Cuma, Eylül 29, 2006

İYİ Kİ VARSIN DR.OETKER ve HAYATIMI KOLAYLAŞTIRAN HERŞEY ;))

Merhaba hanımlar oldukça yoğun geçen bir gün geçirdim.Sabah kalktım bütün gün dışardaydım eve geldiğim de ne yapabilirim diye düşünmeye başladım gerçi hamsi almıştım ama nedense canım eve gelince hamsi pişirmek istemedi,bir de gelirken de turşuluk acur ve salatalık aldım onlarında bir an evvel kurulması gerekiyor bu arada hadi televizyonu da açayım haberleri kaçırmamış olurum dedim bir yandan masayı hazırlamaya başladım.
Eve döndüğünüz de birçok şeyi birarada yapma ve yetiştirme telaşı da en kötüsü biliyorsunuz;))
Dünden kalan çorbam vardı onu da dolaptan çıkardım,şöyle bir durdum ne yapabilirim diye ve hemen yapacağım işleri kafamda sırasına soktum önce hamsileri ayıklayacak ve dolaba ertesi gün için atacaktım,masamı kurup çorbamı ısıtacaktım ve turşumu yapacaktım ben bunları düşünürken Tv'de Dr.Oetker'in reklamı dönmeye başladı ve en sevdiğim tatlı karşımdaydı;))Çikolatalı puding baktım reklamdakiler de minik kuplarla yetinmeyip tencereden kaşıklıyorlar(ben ve ağabeyim çocukken hep kavga ederdik sen sıyıracaksın ben sıyıracağım diye ve sıraya girerdik annem ne zaman krem şokola yapsa tencereyi bize uzatırdı dibini sıyırmak dünyanın en keyifli işidir;))hala da işim acele değilse yaparım;))
-canım çekti tabiii;))o kadar beni bekleyen işim varken doğru kilerime gittim pudingimi çıkardım bir pakette bisküvi aldım elime tekrar mutfağa ocağın başına geçtim.
KOLAY PUDİNGLİ PASTA için,
750 ml süt ve 1 çorba kaşığı kakaoyla pudingimi pişirdim bir sıra puding bir sıra bisküvimi tupperware pasta kalıplarımdan birine döşedim ve onu bir kenara aldım oda sıcaklığına gelip daha sonra dolaba konmak üzere.

Bu arada zaman geçiyordu ve iftarlık hala birşey yoktu hamsiyle ne yapacağımı bulmuştum pudingli kolay pastamı yaparken poşetinden şöyle bir avuç kadar hamsi aldım kılçıklarıyla birlikte birgüzel temizledim ve yıkadım çok hafif tuzladım ve bir süzgeçin içine oturttum.Birazdan Hamsili mısır ekmeği yapacaktım;)

HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER:1 Avuç kadar kılçığı da çıkarılmış hamsi
1/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 paket Dr.Oetker kabartma tozu
bir tutam kekik,bir tutam tuz,bir tutam kırmızı pul biber

YAPILIŞI:Fırınımızı önceden 180 derece de ısıtıyoruz.Bir kaba yumurta,sıvıyağımızı ve yoğurdumuzu ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz,unumuzu,kekik,tuz,kırmızı pul biberimizi ve kabartma tozumuzu da ilave edip iyice tüm malzemeyi birbirine karıştırarak yediriyoruz.

Hamsimizin birkaçını üzerini süslemek için ayırıyoruz diğerlerini de fileto şeklinde ikiye bölüyoruz ve hamurumuza ekleyip onuda karıştırıyoruz.

Daha sonra ben 20cm x 20cm çapında yağlı kağıtla kapladığım kare kalıbıma yerleştirdim sizde minik bir fırın tepsisine veya kare borcama,silikon kalıba yada kelepçeli kalıba koyabilirsiniz ayrıca kalabalıksanız ve yetmeyeceğini düşünürseniz malzemeyi iki katına gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz.

Isıtılmış fırında yaklaşık 30 dak. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Yaklaşık 5-6 dakika sonra kalıbından çıkarıp tel ızgara nın üzerinde soğumaya bıraktım.Değşet güzel bir ekmek hemen denemenizi tavsiye ederim;))))

Tabii bu arada iftarımı çorba ve biraz kahvaltılıkla geçiştirdim.Daha sonrasında yenecek mamalarım biraz kendilerine geldikten sonra yanında bir de çay demleyecektim;) Onun için midemi çok doldurmayayım dedim;))Sıra geldi turşumu kurmayaaaa. Pudingimi yaparken de 2lt su kaynatmıştım oda ılınmış içine iki paket Dr.Oetker turşu kur paketi açtım ılınan suyuma ilave edip karıştırdım.

Turşuluklarımı bir güzel yıkadım uç kısımlarını kestim acur ve salatalık toplam 2kg. malzememi büyük bir kavanoza yerleştirdim 1/2kg.salatalığımı da küçük kavanoza yerleştirdim.

Üzerine 2 baş sarısak ayıklayıp ilave ettim.Dr.Oetker'in turşu kuru ile hazırladığım suyuma da 2 çay bardağı üzüm sirkesi 2 çay bardağı da elma sirkesi,1adette limon sıktım karıştırdım,

Kavanozu ağzına kadar bu karışımla doldurdum ki zaten turşu kur'lu su tam geldi;))

Küçük kavanoza şöyle bir baktım -hadi dedim yarın biraz daha malzeme alayım da kurmuşken yine büyük bir kavanoz kurarım geçtiğimiz yılda 4 büyük kavanoz karışık turşu kurmuştum yine 'Dr.Oetker Turşu Kur' ile hatta en son kavanozumu daha yeni açtım diyebilirim onun için bu yıl 2 büyük kavanozun tam geleceği kanısındayım onu da yarın yaparım nasıl olsa turşu kurması artık çok kolay;))Resimde gördüğünüz yeni kurduğum kavanozun yanındaki karışık turşu geçen kıştan kalan yeni açtığım kavanozum;))

Yazımın başlığın da da dediğim gibi iyi ki varsın Dr.Oetker:) ekmek,pasta,turşu ne yaptıysam hepsinin için de yerini aldı ve yaptığım herşeyi çok pratik ve lezzetli yapmamı sağlıyor -eee daha ne isterim;)))
Eveeet nihayet tüm işlerim bitti şimdi hem sizler için yazımı yazıyorum bir yandan da keyifli çayımı içip mamalarımı yiyorum.


Haydi hanımlar sizlerde yapın da karşılıklı yiyelim;)))
KOLAY GELSİN VE AFİYET OLSUN;))))

30 yorum:

Adsız dedi ki...

zuhalcim ellerine sağlık
hamsili ekmeğe takıldım en çok ailecek balığı çok severiz helede hamsiyi
hamsili pilavı çok seviyorum ama ekmeği daha önce hiç tecrübe etmedim en kısa sürede denemek isterim
ben içanadoluda yaşıyorum konyada ve hamsili pilav yaptığımı duyan annemler arkadaşlar falan hadi canım hamsili pilav güzel olmaz deselerde biz eşimle çok seviyoruz .
ekmeğide aynı şekilde denemek vede tatmak istiyorum.
görüşmek dileğiyle

ArMeda dedi ki...

Zuhalcim merhaba inan hamsiyi okadar özledimki neyazıkki daha bulduğum yerde yok..ekmek nefis görünüyor uzanıp birdilim alıyorum canım..Tuşukuru bende deneyeceğim umarım güzel olurcanım ellerine sağlık hayırlı ramazanlar sevgiler...

Adsız dedi ki...

karnavalındaki renk cümbüşü bile insanın başını döndürmeye yetiyor, eline, diline, yüreğine sağlık...

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım maşallah yine bir sürü şeyler yapmışsınız, turşunuzu bile kurmuşsunuz:) Benim annemin de turşu için kullandığı bir ölçü var, her yiyen bayılıyor, tavsiye ederim. Küçük de olsa bir kavanoz da mutlaka bundan kurun:

5 su bardağı su
1 su bardağı sirke
3 yemek kaşığı tuz (kaya tuzu olursa daha da iyi oluyor)

Bütün bu malzemeleri, tuz eriyene kadar karıştırıp turşuluğun suyunu hazırlıyorsunuz. Kavanoza turşuluk malzemeleri aralarına sarımsakları koyarak doldurun. Sonra üzerine hazırladığınız karışımı ağzına kadar doldurun.

Kesinlikle çok nefis oluyor, kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Yine sabah oldu ve yine bilgisayarın başına oturur oturmaz hemen sayfanızı açtım sevgili Zuhal... Hamsili ekmek beni en derinden vurdu diyebilirim:)))) Görünüşü çok hoş, eminim tadı da en az o kadar güzeldir, bunu akşam ezanıyla birlikte test edip onaylayacağımdan emin olabilirsiniz... Gözüm yine üstünüzde:)) Sevgiler

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal okadar keyifle okuyoruki tariflerinizi gercekten dogal ve samimisiniz ,hamsili ekmegi Giresunlu arkadas yapmisti o icine pirasa,ve ic yag koyuoruz dedi ve ben ic yagdan dolayi yiyememistim ama bu tam bana göre ,hemen yapip denemem lazim ,
hayirli ramazanlar diliyorum..
aysegul

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal,yaklaşık 1 yıldır birçok yemek blogunu zevkle takip ediyorum.Fakat blogun daha çok yeni olduğu halde ilk günden beri keyifle takip ediyorum ve favorilerimi açtığımda ilk seni evet seni ziyaret etmek,merakla acaba bugün neler yaptı,nelerden bahsedecek diye beklemek inanılmaz heyecan verici inan bana.Bu hafta sonu mısır ekmeği kesinlikle denenecektir hemde hamsili olarak.Dr.Oetker turşu kur'uda ben geçen sene karnabara turşusu yaparken denemiştim gerçekten çok güzel olmuştu.Herşey için teşekkürler ellerine ,yüreğine sağlık.
Bu arada bu sezon oynayacağın tiyatro oyunun varsa burdan bizimle paylaşırsan çok memnun olurum.
Sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Marifetli ve hızlı arkadaşım benim :)

yine döktürmüşsün..
benim canım pudingten çekti..iftardan sonra bakmak gerek bizim yemek bloglarına :))

çok öpüyorum seni..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık hepsibirbirinden nefis ve kolay sevgilerEbru

Adsız dedi ki...

sana masallah diyorum:)))))))))

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım ellerinize sağlık, yine harika şeyler hazırlamışsınız, özellikle ben pudingin sunum şekline bayıldım, bende aynı senin gibi "sen çok yaşa dr.oetker" diyorum..

www.blogcu.com/pembeli

Adsız dedi ki...

merhaba bende bloğunuzu hergün taki ediyorum sizi resminizden tanımıştım zaten. anlatımınız çok güzel vede maaşallah diyorum hiç durmuyor sürekli üretiyorsunuz.birde yapım aşamalarını tek tek fotoğraflamanızda çok hoş...ama bu yazınızda bişeye takıldım turşu kurarken sirkeleri ve limonu ayrıca eklemişsiniz benim bildiğimde turşu suyuna sirke limon tuz konur.e bu listedeki iki malzeme ayrıca ekleniyorsa Dr Oetger'in pek de pratik olan bir yanı kalmıyor gibi;) dimi ? yanılıyorsam düzeltin lütfen. sunumlarınız bir harika ellerinize sağlık.

Rakunt ideas dedi ki...

offfff vallahi hepsi çok güzelde ben pudingli tatlıya takıldım...Canım çekti elelrinize sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Yazdıklarımın hepsi birden yok oldular.Hamsili ekmeğini görünce şaşırdım KARADENİZ yöresinin ekmeği canım tebrik ederi çok güzel olmuş inan.BRAVOOOOO sana canım.Diğerleri de çok güzel olmuş akşama hemen anneme gösterip yorumunu bilahare yazarım.Hemen soracağı soru acaba Karadenizlilik var mı??Tekrar ellerine sağlık,çok güzel bir hafta sonu diliyorum.Herşey gönlünce olsun zuhal'ciğim..

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal Hanim,
Harika seyler yapmissiniz ve yapiyorsunuz.Ellerinize saglik.Tarifler harika ve yaratici.Cok icten ve sicak bir anlatiminiz var,bayiliyorum blogunuza ugramaya.Bircok eski blogdan daha basarilisiniz diyorum ben.Hayirli ramazanlar ve saglikli sihatli gunler diliyorum
Zeynep /Chicago-USA

munevver dedi ki...

Zuhalciğim,neler yapmışsın böyle,elin ne kadar çabuk.Hepsini beğendim,Hele hamsili ekmeği, denemem şart.Ellerine sağlık.

Minik Patikler dedi ki...

MASAALLAH bayiliyorum blogunuza hemen favorilerim arasina girdi :) Ilk zamanlardan beri takip ediyorum ama yorum yazamamistim bir turlu. Ellerinize saglik, oyunculugunuzu da begenirdim, cok sempatik gelirsiniz bana ve blogunuzda yaptiklarinizi gormek cok hos oluyor.


Sevgilerimle

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA MELİSSA'CIĞIIIM,
Eğer balık seviyorsanız helede hamsiyi o zaman mutlaka ekmeğini yapmalısın derim gerçekten çok lezzetli;))Hamsili pilava gelince sanırım onu da bu hafta için de yapacağım çünkü çok özledim;))Hamsili pilavı daha önce yememiş olanlar adını ilk duyduklarında sana verilen yanıtları alıyorum ben de ama daha sonra yediklerin de mutlaka gelecek kış yapmam için benden sözlerini alıp öyle gidiyorlar;))Bence yenmemiş olması büyük kayıp;)


MERHABA ARMEDA'CIĞIIIM,
Çok özür dilerim gerçekten bazen çok üzülüyorum elinin altında verdiğim tariflerin malzemesini bulamayanlar ve canı çekenler için;(((Allah affetsin beni sen de kusura bakma lütfen şimdi gerçekten çok üzüldüm;((Bu arada Turşu Kur için bir hatırlatma yapmak istiyorum geçen yıl kurduklrımda lahana domates ve biber çok lezzetli olmadı ama salatalık,havuç,acur ve kelek enfes oldu sende kuracaksan bence dediklerimle kur derim;)

HOŞGELDİN EFSUNCUĞUUUM;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim beğenmiş olmana sevindim ve her zaman beklerim;)

MERHABA ŞEYMA'CIĞIIIM;
Bahsettiğim küçük kavanozumun yanına ek malzemeleri alamadım ben de senin tarifini deneyeyim sağol tarifin için benimde enfes bir turşu tarifim var annemden kalan ama çok uğraş istiyor onun için bu pratik olanı kullanıyorum ama senin ki de pratiğe benziyor inşallah lezzetli olur gerçi denediğiniz bir tarif olduğu için içim rahat;)Tekrar teşekkür ederim;)


MERHABA NÜKHET HANIMCIĞIIIM;
Hamsili ekmek gerçekten çok lezzetli şiddetle denenmesi gereken bir tarif;)Yaparsanız sonucunu bizimle paylaşırsınız değil mi?

HOŞGELDİN AYŞEGÜL'CÜĞÜÜÜM;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim ayrıca bloğu beğenmiş olmana da çok sevindim sağol;)Benim de pırasalı ve patatesli bir mısır ekmeği tarifim var ama o tarif ekmekten ziyade tuzlu kek gibi geliyor bana bu ise tam mısır ekmeği kıvamında ayrıca ben de iç yağlısını hiç denemedim ama ağır geleceğine eminim;(Bende sağlıklı,huzurlu bol bereketli bir ramazan dilerim;)Her zaman beklerim;)

HOŞGELDİN CEYDA'CIĞIIIM;
Güzel övgü dolu sözlein için teşekkür ederim ve zevkle takip edildiğime çok mutlu oldum sağol;))Mısır ekmeğini bencede mutlaka dene kaçırılmaması gereken bir lezzet olduğunu düşünüyorum;)Dr.Oetkerin turşu kuru ile en iyi sonuç aldığım sebzeler salatalık,acur,kelek ve havuç ama karnabaharı denemedim iyi hatırlattın bir de onunla deneyeceğim sağol;))Hamsili ekmeği yaparsan sonucunu bizimle de paylaşırsın değil mi???;;))
Bu arada maalesef bu yıl oynayacağım bir tiyatro oyunum yok ama Kasım ayında başlayacak bir tv dizisi projem var kısmetse yine bu kış ekrandan evlerinize konuk olacağım;))

CANIM BURCU'CUĞUUUM;
Ne yapsam sana yetişemem bloğunu her açtığımda görüyorum ki üstün performansla hayatın içinde koşuşturup hiç birşeyi ihmal etmiyorsun asıl benim seni kutlamam gerekiyor;)Ayrıca sabahı dört gözle çekiyorum sky tv de ki programı izlemek için burdan da DUYURUsunu yapalım
Pastacı(BURCU'nun yarından itibaren SkyTurk ekranlarının Cafe.net programında tanıtılacaaak;))

Yayın saatleri ;

30.09.2006 cumartesi
09:40

01.10.2006 pazar
08:40, 15:40, 00:40

ve haftaiçi aynı programın tekrarlanacağını ve kanalın internet sitesinden canlı seyredilebilecek.
DUYANLAR DUYMAYANLARA DUYURSUN;)))
bENDE SENİ ÇOK ÖPÜYORUM VE YÜREKTEN KUTLUYORUM ARKADAŞIM;))

MERHABA EBRU'CUĞUUUM,
Çok teşekkür ederim beğenmiş olmana sevindim ve gerçekten hepsini yapımı da çok kolay;)Her zaman beklerim;)

MERHABA YELDA'CIĞIIIM;
Sağol bende senin için aynı şeyi düşünüyorum;)))

MERHABA PEMBELİ'CİĞİİM;
Teşekkür ederim beğenmiş olmana sevindim Dr.Oetker sayesinde de zaman dan kazandım;))Çalışan hanımlar için çok pratik;)

HOŞGELDİN NURDANFULYA'CIĞIIIM;
Öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim detaylı anlatımı daha çok mutfağın yabancısı olanlar yada yanlız yaşayan öğrenci kardeşlerimi düşünerek vermeye çalışıyorum beğenmiş olmana sevindim sağol;))Turşu kurun içinde asit düzenleyiciler var ve gerçekten 1yıldır kapalı balkonumda duran kavanozum 40 derece hava sıcaklığını ve %90lara ulaşan nemli bir yazı geride bıraktığı halde hiçbirşey olmadı ve sanki kurulalı yeniymiş gibi salatalık,acur,kelek ve havuçlarım kütür kütürler içine ilave ettiklerimse sadece lezzetini artırmak için;))Tavsiye ederim ve her zaman beklerim;))

MERHABA TUĞBA'CIĞIIIM,
Beğenmiş olmana çok sevindim pudingi ben de çok seviyorum hem hafif hem de tatlı ihtiyacımı köreltebildiğim çok hafif ve pratik bir tatlı;))

MERHABA GÜL'CÜĞÜÜÜM;
Maalesef Karadenizlilik yok çok isterdim doğrusu çünkü Karadeniz yöresine ait olan herşeyi çok çok seviyorum;))Hamsili ekmeğin hasını da siz yapıyorsunuzdur ama bu ekmeği denemeni tavsiye ederim sonucunu da bizimle paylaşırsan mutlu olurum;))Sana da iyi hafta sonu olsun arkadaşım anneciğinin ellerinden seninde yanaklarından çok öptüm;)

MERHABA ZEYNEP'CİĞİİİM,
Bu sözlerin ne kadar güzel uzaaak yollardan geliyor olması da ayrı bir keyif sağol;)Sanada sağlıklı huzur dolu bol bereketli bir ramazan olmasını diliyorum;))

MERHABA MÜNEVVER'CİĞİİİM;
Sanırım bu yaptıklarım benim pratikliğimden değil de kullandığım malzemelerin pratikliğinden;))İşin için de üçkağıt var yani;)))dediğim gibi hayatımı kolaylaştıran herşey iyi ki varlar;))Hamsili ekmeği çok seveceğinize eminim sonucunu da bizimle paylaşırsın değil mi???;)))

HOŞGELDİN MİNİK PATİKLER;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim çok mutlu oldum;))Ben de bloğundaki yazıyı az önce okudum ve zona'nın çiçek hastalığını barındırdığını ilk defa senden duydum ki bu kadar ilgiliyimdir tıp'la ayrıca 3 kez de zona döktüm ve hiçbir doktorum bana bundan bahsetmemişti sinir ucu iltihabı diye bilirim genellikle aşırı üzüntüden veya bağışıklık sisteminin çöküyor olmasının işaretidir der Dr'larım.Verdiğin bilgi için ben de sana teşekkür ederim;))

TÜM DOSTLARIM SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Test edildi , onaylandı... Bu lezzet için parmaklarımı yedim tabiri bile yetersiz kalıyor sevgili Zuhal... Mısır ekmeğini hiç hamsili yapmayı denememiştim ama cidden mükemmel bir tat oldu... Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

http://jazzetta.wordpress.com/2006/09/28/arkasi
burda sizden bahsediliyor. reklam alıyor diye
Burhan

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA NÜKHET HANIMCIĞIIIM,
Tarifi beğenmiş olmanız beni çok mutlu etti tarifler herzaman tutar merak etmeyin zaten tutmayacak olan bir tarifi yada risk içeren tarifleri burda vermek istemiyorum ve de vermiyorum(Bu kısmı herkes için yazıyorum)Sadece endişem damak lezzetlerimizin uyup uymaması kaldı ki bu engel de ortadan kalkmış afiyet şeker olsun;)))Gözünüz hala üzerimde değil mi;)))
SEVGYLE KALIN


HOŞGELDİNİZ BURHAN BEEEY;
Teşekkür ederim uyarınız üzerine siteyi ziyaret ettim komik sadece komik;)))Kısaca şunu söylemek istiyorum umarım bir gün bloğum yani hobimden bir gelir elde eder ve reklam alırım neden olmasın bu büyük bir keyif olur benim için ama şuan öyle bir reklam almıyorum eğer alırsam sizlerle de keyifle ve büyük mutlulukla paylaşırım;))Herzaman beklerim;)
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Burhan Bey,

Keşke "sayın muhbir vatandaş"lık yapmasaydınız da, madem bizim orada duydunuz, direkt olarak Zuhal Hanım'a sorsaydınız bu meseleyi, daha şık olurdu biliyor musunuz!

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİNİZ METİN BEY;
Keşke siz de böyle anlamsız bir konuyu sitenizde herkesin gözü önün de (ama arkasından )konuşmasaydınız burda konuşmuş olsaydınızda hepberaber tartışmış olurduk hoşunuza giden gitmeyen şeyleri;)))Burhan Bey'in yapmış olduğundan çok daha şık bir harekete siz imza atmış olmazmıydınız???Bu mevzunun burda kapanmış olmasını dilerim ve Burahan Bey'den de ricam lütfen ellerinizi ve gönlünüzü birşeyler yazacağım diye yormayınız;)
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım,

Cevabımı sabahleyin benim oradaki yorumunuzun altında verdim. Bu tatsızlığı unutalım gitsin. Saygılar.

Adsız dedi ki...

Hay Allah ya.Ben 16 yaşındayım.
hep rejimdeki annemin yapmadığı pastaları buradan görmek hoşuma gittiği için sizi sık kullanılanlara koymuştum.Hiç yorum yazmadım düne kadar.Çok okumayı severim de,gezerken gezerken o yazıya rastlayıp,haberiniz olsun istedim.yani reklam alsanız almasanız ne olur bilmem.Ama hareketim kötü olmuş,bilemedim ya .özür dilerim.
Burhan

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA BURHANCIĞIIIM,
Kıyamam sana senden önce büyüklerin ne yapıp yapılmamasını bilmesi gerekiyordu tabiki öncelikle yapman onlara sonra bana söylemek daha doğru olurdu ancak zaten karşı taraftaki arkadaşlar da bu naifliği maalesef gösterememiş olduklarından senin yaptığın daha affedilebilir kaldı ki arkadaşlar kararlarını vermiş bloglarından kaldırmışlar doğrusu da bu olmuş benim rica etmem gerekeni kendileri kendi aralarında halletmişler.Sen de anneciğinden rica et birgün diyeti bıraksın daha olmazsa senin yiyeceğini kadarını yapsın anneler kıyamaz kuzularına inanıyorum ki hemen yapacaktır;))Seni yanaklarından öpüyorum ve herzaman bekliyorum;)Sen hiiiç üzülme olurmu;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,

Bir kaç hafta önce blogunuzla tanıştım ve çok beğeniyorum.
Bir kaç zamandır hamsili ekmeğiniz vardı aklımda ve Bayramda nihayet yaptım. Herkes bayıldı!! Süper lezzetli yumuşacık ve ağızda dağılan bir ekmek oldu. sirada hamsili pilav var :) Ellerinize sağlık

Burcu ÜNAL dedi ki...

Zuhalcim, nasılsın?

ben birkaç gündür yatıp kalkıp bu hamsili mısır ekmeğini düşünüyorum..canım o kadar istiyor ki anlatamam..
biliyorsun balıkla aram yoktur, azıcık hamsiyi nerden bulup ayıklatacağım bilmiyorum..bana bir yol göstersen..yaptığın birgün benide çağırsan veya azıcık ayırsan..o kadar mutlu olurum ki..

öpüyorum seni..

Burcu ÜNAL dedi ki...

Zuhalcim, nasılsın?

ben birkaç gündür yatıp kalkıp bu hamsili mısır ekmeğini düşünüyorum..canım o kadar istiyor ki anlatamam..
biliyorsun balıkla aram yoktur, azıcık hamsiyi nerden bulup ayıklatacağım bilmiyorum..bana bir yol göstersen..yaptığın birgün benide çağırsan veya azıcık ayırsan..o kadar mutlu olurum ki..

öpüyorum seni..

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım tarifi denedim harika oluyor. Elinize sağlık.Teşekkürler bu güzel tarif için.K.Işık