Cumartesi, Eylül 02, 2006

FINDIK ZAMANINA İKİ TARİF DAHA İLKİ FASULYELİ FINDIK TART DİĞERİ BROWNİ

Merhabaaa nihayet mutfaktan ve de fotoğraf makinası ile mücadele etmekten kurtuldum;))Aksilikler peşi sıra geldi ve nihayet vaktim var dedim bilgisayarın başına geçtim ama ne mümkün bu seferde fotoğraf makinasının ara kablosunda problem yaşadım veee oh nihayet oldu şimdi şunları yükleyeyim ve de tariflerini yazayım dedim bu sefer de misafirim geldi sohbet muhabbet derken akşam yemeği birer kahve veee bilgisayarın başındayım şimdiii;)))İki tarif yaptım Fındık zamanı için bakalım beğenecekmisiniz biri benim çok sevdiğim bir tart diğeri ise browni __eee sen daha önce browni yapmıştın? diyebilirsiniz evet yapmıştım ama o hem isim olarak browni değildi(hala ısrar ediyorum ki %100 browniydi;))hem de benim değil sofra dergisine aitti şimdi benim defterimden bir browni ile fındık zamanındayım;))


FASULYELİ FINDIK TART
MALZEMELER: 1 kase kurufasulye
1 kase fındık
1 kase toz şeker
3 adet yumurta

YAPILIŞI: Fasulyeyi birgece evvelden ıslatıyoruz,ıslattığımız pişmeye hazır olan Fasulyeyi iyice pişiriyoruz helmelene kadar.Daha sonra robottan geçiriyoruz pişirdiğimiz fasulyenin suyundan bir miktar robota ilave ediyoruz çünkü robottan geçen fasulyemiz boza kıvamından çok az koyu olacak su miktarını göz kararı ve yavaş yavaş ilave ederseniz ölçüyü rahat yakalamış olursunuz.

Diğer yanda yumurtanın sarılarını beyazlarından ayıralım ve sarıların içine toz şekeri koyup mikserle çırpalım,yumurtanın aklarını da bir fiske tuzla köpürtelim;

Fasulyemizin içine fındıklarımızı iyice robottan geçirip ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım ,yumurta sarılı karışımı da ilave edelim en son aşamada köpürttğümüz yumurta beyazlarını da ekleyip tahta kaşıkla köpüren yumurtayı söndürmeden hepsini birbirine yedirelim.

İsterseniz bir tart kalıbına isterseniz porsiyonluk sufle kaplarına yerleştirip;

önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kada pişirelim.


VEEE BROWNI TARİFİMİZ
MALZEMELR: 250GR Margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı kırılmış fındık
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için 1,5 su bardağı süt

ÜSTÜ İÇİN: 2 adet yumurta
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
125gr. margarin

YAPILIŞI:Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım diğer malzemeleri de ekleyelim en son fındığımızı da ilave edelim.

Yuvarlak borcama(borcamın büyük yuvarlağı)aktar ben ölçüleri yarı yarıya yaptım bu kez onun içinde küçük kalıp kullandım ama büyük borcamla tam ölçü oluyor.
180 derece ısıtlmış fırında 45 dak kadar pişirelim fırından çıkarmadan önce kürdan testimizi de yapmayı ihmal etmeyelim.
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz 1,5 bardak soğuk sütle ıslatalım.

Üstü için margarini eritelim diğer malzemeleri de ekleyip mikserle iyice çırpalım.Kekimizin üzerine dökelim servis yaparken hindistan cevizi ile süsleyelim.


AFİYET OLSUN...
ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk yorum benden;)Tarifleriniz çok güzel.Üstelik aryıntılı yazmanız ve resimlemenizde çok faydalı.İnş. uzunca yıllar yazarsınız.Selamlar...

Adsız dedi ki...

Yine döktürmüssünüz masaallah ellerinize saglik.Hamaratin hali baska oluyor ,her gün yeni bir tarif.Cikolatasi harika görünüyor.Sevgiler

Unknown dedi ki...

Her iki tarif de çok güzel,elinize sağlık ama fındıklı fasulyeli tart daha çok işime gelir içinde yağ olmadığı için denemeyi düşünüyorum,sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Zuhalcim,
Harikasın tatlım,her iki tarif de çok güzel.Ellerine sağlık canım.Bende siyah inci gibi fasulyeli tartı denemek isterim.Normalde fasulye yemediğim için belki tartda değişik gelir bana.Çok teşekkürler bu güzel paylaşımların için canım.Tekrar ellerine gönlüne sağlık..

Sevgilerimle

sevdamavisi dedi ki...

tariflerinizi çok beğendim ellerinize sağlık. bir de açıklamalarıyla ayrıntılı resimleriyle olması büyük kolaylık olmuş..sevgiler

Dilek'ce dedi ki...

Eline saglik Zuhal! Fasulyeli findikli tartini merak ettim:) Bir zamanlar Fethiye'nin verdigi fastane sekeri yapmistik. Ilk yaptigimda hic olmamisti. Herkes begenerek yapinca tekrar denemistim ve daha iyi olmustu;)Tarifi okuyunca o aklima geldi.
Sevgiler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN BEGÜM'CÜĞÜÜÜM,
Tariflerimi beğenmiş olmana sevindim ve güzel dileklerin için teşekkür ederim;)Ayrıntı hayatımın her alanında var maalesef sanırım bu bir meslek hastalığı olsa gerek gözlemle,incele,irdele bunlar olmadan hayatımın anlamıda olmaz gibi geliyor biraz zor ama alışınca keyifli sanırım bu yaşam biçimim tariflerime de yansıdı beğeniler gelince de mutlu oluyorum doğrusu ;)Herzaman beklerim;)

MERHABA ARZU'CUĞUUUM;
;))Teşekkür ederim birşeyler yapıp arayı kapatmaya çalışmak benimkisi;))Çikolata sosu gerçekten enfes hele de bir gün sonra daha da güzelleşiyor.

MERHABA SİYAH İNCİ'CİĞİİİM
Fındıklı fasulyeli tart gerçekten çok güzel oluyor denemeni tavsiye ederim haklısın yağ yok eğer rejimdeysen de deneme derim fındık,şeker ve fasulye üçlüsü güçlü bir kalori bombardımanı olabilir;((

MEHABA GÜL'CÜĞÜÜÜM,
Bende maalesef fasulye pek sevmem ama fasulye ile yaptığım bir iki tatlım pastam vardır onlara dayanamam eminim senin de hoşuna gidecektir fasulyeyi çoğu pastane kestane şekeri gibi kullanıp kestaneli pasta diyorlar zaten;))Yani dışardan aldığın kestaneli pastalardan aşinasındır bu tada;))İyi haftalar diliyorum:)

HOŞGELDİN SEVDA MAVİSİİİ;
Bloğu beğenmiş olman beni mutlu etti ayrıntı Begüm'e de anlatmaya çalıştığım gibi hayatımın her safhasında mevcut;)

MERHABA DİLEK'CİĞİİİM,
Bahsettiğin festane şekerini hatırlar gibiyim ama şimdi hemen adres gidip bakacağım benimkinin şekeri biraz azdı ama sen istersen daha çoğaltabilirsin kekteki tadın daha hafifiydi yani sen damak tadına göre ayarlama yapabilirsin;))Yaparsan haberimiz olsun.

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım, Brownide ki çikolatalı sos pişirilmiyormu?

Gönül