Tekrar kısa bir aradan sonra Merhaba dün ve bugün nerdeyse bilgisayarın başından kalkmamış gibi hissediyorum kendimi;)))Sahur iftar derken sanırım günler bu yoğunluk da devam edecek bir de etkinlik için hazırlık var tabii;))Bu gece sizlere yemek tarifi yapmak yerine teşekkür etmek istiyorum 10-Ağustos'da açtığımız bloğumuzun 24-Ağustos'da daha detaylı çalışmasını sevgili Burcu'cuğumla yapmıştık biliyorsunuz 24-Ağustos'da bir de ziyaretci sayısını görelim diye numaratör koymuştuk bloğa yaptıklarımız yerini bulacak mı acaba diye sağolun var olun sanırım emekler boşa gitmiyor her geçen gün takipci sayısı çoğalıyor tarifleri uygulayanlar sonuçlarını bizlerle paylaşıyor ki benim için en önemlisi de bu,evet bugün numaratörümüzü yerleştireli tam bir ay oldu bir ayda ulaştığımız sayı ise 13.000 kişi NE İYİ ETTİMDE AÇTIM ŞU BLOĞU NE İYİ ETTİNİZ DE GELDİNİZ TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM YARIN İFTARA KADAR TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜMİDİ İLE...
Veee bloglar dan destek gelmeye devam ediyor Finduk Zamanı için geçen gün sizlere bahsettiğim masüstü resimlerinin gönderildiği eğlenceli bir blog vardı Sevgili KADİR DOĞAN'a ait olan işte masaüstüm bloğu da bizlere destek vermiş burdan kendisine teşekkür ederiz bloglar arası yapılan bu çalışmaların genişlemesi ve seslerinin daha kuvvetli çıkması dileği ile...İşte masaüstüm bloğunun fındık zamanı duyurusu daha detaylı bilgi için linklerini veriyorum.
Sahur vakti emîndir.
Hoşaf suyu serindir.
Aman eli çabuk tut,
Yetimi sen sevindir.
TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...
PLEASE UPDATE THE RSS FEED
6 ay önce
5 yorum:
Zuhal hanim,
Ictenliginiz,samimiyetiniz,neseniz hissediliyor bilgisayardan bile.Sizi dizilerinizden taniyorum.Burcu sayesinde blogunuzu da tanima firsatim oldu. Cok tatlisiniz:)
Sizin de Ramazan'iniz mubarek olsun.Umarim sevdiklerinizle dolu sofralarda,saglikli,mutlu,bereketli bir Ramazan gecirirsiniz.Ben dunyanin bir ucunda,ailemden ayri gecirsem de Razamani,herkese sevdikleri ile dolu dolu gecirmesi ogudunu veriyorum.Benim yerime de ailenizle bol bol iftar edin,ezanin sesini doyasiya dinleyin olur mu?
Sumeyye
Zuhalciğim,hayırlı ramazanlar,bereketli sofralar,sağlılı günler diliyorum.Ve başarını tebrik ediyorum.
Merhaba Zuhal Abla,cevap yazdığın için çok teşekkürler.Bu arada senin ,ailenin ve tüm ziyaretçilerin ramazanı mübarek olsun.maildede yazdığım gibi 2 sorum var.eğer sevgili ziyaretçilerde bu konuda bilgilerini paylaşırlarsa gerçekten çok sevinirim.öncelikle kırmızı biber turşusuna değinirsem yapmadan önce teyzem ve komşumuzun başına geleni söyliyim.teyzemde yapmış biber turşusu fakat bir şişesini kısa bir sürede hemen tükettikleri için birşey olmamış ama diğer şişe çok geçmeden bozulmuş ve atmak zorunda kalmış komşumuda aynı şekilde.yani bu turşuyu diğer yaptığımız turşular gibi uzun müddet saklayamıyormuyuz.bende bu korkudan dolayı yaptığım turşulardan kendime2 şişe ayırdım diğer birkaçtaneyi dağıttım.
2,ci sorum ise yazın yaptığım reçellerin üzerinden 3 hafta geçtikten sonra üzerinde minik beyaz küfçükler oluşması;fakatreçelin tadında bir bozulma olmuyor fakat bu küflerin önüne geçemiyorum.Buzdolabında muhafaza ediyorum.Acaba nerde hata yapıyorum da bu küfler oluşmaya başlıyor.Yardımcı olursanız sevinirim,bütün reçelcilere duyurulur:)
sevinç
Zuhal abla ,kusura bakma neredeyse tüm yorumları ben bırakıcam kimseye yer kalmıycak:p napıyım aklıma geldikçe yazıyorum.ama yazamadanda geçemiycem.Ramazanın ilk iftar yemeği hafta sonuna denk geldiği içinde ben yapmak istedim.VEEE senin çentik kebabından yaptım yanınada o güzel salatandan.Fakat bu zamanda göbek marul bulunmuyor,normal maruldan yaptım.Gerçekten iyi bi seçim oldu iftar için,çünkü çok hafif.yiyorum yiyorum hiçbişey anlamıyorum:)) sanki hiçbişey yememiş gibiyim adı kebap ama kendisi çok hafif.acaba bendemi bir sorun var benim beynimemi sinyal gitmiyor dedim ama evdeki herkes buna hemfikir olunca sevindim doğrusu.yalnız ziyaretçilere şunu söyliyimbu kebabın yanına mutlaka zual hanımın yapmış olduğu salatadan yapın bana göre başka bi salata olmaz.acayip yemekle bütünleşmiş birbirini tamamlamış.Bu arada abimde mutfağa pek meraklıdır,daha doğrusu bizim evin erkekleri mutfakta başarılıdırlar,neyse tarifi aldı abim yarın işyerinde anlatıcam dedi.yani zuhal abla bu bir zincirleme,ben senden öğreniyorum beyenenler de başkalarına aktarıyor.İyiki varsın,çokça sevgiler,SEVİNÇ
HOŞGELDİN SÜMEYYE'CİĞİİİM;
Uzaklardan sıcacık gelmişsin sağol;))Ne iyi ettin de geldin güzel sözlerin için de ayrıca teşekkür ederim haklısın insanlar sevdikleri ile yanyana olduğunda pek kıymetlerini bilmiyorlar ne zaman ki ayrı düşülüyor o zaman daha çok kıymet bilinir hale geliniyor seninde ailenle doya doya geçireceğin günlerin en kısa zamanda olur inşallah;))Burcu'cuğum sayesinde pek çok blog dostu edindim ben de kendisine tekrar teşekkür etmek istiyorum sağolsun arkadaşım bu blog için az emek vermedi vermeye de devam ediyor;))Sümeyye'ciğim sana da sğlıklı huzurlu bol bereketli sevdiklerinle aynı masalarda geçireceğin bir ramazan diliyorum;))
MERHABA MÜNEVVER'CİĞİİM
Sağol arkadaşım hayırlı huzurlu sağlıklı bol bereketli bir ramazan dilekleri de benden sana gelsin;))Beni hiç yalnız bırakmadığınız için de ayrıca çok teşekkür ederim;))
MERHABA SEVİNÇ'CİĞİİİM;
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kırmızı biber turşusu diğer kışlık turşular kadar uzun ömürlü olmuyor ama senin panik yapacağın kadar da kısa sürmüyor;)2 ay kadar rahatlıkla buzdolabında kalabiliyor yalnız kavanozun ağzı her açıldığında tekrar çok sıkı kapatman gerekiyor,bir de sıvı yağını az mı kullanıyorsun acaba aşağı yukarı bir parmağın yarısı kadar üzerinde sıvı yağ olması gerekiyor.İstersen biraz daha yağ ilavesi yap derim.Gelelim
diğer soruya reçelini çok kaynatırsan reçellerin çok çabuk şekerlenir eğer gereğinden az kaynatırsan senin dediğin gibi istediğin kadar buzdolabında muhafaza et yine de küflenmesinin önüne geçemezsin.Sanırım yeteri kadar kaynatma işlemini gerçekleştirmiyorsun eğer elinde reçelin fazla ise tekrardan kaynatmanı tavsiye ederim ama asla çok değil bir taşım yoksa bu seferde şekerlenme problemi ile karşılaşabilirsin;(Birde unutmadan Sevinç'ciğim bana atmış olduğun mailinde reçelim sıcakken kavanozlara koyuyorum demişsin bu da kesinlikle yanlış bir işlem reçelini kaynattıktan sonra en az 1 gece kaynattığın tencerenin içinde ağzı açık olarak bekletmen gerekiyor üzerine bir tülbent ancak ılındıktan sonra toza karşı örtebilirsin ama mutlaka soğuyana kadar ki bu da 1 gece iyi demektir tencere de bekletip daha sonra kavanoza yerleştir ve eğer mümkün oluyorsa güneş gören bir yerde de en az 5-6 saat beklet güneşte ayrıca renginin oturmasına yardımcı olacaktır;)Bu arada zincirleme bir ağ oluşturmuş olmanıza çok mutlu oldum ve çentik kebabını beğenmiş olmanız da ayrıca çok hoşuma gitti afiyet olsun Ağabeyine de sevgiler selamlar;)
TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...
Yorum Gönder