Pazar, Şubat 11, 2007

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI VE 13 ŞUBAT STV.OKTAY USTAYI KAÇIRMAYIN;))

Mutfağıma uzun zamandır ilgi gösteremediğim için sizlerle hiçbirşey paylaşamadım ama 14 Şubat sevgililer günü için aynı tarifle alternatif şekillerde pasta önerim olacak;)
Bu arada 13 Şubat Stv.'de Okatay Ustanın program konuğuyum ve Sevgililer günü için farklı lezzetler deneyeceğiz,biliyorum ki siz sevgili dostlarım bizi yine ekran başında yalnız bırakmayacaksınız bu program da benim de sizlere bir sürprizim olacak;))

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI


PANDİSPANYA MALZEMELERİ:3 yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı un
Pandispanyamız piştikten sonra hafif ıslatmak için çok az süt
İÇ KREMASI İÇİN:500ml.süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet muz,çilek,ananas veya dilediğiniz mevsim meyvası olabilir özellikle yaz aylarında üzüm ve şeftalilisi çok güzel oluyor.
ÜST SÜSLEMESİ İÇİN:1 poşet şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kalpli şekerlemeler,inciler veya granür fındıkla süsleyebilirsiniz.
YAPILIŞI:Önce iç kremamızı hazırlıyoruz.Sütümüzü,unumuzu,şekerimizi ve vanilyamızı bir tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz.Karıştırma işlemini ocağı kapatana kadar devam ediyoruz ki muhallebimiz top top olmasın.Pişirme işlemi bittikten sonra bir kenara ılnması için alıyoruz ama sık sık karıştırmayı ihmal etmemeliyiz,üzerinde kaymak oluşumunu önlemek gerektiğinden soğuyana kadar karıştırılmalıyız.

1poşet toz şanti ile de sütümüzü çırpıyoruz.

Pandispanya yapımı:Yumurta ve şekeri mikserle koyu bir kıvam açık bir renk alana kadar karıştırıyoruz.Mikserimizin hızını iki katına çıkarıp yüksek devirde 8 dak.çırpıyoruz.Mikserimizi kapatmadan en düşük devrine alıp yavaş yavaş elenmiş unumuzu ilave ediyoruz iyice karıştırdıktan sonra büyük fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine pandispanya hamurumuzu alıp bir spatula yardımı ile her yeri eşit kalınlıkta olacak gibi yayıyoruz.

Fırınımızın üst rafında 200 derecede yaklaşık 12-14 dak. kadar pişiriyoruz.Burda dikkat edilecek nokta herkesin fırını farklı çalıştığı için pandispanyamız hafif pembeleşiyor ve yanları daha çabuk renk alıyor yanlarını karartmadan hemen fırından almalıyız.

Şimdi arada bir karıştırarak soğuttuğumuz kremamıza hazırladığımız şantimizden 1-2 kaşık ilave edip küp küp doğradığımız meyvalarımızı da ilave edip karıştırıyoruz.Ben çilek kullandım siz istediğiniz bir meyvayı kullanabilirsiniz.

Pandispanyamızı fırından çıkarır çıkarmaz sütle hafif ıslatıp meyva ile lezzetlendirdiğimiz kremamızı üzerine her yanına eşit şekilde gelecek gibi yayıyoruz .Uzun kenarından başlayıp rulo halne getiriyoruz,yağlı kağıdı ruloyu oluştururken her turunda sıyırıp alıyoruz.Ruloyu oluşturduktan sonra bitiş noktası altta kalacak gibi servis tabağına alıp üzerini şantimizle kaplayıp şekerlemeleri,incilerimizi ya da dileğiniz süslemeleri yerleştiriyoruz.Renkli jelibonlar da çok güzel ve sevimli oluyorlar.


Dilerseniz kalp şeklinde bir kalıpta pandispanyamızı pişirip ikiye kestikten sonra ara kremasını sürüp yine üzerini şanti ile kapladıktan sonra yanlarını granül fındıkla kaplayıp üzerine çikolata,jelibon,veya değişik objeli çubuklarla süsleyebilirsiniz.


SEVGİYLE KALIN ;)...

46 yorum:

Hülya dedi ki...

13 Şubat'ta ekran başındayız emin ol...
Burcu'yla çıkacakmışsınız programa.Ne güzel.Arkadaşlarını da unutmuyorsun;)Ne diyelim Allah utandırmasın.Alnınızın akıyla bunu da başarırsınız inşallah...

Adsız dedi ki...

ben galiba sürprizi biliyorum pastacı burcuyla çıkıcaksınız değilmi çok heyecanlıyım geçen sefer blogdaki konuyu görmedim öbürgün açtığımda çok üzüldüm bu sefer kaçırmayacağım ay çok merak ettim neler yapıcaksınız mutlaka şeker hamuru ile çalışın ama kendi yaptığınız

SEDA dedi ki...

Salı günü yine ekrana yapışacağım :)) Senin ve Burcu'nun çok güzel şeyler paylaşacağınızdan eminim. Sevgiler...

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Merhabalar Zuhal Hanim, pastalariniz cok güzel ellerinize saglik. Harika olmuslar. Zaten Oktay Ustayi hergün büyük zevkle izliyorum ama siz gelince dahada bir senleniyor ekran. Ayrica blogunuz oldugu ve bizimde size kolaylikla yorum birakabildigimiz icin sanki cok iyi tanidigim birini görüyormus gibi oluyorum ekranlarda sizi görünce. Sevgiler.. Fatma
www.blogcu.com/kayserimutfagi banada beklerim. Hoscakalin. :-))

Adsız dedi ki...

Zuhal Hn. pasta harika görünüyor. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

sevgili Zuhal ablacım nezamandır özlettin kendini bir baktım acısını çıkarmışsın yokluğunun
hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık 13 şubatı iple çekiyorum
sevgiler sofra özleminden

kuzine dedi ki...

Günaydın;
biz seni ekranda görmeye çok alıştık, her gün görmek istiyoruz.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,
Pasta tarifleriniz harika,hele ayrıntılı resimlerle anlatmanız,tariflerinizi deneyenler için çok yardımcı oluyor.
Bir önce ki Oktay ustadaki programınızı seyredememiştim ama İnşaallah bu sefer kısmet olursa seyredeceğim.

Adsız dedi ki...

Büyük bir keyifle ve merakla izleneceğinizden şüphen olmasın sevgili Zuhal. Sevgili Burcu'yla birlikte harikalar yaratacağınızdan eminim. Gözüm üstünüzde olacak:))

Adsız dedi ki...

13 Şubat ekran başındayız merakla ve zevkle sizi bekliyoruz...hemen annemi aradım geçen hafat size bayılmıştı bu haftada kaçırmayacak ........yarın görüşürüz

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık....pastalar nefis..
bir dilim alabilirmiyim...

Adsız dedi ki...

Merhabazühal hanım nasılsın geçenki poroğramıda çok beğenmiştim ama burcuyla kimbilir neler yapacaksınız merakla bekliyorum

Yelda Özyurt dedi ki...

Ozlettin kendini:)
Maalesef yarin dersim var ve yarin izleyemeyecegim sizi, cok uzuldum simdi:(
Bu arada kalpli sekerlemeli baton pastaya bayildim. Firsat bulabilirsem mutlaka yapacagim esime:))

Adsız dedi ki...

Zuhal ablacim ya uzun zamandir bilgisayarimizin arizali olmasindan dolayi hic takip edemedim sizleri ve bu arada kendi blogumu da güncelleyemedim tabi:)seni de cok özledim yine güzel pastalar döktürmüssün:)ellerine saglik.Programi izlemeyi cok isterdim ama malesef stv cikmiyor bizde.Ama gönlüm gercekten sizlerle olacak sizi cok seviyorum:)

ufukmutfakta dedi ki...

Başlığa bak sen şimdi.
Zuhal'ciğim yarın ki programı kaçırabileceğimize hiç ihtimal veriyormusun?
Biz hiç kaçırırmıyız, tam karşınızda orada olacağız. İyi yayınlar canım arkadaşım...

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım her zamanki gibi yarında Oktay ustayı büyük bir zevkle izliycem pastanızda harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler gönderiyorum size.
www.pastacikiz.com

belman dedi ki...

sizin ve burcu hanımın yeşil elma programında yapacağınız güzel pastaları büyük bir merakla bekliyorum başarılar

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal hanım bende oktay ustayı hergün izliyorum. daha önceki programıda seyretmiştim. çok tatlısınız yapıtığınız pastalar kadar. bloğunuzuda orda öğrenmiştim. şimdi arada ziyaret ediyorum. pastalar çok güzel omuş. bişey merak ettim ama, o incilerde yenebilcek bişeyden mi? :))

sağlıcakla kalın

Hülya dedi ki...

Verdiğin omuz,söylediğin her güzel söz,adıma yazdığın her kelime,ayırmış olduğun tek salise için bile sana teşekkür etmek istedim...Yüreğin kadar kocaman,sevgi dolu,huzur,sağlık ve başarıyla geçsin günlerin.Çok öpüyorum:)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım,yine çok güzel hazırlamışsın..



Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Zühal hanım şuan sizi izliyorum Oktay ustayla beraber.Cok tatlısınız.vede harikasınız...Tarifleriniz coook güzel elinize yüreginize saglık.Saglık ve sevgiyle kalın...
MUNEVCE
http://blogcu.com/munev/

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Oktay Ustayi hemen hergun izlerim, bugun sizinde orada gorunce cok sevindim ellerinize saglik hem yaptiklariniz hemde siteniz harika. MAASALLAH diyimde nazar deymesin. Sitenizden ogrenecegim cok sey var ben henuz biraz amatorce yapiyorum pasta isini ama yinede seviyorum pasta yapimini. Arnavutlukta yasiyorum buralarda malzeme bulma imkani yok maalesef ama bulduklarimla birseyler yapiyorum. Amator fotograflarimi gormek isterseniz http://nihaninmutfagi.blogcu.com/ adresindeyim. Ilk kez Cicek Takside tanimistim sizi basarilarinizin devamini dilerim. Sevgiyle Kalin

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal hanım sizi bugün oktay usta ile beraber izledim program şahaneydi.daha önceki programı izlememiştim.sizi görünce her zamanki gibi sanatçı konuklardan sandım ama yaptıklarınızı görünce şaşırdım blogunuz olduğunu bilmiyordum bundan sonra takipçinizim.keşke birkez daha konuk olsanızda tekrar izlesek.gerçekten tadına doyamadık.bu arada programı ağzı açık izlemekten tarifleri yazamadım umarım burada da yer verirsiniz sevgiler serap

munevver dedi ki...

Zuhalciğim,biraz önceki yorum gitmedi.Geçen sefer izleyememiştim.(gerçi birisi nanelimon diye bir yorum yazmış ama o ben değildim)Bu kez zevkle izledim,seni ve Burcuyu.Çok hoştunuz.
Sevgiyle,nanelimon..

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım gene çok tatlısınız yaptığınız kalpli muffinler gibi....keşke sizin programınız olsa her gün izlesek sevgiler ve dost selamlar Sevinç işcan

Adsız dedi ki...

ZUHAL HANIM MERHABA BUGÜN PROGRAMI KAÇIRDIM TV SMANYOLU ÇIKMIYOR AMA İNTERNETTEN İZLEYECEKTİM AMA BUGÜN TEMİZLİĞE DALDIM UNUTTUM PASTA ÇOK GÜZEL OLMUŞ BEN PESTA KONUSUBDA ÇOK BECERİKSİZİM SİZE HAYRANIM

Adsız dedi ki...

MERHABA PASTA ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK

butterfly dedi ki...

Zuhalcim sevgililer günü pastaları çok güzel olmuş, gerçekten de sevgi fışkırıyor herbirinden:). İşte mutfaktaki başarının sırrı da bu bence "sevgiyle yemek yapmak". Ellerine sağlık canım.
Bugün programın ilk 20 dakikasını izleyebildim, sonrasında doktor randevum için çıkmak zorunda kaldım. Kalpli kekleri kaçırmadım neyse ki.
Umarım diğer yaptıklarının tariflerini de yayınlarsın. Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle:).
aslı

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık. Enfes görünüyor. Az önce malzeme listesini aldım. Şimdi mutfağa yönelicem eksik var mı diye. Çünkü akşam eşime güzel bir sürpriz yapmak istiyorum. Senin bu pastanı yapacağım.
İyi ki varsın Zuhal. Sevgiyle kal...
Ayşenur

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal hanım ben aslında bloğunuzu canım aplam Gül(Damak Tadı) bloğunda görerek sessiz takipçilerinizdendim. Yorum yazmak bugüne kısmet oldu. Ben STV deki proğramınızı güzel kuşlarınızdan haber almıştım. Ve büyük bir merakla sizi ekranlarda görmeyi ümit ediyordum. Ama ben programın neden bugün olduğunu zannediyordum yaaa :( Aslında çalıştığım için seyredip seyredemiyeceğimi de bilemiyordum ama bi kaçamak yaparak bende bu güzelliği izleme imkanı yaratırım diyordum ama günleri karıştırmışım :( :( Keşke tekrarı falan olsa internette :(
Pastanızda gerçekten çok güzel ellerinize sağlık...
SEvgiler.....

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım

Biz çalışanlar dün sizi seyredemedik. Ama çok üzüldüm.
İnşallah tekrarı olur programın.
Dün akşam rulo pastanızı denedim.
Çok güzel oldu. Çok kolaymış. Hiç rulo pasta yapmamıştım da. Zayesinde güzel bir pasta tarifim oldu. Ellerinize sağlık.

güzin

zeyno dedi ki...

13 Şubat tarihli programınızı izledim, harikaydınız:) Burcu ve sizi görmek, yani bloglardan takip ettiğimiz birilerini tv de izlemek çok farklı ve güzel bir duygu.Sizi zaten tanıyor, izliyor ve beğeniyorum ama bloger olarak orada olmanız ayrı bir mutluluk verdi..

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal hanım
Ben ilk çiçek taksi dizisinde gördum sizi ve web adresinize tarif defteri sayesinde ulastım. Tarfileriniz çok güzel anlatımımınız içten ve sıcak.
Başarılarınızın devamını diliyorum. Pastalarda çok güzel mutlaka deneyeceğim. Web adresinizi de favorilerime ekledim.
Gönül dolusu sevgiler
Boram mertim

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım
Maalesef çalıştığım için oktay ustanin programını izleyemeyeceğim. Keşke tekrarı olsa. Sizi çiçek taksi dizi ile tanıdık ne kadar güzel bir diziydi hiç kaçırmazdık. Web sitenizde çok sıcak ve içten favorilerime ekleyeceğim. Ve tariflerinizi deneyeceğim.
Gönül dolusu sevgiler
Borammertim

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanim merhaba,


Kalpli sekerlemeleri nereden aldiginizi sorabilir miyim? Cok sekerlermis :) Bu arada sizi Yesil Elma programinda izledim, eminim yapimcilar da izlemislerdir, gelecek tekliflere hazirlikli olun bence. Ilk defa Mine (teatime)'nin sayfasinda gordugum mumlugun yapilisini adim adim gormek guzel olabilirdi zaman yetseydi.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal ablacigim, gecen seferki gibi dünki yesil elmayi da annanemle beraber nefessiz izledik. Hatta birsey kacirmamak icin kayit bile ettik. Ben gecen programda seni Cicek Taksiden beri ilk defa gördüm ekranlarda ve inan o kadar coooooook özendim ki sana, haftaya bende ameliyat oluyorum ablacigim :-) bana dua et ablacim..
kizim, ben, annem, annanem dört nesil seni öpüyoruz......

Adsız dedi ki...

Sevgili Zühal Hanım sizi beğeniyle takip ediyorum. Neyazık ki yeşil elma programını izleyemedim. Acıba tekrarı var mı?
sevgiler.
Canan

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal. Programı soluksuz izledim ama çok çabuk bitti. Seni ve Burcuyu inşallah daha sık görürüz bu tip programlarda. Sandiviç ekmeklerini ve patlıcanlı kişi denedim bugün için. Eşimde çok beğendi. Sevgilerimle.
seldaercan.blogcu.com

Adsız dedi ki...

zuhal ablacım uzun süre yoktum dönünce baktım şu pastaların harika olmuş yaw ellerine sağlık
bu arada dün program çok güzeldi tebrikler burcu zatn harika kolaylıklar dilerim

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Zuhal Hn.
yeşil elma programını izledim gerçekten çok samimi ve tatlıydınız yine:)
ve programda yaptığınız mamalar nefisti her zamanki gibi:)
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanim merhaba,
Sizi uzun zamandir sessizce takip ediyorum :) Burcu ile beraber ciktiginiz Yesil Elma'nin isyerinde ancak son bes dakikasini izleyebildim :( Gercekten cok sicakkanli ve tatli bir bayansiniz :))
Boyle bir program icin Burcu ile harika bir ikili olurdunuz diye dusunmeden edemedim :))) Umarim birileride bunu farketmistir ve bizlerde sizleri tv'de bu tip bir programda izleme olanagi buluruz :))))
Sevgiler...

Ferhanca dedi ki...

Zühal, merhabalar
oktay ustanın programaını ancak siz el sallarken izliyebildim.. pasta nefisti allerinize sağlık . yanınızda Burcu'da varmış seyredemedim çok yazık ..İnşallah tekrar çıkarsınız ..yaptıklarınızı en kısa zamanda ekelyin lütfen ..şöyle inceliyelim detaylarıyla ..sevgiler..Ferhan..

Safran dedi ki...

Sevgili Zuhal Hanım Merhaba :)

Safran Mutfakta'nın 1. yaşı için yazmış olduğunuz güzel mesajınız için teşekkür ediyorum, çok naziksiniz...Bu güzel sözler kimi olsa mutlu ederdi ama sizin kadar hamarat ve hayranı olduğum bir insandan gelince iki kat mutlu oldum...Site ve tarifleriniz çok güzel... Ellerinize, yüreğinize sağlık... En içten sevgilerimi gönderiyorum :)

Safran

Özlem dedi ki...

Zuhal hanım merhaba,

Bu seferki yeşil elmayı kaçırmadım. Çalışıyorum ama banda aldığım için zevkle akşam seyrettim. Değişik tarifleriniz ve son derece akıcı, detaylı anlatımınız sayfanızı fark etmeme sonradan da sıkı bir takipçiniz olmama sebep oldu. Her ne kadar sizinle tanışmamış olsam da çok içten ve samimi kişiliğinizle de bunu tamamlıyor olmanız gerçekten çok güzel. Tecrübelerinizden, yaratıcılığınızdan yararlanmak için sizinle tanışmayı çok istiyorum. Benim Bloğum da henüz dün açıldı. Sevgililer gününe yetiştirmeğe çalıştım. Sizin yaptıklarınızdan çok yararlandım. Hep de yararlanacağım. Sunduğunuz güzellikler için çok teşekkürler.
Sevgilerimle

nurci dedi ki...

Merhabalar, sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ama ilk defa yorum yazıyorum. 7 Marta Esimin dogum gunuydu ve bu pastadan yaptım kendisine. Pastanın özellikle pandispanyası cok güzel oldu. Bizimle tariflerinizi paylastiginiz icin cok tessekurler.
NOT:Tarifte pandispanya hamurunda kabartma tozu yoktu, ben yaparken 1 cay kasigi ekledim. Acaba ozellikle mi konulmuyor yoksa yazmayi mi unnutunuz.

Adsız dedi ki...

10 mart eşimin doğum günü özel birşeyler ararken aklıma siz geldiniz...sizi ve burcu hanımı oktay ustada görmüştüm..yaptıklarınızı ve dostluğunuzu çok beğenmiştim..
hemen mutfağa gidip verdiğiniz tarifle eşime sürpriz pasta yapacağım..
çok teşekkürler iyi ki varsınız... :) :)