Çarşamba, Aralık 20, 2006

RENKLİ YENİ YIL KURABİYELERİ

Her evde şu ara hem yeni yıl hazırlıkları hemde Bayram hazırlıkları yapılıyor hem telaşlı hemde güzel bir koşuşturma var ;)Temizlikler alışverişler derken zaman akıp gidiyor hele de iş hayatınız varsa bu koşuşturma ve telaş iki katına çıkıyor ama biliyorum ki herkes elinden geleni en iyi şekli ile yapmaya çalışıyor ve hayatı bir yerinden yakalamayı başarıyor;))Bu akıp giden koşuşturmalı zaman da manen değerli ama maddiyatta oldukça ekonomik olabilecek sevdiklerinizle paylaşacağınız ve mutlu edebileceğiniz birçok alternatif var işte bunlardan biri de renkli kurabiyeler ;))Özellikle Bayram ziyaretine gelecek yakınlarınızın çocukları için hediye ve ikram olarak ya da yeni yıl ağaçlarınızda ve masanızda keyifli durabilecek bu renkli kurabiyeleri ev halkı ve dostlarınız çok beğenecekler;))
İşte renkli Kurabiyelerimiiiiiizzz;;))



RENKLİ YENİYIL KURABİYELERİ
MALZEMELER:250 gr.margarin (oda sıcaklığında)
250 gr.pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
RENKLENDİRMEK İÇİN: İsterseniz jel isterseniz toz gıda boyası muhtelif renklerde.
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıp aldığı kadar un ekliyoruz.Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.

Hamurumuzu rulo şekline getirip ben 8 farklı renk kullandığım için 8 eşit parça kestim sizde kaç renk kullanacaksanız o sayıda eşit parça kesebilirsiniz.

Daha sonra her bir parçaya dilediğiniz rengi katıp iyice yoğuruyoruz.(yoğurma işleminde mutlaka eldiven kullanmanızı tavsiye ederim;)

Tüm hamrunuzu renklendirdikten sonra hamurumuzu yarım cm.kalınlığında tezgah üzerinde açıyoruz.(Çok ince olmasın kırılma yapabilir)

Hamurumuzu renklendirirken ve şekillendirirken diğer hamurlarımızı kapaklı bir kapta kurumalarını önlemek için bekletmekte fayda var
Muhtelif şekillerde ki kalıplarımızla kesip yağlı kağıt ya da soft bowl'la(silikon fırın tepsisi örtüsü) kapladığımız fırın tepsisine yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.(üzerleri pişip renk değiştirmeden fırından almamız gerkiyor yaklaşık 15-20 dak.ama sık sık kontrol etmekte fayda var yoksa yanık bir görüntü oluşabilir.)



Ebruli olan kurbiyeleri de birbirleriyle birleştirerek hafif kaynaşmasını sağlayıp yapabilirsiniz.

Kardan adam ve çam ağacında gördüğünüz noktaları farklı renkli hamurlardan minicik kopartıp iki parmağımızın arasında minik top yapıp hamura çok bastırmadan ama iyice oturmasını sağlayacak şekilde yerleştiriyoruz.
Eğer çam ağacına asacaksanız üzerlerine minik delikler açmalısınız (delikleri de bir kalem kapağını güzelce yıkadıktan sonra kullanarak yapabilirsiniz;))

Delik açtığınız yerlerden kurdele veya rafya geçirip asma işlemini gerçekleştirebilirsiniz;)

İsterseniz şekil verdiğiniz kurabiyeleri piştikten sonra derin dondurucu da saklayıp pastalarınıza süs olarak kullanabilirsiniz;))



AFİYET OLSUN VE KOLAY GELSİİİN;;)))

45 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunlar ne güzel mamalar böyleee.Bugün diziyi izledikten sonra yorum yazacaktım amma ve lakin dayanamadım bu güzel görüntülere. Böylece ilk yorum benden geldi , günümün güzel ve mutlu geçmesini sağladığınız için çookkkkk teşekkür ederim size blogtaki yorumunuzdan dolayı. Ellerinize sağlık. Sofra özlemi

Adsız dedi ki...

çok hoş rengarenk özelikle en çok kırmızı sarı mavi yeşil bunlar çok göze çarpıyor ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Çok keyifli bir siteniz var. Sürekli takip etmeme rağmen ilk kez yorum yazıyorum. Aslında yorumdan ziyade sizden yardım istiyorum. Ben de yılbaşında arkadaşlarıma kurabiyeler yapmak istiyorum ancak kurabiye kalıplarını nerede bulabileceğimi bilemiyorum. Anadolu yakasında oturuyorum. Gidebileceğim yerleri söylerseniz çok sevinirim. Sevgiler, Sndrella

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal yine harika ve süper şeyler yapmışın ellerine sağlık.bu bayramda herkesi şaşırtıp bu kurabiyelerden yapmayı düşünüyorum baklva türü şeyler yapmıycaam bu sefer.yanınada taze taze sosisli lolipop ve bir burcu kılasiği olan çikolatalı pasta nasıl menüm güzelmi.? hep yaptığımız tarifleri farklı sunumlarla yaparak ufkumuzu açıyorsunuz değerli blog cu arkadaşlar.sevgili ZUHAL in şahsında hepinize teşekkür ediyorum. NOT:ne yazıkki minik bebeğimin azizliğine uğradığımdan dolayı dizini izleyemedim.umarım tekrarı vardır.çok ama çook sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ben hepsine bayıldım....Ellerinize sağlık En kısa zamanda deneyeceğim..
Bayıldım bayıldım bayıldım..
http://leziz.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ZUHAL,
DİZİ"Yİ KEYİFLE İZLEDİM.KULAĞINDA
KÜPELERİ GÖRÜNCE AAA BUNLARI BEN YAPTIM DEYİP GURURLANDIM YANİİİİ !
ÇOK BAŞARILI BİR OYUN ÇIKARMIŞSIN.TEBRİK EDİYORUM.,DİĞER OYUNCULARI DA TABİİ Kİ..
KURABİYELERİNE BAYILDIM,TEK KELİME İLE ŞAHANE...ELLERİN DERT GÖRMESİN. SEVGİLER,KENDİNE İYİ BAK...

Adsız dedi ki...

dizinizi seyrettim merakla bekliyordum ama biraz hayal kırıklığı oldu bende çok masalsı ve konu çok farklı değil sürekli önümüze konan bir mevzu inşallah ileriki bölümler bu kadar basite indirgenmez.kurabiyeleriniz çok güzel ellerinize sağlık deneyeceğim çocuklarıma

Adsız dedi ki...

Yine ben dayanamayıp, yazıyorum işte ,çünki; merakla beklediğim diziyi izledim çok başarılı buldum bu dizi tutar , özlemişiz ekranlarda görmeyi sizi başarılarrrr. sofra özlemi

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım öncelikle dizinizi izledim ve begendim, her dizide olduğu gibi cok tartısılacaktır eminim, ben bu dizinin tutacagını düsünüyorum.Fakat bazı yerleri biraz yapmacık geldi bana mesela Zeynep karakteri biraz soguk bi tip ve kocasına cok asık gibi durmuyo ikincisi süper bi ev son model bi araba ve iste terfi hepsinin aynı güne gelmesi masallarda olabilir, günümüzde böyle seylerin oldugunu düsünmüyorum dogrusu.Ama dizide güzel seylerde var tabi bir erkegin karısına sadık ve asık olması, mutlu bir yuva ve siz, sizi cok basarılı buldum, acıkcası itiraf etmeliyimki diziyi sırf sizi görebilmek icin izledim ve karakterinizi çok iyi yansıttıgınızı düsünüyorum, Allah yüzünüzü kara çıkartmasın, başarılarınızın devamını diliyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal hn.Web sitenizi yakından takip ediyorum,yaptıklarınızın hepsi bir harika.Dün gece diziyi seyrettik ama ben yarıda uyuyakalmışım maalesef.Size bol şanslar diliyorum.Sağlıcakla kalınız.Şimdiden iyi yıllar. Sevgilerimle,Nergiz

Adsız dedi ki...

Kurabiyelerin yapılışını bu kadar güzel ve detaylı anlattığın için öncelikle teşekkür ederim. Ayrıca dizinizi büyük bir keyifle izledim. Umarım uzun soluklu bir dizi olur.

ufukmutfakta dedi ki...

BEN BU HOŞ KURABİYELERİN HEM TADINA BAKABİLEN, HEMDE AĞACINA ASABİLEN ŞANSLILARDAN BİRİYİM. SÜPERLER SÜPEEEEEEER. ELLERİNE VE YARATICILIĞINA SAĞLIK ZUHAL'CİĞİM. SEVGİYLE VE HEP BİZİMLE KAL..

Adsız dedi ki...

çok şeker olmuşlar,ellerine sağlık..Çocuklar bayılır bunlara :)

Selam ve sevgiler

Adsız dedi ki...

Zuhal hanim,
Mutfaktaki basarilarinizi tv ekraninda izlemek cok güzel artik sizi hem internette hemde tvde takip ediyorum.Burcuya yaptiginiz pastanin uzerindeki kurabiyeleri ben bulut sanmistim minik kalplermis..:))))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal hanım akşam diziyi izledim rolünüz çok hoşuma gitti birde öyle şiveli konuşmanız.dizi yeni oldğu için henüz yorumum yok ama ilerleyen günlerde herkezin fikri tam olarak belli olur.şimdilik güzele benziyor.ben birde Deniz Uğur u çok beğeniyorum çok doğal bir güzelliği var.ayrıca kurabiyeler çok güzel ve çok dekoratif duruyor.herhalde görüntüleri kadar tatlarıda güzeldir.ellerine sağlık.

Nezaket dedi ki...

Zuhalcigim, kurabiyelere soyleyecek soz yok, harika olmuslar. Ama asil ugrama sebebim seni tebrik etmek icin. Dun aksam bebisle beraber, her ne kadar uykum olsada direnip dizini seyrettim ve cok heyecanlandim seni gorunce. Cok tebrik ederim, hepiniz harikaydiniz. Artik sonraki bolumlerde bize biraz ipucu verirsin :)) Onumuzdeki gunlerde yavas yavas blog ziyaretlerine de baslayacagim. Hepinizi cok ozledim. Simdilik hoscakal, cok opuyorum seni. Tekrar tebrikler...

Adsız dedi ki...

Kurabiyelerinize byaıldım zuhal hnm. çok hoşlar, haftaya bende yılbaşı kurabiyesi yapmak istiyorum, özelliklede kızımın kreşi için..:))eminim onlarda renkli kurabyelere baylırlar..:))
ayrıca diziyi seyredenlerden biride bendim...:))Şive süperdi, gerçekten başarılı bir oyunculuk sergilemişsiniz...:))bir ara bizede fal bakarsınız dimi...:)))

Adsız dedi ki...

Zuhal hn oyunculuğunuz çok başarılıydı beni gerçekten hem buradaki konumunuz ve diğer taraftan oyuncu oluşunuz çok heyecanlandırdı ve duygulandırdı dizideki rolünüz de çok sevecen ve tatlı bir karakter sizi içten tebrik ederim başarılarınız daim olsun..

Adsız dedi ki...

LİSYA

Adsız dedi ki...

Çok özür dilerim yukardaki yorum bana ait.lisya

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler harika görünüyor ablacım bu arada yeni dizin hayırlı olsun başarılarının devamını dilerim Sevgilerimle Kirazdalı

Yemekbahane dedi ki...

Zuhal Hnm merhaba,

Diziyi beğenerek izledim ben de.Akşam TV de sizi görünce sanki bir tanıdığım tv ye çıkmış gibi heyecanlandım biliyor musunuz?Blogların şu yaptığına bakarmısınız.Kurabiyelere gelince, çok şık olmuşlar hepsi.Daha önce Burcu'nun tekniği ile yapmıştım ve çok eğlenmiştim yaparken gerçekten , şimdi de bunu deneyeceğim.Çocuk gibi hissediyorum kendimi bu kurabiyeler ile oynarken..Elinize sağlık..
Sevgiler,
Müge
www.yemekbahane.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal hanım kurabiyeler rengarenk çok cici olmuşlar elinize sağlık mutfaktada,oyunculuktada çok başarılısınız tebrik ediyorum.Akşam bende yeni dizinizi izledim bende kahve fincanımı aldım size getirdim :) diziyi fena bulmadım fakat abartı yerlerde çoktu gerçekten.en güzel tarafı eşini seven değer veren sadık erkek.bence siz bu dizide en sevimli eki karakterden birisisiniz diğeride evin küçük oğlu çok sevimli sizinde konuşmalarınız yüzünüzdeki gülümsemeler çok güzeldi umarım güzel bir dizi olur görüşmek dileğiyle sevgiler.

Zeynep B. dedi ki...

Zuhal Hanım Merhaba,
Bugüne kadar sessiz sedasız gelip gidiyordum ancak işin içine dizi olayı girince bu defa sessiz kalmak istemedim. Tebrik etmek istiyorum sizi. Umarım, son zamanlarda bir başlayıp, bir anda bitirilen diziler arasıdan sıyrılır ve devamlılık kazanır. Ben de sizi her gördüğümde " işte bizim blogculardan !" diye sevinir dururum.
Sevgilerle,
Zeynep

Hülya dedi ki...

Zuhalciğim,kurabiyelerinin tarifini sabırsızlıkla bekliyordum.Teşekkürler.Mutlaka deneyeceğim.
Dizini izledim dün gece.Senin ilk göründüğün sahnede eşim bile tahmin edip,(O kadar bahsetmişim ki)''Arkadaşın o mu''diye sordu ya bana pek keyiflendim.Yine çok bıcır bıcırsın;)))Ve yine çoook renkli...Başarılar diliyorum sana...
Bir de bir önce ki postun yorumlarında sana birşey demiştim.Gözünden kaçmış herhalde;(Bir okur musun arkadaşım;)

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım
Kurabiyeler harika görünüyor. Kızm resimlerini gördü, O'da O'na yapmamı istiyor.
Bu arada dün diziyi izledim. Sizi tekrar TV'de görmek çok güzel. Başarılı bir dizi olmasını diliyorum.
Sevgiler...
Nükhet
http://www.yemeksitesi.de/

Hülya YILMAZ dedi ki...

benim pek TV izleme alışkanlığım yoktur. hele dizileri hiç açmam. dün akşam tesadüfen zap yaparken bir baktım tanıdık bir sima. aaaa bu benim blog arkadaşım... blog arkadaşlarımı gazetelerde, tv'de görünce çok mutlu oluyorum, sanki akrabamı görmüş gibi. çok da başarılı bir oyun sergiliyorsun. tebrik ederim.
şimdi gelelim kurabiyelere. bunlar ne güzel şeyler böyle. bayramda İstanbul'a mı uzansak acaba:)))

Gazoz Agaci dedi ki...

Bayıldım.. Çok eğlenceli gözüküyorlar, yaramazlıkm yapmış gibi :)
Ellerinize sağlık

http://www.gazozagaci.blogspot.com

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA SOFRA ÖZLEMİİİ;)
Bende kurabiyelere yapmış olduğun yorumun için teşekkür ederim siteni sık sık ziyarete geleceğim;))Günlerin herzaman mutlu sağlıklı ve keyifli geçsin;))

MERHABA MELİKE'CİĞİİİM,
Canım beğenmiş olmana sevindim;))

HOŞGELDİN SINDRELLA'CIĞIIIM,
Bu kurabiyelerde kullandığım kalıplarımın bazılarını Beysa'dan almıştım 101 kalıp bir kutudaydı ve çok çeşit var içinde ama 2yıldan fazla oldu hala varmıdır bilmiyorum diğerlerinin bir kısmını da Coccolat'dan aldım tavsiyem Kızıltoprak Coccolat'a da bir gözatıver birde Kadıköyde pastacılık malzemeleri satan bir yer daha varmış ama ben ne adını biliyorum ne de yerini Salı pazarının kurulduğu yerdeki otoparkın karşı sokağındaymış ;((Umarım yardımcı olabilmişimdir;)Her zaman beklerim;))

MERHABA BESTE'CİĞİİİM,
Canım hiç üzülme mutlaka tekrarları olacaktır dizimizin sen bebişinle ol onu bol bol kokla (benim içinde)dizilerde filmlerde blogda biz nasıl olsa bol bol birlikte oluruz çocuklar çok çabuk büyüyorlar bu hallerini kaçırmadan yaşamalısın arkadaşım;)))
Bu arada mönü'ne bayıldım ;))Burcu'cuğumun son kurabiyeleri de enfes haberin olsun eğer çam ağacına asmayıp yenecek kurabiye yapacaksan mutlaka Burcu'nun yaptıklarını yap derim çok güzeller;))
Kolay gelsin;)

MERHABA LEZİZ'CİĞİİİM,
Çok teşekkür ederim beğenmiş olmana çok sevindim;))

MERHABA AYŞEN'CİĞİİİM,
Dizimizi beğenmiş olmana çok sevindim;))Ben ık sık küpelerimi yüzüğümü ve broşumu kullanıyorum arkadaşım ellerin dert görmesin;))^. blm'de de takacağım;))5de de 6 dada çok sevdim kısaca sık sık kullanacağım aksesuarlarımı;))Canım sağoooool;)))

HOŞGELDİN GÜLİZ'CİĞİİİM,
İlk blm'ün durağanlığı birazda her karakterin tanıtılma bölümü gibi düşünülmeli belki 2.3. bölümlerde daha çok seversin belki de hiç zamana bırakmak en iyisi galiba;))Her zaman beklerim kurabiyeleri beğenmiş olmana da ayrıca sevindim ;))

MERHABA ÖZLEM'CİĞİİİM,
İnşallah güzel dileklerin tutar uzun soluklu keyifli bir iş çıkarabiliriz sanırım biraz zaman ihtiyaç var;))

MERHABA TUĞBA'CIĞIIIM,
Konu çok bilindik ve tanıdık yorumlarına çok sık rastlıyorum ama şu soruyu da sormaktan kendimi alamıyorum doğrusu denenmemiş işlenmemiş atlanmış olan konu ne ???;)))Bilen varsa bize de söylesin onu yapalım ;))Yaşam içersinde karşılaştığımız yaşadığımız duyduklarımızı birleştirip bir hamur yapıyoruz tabiii biraz abartıları biraz ilaveleri olması normal değil mi?Ama sizden ricam biraz zaman tanımak tabiii yüzde yüz herkesin beğenmesini de beklemek yanlış olur ama bizim tek dileğimiz o kadar çok ekmek yiyen insanların rating uğruna ekmeksiz kalmamaları ve bu durumda dileklerine katılmamak imkansız 'İnşallah tutar';))))

HOŞGELDİN NERGİZ'CİĞİİİM,
Sayfayı ziyaret etmene çok mutlu oldum her zaman beklerim;))İkinci bölümünü syredersin boşver üzülme;))Güzel dileklerin için de teşekkür ederim bende iyi bol bereketli huzurlu ve sağlıklı bir yeni yıl dilerim;)));))

HOŞGELDİN SELDA'CIĞIIIM,
Umarım sende kurabiyelerden yapıp yorumunu eklersin beğendiğine sevindim;))İnşallah dileğin tutar da dizimiz sizlerin beğenisini toplar;))

CANIM UFUK'CUĞUUUM,
Afiyet şeker bal olsun arkadaşım;))Sizlere daha ne mamalar yaparım ben dostluğunuz sıcaklığınız herşeye değer;))

MERHABA SERİNMAVİ'CİĞİİİM,
Evet çocuklar gerçekten çok seviyorlar;)Beğendiğine sevindim sağol;))

MERHABA DAPHNE'CİĞİİM,
Canım çok teşekkür ederim sağol;))Evet minik kalpler ve nedense ben de hep bulutmuş gibi hissediyorum demek sana da öyle gelmiş;)))

MERHABA MEHTAP'CIĞIIIM,
Dizimiz daha çok bebek biraz yürümesini beklemekde fayda var gibi;))Sevgili Deniz için de söylediklerine katılıyorum çok duru bir güzelliği var;))Kurabiyeleri beğenmiş olmana da ayrıca sevindim;))

CANIIIM NEZAKET'CİĞİİİM,
Bebişine sağlıklı huzurlu çooook uzuuun bir ömür diliyorum;)))Cinsiyetini de merak ediyorum haberlerini de dört gözle bekliyorum;))Sen kendine ve bebişine çok iyi bak sakın yorma kendini;)))Canım kaynarını da ellerinden içmiş kadar olduk sağol tekrar analı babalı büyüsün;)))Dizi üçun üykusuz kalmayasun daaa;çok yormayasun kendunu;)))Çoook öpüyorum bebişimizi de gıdısında kokla olrmu;)

MERHABA ULVİYE'CİĞİİİM,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim şiveyi beğenmiş olmana da ayrıca çok sevindim;))Endişelerim vardı ama sayenizde atıyorum üzerimden ;)) İstediğin fal olsun;))

MERHABA LİSYA'CIĞIIIM,
Çok teşekkür ederim güzel sözlerine yazabilecek cevabım çoooook sağol;))Ben de sizlerin yorumlarını okuduğum da çok heycanlanıyorum;))

MERHABA KİRAZDALI'CIĞIIIM,
Çok teşekkür ederim sağol;))

MERHABA MÜGE'CİĞİİİM,
Nasıl güzel özetlemişsin kurabiye yaparken ki heyecanımızı insan nasıl çocuklaşıyor değilmi beni de en çok cezbeden şey renklerle haşırneşir olmak;))Diziyi beğenmiş olmana da ayrıca sevindim,bende yorumlarınızı okurken sıcaklığınızı güzel yüreğinizi aktardığınız sözlerden herzaman büyük bir heycan duyuyorum iyi ki bu bloğu açmışım demekten de kendimi alamıyorum;))Sağol iyiki varsınız ve iyiki hepbirlikte ortak noktalarımızı paylaşabiliyoruz;))

MERHABA PASTACI KIIIZ,
Güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim;))Umarım ilerleyen bölümler daha da güzelleşir ;))

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN ZEYNEP'CİĞİİİM,
Sesini bu heycanlı günümde duymak çok güzel;))Her zaman beklerim;))Umarım uzun soluklu çoğunluğun beğeneceği bir iş çıkarırız;))Sağol bende her zaman ziyaretçilerin arasındayım;))ve herzamanda orda olacağım;)

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
İnan ben de sizler kadar heycanla izledim diziyi sonuçta ilk kez seyircilerle arada hiiiç mesafe yok topa tutulmayı gözealıp ya allah bimillah dedim;))Allahtan yorumların büyük çoğunluğu diziye şans vereceklerinden bahsedip beğenilmiş;))Sayenizde koca bir ohhh çektim umarım sizlere karşı mahçup duruma düşmeden yüzümüzün akı ile bu işin içinden de çıkarız;))Canım postuna dün cevap verdim gecikmeiçin tekrar özür;(

MERHABA NÜKHET'CİĞİİM,
Kurabiyeleri ve dizimizi beğenmene çok sevindim tüm iyi dilekleriniz umarım gerçekleşir;))Eh kızımızı fazla bekletmeden mutfağa o zaman annesi;))

MERHABA HÜLYA YILMAZ'CIĞIIIM,
Her zaman İstanbul'a geldiğiniz de beklerim başımın üstünde yeriniz var;))İnanın ben de sizlerden gelen yorumları okurken çok heycanlanıyor bir o kadar da mutlu oluyorum sağolun;))

MERHABA GAZOZ AĞACIIII;)
Evet renkler kalıplar ;))oyun hamuru gibi değilmi;)))Size de şimdiden afiyet olsun yaptığınızda da haberim olsun;)))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Nukhet dedi ki...

inanamiyorum ne kadar guzel renkler onlar oyle. Kurabiyeler zaten guzel de renklerinin boylesine can alici secilmeleri ayri bir guzellik katmis. Hemen ama hemen deneyecegim bu kurabiyeleri. Burada sizi ilk ziyaret edisimde cok keyif aldim. Sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

merhaba Zuhal Hanım, ben sizin blog komşunuz Burçak, sizin site kurduğunuzu öğrenince hemen linklerime ekledim, on parmağınızda on hüner, pasta konusunda çok hünerliymişsiniz, helal vallahi.
Ben de şimdi sitenizi ziyeret ettim de tam da yılbaşı için öğrencilerime yılbşaı kurabiyeleri hazırlayacaktım, peki gıda boyasını sulandıracak mıyız?
Gıda boyasını nasıl kullanabileceğimi bana öğretebilir misiniz?
Saygılarımla!

Adsız dedi ki...

Besiktasta gıda bıyası satan dükkan bilen var mı? Eminonu ve ya kadıkoy cahili biriyim de ben.

Adsız dedi ki...

KURABIYELERI YAPTIM SUPERRR OLDULAR ANCAK COCUKLARIN AGZINI BOYADILAR BUNUN BIR CARESI VARMI?

Adsız dedi ki...

bugun deneyeceğim kurabiyelerinizi :) harika bir siteniz var aynı sizin gibi..

ama cocukların agzını boyamış kurabiyeler acaba bu hep olan birşeymi tehlikesi varmı..

Adsız dedi ki...

Merhaba elmas hanımcım blokta olduğu gibi dizidede çok başarılısın seslendirme sanamı ait şiveni çok güzel yapıyorsun bi kolej mezunu olarak bloğunada hegün misafir oluyorum

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım merhabalar,
yılbaşı için yaptığım kurabiyelerimi gıda boyaları ile renklendirerek pişirdim.. görüntü olarak çok güzellerdi fakat yeşil çam ağacını yedikten sonra yeşil canavar hulk gibi oldum :)) ( ağzım ve dişlerim yemyeşildi ) sizce nerde yanlış yapmış olabilirim.. teşekkürler.. Tülin.

Adsız dedi ki...

merhabalar zuhal hanım;
Yapmış olduğunuz kurabiyeler çok cici olmuş ellerinize sağlık.Hem oyunculukta hemde pasta konusunda sizi tebrik ediyorum..başarılar diliyorum.melek:)

Adsız dedi ki...

kuarabiyeleri bugun yaptım..boyayı cok az koydum..yalnız cok pişirdim sanırım cok kuru ve sert kaldılar..
oglumun cok hoşuna gitti..tekrar teşekkür ederim. iyi bayramlar..

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hm,

Bu hafta sonu kızıma hazırlığı günlerce süren bir doğum günü partisi hazırladım. Ve sizin ayrıca sevgili Burcu'nun tariflerinden bolca faydalandım.

Bende rengarenk kurabiyeler hazırlayıp renk renk kurdalelerle bağladım ve ip gererek astım. Çocuklar bayıldılar.

Çok teşekkür ederim ve sevgiler. Ellerinize sağlık:)

Zümrüt

Adsız dedi ki...

ZUHAL ABLA MERHABA BEN KAYSERİDEN SAFİYE BEN Bİ BLOG OLUŞTURMAK İSTİYORUM.YEMEK YAPMAYIDA ÇOK SEVİYORUM.AMA ÇALIŞTITIĞIM İÇİN FIRSATIM OLMUYOR.AMA RENKLİ KURABİYELERİ DENİYCEM İNŞALLAH.
İYİ GÜNLER

Adsız dedi ki...

zuhal hanım merhaba öncelikle şunu söleyeyeimki tariflerin süper ben yapıyorum komşularımda çok beğendiler siz tarifler verdikçe mutfağımıdahada seviyorum bayyyyyyyyy

Adsız dedi ki...

zuhal abla kurabiyelerin bi muhteşemdi ben ve ailem çok sevdi ve şunuda eklemek isterimki sizide çoooooooooooook beğeniyoruz hoşçakalın.......?

evinnesesi dedi ki...

zyhal hanım harikasınızzzzzzzzzzzzzz
o eller dert görmesim

Adsız dedi ki...

rengarenk evet çok güzel tam çocuklar için yani çok begendim bu gün geç oldu ama yarın aynısından yapcaz inşallah ellerinize saglık