Cumartesi, Eylül 23, 2006

LEZİZ FİYONK

Öncelikle Tüm Dostlara İyi Haftasonu Diliyorum.
Çalışanların hafta sonları kıymetlidir hem keyif günüdür,hem gezme,hem bakım kafalarından tatil günü ne yapacaklarını düşününce genelde ne kadar çok yapılacak şey var diyip ya hiç birşey yapmaz ve boş boş evde otururlar(genelde ben bu şıkkı tercih ediyorum)yada o kadar şeyi güne sığdırabilmek için herzaman ki kalkış saatlerinden bile erken kalkıp çalıştıkları günden daha yoğun ve tempolu bir gün geçirirler;))Eğer siz de benim gibi tembel tembel evde oturacaksanız ya sabah kahvaltısına ya da beş çayının yanına Leziz Fiyonkları öneririm,arzu ederseniz yanında peynir çeşitleri ile yada reçel çeşitleri ile ya da bol pudra şekeri ile tüketebilirsiniz.AAA bu arada lütfen yufka açamayanlar yada daha önce denememş olanlar korkmasın denemekte fayda var çünkü gerçekten çok kolay açılabilen bir hamur oluyor;))


LEZİZ FİYONK

MALZEMELER: 1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğuruyoruz ve ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz,merdane yardımı ile unladığımız tezgahın üzerinde açıyoruz çok büyük olmayan tek bir yufka çıkıyor zaten bu hamurdan 2parmak eninde ve parmağımızın boyunda şeritler kesiyoruz.

Elde ettiğimiz dikdörtgen yufkaların tam ortasından bir burgu yapıyoruz ve burgu yaptığımız yeri şöyle iki parmağımızın arasında ezip birbirine biraz da olsa yapışmasını sağlıyoruz ki kızarırken açılma yapmasınlar.

Bol kızgın yağda kızartıyoruz.
- NOT:Bu vermiş olduğum ölçülerle tabaktaki kadar fiyonk elde ediyoruz eğer siz daha fazla yapmak isterseniz bu tarifi 2 hatta 3 katına rahatlıkla çıkarabilirsiniz,ayrıca içine tuz ilavesi veya çok az pudra şekeri ilavesi yapabilirsinizde.
AFİYET OLSUN...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

zuhalcim ellerine sağlık buna benzer bi tarifte benim vardı ,çayın yanında süper oluyor ayrıca oğluşlarım bayılır böyle şeylere.şuan kahvaltıda yapmadık ramazandan önce son kahvaltıya en iyisibunu hazırlamak
ellerine sağlık
görüşmek dileğiyle

Adsız dedi ki...

Öncelikle günaydınlarrr,
Haftasonu evde olanlar bunu görür görmez yapmalı bence.Hele de kahvaltıya değişik birşeyler arayanlara süper pratik birşey.Ben de bu tarifin sadece kare şeklinde olanlarını yapıyorum.Puf diye kabarıyor bazıları ve o baloncukları açarak içine peynir koyup yemesi süper süper...Ama ben haftasonu da çalışıyorum:( Ve sadece bu seferlik bakmakla yetiniyorum.Kısmet her ne kadar ağır gibi görünse de sahura.

Adsız dedi ki...

kahvaltı icin bir alternatif daha gormek beni de cok mutlu etti:))

Ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

zuhal ablac1m seni tv dn tan1yorum burda senle karsilasinca cok sevindim. tarifin cok sirin olmus.bide soyle den ablac1m ayn1 malzemeler fakat yogurt suyu ve kelle peynir rendesi ekle elinde act1r1p peksimet gibi k1zart dene bak cok seveceksin ablac1m (1 tande kabartma tozu) seni coook seviyorum ne tatli kadinsin sen yarabbiii!!!nihal

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA MELİSACIĞIIIM;
Ben özellikle hafta sonu kahvaltıların da herzamankinden daha özen gösteriyorum ve benim kahvaltılarım uzuuun uzuuun geçiyor hemen hemen her hafta sonu kahvaltısın da da farklı lezzetler deniyorum ama bu tarifini vermiş olduğum lezziz fiyonklar en sevdiklerim arasında yaptığında bizimle de paylaşırsan sevinirim;))Oğluşlarının seveceğine de eminim onların da güzel yanaklarından öperim;)

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM;
Haklısı gerçekten puf puf kabarıyorlar özellikle kahvaltılar da ve beş çaylarında mükemmel oluyorlar.Hafta sonu çalışan tüm dostlara da allah kolaylık versin;(

MERHABA YELDA'CIĞIIIM;
Evet bende kahvaltılarda değişik şeyler yapmayı çok seviyorum onun için sürekli yeni arayışlara giriyorum şimdi senin bloğuna da göz atacağım eminim seninde farklı tariflerin vardır biraz kopya çekeyim;)))

HOŞGELDİN NİHAL'CİĞİİİM;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim bu arada vermiş olduğun tarif için de.En kısa zamanda da deneyeceğim sağol;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Ne kadar beceriklisiniz Zuhal hanım,ellerinize yüreğinize sağlık...


Selam ve sevgiler...