Cuma, Aralık 15, 2006

İYİKİ DOĞDUN BURCUUUUUU;))))

Allahım bu ara ne kadar çok şeyi yakalamakta zorluk çekiyorum anlatamam gecikmiş teşekkür gecikmiş doğum günü kutlaması;( gecikmiş kurabiyeler;(( gecikmiş işim;) Hayatı bir yerinden normal bir şekilde nasıl yakalayabilirim acaba?????;)))
Yazın ortalarında tatilimi yarım bırakıp palas pandıras koşa koşa iş başlıyor burda olmalısınız dedikleri için dönmüştüm sonra o başlayacak projeden vazgeçilip bu projeye aktarılmıştım aslında mutlu olmadım da değil hani yapılacak birsürü yarım kalan işlerimi toparlamak için iyi bir fırsattı doğrusu;))Neyseki ilk gecikme hoş olmuştu hele de çekimlerini çok keyifle yürüttüğümüz bir işin için de olmak mutluluk veren bir sonuç oldu;)))AAA bu arada 20-Aralık Çarşamba akşamı Avrupa yakasından hemen sonra yayında olacağız;))))Neyse yine dönelim gecikmelere daha sonra sevgili Ayşen'ciğimin kaşıklarını ve Kömbe kurabiyesini de epey gecikmeli yayınlayabildim;(Geçen hafta Salı günü için planladığımız (planladığımız diyorum çünkü sevgili arkadaşım Ufuk'cuğumla yapmıştık bu programı;))doğum günü partisini nihayet on gün gecikme ile yapabildik;)))
Başlıktanda anladığınız gibi Canım arkadaşım Pastacı Burcu'cuğumun doğum günüydü onun için canım arkadaşım Ufuk'cuğumla kararlaştırmıştık bu süprizi ama benim herzaman ki gecikmelerimle süpriz yerlerde süründü;(((Arkadaşlarım için sabah kahvaltısı brunch tarzı bir masa hazırladım tabii hazırlığım masa ile sınırlı kalmadı;))Yılbaşı ağaçları için renkli kurabiyeler yapmıştım günler öncesinden ve onlar yaklaşık 12-13 gündür derin dondurucuda sahiplerini bekliyorlardı;))Nihayet bu da başka bir gecikme ile bugün sahiplerine kavuştular;))Önce renkli kurabiyelerimin resimlerini yayınlayayım bakalım beğenecekmisiniz;))


Tarifler çok yakında gelecek;))
Evet nerde kalmıştık arkadaşlarımın yılbaşı ağaçları için hazırladığım kurabiyelerim yanlarına başka bir yeni yıl hediyesi ile paketledim ve benim minik çam ağacımın altına yerleştirdim.Yeni yıl tüm güzellikleri ümitleri ve bereketi yanında getirsin herkes için dileğim ve hediyem aslında bu;)))
Daha sonra sevgili Burcu'cuğum ve Ufuk'cuğum geldiler çok keyifli neşeli bol kahkahalı güzel bir kahvaltı brunch karşımı yaptık;)))Dertleştik,sohbet ettik bol bol resim çektik;))(Biz resim çekerken sevgili yardımcım Şirin Hnm'da gülümseyerek ama birazda şakınlıkla bizi izledi;))Sanırım bunlar ne yapmaya çalışıyorlar diye düşünmüştür gerçi artık benim fotoğraf makinamı elimden düşürmediğimi gördüğü için alışık ama üçümüz bir masanın etrafında kah masayı görüntülememiz kah birbirimiz resim çekerken bir telaş birbirimizi çekmemize pek şaşırdı;)))Ama biz çok eğlendik ve işte kahvaltı masamız;))(bu arada kahvaltı masamızın resimleri yaklaşık 2-3ay önce aldığım birtürlü alışamadığım ama artık sık sık kullanmak istediğim makinamından da ilk karelerle;))
;(((((Maalesef resimleri sayfaya yükleyemiyorum;((((gün içersinde tekrar deneyeceğim teknik arıza için özür dilerim;((((
ALLAHIM BİR GECİKME DAHA ;((((((
ZAMANI YAKALAMAK İSTİYORUUUUUUUUMMMMM;))))))))
İşte tekrar geldim hemde photoshop'lar yapıp;)))
işte yeni makinamın ve ilk photoshop uygulamamın yansımaları;)

Kahvaltımızın sonlarına doğru canım Burcu'cuğum için hazırladığım doğum günü pastasının mumlarını yakıp getirdim ;))Burcu'cuğumun ağzından ilk kez benim için biri pasta yapıyor genelde ben yaparım dediğini duyduğumda çok mutlu oldum;)


'İYİKİ DOĞDUN BURCUUUU,İYİKİ DOĞDUN,BURCUUUU İYİKİ VARSIN BURCUUUUU'


Pastamızın da tarifi çok yakında gelecek;))
Çok uzun bir hikayesi olan bir pasta oldu;)Önce çok uzun süre ne yapacağımı hangi şekilde nasıl bir şey yaratabilirim diye düşündüm sonra bazı ilginçlikler yaşadım pastayı yapmaya başladığımdaki fikirle pastanın son görüntüsü arasında dağlar kadar fark vardı;))Neyseki arkadaşlarımın beğendiklerini söyleyene kadar ki yaşadığım endişe yerini mutluluğa bıraktı;))Bu pastanın dışı gibi içi de renkli hatta bir ara pastayı da bırakıp bunu görüntülemek için yine fotograf makinalarına sarıldık;))

Canım arkadaşlarım gelirken boş gelmemişler;((Yine birsürü şey getirmişler birara doğumgünleri birbirine karıştığı hissine kapıldım;)Bakın cicilerim;)

Dünya tatlısı canım Ufuk'cuğum kahvenin kırk yıl hatırı vardır deyip Karnavalımızın en nadide parçalarını oluşturdu;))Canım arkadaşım çok çok teşekkür ederim çok güzelleeeer;))

Diğer canım arkadaşım namı değer Pastacı Burcu'cuğum da Karnavalımızın en yumuşak kalpli en şirin en lezzetli mini brownilerini getirmiş;))Hani kırmızı kurdeleli bir kutu ve hemen yanı başında kalpli bir poşet var ya işte onda geldiler;))Canım benim her detayı düşünen çok zrif bir ruha sahipsin;)

İşte bol hediyeleşmeli,bol kahkahalı bol mamalı birgünün sonu;(
Tekrar nice sağlıklı yaşlara arkadaşım;))Burcu'cuğum ve Ufuk'cuğum sizi çoook seviyorum iyi ki varsınız iyi ki bloglarımız var ;))

20 yorum:

Adsız dedi ki...

aslında sen anlıyorum çünkü daha önce bir dizi setinde oyuncular haftada 2-3 (toplasan) uyuduklarını söylediler birde senin blog var ben bir ara artık bloga girmezsin sanmıştım kaç gündür aç yeni birşey yok

Adsız dedi ki...

2-3 gün

Mavi dedi ki...

Kurabiyelere bayıldım, bana ilham verdi. Tesekkurler:) Ayrıca yayın hayatınızda basarılar:)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
O gün bende sende olacaktım fakat kısmet olmadı bir türlü..O aralar sık sık izin aldığım için yüzüm tutmamıştı tekrar istemeye,yalanda söylemeyi istememiştim..Neyse bir daha ki sefere inşallah tekrar toplanırız..)) Öncelikle harikasın yine muhteşem bir sofr ahazırlamışsın ellerine sağlık tatlım.Burcu'nun da geçikmiş doğum gününü tekrar kutluyorum..
Kurabiyelerin harika olmuş canım tam dergilikler kısaca.Tekrar ellerine sağlık..
Dizinin yayına başlamısna çok sevindim zira dört gözle bekliyorduk inan.))Senin için hayırlısı ne ise o olsun..Ayrıca seni haftanın bir gecesinde evimizde misafir etmekten de ayrıca onurlanıp gururlanacağız tatlım..Burdan seni kocaman öpüp,mutlu bir hafta sonu diliyorum..Sevgin bol olsun,kocaman başarılar...

Adsız dedi ki...

Burcu için çok güzel bir süpriz olmuş. Ellerine sağlık Zuhalcim. Ayrıca fincanlar rengarek çok şık çok güzeller güle güle kullan :)

Adsız dedi ki...

harika bir gun gecirmissiniz cok guzel. dostlugunuz hic bitmesin.

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler harika. Ayrıca kalıplarıda çok güzel bu aralar İzmir'de kurabiye kalıbı bulmak için her dükkanı geziyorum ama istediğim gibi bir türlü bulamadım. Ayrıca pastada çok güzel olmuş. Tarifleri ve dizinizi merakla bekliyorum.Sizden çok güzel fikirler alıyorum. Blogumu ziyaret edip bir bakarsanız çok memnun olurum.

Hülya dedi ki...

Bir kere kurabiyelerin tarifini yeni yıla girmeden albilmeyi çok istiyorum.Bugün bende aklımdan yılbaşı ağacına takılabilecek kurabiyeler düşündüm.Yılbaşında gideceğim yere hediye götürmek için...
Dizinizi de dört gözle bekliyorum ve sizin adınıza çok heyecanlıyım...

her şey MODA dedi ki...

gerçekten çok beceriklisiniz.inanılmaz güzel görünüyor her şey:)ve bakarken iştahımın artık dayanılamayacak kadar açıldığını hissettim.ellerinize sağlık

zinnur dedi ki...

Ne guzel bir sofra, ne guzel bir beraberlik! Emegi gecen, vesile olan herkesin eline saglik. Burcu'cugumun dogum gununu bir de burdan tebrik ediyorum. Bu arada, yeni kameranla cektigin resimlere, canli renklere hayran kaldim, Zuhal. Gule gule kullan.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Herşey süper görünüyor.Böylesine sıcak sofralarda samimi dostlarla beraber olmak ne güzel.elinize yüreğinize sağlık...Neşeniz hiç bitmesin.Yüzünüz hep gülsün...

Selam ve sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

zuhal hanım pastacı burcunu sitesinde sizin msanın yanında ayakta bir fotonuz var zayıfmışsınız inanın ben sizi kilolu sanıyordum arşivdeki fotolarda bu arada 3. resimde sarı mavi turuncu renklerde tabaklardaki şey peçetemi

doğum günü pastanız gökkuşağı gibi her renk varellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Zuhal hanim pes dogrusu.Bu kadar güzellikleri hazirla ,resmini cek,tarifleri yaz, yayinla,bir de dizi.Eh ne diyeyim? Allah saglik versin.Ellerinize saglik.Bloglarin icinde en cok zaman gecirdigim blog sizsiniz.iyiki varsiniz.Tebrikler.
Sizi izlemeye devam.....
Berlin den sevgiler...

Adsız dedi ki...

o harika kurabiyeleri o çok zarif fincanlardan içilen çayla hayal ediyorum
Hımmm nefis!!!

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım anlaşılan harika bir gün geçirmişsiniz ben kurabiyeleri buzlukta nasıl tuttuğunuzu merak ettim

tugce:-) dedi ki...

zuhalcim,
kurabiyleri buzlukta nasıl saklıyorsun? ben de su yılbasından once yapıp saklayabildigim seyleri mumkun oldygy kadar zamana yaymak istiyorum, son anda hepsiyle ugrasmak mümkün değil :) bunları süsledikten sonra mı önce mi buzluğa koyuyrosun, buzluktan cıkardıgında nasıl defrost ediyorsun gibi soruların cevapları beni ihya edeck :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal hanım, pasta çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Ayrıca bugün diziniz başlayacak galiba yanlış hatırlamıyorsam, sizi zevkle takip edeceğim. Sevgiler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA İSMİNİ EKLEMEYİ UNUTMUŞ ARKADAŞIM;)
Aslında uzun zamandır planlanan ama kısa vadede yetiştirmeye çalıştığımız bir işe başladık;)iki bölümü iç içe çekmek her girdiğimiz mekan hepimiz için yeni ekip oyuncu kaynaşması derken gerçekten epey vaktimizi aldı dizi tutar ve program yerine oturursa bu kadr uykusuz ve yorucu olmayacaktır;)Bu durumda güncellemelerim tüm hızıyla devam edecek;)

MERHABA MAVİ'CİĞİİM;)
Beğendiğine sevindim yorumlarınızı oldukça geç yorumlayabildiğim için özür dilerim;(Ama tarifi ekledim umarım yaparsın;)

CANIM GÜL'ÜÜÜM,
Bizde sana haber verdiğim gün toplanamadık ama daha sonra da sana söylemeye çekindim aklın kalıp sıkıntıya girme diye,kurabiyeleri beğenmene sevindim seninle de yaparız ;))
Evet nihayet düngece dizimiz yayınlandın,misafirperverliğiniz ve iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim;))

MERHABA TULOSH'CUĞUUUM,
Burcu'cuğumun mutlu olmasına ben de inan çok sevindim;))
veee fincanlarım çooook güzel cıvıl cıvıllar;))

MERHABA SEDA'CIĞIIIM,
Dostluklar daim olsun dostsuz bir hayat susuz bırakılan çiçekler gibi olur;(

MERHABA SELDA'CIĞIM
Deişik kalıp bulmak gerçekten çok zor ama ben daha önce değişik kalıplar bulamadığım dönemlerde kalın kartonlara istediğim şekli verip hamurlarımın üzerine koyup sivri uçlu bir bıcakla yapıyordum hala da elimde istediğim şekilde kalıp yoksa uyguluyorum sen de öyle değişik şeyler yapabilirsin mutfakda çareler tükenmez;)))

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Kurabiyelerimin tarifini yorulara cevap veremediğim bu süre için de ekledim;))Bence hediye için çok uygun oluyorlar ;))
Dizimiz de başladı;))Ben hala heyecanlıyım;))

HOŞGELDİN HERŞEY MODA'CIĞIIIM,
Beğenmene çok sevindim evet sanırım yemek bloglarının en büyük dez avantajı çok acıktırıyor olması;))Şimdi ben de sana geliyorum;))Bakalım neler moda neler giyeceğiz bu sezon;))Her zaman beklerim;))


MERHABA ZİNNUR'CUĞUUUM,
Arkadaşım sitenin sayfası mı değişti sen siteyi mi kapattın anlayamadım yoksun nerelerdesin???
Fotoğraf makinama ısınmaya çalışıyorum açıkcası;))Ben alışkanlıklarından oldukça zor kopabilen biriyim;)Şimdi yeni makinamla çekiyorum sonra dönüp herzaman kullandığımı alıp birde onunla görüntülüyorum onu ikinci plana atmaya içim elvermiyor;))

MERHABA SERİNMAVİ'CİĞİİİM,
Bu güzel dileklerine ancak kocamaaan bir AMİN diyebilirim;))

HOŞGELDİN İSİM EKLEMEYİ UNUTMUŞ OLAN ARKADAŞIM;))iSİM SİZE HİTAP ETMEMİ KOLAYLAŞTIRIYOR ONUN İÇİN BU SİTEM;))
AHHHH AHHHH zayıf olmayı ne kadar isterdim yok yok zayıf denmez bana;))
Evet o renkli tabakların içine yerleşmiş olanlar peçete içlerinde de çikolata var;))
Pastayı beğenmiş olmana da sevindim sağol;))Her zaman beklerim;)

MERHABA SERAP'CIĞIIIM,
Haklısın epey zor bir durumdayım ama elimden geldiği kadarı ile her yere yetişmeye çalışıyorum;)Beğenine çok sevindim her zaman beklerim bizde İstanbuldan sana kocamaaaan sevgimizi gönderiyoruz;))

MERHABA ŞULE'CİĞİİİM,
Gerçekten tek kelime ile nefisler;))

MERHABA SEDA'CIĞIIM,
KURABİYELERİ BEĞENMİŞ OLMANA SEVİNDİM ;)Buzlukta tutma işine gelince kurabiyeler iyice soğuduktan sonra hava almayan saklama kaplarına yerleştirip derindondurucuya kaldırıyorsun daha sonra ikram etmene 1-2 saat kala çıkarıyorsun hepsi bu;))

MERHABA TUĞÇE'CİĞİİİM;)
Haklısın ben daimi derin dondurucuda acil durumlar için birşeyler yapıp kaldırıyorum ya da hazırlanmam gereken sofralar için önceden yapacaklarımı halledip derin dondurucu da muhafaza ediyorum böylelikle zaman dan kazanmış oluyorum sen de öyle yapabilirsin.Buzlukta tutma işine gelince kurabiyeler iyice soğuduktan sonra hava almayan saklama kaplarına yerleştirip derindondurucuya kaldırıyorsun daha sonra ikram etmene 1-2 saat kala çıkarıyorsun hepsi bu;))

MERHABA PEMBELİ'CİĞİİİM;)
Pastayı beğenmene sevindim;))Evet dizimiz ben cvp yazana kadar başladı bile;))Umarım beğenilmiştir;))

Adsız dedi ki...

zuhal abla ilk yorumu atan ve ismini yazmayı unutan arkadaş melike bu aralar çok dalgınım az önce bir mail attım

Adsız dedi ki...

bir hata daha özür dilerim siteyi işgal ediyorum
ciciprenses melike