Pazartesi, Eylül 18, 2006

ÇİKOLATALI ENFES SOĞUK CHEESECAKES;)))

Ne zamandır cheesecakes yapmadığımı fark ettim geçtiğimiz günlerde Sevgili Burcu'yla tel .da konuşurken;))Çikolata ve kiş konusunda yüzde yüz zevklerimizin birleştiği arkadaşımla cheese cake konusunda yollarımız ayrıldı Burcu'cuğum fırınlanmışını çok seviyor ben ise soğuk olanını amaaaan fikir ayrılıkları keşke hep bu kadar tatlı olabilse;)))Burcu'cuğum denemeni öneririm bu tarifi beğeneceğine yüzde yüz inanıyorum;))
ÇİKOLATALI CHEESECAKE
MALZEMELER:600gr.Krem peynir(bu tarifte trakya çiftliği beyaz peynir çok yakışıyor.200gr.tek paket 3 paket kullanıyoruz)
400gr.Bitter çikolata
1 kutu Krema(200gr.)
30gr.Tereyağ
200gr.Acıbadem kurabiyesi
1 kaşık Kakao
1 paket Dr.oetker jamaica rum aroma
YAPILIŞI:Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirip un haline getiriyoruz ben pasta süslemelerim için migrostan sürekli satın aldığım minik acıbadem kurabiyelerimi kullanıyorum.

şimdi tereyağımızı eritip un haline getirdiğimiz kurabiyelerimizle iyice karıştırıyoruz ve 24 cm'lik kalıbımıza bastıra bastıra yada bir şişenin dibi ile vurarak yada benim gibi et döveceği ile vurarak yerleştiriyoruz.(et döveceğimin üzerindeki etiket çok komik duruyor farkındayım ama ne yaptımsa çıkaramadım barkotlanmamış da mıhlanmış sanki;))Kalıbımıza yerleştirdiğimiz acıbadem kurabiyelerimizi dolaba yerleştirip dinlenmeye bırakıyoruz.

Sıra geldi diğer malzemeleri birbirleriyle buluşturmaya.Çikolatamızı minik minik kıyıyoruz kremamızı kaynatıp çikolata kabımıza alıyoruz ve pürüzsüz olana dek tahta kaşık ya da silikon kaşıkla çikolata ve kremamızı iyice karıştırıyoruz

Oda sıcaklığındaki peynirlerimizi ve kakaomuzuda da ilave edip bu sefer mikserimizle karıştırmaya devam ediyoruz.Daha öncede bahsettiğim Metro'dan aldığım Dr.Oetker Jamaica Rum aromasınıda ilave edip şöyle bir karıştırıyoruz(eğer bulamazsanız 1 paket vanilya ya da 1 kapak rom veya viski de çok yakışacaktır.)

Şimdi karışımımızı,dolaptan çıkardığımız 24cm'lik acıbadem kurabiyesi yerleştirdiğimiz kelepçeli kalıbımıza alıp üzerini de bir spatula yardımı ile düzeltip tekrar dolabımıza yerleştirip en az 6-7 saat bekliyoruz.Cheesecakes ister pişmiş ister soğuk olsun unutmamamız gereken şey durdukça lezzetleniyor olması.Onun için 1 gece evvelden yapıp ertesi gün servis yaparsanız daha güzel olacaktır ama benim gibi sabırsız olanlar için 6-7 saat yeterli gelecektir;))

Dolapta dinlenmiş olan peynirli pastamızı servis yaparken isterseniz benim gibi pudra şekeri ile süsleyebilir(Dolaba tekrar sokarsanız pudra şekerler eriyip görünmüyorlar haberiniz olsun)Ya da kakao,çikolata ya da vişne sosla servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUUUN...

13 yorum:

vintage biscuit dedi ki...

zuhalll ne yapicaz biz seninleee???
veya kacc kilo alicaz sayendeee:))))sana bisey soyliyim mi bence en iyi yemek blogu olma yolundasinnn ...
acayip keyif aliyorumm ve tesvik edici bi sunumun var ..
figen inde oyledir mesela , onunda tariflerine bayilirim .. seninkilerde ayni sekilde cok keyif veriyor bana...
bunlari kategori yapmayi dusunuyomusun
tatlilar ,tuzlular falan fistik seklindeeee . veya varmi beni gormedim .
daha kolay ulasalim daha hizli kilo alalim diye :))))))))
ama benim aklim hala lazanya da ...
:))))))

limoncicegi dedi ki...

Zuhalll.. henuz ogle arasi bile olmadi ama ben ne yesem? diye dusunmeye basladim. Hem sadce simdilik degil, oglen, ogle tatlisi, aksam, aksam uzeri.. aaahh ahhh.. birde blog okuyarak enerji harcayip bu kilolari versek . ellerine saglik

Evren Yasa dedi ki...

zuhal harika olmus bu cheesecake ya.. kesin yapmam lazim. hic olmadi walla kendimi bir sure bloglardan alikoymaliyim bence.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Yine harikasın,seni tutabilene aşkolsun.İyi yapıyorsun canım ellerine sağlık,çok da nefis ve harik bir görüntüsü var.Afiyetle güle oynaya bir dilim de benim için yer misin zahmet olmazsa??

Tekrar ellerine sağlık çok teşekkürler paylaşımın için.

SANA SAĞLIKLI,NEŞELİ VE BOL EĞLENCELİ BİR HAFTA DİLİYORUM..

SEVGİYLE KAL.

munevver dedi ki...

Sevgili Zuhal,ben de fırınlanmış seviyorum.ama senin bu yaptığın,acıbadem tabanlı,bol çikolatalı cheesecake'e hayır diyemiyeceğim.Eline sağlık.Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Ziyaretin için teşekkürler

Bu arada ÇOK NEFİS Gözüküyorlar. Canımız çekiyor ama OLMAZ ki... ;)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA AYÇA'CIĞIIIM,
Aslında çok haklısın bu kilolar ne olacak bende bilmiyorum yapayım yemeyeyim diyorum yine dayanamıyorum oturup bir güzel yiyorum:((En iyisi tatlı tarifleri haftada bir kez uygulayıp tüketmek galiba Dr'lar bile buna hayır demiyor biliyorsun:))İşte hafta da bir uygulanacak tarifler de zorluk çekmeyin diye çeşit yapıyorum sizlere:))Beni de bir Acil Servise kaldırırsınız artık:)))

MERHABA VINTAGE'CIĞIIIM,
Kesinlikle haklısın bende dertiliyim bu kilolarla hatta uzuuun da bir hikayem var kilolarımla ilgili bir ara onu da anlatacağım;))ama sakın benim yüzümden kilo alayım deme çok hoş bir fiziğin olduğunu çekmiş olduğun çılgın resimlerinden görebiliyorum ve fiziğini deforme etmeni istemem açıkcası Ayça'ya da söylediğim gibi hafta da bir yapacağız bu tariflerden ben çeşit olsun diye yazıyorum;))Sen Ali'ye yedir;)))Beğendiğine çok teşekkür ederim evet Figen'in tarzını ben de çok beğeniyorum en iyi yemek bloğu olma iddiam olmasa da yaptıklarımın deneniyor ve sonuçlarını da beğeniliyor olması en büyük keyif ve o kadarı da yetiyor bana ama yine de sözlerin beni mutlu etmedi değil;)))Katagori konusuna gelince ben daha neler yapmak istiyorumda DAAA sı var işte benim bilgisayar kullanımım bir ileri bir geri park ve dönüşler yok yani;))Benzin yettiği kadarıyla yola devam ediyorum;)) ama deneyeceğim önerin için teşekkür ederim;))Lazanya yı mutlaka yapmalısın süper bir lezzet;))

MERHABA LİMON ÇİÇEĞİİİ,
Ahhh dediğin olsa keşke blog okurken kilo verme işi süpeeeer olurdu;)))Neyse bence yine de bu yemek işini gaz fren gitmekte fayda var;))Öğlen ne mama yedin merak ettim doğrusu;))Bu arada fındık projesinde alerji olduğum için fındık bir müddet yasaklı bana ama senin o muhteşem fındıklı krem karamel tarifini defterime geçirdim ve mutlaka yapacağım;;)))

MERHABA EVREN'CİĞİİİM;
Mutlaka denemelisin benim soğuk cheese cakelerde en sevdiğim tariflerimden biri bu çok lezziz oluyor;)Denediğinde sonuçlarını da paylaşırsan sevinirim;)

MERHABA GÜL'CÜĞÜÜM;
Canım güzel sözlerin beni hem mutlu ediyor hemde motive içimden sürekli bir şeyler yapmak geliyor sayende;))Bu sefer ki cheese cake bitti bile ama diğer sefere mutlaka bir dilimi senin için keyifle yiyeceğim;belki sen ben den önce davranırsın;))

HOŞGELDİN AYDAN'CIĞIIIM;
Güzel ve övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim beğendiğine deniyor olmana ve sonucunun sizleri mutlu ediyor olması benim için en güzel ödül;))Çiçek taksi ailesinin bir ferdi olarak bizler sizlere teşekkür ederiz bizi bunca yıldır bıkıp usanmadan seyrettiğiniz için;)))

MERHABA MÜNEVVER'CİĞİİİM,
Tarifi beğendiğine çok mutlu oldum gerçekten süper bir lezzet pişmiş sevenlere bile hitab edeceğine eminim,denediğinde sonucunu bizimle paylaşırsan çok mutlu olurum lütfen haberdar et bizi olurmu?;))

HOŞGELDİN XPRODOKSIT,
Bloğun çok canlı ve keyifli masaüstü projen için onay bekliyorum;))


TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Karnım acıktıı :(

Adsız dedi ki...

hmmm, acibadem kurabiyeli, nefis gozukuyor:,)

Ben de limonlusunu yapmistim, taslak halinde bekliyor, birturlu duzenleyip de koyamadim bloguma, insallah yakin zaman da ben de eklerim:)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN SEYFETTİN KARDEŞ,
Bir dilimini alabilirsin;))

MERHABA YELDA'CIĞIIIM;
Umarım limonlusunu biran önce eklersin merak ettim bende yaparım bayılıyorum cheese cake'lere neli olursa hiç fark etmez doğrusu;))

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım çikolatalı cheesecake"inizi denedim kıvam ve görüntü çok iyiydi.Ancak peynirli bölümü yenmiyecek kadar tuzluydu.Ben de trakya birlik marka krem beyaz peynir kullandım.Onca emeğemi yoksa yiyemediğime mi üzüleyim bilemedim.
nil

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN NİL'CİĞİİİM,
Cheesecake'inizin tuzlu olmasına bende hiçbir anlam veremedim açıkcası çünkü fırınlanan yada fırınlanmayan tüm cheese cakeler için herzaman 3 kutu trakya çiftliği beyaz kullanırım kaldıki bu peynir kıvam açısındanda lezzet açısından da cheese cakeler için gayet uygundur ve şimdiye kadar yapan da yiyen de çok memnun kalmıştır kıvamının tutmuş olması tarifin de herhangi bir aksaklık olmadığını gösterir.Daha önce cheese cake denemesi yapmışmıydınız onlardan daha tuzlu ise o zaman Trakya Çiftliğine neden kutular arası lezzet farkı oluşuyor diye sormanız daha mantıklı olacaktır:)Her zaman beklerim:)
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

ohh…good post but genuinely?/? :P