yumurta görünümü sağlayacak kayısı konservesi

YAPILIŞI:Oda sıcaklığındaki margarinimizi ve toz şekerimizi mikserle çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta kuru malzemelerimizi birleştiriyoruz(un,puding,vanilya ve kabartma tozu)Sütle birlikte kuru malzemelerimizi şekerli yağ karışımına ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz.

Bu arada kuru malzemelerimizi yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim(benim kuru malzemelrimden biraz arttı onun için yavaş yavaş ilave etmekte fayda var)
Hamurumuzu tezgahımızın üzerine alıp merdane ile 0,5 mm.kalınlığında açıyoruz.

Yuvarlak bir kalıpla yada bardağımızın ağzı ile yuvarlaklar kesip önceden ısıttığımız 200 derece fırınımızın alttan ikinci rafında pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Diğer yanda Glazürümüzü hazırlıyoruz pudra şakarimize limon suyumuzu iyice bir kaşık yardımı ile yediriyoruz ve kurabiyelerin üzerine sürülebilecek kıvama getiriyoruz ne çok sulu ne de çok katı olacak.Diğer yanda kayısılarımızı süzgeçten geçiriyoruz.

Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine önce glazürümüzü kalınca sürüyoruz ve daha sonra yarım kayısı konservemizin dış kısmı yukarı bakacak şekilde yerleştiriyoruz tam ortalayarak koymayalım ki yağda kırılmış yumurta şekli oluşabilsin;)Bu ölçülerden yaklaşık 16 adet çıkıyor.

AFİYET OLSUUUUN...

15 yorum:

umran dedi ki...

cok sirin olmuslar boyle zarif tarifleri nerden buluyorsun zuhalcim.ellerine saglik.Yorumunla beni cok mutlu ettin canim. sevgilerin en guzeli seninle olsun...(He he ilk yorum yine benden;))

Adsız dedi ki...

ayyyyy çok şeker bunlar harika görünüyor valla ,ellerine sağlık zuhalcim ziyaret içindeteşekkürler öptümmmmmmm:)

*Ra dedi ki...

Sabahın ilk saatlerinde güzeell bir göz ziyafeti çektim ohh.
Ellerinize sağlık. Her zamanki gibi farklı ve güzel bir lezzet sunmuşsunuz bizlere.

munevver dedi ki...

Zuhalciğim,ne şirin şeyler bunlar ...
Eline sağlık.
nanelimon.

limoncicegi dedi ki...

Ellerine saglik cok mini, cok kibar ve eglenceli gorunuyorlar. Emin tadi da oyledir, degil mi ?

Tulosh dedi ki...

Ne kadar şirin olmuşlar :) Çok değişik gerçekten. Ellerinize sağlık

butterfly dedi ki...

Bu ne hamaratlık böyle, inanın takip etmek için hızınıza yetişemiyorum:). Tariflerinizde dikkatimi çeken en önemli şey sunumda-görünüşte hep farklılıklar ortaya koymanız. Burda da öyle olmuş. Yumurta biçimli kurabiyeler, harikaa..

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık zuhal hanım bloğunuzun sessiz takipçilerindenim bugün farklılık yapıp ses çıkarayım dedim:)
ya çok farklı ve hoş görünüşlü kurabiyeler olmuş acaba üzeri için hazırladığınız limonun ekşiliği bellimi yoksa pudra şekeri bunu gölgeliyormu?ekşilerle aram pek yokta:)denemeden önce bilgim olsun istedim selam ve dua ile yarenvebiz

ufukmutfakta dedi ki...

Zuhal'ciğim bu fikirler nereden aklına geliyor inanamıyorum. tam bir görsel şölen eminim lezzeti de cabasıdır. Ellerine sağlık, başka söyleyecek söz bulamıyorum. Süpersin hatta mega süpersin....

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal adeta blogunun müptelası oldum ...Tariflerin,sunuş şeklin,uğraşın hepsi harika.Bilgisayarı açar açmaz ilk işim ne tarifi verdiğine bakmak.Ellerin dert görmesin inşallah...Sevgiler.Nalan

Adsız dedi ki...

merhaba Zuhal hanım ben damla bende naçizane kendi çapında mutfakta bişeyler deneyip yayınlıyorum fakat sizin blogunuzun gördükten sonra blogumu kaldırsam mı diye düşünmedim değil.çünkü çok basit kaldı sizin yaptıklarınız karşısında tek kelime ile mükemmelsiniz hemen sizi blogumda linklere kaydediyorum sevgiler başarılar

www.cedene.com

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Bunları tatma şansına erişmiş biri olaraktan harika bir tat olduğunu bir kez daha burda vurgulamak istedim.O güzel ellerine sağlık inan çok nefistiler,hem büyüklere hemde miniklere hitap eden türdendi kurabiyelerin.
Canım hastalığımda beni düşünüp tlf açman beni inan gönülden mutlu etti.Çoookkkk teşekkür ediyorum tatlım benim..

Sana ve anneciğine mutlu bir hafta diliyorum sevgiyle kalın.. O güzel yüzün devamlı gülsün,iyi ki varsınız.Sevgilerimle

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ÜMRAN'CIĞIIIM,
Hızına yetişmek mümkün değil süpersin;))Ben de beğendiğine sevindim;))Gerçekten çok güzel oldular tekrar tarifin için teşekkür ederim;))

MERHABA MELİSA'CIĞIIIM,
Teşekkür ederim beğenmiş olmana sevindim kusura bakma lütfen bilgisayarın başında çok zaman geçiremediğimden sadece güncelleme yapıp kapıyorum sizlerin yaptıklarını bazen kaçırıyorum ama fırsatını buldukca herkesin yakın takipcisiyim nasıl olmam ki hepiniz süpersiniz;))

MERHABA TİTOLA'CIĞIIIM,
BEN DE UTKU'CUĞUMA BİTTİM ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN;))

MERHABA MÜNEVVER'CİĞİİİM,
Sağol arkadaşım beğendiğine sevindim;)

MERHABA LİMONÇİÇEĞİİİİ,
GERÇEKTEN HOŞ BİR SUNUM VE LEZZET DENENMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM;))

MERHABA TULOSH'CUĞUUUM,
SAĞOL BEĞENDİĞİNE SEVİNDİM;))

MERHABA AYÇA'CIĞIIIM,
Estafurullah elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum ama sayfayı ziyaretleriniz beni çok mutlu kılıyor sağol;))

MERHABA BUTTERFLY'CIĞIIIM,
Ben biraz yaptıklarımla oynamayı seviyorum bir de irdelemek detaya inmek sanırım meslek hastalıklarımdan biri;((beğeniyor olmana çok sevindim sağol;))

HOŞGELDİN YAREN VE BİZ'CİĞİİİM,
Sesini duyduğuma sevindim ve her zaman beklerim;))Evet hafif de olsa ekşiliği alıyorsun üzerindeki kayısı ve tabanındaki kurabiye ekşiliği epey örtüyor olsa da yine de mayhoş bir lezzeti var;(

MERHABA UFUK'CUĞUUUM,
Tam hatılamışken duyurmalaıyım DUYANLAR DUYMAYANLARA DUYURSUUUUN Mutlaka Ufuk'cuğumun sitesine gözatmalısınız bir süpriz sizleri bekliyor olacak ;))Özellikle erkek anneleri;))
Ayrıca kurabiyeleri beğenmene sevindim sağol arkadaşım;))

HOŞGELDİN NALAN'CIĞIIIM;
Ne güzel sözler bunlar utandırıyorsun;)Her zaman beklerim ayrıca takip etmene çok sevindim sapol;))

MERHABA DAMLA'CIĞIIIIM,
Estafurullah sözlerin için teşekkür ederim ancak sevgiyle emek verilmiş herşeyin herelden güzel çıkacağına inanıyorum mutlaka senin lezzetlerin de birbirinden değişik ve güzeldir hemen ziyaretine geleceğim;)Her zaman beklerim;)

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA GÜL'CÜĞÜÜÜM,
Canım hastalığına gerçekten çok çok üzüldüm yorum bıraktığına göre iyimisin artık;)) çok sevindim aman dikkat et lütfen kendini koru biraz bu ara.Kurabiyeyi beğenmiş olmana da ayrıca sevindim afiyet şeker olsun gül yanaklarından öpüyorum anneciğinin de ellerinden öperim;))Sizede sağlıklı huzurlu bol bereketli bir hafta dilerim;)

SEVGİYLE KALIN..

Adsız dedi ki...

Merhaba gokkusagi boreginizi yaptim misafirlerime gercektende cok hos bir goruntu ve tad ellerinize yureginize beyninize saglik zuhal hanim tariflerinizi bir bir deneyecegim sevgiler