Pazar, Eylül 24, 2006

HOŞGELDİN ONBİR AYIN SULTANI



Göz aydın hepimize,
Mübârek günler bize,
Onbir ayın sultanı,
Hoş geldin evimize.

NİHAYET ONBİR AYIN SULTANI RAMAZAN AYI GELDİ VE HOŞ GELDİ,
TÜM DOSTLARIN RAMAZAN AYI HUZURLU BEREKETLİ VE SAĞLIKLI GEÇSİN.
Alışverişler yapıldı hazırlıklar tamamlandı hatta ilk teravi namazları bile kılındı allah kabul etsin.
Şimdi sahur hazırlıkları başladı şimdiden hepinize kolay gelsin.
Benim gibi mide rahatsızlığı olanlar için sahur da en güzel yemek ya kahvaltı yapmak yada bir kase çorba içmek olacaktır;)Ehhh iftarda da aslında mideyi çok zorlamadan hafif kahvaltılıklar ardından da bir kase çorba fena gitmez doğrusu işte bunu düşünerek ramazanın ilk gecesinde sizlere kolaylıkla yapacağınız bir çorba tarifi vermek istedim.

KREMALI-SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER: 2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşışığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
100ml krema (Küçük paket kremaların yarısı)
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için karabiber ve eski kaşar rendesi

YAPILIŞI: Tenceremize unumuzu ve nişastamızı alıp un kokusu gidene kadar kavuruyoruz daha sonra salçamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Kavrulan unlu salçalı karışımımıza su ve sütümüzü ekleyip sürekli kaynayana kadar karıştırıyoruz(Karıştırmayı asla bırakmamalısınız yoksa un içinde top top olur çorbayı karıştırma aşamasında tel çırpıcı kullanırsanız sonuç daha iyi olacaktır.)Artık kaynayan çorbamızın altını söndürüp kremamızı da ilave edebiliriz.Çorbamızın üzerine eski kaşar rendesi ve karabiber serperek servis yapabiliriz.

AFİYET OLSUN...
Cebimin ağzı dardır
İçinde şeker vardır.
Sabreyle aman gönül,
İftara neler vardır???;)))

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Değerli Zuhal Hanım, bloğunuzu yeni keşfettim. :) Çok mutlu oldum. Siz ekranın en sempatik, şeker, güven veren, doğal, samimi yüzlerinden birisiniz. Çok başarılı bir sanatçısınız. Bundan sonra yakından sitenizi takip edeceğim. Çorbanız çok güzel görünüyor. En kısa sürede deneyeceğim. Nasıl vakit buluyorsunuz? Ramazan ayının da hepimize güzellikler getirmesini,barış dolu günler diliyorum. Bu arada size birşey sormak istiyorum. Ankara da yaşıyorum. 1972 doğumluyum.Eşim ve dostlarım sesimi çok iyi kullandığımı söylüyor. Diyelimki otoriteler beni yetenekli buldu,seslendirmeci olabilirmiyim? Sizce şansım var mı? Aranan kriterler neler? Nereye başvurmam, neler yapmam gerekiyor? Yoksa treni kaçırdım mı? Cevabınız benim için çok önemli. Lütfen yanıtlayın. Saygısızlık olarak kabul etmeyin. Seslendirme sanatçılarına saygım sonsuz, eminim çok zor bir meslek. Adım atıp atamayacağım konusundaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Saygı ve sevgilerimle. Esin.

LaMa dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanim..
Oylesine tiklamistim siteye, bir de ne goreyim tanidik bir yuz.. Acaba gercekten Cicek Taksideki Ayse mi derken biraz internet arastirmasi ,evet O'ymus! Sanat dunyasindan insanlarin boyle halka acilmasi(!) gercekten beni cok mutlu etti.Dizideki gibi de maharetlisiniz masAllah.. Boyle yorumlara alisiktirsiniz diye dusunuyorum , ha bir eksik bir fazla dedim yaziverdim :))
Hayirli Ramazanlar size ve tum Turkiye'ye teee Amerikalardan!

Adsız dedi ki...

ramazan ayınız mübarek olsun zuhalcim huzur bereket getirsin .
bu arada fiyonkları yaptım en kısa sürede paylaşacağım resimleriyle birlikte.
çok hoştu biz beğendik denemeyenlerde denesin derim

Adsız dedi ki...

HAYIRLI RAMAZANLAR OLSUN İNSALLAH. Ne guzel karsilamissin ramazani, tebrik ederim seni, maanin(nasil yazacagmi bilemedim) bile olduguna gore eksik yoktur herhalde:))
Corban nefis gozukuyor, ekmeginde:)
Eh ne diyeyim yine ellerine saglik.
Biz ilk sahurumuzu su boregiyle yaptik, resimlerini cektim, insallah en kisa zamanda koyarim bloga.

Adsız dedi ki...

mis kokulu pidelerimizle beraber kaşıklayacağımız mis kokulu bir çorbayla başlıyoruz ramazana... ellerine sağlık sevgili zuhal.. herkese güzel bir ramazan diliyorum.. umarım bu güzel ay tüm dünyanın ihtiyacı olan barışı da beraberinde getirir ... ramazandada gözüm üstünüzde:)))

Nalan Kaplan dedi ki...

Merhabalar Bir blogunuz olduğunu görünce çok sevindim.Çorba harika görünüyor,ellerinize sağlık.Haryırlı bereketli ramazanlar dilerim
sevgiyle...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN ESİNCİĞİİİM;
Öncelikle güzel ve övgü dolu sözlerin için çok çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettin;))Nasıl vakit bulduğuma gelince şu ara yeni projenin motor demesini bekliyorum kısmetse kasım ayında yeni bir proje var bu arada da kitabımı yazmaya,bloğumu yürütmeye ve bir iki dublaj dışında pek bir yoğunluğum olmuyor asıl zaman problemi sanırım Kasım da başlayacak bakalım o zaman nasıl ilerleyecek bu blog işi ben de merak ediyorum;))Bana bir soru yöneltmişsin aslında yönelttiğin sorunun cevabını da yazmışsın 'Diyelim ki otoriteler beni yetenekli buldu'diyorsun zaten otoriteler seni yetenekli bulmuşsa benim söyleyebileceğim birşey yoktur zaten bir otorite olmadığım için de yorum yapmam yanlış olur ama şunu çok iyi biliyorum ki önce bu işin eğitimini almak daha sonra çok kuvvetli bir türkçe artiküleye sahip olmak ardından da dağ gibi yüreğe özveriye sahip olman gerekiyor;))Mesleğine ektiklerin çooook geç yerine ulaşıyor ve bazen çok üzücüdür ki ulaşmıyor eee bu durumda ektiklerinin meyvasını toplamakta o kadar geç ve zor oluyor ki;((...
SEVGİYLE KAL...

HOŞGELDİN LAMA'CIĞIIIM,
Ne iyi etmişte tıklamışsın güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim insan güzel sözler duyduğunda yüreğine daha büyük bir şevk geliyor daha mutlu daha huzurlu bakıyor onun için fazlası hiç olmuyor bu tür sözlerin sağol yüreğine sağlık ben de ziyaretine geleceğim madem bu kadar uzaklardan sıcacık geldin iadeyi ziyaret etmezsem ayıp olur;))))
SEVGİYLE KAL...

MERHABA MELİSA'CIĞIIIM,
Ben de senin bloğu ziyaretten geliyorum ellerine sağlık baklavaların eminim çok lezzetli olmuşlardır ben de bugün hazırı ile yaptım;))tembel işi yani;))Fiyonkları beğenmiş olmana çok sevindim afiyet olsun minikleri ve seni öpüyorum;)
SEVGİYLE KALIN...

MERHABA YELDA'CIĞIIIM;
OOOOOHHH su böreği mi dedin ellerine sağlık bayılırım afiyet şeker olsun;))Mani'leri beğenmiş olmana da sevindim yazarken zorlanmanada ayrıca hiç şaşırmadım sevgili Türk Dil Kurumumuz ^ şapkaları kaldırınca doğal olarak birçok şeyde bocalıyoruz ben de senin vasıtan ile yeri gelmişken Türk Dil Kurumuna ^Şapka çıkarıyorum;))
SEVGİYLE KAL...

MERHABA NÜKHET HANIMCIĞIIIM;
Ohh mis gibi değilmi ramazan da yayılan pide kokuları çocukluğumda en çok ramazanın gelmesini pideleri ve güllacı için isterdim,bir de bayramlıklar var tabii;)))Bende size ve ailenize hayırlı ramazanlar diliyorum;))
SEVGİYLE KALIN... GÖZÜNÜZÜ ÜSTÜMÜZDEN HİİİİÇ AYIRMAYIN;))


HOŞGELDİN NALAN'CIĞIIIM;
Çok teşekkür ederim ziyaretin için ayrıca her zaman beklerim ben de sizleri bloğumda görmekten çok mutlu oluyorum Size ve sevdiklerinize hayırlı bol bereketli ramazanlar olsun;))
SEVGİYLE KALIN...

Dilek'ce dedi ki...

Merhaba Zuhal,
ne hizlisin. Son girisimden bu girisime envai cesit sey yayinlamissin yine, ellerine saglik! Sana da hayirli ramazanlar!

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA DİLEK'CİĞİİİM;
Neyapayım sizlere yetişebilmek için elimden geleni yapıyorum ama ne mümkün;)))Asıl sizlerin ellerine yüreklerine sağlık;))Ben de sevdiklerinle geçireceğin sağlıklı huzurlu bol bereketli ramazan diliyorum;)
SEVGİYLE KAL...

LaMa dedi ki...

Beklerim tabi ki Zuhal Hanim:)
Bu arada Taksici Celal'in Altin portakal aldigini sizden ogrenmis oldum.Malum karakterleri cok benimseyince sanatcinin gercek adini bilemeyebiliyoruz..
Hurmetler

Adsız dedi ki...

Tekrar merhabalar. Bu domates corbasini gectigimiz gun yaptim, cok guzel bol kremali oldu, ben biraz daha domates tadi sevdigim icin suyun bir kismini domates suyuyla degistirdim, icine biraz da kaser attim mi, coook lezzetli oldu, eliniz dert gormesin. Acaba Ramazan ayinda sizden bir pide tarifi de alabilir miyiz?

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA LAMAMUTFAKTA'CIĞIIIM;
Haklısın genelde böyle oluyor ekranda görülen karakterler sadece ordalarmış gibi geliyor halbuki bizler o görünenlerin dışında neler yapıyoruz hep gözden kaçıyor olsun nasılsa şimdi daha dikkatli olunacağına eminim;))çok öptüm;)

HOGELDİN BERRİN'CİĞİİİM;
Domates çorbasını beğendiğine sevindim bende bir daha ki sefer senin yaptığın gibi yapayım bol domatesli olsun;))Pide tarifini verdim haberin olsun zaten sayfayı açtığında naıl olsa otomatikman olacaktır;)))

SEVGİYLE KALIN...