Cumartesi, Aralık 16, 2006

YEŞİL KABAKLI KEKTEN DOĞUM GÜNÜ PASTASINA YOLCULUK;))

ye#17 kabakgiller etkinliği için ne yapabilirim diye düşünürken annemin sık sık yaptığı yeşil kabaklı kek geldi aklıma hem çok lezzetlidir hemde çok pratik olması sebebi ile hemen mutfağa girildi kek çırpıldı kalıba kondu inanılmaz iştah açıcı kokusunu yaya yaya misler gibi piştiiii;))O arada sevgili Burcu'cuğum aradı
-naber neler yapıyorsun? derken dururmuyum,
-iydir kabak etkinliği için kek yaptım çok güzel oldu dedim;)
-AA bende istiyorum;)deyince hani o ertelemek zorunda kaldığımız doğumgünü partimiz vardı ya
-Sana da ayırırım arkadaşım merak etme dedim ve o an bende bir şimşek çaktıııı;))
Nasıl olsa o gün için pasta yapacaktım keki için düşünmeme artık gerek yoktu fırından çıkardım tel ızgara üzerinde iyice soğuttum yanlarını kesip pastayı yapmak için hazırladım streç filme iyice sardım ve doğruuuu derin dondurucuya attım;))Nasıl olsa daha 2-3 gün vardı gelmelerine e zaten sağlıklı pasta oluşturabilmek için keki genelde birgün önceden pişiririm tamam dedim pastamızın keki haloldu;)))Gel gelelim bana gelecekleri günü ertelememiz gerektiği için derin dondurucu da o 2-3 gün beklemesi gereken kek 12-13gün beklemek zorunda kaldı;((Neyseki lezzetinden hiçbirşey kaybetmemişti;)Birgece önceden derin dondurucudan çıkarıp buzdolabı rafına aldım ve ertesi gün de pastamızı hazırladım işteeeee yeşil kabaklı kek saat onikiyi vurduğunda pastaya dönüşmüştü;)))


YEŞİL KABAKLI KEKTEN YAPILAN DOĞUMGÜNÜ PASTASI

MALZEMELER:2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1adet büyük boy yeşil kabak
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇİ İÇİN: 1 paket Dr.Oetker Creme Ole
500ml.soğuk süt
1 adet muz
1-2 avuç damla çikolata
pembe ve yeşil gıda boyası (istediğiniz herhangi bir renkte olabilir)
ÜZERİ İÇİN:600gr. beyaz kuvertür çikolata
200ml.krema
pembe,yeşil,mor,turuncu,sarı gıda boyası

NOT:*Gıda boyası da şart değil düz beyaz hali ile de çok şık olacaktır.
*Ayrıca keki pişirdikten sonra 1 paket(80gr.)beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kekimize döküp şam fıstığı ile süsüleyebiliriz,bu hali ile de çok lezzetli oluyor.
YAPILIŞI:Kabağımızı rendemizin iri tarafı ile rendeliyoruz.

Şekerimizi ve yumurtamızı iyice çırptıktan sonra diğer malzemelerimizi ilave edip homojen olana dek çırpıyoruz.

Kek kalıbımızı yağlayıp ya da benim gibi sadece çerçeve kullananlar için 25cmlik kare çerçeve kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplayıp kek hamurumuzu içine alıyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkardıktan sonra soğuması için kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde dinlendiriyoruz.

Kekimizin kenarlarını kıtır olabilecek kısımlarını kesip çıkarıyoruz gerçi benimkiler kıtır değildi ben sadece meraktan tadabilmek için bu işlemi yaptım;))

Tüm pastalarınızın kekini piştikten ve iyice soğuttuktan sonra streç filmle sarıp sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz ve yine tüm pastalarınızın kekini birgün önceden yapıp yine iyice soğuduktan sonra streç filmle kaplayıp buzdolabında bir gün dinlendirirseniz pastanın katlarını kesmek çok kolaylaşacaktır;)

Sıra geldi pastamızın katlarını oluşturmaya.Vanilyalı Creme Ole'mizi üzerinde yazdığı gibi soğuk sütle pişirmeden hazırlıyoruz

Creme Ole'mizi iki ayrı kaba alıp gıda boyalarımızla renklendiriyoruz

Kekimizi 3 eşit parçada enlemesine kesip

İlk katına Creme olemizle sıvıyoruz ve muzlarımızı verev kesip yanyana diziyoruz.

Onunda üzerini tekrar Creme ole'mizle kaplıyoruz

Şimdi ara kat kekimizi güzelce üzerine oturtuyoruz ara kat kekimizi de pembe renkle hazırladığımız creme ole'mizle sıvayıp damla çikolatası serpiyoruz ve kalan creme ole'mizi üzerine yayıyoruz

Ve kekimizin üst parçasını da yerleştirdikten sonra üzeri için Beyaz çikolatalı ganajımızı hazırlıyoruz
Beyaz çikolatamızı minik minik kıyıp benmari usulü eritiyoruz ve oda ısısındaki kremamızı yavaş yavaş ekleyip tahta yada silikon kaşıkla iyice karıştırıyoruz 10-15 dakika kadar buzdolabında çok akışkan olmayan ama çok da katı olmayan bir kıvama gelene dek bekletiyoruz.
Daha sonra azar azar kaselere ayırıp renklendirme işlemini yapıyoruz ve pastamızın muhtelif yerlerini renkli renkli ganajımızla kaşık ve spatula yardımı ile kaplıyoruz;)

Yine önceden hazırladığım renkli kurabiyelerle de yanlarını ve üzerini süsledim çok yakında hem pastalarda süs olarak kullanabileceğiniz hemde çam ağacımıza yerleştirebileceğimiz kurabiyelerimizin tarifini vereceğim;))

işte bir etkinliğine daha kıyısından köşesinden de olsa yetişebildim şimdi sırada özel yılbaşı etkinliğimiz var ama sanırım ben 25 ine kadar beklemeden kurabiyelerimizin tarifini verceğim;)
Kabak etkinliğine ev sahipliği yapan blogcu arkadaşım sevgili Vildan'cığıma Marifet teyze kolay gelsin diyorum sıcak ev sahipliği için de teşekkür ederim;))

23 yorum:

Adsız dedi ki...

zuhal abla ben bir şey soracam kabaklı kekin tadı nasıldı güzelmiydi burdan çok hoş görünüyor ama insan yapmak için korkuyor ya güzel olmazsa diye

bu arada dün bir bu gün iki ilk yorumları ben yapıyorum
ciciprenses melike

Adsız dedi ki...

ayrıca bütün renklerin birbirine karışması daha doğal olmuş çok güzel daha öncede dediğim gibi gökkuşağı gibi renk renk
melike

Adsız dedi ki...

Zuhal ablacım elelrine sağlık çok şirin bi pasta olmuş bu arada bende yeni bi blog açtım linklerine eklersen çok mutlu olurum kirazdali.blogspot.com

Adsız dedi ki...

merhaba burcunun blogunda resimleri gördügümden beri pastayı merak ediyordum,ellerinize sağlık çok güzel görünüyor,kabaklı kek çok ilginç gerçi ıspanaklı keki biliyorum ve o çok gzel olduguna göre bu da öyledir,ellerinize sağlık,selamlar...

Adsız dedi ki...

Kimsenin içinde şüphe kalmasın :)
yediğim en güzel pastaydı..inanılmaz hafif ve lezzetliydi..hem o kadar sevgi yüklü ve neşeliydi ki, her yaş grubuna çok rahatlıkla yapılabilir..

Canım arkadaşım, seni çok seviyorummmmmmmm :))))

counter'a bakıyorum ama sorun gözükmüyor..neyse yazarım...

öpüyorum..

Hülya dedi ki...

Sevgili Zuhal,inan çok renkli bir o kadar sıcacık olmuş pastan.Taaa buralardan görebiliyorum.Seni çok tebrik ediyorum canım ve arkadaşın Burcu'yu.
Sana bir sürprizim var.Yani bana göre sürpriz.Büyüük olasılıkla ve bir Allah işi karışmazsa 11 ocak'ta sizin yakadayım.Coccolat'ta;))))
Yakamda sapsarı bir ayçiçeği olacak;)))

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım pastanız rengarenk çok şık olmuş elinize emeğinize sağlık ayrıntılarıyla anlatmanızda çok güzel teşekkürler.Pastalara bende çok düşkünüm 2. sitemide pastalar üzerine açtım sizide beklerim görüşmek dileğiyle sevgiler.
www.pastacikiz.com

Adsız dedi ki...

Mevsim kış ama sizin pastanız bahar gelmiş gibi rengarek,,,Baharda çiçek açan ağaçlar gibi :)

Elinize sağlık..

Selam ve sevgileimle ...

Nilüfer dedi ki...

Çok değişik bir tarif süslemesi de oldukça cıvıl cıvıl neşeli olmuş, ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Ne kadar guzel, ic acici, civil civil bir pasta olmus. Ellerinize saglik. Ben gunduzleri calistigim icin aksam da sizin dizinin kanali bizim buradan cikmadigi icin seyredemiyecegim. Oysa cok da gormek istiyorum neyse tariflerinizle yetinecegiz artik..
Hatice

Mavi dedi ki...

Pasta cok guzel gozukuyor,insanın içini açıyor:)Ben kurabiye tarifini merakla bekliyorum:)Sevgiler

Adsız dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM, BLOGUMDAKİ RESİM VE YAZI EKLEME SIKINTISI YÜZÜNDEN SENİNLE VE BURCU'CUĞUMLA GEÇİRDİĞİMİZ O GÜZEL GÜNÜ, HALA AĞACIMDA ASILI DURAN O GÜZEL HEDİYE KURABİYELERİNİ VE MUHTEŞEM PASTANIN NE KADAR GÜZEL OLDUĞUNA DAİR YAZMAK İSTEDİĞİM ŞEYLERİ BİR TÜRLÜ YAZIP YAYINLAYAMIYORUM. BURAYA YORUM BIRAKMADAN ÖNCE BLOGUMDA BUNLARI YAYINLAMAK İSTEMİŞTİM AMA, OLMADI. GECİKMİŞ OLMAKLA BERABER O GÜN İÇİN, DAVETİN, SOHBETİN, İKRAMLARIN, HEDİYELERİN VE DOSTLUĞUN İÇİN TEKRAR TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜRLER, İYİ SİZİ TANIMIŞIM. AYRICA PASTANIN MUHTEŞEM TADI HALA DAMAĞIMDA BUNUN İÇİNDE ELLERİNE SAĞLIK DİYORUM, GÜZEL ARKADAŞIM, YÜREĞİNİN SEVGİ DOLU IŞIĞI HİÇBİR ZAMAN SÖNMESİN EMİ..

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal,
Sana bir şey sormak istiyordum. Wilton'un jel gıda boyasını nerede bulabilirim acaba? Bana yardımcı olursan çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler,
Çiğdem

Adsız dedi ki...

Ne kadar muhteşem gözüküyor. Marifet teyzenin sitesini gezerken pastanızı gördüm ve çarpıldım. Annemleri göndersem istetmeye verirmisiniz :D

Şahane olmuş. birkere süslemelerinize bayıldım. Ellerinize sağlık ..

http://misss.blogcu.com

Fatma dedi ki...

Merhabalarr..Pastanız çok renkli ve cazibeli:)Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

zuhal hanım yaratıcılığınıza hayranım çok üretkensiniz o kadar canayakınsınız ki inanın sizi çok seviyorum

Adsız dedi ki...

zuhal hanım sizi hayranlıkla hergün takip ediyorum size inanamıyorum müthişsiniz yine döktürmüşsünüz bide çok içtensiniz sanki ailemizden birisiniz hiç yabancılık çekmiyorum sizi okurkenbu arada bende bir blog kurdum benide tanırsanız çok sevinirim http://19741974.blogcu.com

Adsız dedi ki...

ZUHAL HANIM SİTENİZİ RASTGELE KEŞFETTİM. YENİ BİR SİTE SAHİBİ OLARAK HEM TARİFİNİZE BAYILDIM. HEMDE HER SAYFASINA RESİMLEMEK BLOĞA YERLEŞTİRMEK O DA AYRI BİR KÜLFET.. VALLAHİ PASTA KADAR ONU RESİMLEMEYEDE BAYAĞI EMEK HARCAMIŞSINIZ. SİZE İKİ KERE BRAVO . HEM LEZİZ TAD İÇİN HEMDE GÖRSEL SUNUŞUNUZ İÇİN.

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım bu muhteşem pastayı bende yapayım dedim akşama annemlere gideceğiz hemde götürürüm diye kolları sıvadım herşey çok iyi gitti pastanın üzerinide creme ole kapladım dolaba koydum birazcık soğusun diye dolaptan çıkarırken dikkatsizliğimden pasta yere alabora oldu içim sızladı ama yılmayıp tekrar yapacağım

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA MELİKE'CİĞİİİM,
Sıkı takipte olmaktan çok mutluyum yorumların da çok hoşuma gidiyor;))
Kabaklı keki mutlaka denemelisin inanılmaz güzel oluyor yumuşacık ve çok leziz hadi sen de dene sonra yaz nasıl olduğunu;))Renklerle çalışmayı çok seviyorum gökkuşağı benzetmen çok hoş;))

MERHABA KİRAZDALI'CIĞIIIM,
Teşekkür ederim;))Mutlaka ziyaretine geleceğim hayırlı olsun yeni bloğun;))Linkini de ekleyeceğim ama linklerimde bir sorun var sayfayı revizyona sokacağım o zaman aklımdasın eklerim;))


CANIM ARKADAŞIIIIM,
Beğenmene gerçekten çok çok mtlu oldum sağlıklı mutlu bolbereketli bol pastalı uzuuuun yıllar yaşlar diliyorum ;)))
Bende seni çok seviyoruuuuuum ve öpüyoruuuum;))

CANIIIM ÇOK SEVİNDİİİİİM,
İnanıyorum ki çok seveceksin coccolat'ı 11 Ocakta çekimim olmazsa mutlaka gelirim sen de vakit bulursan bana gelirsin ;))
Hadi hayırlısı senin yerine ben heycan yaptım hem çok güzel şeyler öğreneceğin için hemde o ortamda sıcacık dostlar edineceğin için;))
öpüyorum ve gecikmiş cevap için özür dilerim;)

MERHABA PASTACI KIIIZ,
Bende siteni gezdim ve yeni pastalarını bekliyorum;))Bu pastayı beğenmiş olmana da sevindim;))

MERHABA SERİN MAVİ'CİĞİİİM,
Yakıştırman çok hoşuma gitti sağol;))

MERHABA NİLÜFERCİĞİİİM,
Beğenmene sevindim keşke ikram edebilme şansım olsaydı;)

MERHABA HATİCE'CİĞİİM,
Pastayı beğenmene sevindim diziyi strededmemene de üzldüm;);(İnşallah başka bir projede daha rahat saatlerde oralarda oluruz;)

MERHABA MAVİ'CİĞİİİM,
Yorumlarınıza cevap vermekte oldukça geciktim özür dilerim;(Kurabiye tarifini de verdim bu arada umarım yaparsın;)

CANIM UFUK'CUĞUUUM,
Ahhh farkındayım yaaa çok sıkıcı canım benim sana başka formüller denemek farz oldu;)Kurabiyelerinizi çamlarınızda görmek beni çok çok sevindirdi;))İnşallah bundan sonra daha sık birarada oluruz;))Bende masama kattığınız ahenk evime getirdiğiniz neşe ve sıcaklık için gönülden teşekkür ederim;))Canıııım seninde yüreğin sevgi dolu ve bunu hiiiç düşünmeden aktarıyorsun sizleri tanımaktan inan ben de çok çok mutluyum;))

MERHABA ÇİĞDEM'CİĞİİİM,
WİLTON JEL BOYA;((((((
Çok üzgünüm ama artık ben de bulamıyorum elimdekiler bittikten sonra ne yapacağım bilemiyorum;(Daha önce Coccolat'ta vardı ben ordan almıştım sonra Beysa'da görmüştüm ama şuan orda da yok Kasımpaşa Doğanay firması yılbaşına doğru getitiriz demişti ama gelmemiş;((Wilton'un gümrükte malları varmış ama içinde boya varmı onlar da bilmiyor Wilton ürünleri geleceği zaman bana haber verecekler ben de sizleri haberdar ederim;)

HOŞGELDİN MİSSS'CİĞİİİM,
Benden önce pastalarım mı görücüye çıkıyor;))çok mutlu oldum;))Beğendiğine sevindim ben de ziyaretine geleceğim;))Her zaman beklerim;))

MERHABA FATMA'CIĞIIIM,
Beğenmene sevindim sağol;)Her zaman beklerim;))

MERHABA SEDA'CIĞIIIM,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim çoook öpüyorum;))

MERHABA 1974'CÜĞÜÜÜM,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim;))Ben de ziyaretine geleceğim her zaman beklerim;)


HOŞGELDİN SERPİL'CİĞİİİM,
Öncelikle hoşgeldin ve her zaman beklerim;))Resimleme işine gelince hem çok zor oluyor hem de çok komik şeyler yaşanıyor birde fotoğraf makinamın dili olsa da konuşsa;))

AHHHHHHH SEDA'CIĞIIIIIM,
AYYYY Nasıl üzüldüm anlatamam hayallah ya neyse sana birşey olmamışya olsun pasta gitsin bu tip kazalar ben de çok yaparım;((Yaptığında yorum yazarsan sevinirim çok öptüm;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,
sizin şu pastanızı istetmeye annemleri göndercektim ya :) neyse bende dedimki kalkıp kendim yapayım. Benim ki sizinki kadar süslü olmadı. Ama lezzeti şahaneydi. Benim en çok merak ettiğim kabaklı kek nasıl olur kısmıydı. İnanamadım şahane oldu. İyi ki böyle bir tarif vermişsiniz. İyi ki bizimle paylaşmışsınız çok teşekkürler :)

Sevgiyle.

http://misss.blogcu.com

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA MİSS'CİĞİİİM,
Pastalarımda mı görücüye çıkamadılar;(((
Neyse herşeye rağmen beğenmiş olmana sevindim tüüüühhhh;((((
;))))Şaka şaka süpersin eminim senin pastan da çok güzel olmuştur ;))Ellerine sağlık ayrıca sonuçtan da memnun olmana çok sevindim afiyet olsun;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

merhaba kurabiyeler cok guzel gorunuyor.
Renklendirici alinca hemen denicem :)

sevgilerimle tuba
www.blogcu.com/tubaninmutfaksayfasi