Salı, Ağustos 29, 2006

LEZZET ÖTESİ PEŞMELBA


PEŞMELBA

MALZEMELER:İnce dövülmüş Fındık krokan
Dilediğiniz bir dondurma çeşidi(aslı herzaman sade dondurmadır)
Krem şanti
Şeftali konserve(Ben şeftali mevsiminde olduğumuz için konserve yerine tazesini kullandım.)

YAPILIŞI:Öncelikle Peşmelbamızı sunacağımız bardak veya kaselerimizi buzlukta soğutuyoruz.Soğuyan kaplarımızın altına krokanımızdan yatak oluşturuyoruz.

Krokanların üzerine dondurmalarımızı yerleştiriyoruz miktarı ve çeşidi sizin arzuladığınız gibi ben vişne-kaymak-çikolata üçlüsü ile yaptım.

Dondurma toplarımızın üzerine de şantimizi sıkıyoruz.(beyaz-çilekli-kakaolu isteğe bağlı)ben kakaoluyu tercih ettim.

Krem şantimizin üzerine tekrar fındık krokanımızdan serpip yanlarını şeftali dilimleri ile süslüyoruz.Ben birinin içine küp küp şeftali doğrayıp kenarlarına yelpaze gibi dizdim diğerini de sadece dört biryanına şeftali ekleyerek servis yaptım.


AYRICA BU KROKANI DİLEDİĞİNİZ PASTALARDA KULLANABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN...
ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

12 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Zuhal'ciğim günaydınlarrrr canımmm,
Artık bunu gördükten sonra böyle başlamak geldi içimden.Bu ne yaa bu lezzet ötesi değil,bu harikalar diyarı olmalı bence.Yedinmiydi anında harikalar yaratırsın.)))
İnan burdaki arkadaşların gözleri fırıldak oldu dönüp dönüp duruyor.Valla sorumlusu sensin kardeşim.Canım sen ne tatlısın yaa.
Burdan resimine bakıp sana cici cici ellerine sağlık da diyoruz devamlı.O güzel ellerine sağlık.
Tekrar teşekkürler canım bu güzellikler için..


Sevgilerimi ve sevgilerimizi gönderiyoruz.çok öpüyorum canım.

Adsız dedi ki...

Günaydınlar Zuhal Hanım:)))))))
Valla harikalar yaratmışsınız yine.Bilgisayarın karşısında ağzımın suları aktı.Şu sıcak günlerde soğuk bir tatlı,hemde krokanlı.Hıımmmmm.
Yemede yanında yat dedikleri böyle bişey olsa gerek:)))))))
Paylaştığınız tüm güzellikler için sonsuz teşekkürler.
Belki yeri değil ama benh birşey sormak istiyorum.İlk kurmuş olduğunuz blogda eklemiş olduğunuz linkler vardı .Şimdi onları göremiyorum.?????
Sevgiler....
Zeynep(Eslemnur)

Unknown dedi ki...

Bir tane de ben istiyorum :)Çizgi filimlerdeki gibi ekrana elimi uzatıp alasım geldi:))çok güzel olmuş, güzel ellerinize sağlık:)
Derya...

Adsız dedi ki...

sevgili zuhalciğim harikasın ellerine sağlık.krokanı denedim süper oldu bayramdada yapacağım inşallah. sevgileer

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ben perihan
Bugün sitemdeki tarifimin altına bıraktıgınız yorum beni çok mutlu etti teşekür ederim. Ben zaten sizin hayranınızım özelikle çiçek taksideki rolünüze bayılırdım hatta şimdilerde tekrarların fırsat buldukca izliyorum.Bu arda sitenizide takip ediyorum tariflerinizde çok güzel buluyorum helede bu tarifinize bayıldım tam benlik olmuş ellerinize saglık.Sevgilerimle.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

GÜLCÜĞÜÜÜM HOŞGELDİN,
Bende yazına bakıp bakıp gülümsüyorum çok şekersin;)))
Tüm arkadaşlarına sevgilerimi ilet lütfen hepinize bol bol ikram etmek isterdim ama yine de kendimi ikram etmiş gibi hissediyorum tarifleri yayınlayarak ve mümkün olduğunca yapımı kolay sunumu keyifli bütçeyi de sarsmadan oluşan tariflerden yanayım ve herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemeleri ve ölçüleri kullanıyorum umarım hepiniz denersiniz.Denedikten sonra bize de haber verin ama sonuçlarıda öğrenmek isterim;)))
Bende hepinize sevgilerimi gönderiyorum ve öpüyorum.

MERHABA ZEYNEPCİĞİİİM;
Öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.Gerçekten oldukça lezzetli bir tatlı oluyor denemeni tavsiye ederim hele de benim gibi karamel tadını seviyorsan tarifi kaçırma;)))
Zeynep'ciğim bloğun ilk günlerin de
var olan linkleri sormuşsun ama ilk günlerde hiç link yoktu çünkü ben eklemeyi bilmiyordum;((Sevgili Pastacı Burcu'cuğum sayesinde sayfa düzenim değişti acaba linkleri yanlış hatırlıyor olabilirmisin???


MERHABA DERYACIĞIIIM,
Dilediğin kadar alabilirsin yeterki sen iste;)))Gerçekten yapımı kolay ve çok lezzetli oluyor tavsiye ederim;))

MERHABA İSİMSİZ ARKADAŞIIIM,
İsim ekleyebilirsen bir daha ki sefere sana hitabım daha kolaylaşacak;)))Tarifi denemiş olmana çok çok sevindim sana da afiyet şeker krokan olsun;)))Yaptıkça beni hatırla ama kilo alınca sakın hatırlama;)))

HOŞGELDİN PERİHANCIĞIIIM;
Nar ekşili zeytin hiç fena fikir değildi doğrusu pazar kahvaltısında deneyeceğim;))Güzel sözlerin için ve hala dizimizi yıllarca tekrarlarını verilmesine rağmen izlediğin için biz teşekkür ederiz;))Herzaman beklerim.

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Zuhal'cim bu ne sahanelik bu ne güzellik:) diyorum bir geldin ama pir geldin inanki sahane. Denemeyi isterim ama senin kadar basarili olacagimi sanmiyorum resimler, sunum hepsi bir bitirim. Ellerine saglik canim.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

ÖZGÜLCÜĞÜÜÜM HOŞGELDİN,
Güzel övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim ama öncülerim sizler olunca arkası kolay geldi işin doğrusu bu.Yapana değil yaptırana bak durumu;))Sen herşeyin en güzelini yaptığın için diğer söylediklerini açıkcası çok dikkate almıyorum sunumun yorumun o kadar hoş ki benimkiler siznkilerin yanında öğrenci işi kalıyor;)Her zaman bekliyorum.
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhalciğim;
(Bu samimiyetimi mazur görün ama sizi gerçekten bi abla ve paylaşabileceğim birçok şeyi bulduğum bir arkadaş olarak görüyorum.Bu arada bana Zeynepçiğim diye hitap etmeniz çok hoşuma gitti)

Neyse lafı fazla uzatmıyayım.Linkleri sormuştum ya..İlk sayfa düzenlemeniz yapıldığında ekranın sağ köşesinde ismini yanlış hatırlıyo olabilirim BUKET PASTA vs vs bir kaç tane daha blog veya link ismi vardı.Hatta çok güzel bi diş buğdayı pastası ve bebek kurabiyeleri vardı bu blogda...
Ben onları sormuştum.Kurabiyelerin tarifini istemiştim.Ama bloğun adını tam olarak hatırlıyamıyorum.O yüzden sayfadaki linkler nerede diye sordum..
İlginize teşekkürler...
Sevgilerr..
Zeynep (Eslemnur)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİNİZ ZEYNEPCİĞİİİM;)))
Lütfen kusuruma bakmayın öncelikle inanın kimsenin yaşını bilemiyorum onun için de isimlerle hitap ediyorum rahatsızlık duymadığınıza memnun oldum ;))ama yine de rahatsızlık duyarsanız seve seve de Zeynep ablacığım diyebilirim;))Ben yıllardır bir şekilde evlerinize konuk oldum beni yolda görüp sizi bir yerden tanıyoruz ama nerden dediklerinde "evinizdeeen"diyorum ve hatırlatıyorum,gülüşüyoruz sonrada sağolsunlar evet gerçekten evimizden biri olup çıktınız diyorlar ve çok mutlu oluyorum benim için dostluk paylaşım çok önemli burdan da sizlerle birşeyleri paylaşıyor olmak çok güzel ve sizler benim yıllardır tanıdığım ama görüşemediğim dostlarımsınız işte şimdi sohbet etme imkanımızda doğdu bundan iyisi da can sağlığı;))Bu arada sormuş olduğunuz link Butik Pasta benim de çok sevdiğim arkadaşım Pınar'cığımın
sayfası linkler link vermeyi öğrendiğim ilk günden beri yanda duruyorlar acaba sizin sayfanızda açılırken bir problem mi oluşuyor ne dersiniz?Ben de merak ettim şimdi ama ben size Pınar'cığımın blog adresini hemen yazıp gönderiyorum
http://butikpasta.blogspot.com/burdan ulaşabilirsiniz ama sayfanın yanında hali hazırda linkler duruyor sanırım sizin sayfa da bir problem var gibi;((
Her zaman bekliyorum.

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal hanım zannedersem benim açılış sayfamda bi sorun var.Linkler gözükmüyor sayfamda.
Ben bi yolunu bulup halletmeye çalışacağım.
Bu arada yaşım 29,ismimle hitap etmenizde bi mahzur yok.))
Sizi kocaman öpüyorum....
Bizlerle paylaştığınız tüm güzellikler için sağolun,ellerinize ve yüreğinize sağlık..
Zeynep(Eslemnur)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ZEYNEPCİĞİİİM;
Ben seni yanlış anlamışım meğer her neyse düzelttik durumu;))Umarım bilgisayarındaki problemde bu sorun gibi kısa yoldan çözülür;))Canımsın bende seni çok öptüm;)Ömür boyu mutlu olman dileği ile...
SEVGİYLE KAL...