Pazar, Ağustos 20, 2006

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.


İZMİR'İN MEŞHUR LOKMASI
Aslinda kandillerde genelde irmik ya da un helvası kavrulur ama benim canım uzun zamandır lokma tatlısı istiyordu onun için lokma yapmayı uygun gördüm.Hem yapımı kolay hem de çok leziz bir tatlı oluyor haberiniz ola diyor tarifime geçiyoruuum;)

MALZEMELER: 1 SU BARDAĞI YOĞURT
3 ADET YUMURTA
1 TUTAM TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1-2 DAMLA LİMON
ALDIĞI KADAR UN
KIZARTMAK İÇİN KIZARTMALIK YAĞ

ŞERBET İÇİN : 3 SUBARDAĞI TOZ ŞEKER
3 SUBARDAĞI SU
1/2 LİMON

YAPILIŞI:Önce şerbetimizi hazırlayalım çünkü hamurlarımız şerbetle buluşmadan önce iyice soğumuş olmalı.Toz şekerimizi ve suyumuzu bir tencereye alıp aşağı yukarı 10-12 dakika kadar iyice kaynatalım.Kaynayan şerbete yarım limona yakın limon sıkalım ve bir 5 dak.daha kaynatmaya devam edelim bu süre için de şerbetiniz kıvam alacaktır,kıvamlanan şerbeti soğutmak üzere ocağın üzerinden alıp serin biryere alalım.Diğer taraftan lokma hamurumuzun tüm malzemesini bir kaba alalım çırpalım aldığı kadar unu ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edelim.(Hamurumuzun kıvamı kek hamurundan daha koyu olacak.)Kızdırdığınız bol yağda ister kaşıkla dökerek isterseniz hamur dökme aletinizle önlü arkalı kızartalım.


Pembeleşme derecesi tamamen size bağlı ben her zaman çok kızarmış olmasını tercih ederim.Kızgın yağdan aldığınız hamurunuzu soğuttuğunuz şerbetin içine alın,şerbetin için de de bir iki kez çevirin ki şerbeti iyice içine alsın.

AFİYET OLSUN...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Senin de kandilin mübarek olsun Zuhalciiiiim.Mmm lokmalar neffis görünüyor.Ellerine sağlık.Yaa ben görmedin diye sitem etmemiştim,sadece ortada yoksun diye laf attım merakımdan.Astrolojiye gelince çok ilgili değilimdir,ama dediğin gibi bazen aslan,bazen yengeç oluyorsun:)).Belki yükseleninle ilgili özellikler de taşıyor olabilirsin.senin yükselenin de benimki gibi koç.Azim,inatçılık gibi belirgin özelliklerini almışım ben mesela yükselenimin.Öpüyorum canım.Sevgiyle...

Oya Kayacan dedi ki...

Allah allah, bu neeee? Kandil filan diye günaha sokarsın sen adamı:-)) Süt reçelini bekliyoruz. Bakalım seninki nasıl oldu. El elden üstündür...

limoncicegi dedi ki...

Ehh .. bu da gelinebilecek son nokta.. birde bunun sakizlisini yaparsan a, gelen siparisleri kim durduracak :)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhalcim,
Kandilin kutlu olsun canım..

Bunlar nedir böyle aman tanrım,insanın iştahını kabartıyorsun.Çok süper yapmışın görüntüde o kadar canlı ki sanki elini uzattığında sanki bir tane alacakmışın gibi.oyyy oyyyy....

Sevgiler

ZeYNeP dedi ki...

Elinize saglık, Lokma denilince akan sular duruyor benim için. Ben de İzmir de yasıyorum İzmir liyim.
Anneciğimde cok guzel lokma yapar ama hep göz kararı:)
Bu sıkma aletini cok begendim ve ilk kez goruyorum. İzmir de bulunabilir mi acaba?

Sevgilerimle,
Figen

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ARZUCUĞUUUM;
İzmir lokmasını beğendiğine sevindim;)
Burçlarla ilgili biri olsa fena olmazdı hani belki yıldız haritamızı çıkarırdı;)Yükselen koçu bulup okuyayım bakayım daha nelerden etkilenmiş olabilirim;)

HOŞGELDİN OYA'CIĞIM;
Bakıyorum bloğa allah allah sinalarıyla gelmişsin hoşgeldin sefalar getirdin;))Aman yok yok benim günahım bana yetiyor amacım günaha sokmak değil lezzeti paylaşmak sen gene de kendini tut derim arkadaşım;)Günahı yüz yüze tanıştığımız birgün meşhuuur beninm de senin de sevdiğini bildiğim Kandilli de Sunanın yerinde gireriz;)))Süt reçelini de en kısa zaman da yayınlayacağım mutlaka ama senin eline su dökemeyiz o da ayrı bir mevzuuu;))

SEVGİLİ LİMON ÇİÇEĞİ HOŞGELDİİİN,
Ah bu ne ki siteleri dolaşıyorum da ne son noktalar görüyorum beğendiğine sevindim.Sakızlı tarifi de senden bekliyoruz inan hiç yemedim ve merakda etmedim değil hani;))Bu arada senin de cocoslar muhteşem görünüyor birgün mutlaka deneyeceğim.

SELAM DAMAK TADIII;
Lütfen çekinme buyur bir tanesini;))Gerçekten çok lezzetli oluyor denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Bu arada senin üzümlü payda kaldı aklım duyanlar duymayanlara bildirsin süper görünüyor.Birgün blogda mutlaka yayınlayacağım iznin için de ayrıca teşekkür ederim arkadaşım ;)

MERHABA YEMEK VE BİİİİİZ;
Ah İzmir ah güzel şehirdir vesselam İst.da doğdum ama İst.dışında nerde yaşamak istersin deseler tereddütsüz izmir derim çok seviyorum İzmir'i havasından mıdır,suyundanmıdır herşeyi cezbediyor insanı;)Lokma dökmeye yarayan alet annemin mutfağından benim mutfağıma transfer oldu çok uzun yıllar önce alınmıştı ama hala vardmıdır ya da İzmirde bulunur mu açıkcası pek fikir sahibi olmadığımdan yardımcı olamayacağım;(

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

merhabalar..öncelikle bloğunuz hayırlı olsun.Ben birşey sormak istiyorum.Lokmaların hamurunun yoğunluğu nasıl olacak?Kek gibimi yoksa dahamı koyu?kaşıkla şekil verin demişsiniz o yüzden kafam karıştı..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN KÜBRACIĞIIIM;
AAA Çok haklısın eklemeyi unutmuşum;((Hamur kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı olacak umarım cevap vermek için geç kalmamışımdır.Sayfada da gerekli olan düzeltmeyi yapacağım uyarın ve dikkatin için teşekkür ederim.
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Cevabınız için teşekkür ederim zuhal hanım.Aslında dün yapıcaktım ama olsun bende bugün yapıcam inşallah.Ben Balıkesir de oturuyorum bu lokmayı burada da yaparlar.Ama ne tesadüf en son 2 hafta önce,üstelik bu sıcakta izmir de alsancakta yedim:)Kendim hiç denemedim yapmak için sabırsızlanıyorum:))

Doruk dedi ki...

O aletin kullanım kolay mı, geçen gördüm Tahtakale'de ama almadım, bir bilene sorayım önce diyordum. Ne dersin almalı mı? Donut yapımında da kullanılır mu acaba?

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

KÜBRACI'ĞIM
Yaptığında sonucu bizlerle de paylaşırsan sevinirim ;)Şimdiden afiyet olsun;)

HOŞGELDİN BURCUUU,
Kullanımı çok pratik oln bir alet tavsiye ederim.Elimde güzel donut tarifi olmadığından denemedim ama olur diye tahmin ediyorum sen de güzel donut tarifi varsa istersen mailime gönder yapıp bloğa eklerim;)

SEVGİYLE KALIN...