Cumartesi, Kasım 10, 2007

SENİ HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK ARIYORUZ ATAM:(




Anıtkabir mucizesi!

Geçen yıl Anadolu Ajansı foto muhabiri Tolga Adanalı tarafından çekilen ve tüm Türkiye'de büyük beğeni toplayan fotoğrafın başka bir benzeri bu yıl da yine Anadolu Ajansı foto muhabiri Volkan Furuncu tarafından çekildi. Atatürk'ün görüntüsünün, bir bayrak üzerinde yeraldığı ve Anıtkabir'in göründüğü fotoğraf medyanın büyük ilgisini çekti.
Geçen yıl 10 Kasım'da Anıtkabir'le Kocatepe Cami'ni aynı karede yansıtan AA foto muhabiri Tolga Adanalı'nın fotoğrafı tartışma yaratmıştı. Kocatepe camii ile Anıtkabir'in aynı karede yeralıp almayacağı tartışılmış, Habertürk Genel Yayın Yönetmen yardımcısı Murat Ongun bu fotoğrafın foto montaj olduğunu iddia etmişti. Tolga Adanalı ise, Murat Ongun'un iddialarına noter huzurunda cevap verip aynı fotoğrafı yeniden çekmişti.
Anadolu Ajansı foto muhabiri Volkan Furuncu'nun bu yıl çektiği fotoğrafın altında ise şu açıklama yeraldı:

TURKIYE CUMHURIYETI'NIN KURUCUSU, BUYUK ONDER MUSTAFA KEMAL ATATURK'UN, EBEDIYETE INTIKAL EDISININ 69. YILDONUMU TUM YURTTA VE DIS TEMSILCILIKLERDE ANILACAK. ANITKABIR CEVRESINDEKI BINALARDAN BIRININ DUVARINA ASILAN ATATURK VE TURK BAYRAGI POSTERI, BINANIN CAMINDAN OBJEKTIFE BOYLE YANSIDI. (ANADOLU AJANSI - VOLKAN FURUNCU)

6 yorum:

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Zuhal cim,
ATAM ın için ne yapsak az!.
Onu anlamak gerek , onun izinde gidebilmek gerek.
Bu ülke için ona ebediyen minnettar olma gerek ve NE MUTLU TURKUM diyebilmek gerek.

SEni opüyorum , gozyaslarım içinde...
Figen

esra turgut dedi ki...

SENİ HİÇ GÖRMEDIK AMA COK OZLUYORUZ "ATAM" :(

Adsız dedi ki...

atamizin ne buyuk bir onder oldugunu zaten hic suphesiz biliyorduk bana gore bu tartisilamaz bile .onun izinde olan bir turk genci olarak atamizla ne kadar gurur duysak azdir .ama ulke olarak yasadigimiz bu gunler atamizin ne buyuk bir onder oldugunu anliyamayanlara ders olurda onlarda gecte olsa boyle bir ataya sahip olmanin gururunu yasarlar insallah.

Unknown dedi ki...

atamıza çok şey borçluyuz umarım bugünümü görüp üzülmüyordur...

elma şekeri dedi ki...

merhaba zuhal abla bu seni ilk ziyaretim degil ama ilk yorumum.Sen örnek alinmasi gereken her seyiyle mükemmel bir insansin,ayrica cok tatlisin.Eminim Atami da senin gibi insanlarin olmasi sevindirirdi.Giitigin yolda emin adimlarin hic eksik olmasi umarim mutluluk seni hic birakmasin SEvgiyle kal...

Unknown dedi ki...

sitenizi ilk kez ablamın bloğunda görerek aldım ve gerçekten çok beğendim (bülbül'ün yeri)ama en çok atamın yerini onu özlediğim kadar arıyorumda mumla demek daha doğru olur sanırım ne yazıkki onunda çok üzgün olduğundan eminim en çok da emanetine sahip çıkamadığımız için mazereti ne olursa olsun 1000 yıl geride olduğumuz şu günlerden onun yeniden doğuşunu bekliyoruz sanırım keşke mümkün olsa canımı verirdim...