Cuma, Eylül 08, 2006

ÖLÇÜLER NE NEYE EŞİT;)))

Sizlerden gelen istek üzerine hemen mutfağa girdim gerçekten de haklısınız cup bizlerin mutfak ölçüsü değil İngiliz'lerin ölçüsü ama bizim mutfağımızda da yavaş yavaş yerini almaya başladı.Henüz ellerinde cup ölçüsü olmayanlar için Şeker,Tuz ve Süt'ün hem gramajlarını hemde bardak ölçülerini aldım umarım işinize yarar;))Tabii her zaman olduğu gibi resimledim de;))

Öncelikle ŞEKER'den başladım.

1CUP ŞEKER= 230GR = 1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK

1 CUP ŞEKER

230GR.

1 SUBARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK

Şimdi Un'umuzla devam edelim

1CUP UN= 160GR = Silme 1 su bardağı

1 CUP UN

160GR.

SİLME 1 SU BARDAĞI

Sıra geldi SÜT'ümüze

1CUP SÜT= 200ML = 1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK

1 CUP SÜT

200ML.

1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK.

İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM!!!!
BU ARADA SİZLERE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM 24-8-2006 TARİHİNDE BLOGLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPMIŞTIK SEVGİLİ BURCU'CUĞUMLA 24-8-2006 SAAT 20.45 İTİBARİ İLE BLOĞA GİREN ZİYARET EDENLERİN SAYISINI DA GÖRELİM İSTEDİK VE BUGÜN YANİ 8-9-2006 SAAT 18:01 İTİBARİ İLE (15 GÜNDE) SAYI TAM 5000'E ULAŞTI ;)ZİYARET EDEN,YORUMLARIYLA BENİ YALNIZ BIRAKMAYAN SİZ DOSTLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM DEMEK Kİ YAPILANLAR BOŞA GİTMİYOR BU DURUMDAN DOLAYI DA ÇOK MUTLUYUM SAĞOLUN;))

6 yorum:

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili Zuhal!
Bu ölçüleri açıklama işi isabet olmuş keza yana yakıla arıyordum sağolasın...
Sevgiler...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN EVPERİSİİİ;
Yardımcı olduğuma sevindim;)Rica ederim her zaman beklerim;)

HOŞGELDİN AYÇA'CIĞIIIM;
Rica ederim ne demek ben zevkle yapıyorum umarım sizlerde aynı zevkle takip ediyorsunuzdur;)

SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

merhaba bende filiz sizi takip edenler arasındayım üslubunuz çok güzel her aşamayı resimlemenizde çok hoşuma gitti 1 bardak şekerin yada karıştırma kabının içindekileri görmek çok hoşuma gitti eminim bizimle daha çok güzel şeyleri paylaşacaksınız. teşekkürler size ve pastacı burcuya

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA FİLİZ'CİĞİİİM,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim biraz zor olsa da her kareyi çekmek (Yaptığım her aşamada ellerimi yıkayıp kurulayıp resim çekmek inan çok zor oluyor bir de vakit kaybı)elimden geldiğince detayına girmek istiyorum ki mutfağa ilk giren kişi bile yaptığının sonucunu rahatlıkla alabilsin diye;))Bende BURCU'cuğuma hergün teşekkür ediyorum benim siz dostlarımla iletişimimi sağladığı için;)

SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım merhaba ben Ufuk, cup ölçüsünü bizler için ayrıntılı olarak tek tek açıklamışsınız. Özveriniz için çok teşekkür ederim. Sitenizi her sabah incelemeden artık işime başlayamaz oldum. Benim gibi hem iş hemde ev hanımları için tarifleriniz süper. Ayrıca tariflerinizin arasında çaktırmadan verdiğiniz ayrıntılar hiç gözümden kaçmıyor. Örneğin toz şeker kabına kabuk vanilya saklamanız gibi. şimdiye kadar hiç duymamıştım. Okuduğum gün kapalıçarşıdaki aktarlardan kabuk vanilya aramaya gittim. İşte güzelliklerin ayrıntılarda olduğuna dair en güzel örnek. Her zaman fark yaratmak budur işte. Sizi sevgiyle kucaklıyorum. Yoğun olduğu anlaşılan çalışma hayatınızda da başarılar. Hoşçakalın, Ufuk.

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal hanım.sizi yeşilelmadan gördüm.çok hoşuma gitti yaptıklarınız.çünkü bende bi mutfak hayranıyım.artık tariflerinizin bağımlısı olurum heralde.sevgiler.nur