Cumartesi, Ekim 14, 2006

FRANSA'ya FRANSIZ KALMAYALIM!!!!!!!!!!!!


Boykot edilmesi gereken Fransa'nın ürünler

Benzin: Total, Elf

Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA

İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem

Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi

Tıraş Bıçağı: BIC

Çakmak: BIC, Cartier

Kırtasiye: BIC, Sheaffer

Yoğurt: Danone, Yoplait

Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian

Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal

Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic

Oto Yedek Parça:Valeo




Otomobil: Peugeot, Citroen (Not: Renault Türk ortaklı)

Spor Ekipmani: Le coq sportif

Motosiklet, Bisiklet:Peugeot

Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter

Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton

Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome

Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase

Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain,Avene

Bebek giyim,mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau

Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy

Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest

Dergi: Marie Claire, Elle

Telekom: Alcatel

Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International)

Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi)

İlaç firmaları Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre

Isıtma Kazanı: De Deitrich

Okul: SJ,St Benoit,St Picherie



NOT:ATLADIĞIM DİĞER ÜRÜNLER VE MARKALAR OLABİLİR ONLARI DA İLETİRSENİZ EKLEME YAPMAK İSTERİM...

23 yorum:

Adsız dedi ki...

zuhalcim boyle bir konuya degindigin icin sana tesekkur ederim.lutfen tepkimizi gosterelim.diye dusunuyorum.bu urunleri almayalim alanlarida uyaralim.millet olarak elele varmamiz gereken gunler bunlardiye dusunuyorum.bazi kisilerin bir benimle ne olacak diye dusundugunu goruyorum,lutfen boyle dusunmeyelim.ne demisler damlaya damlaya gol olur .tepkisiz kalmayalimlutfen

*Ra dedi ki...

Bu konuda çevremizi de bilinçlendirmeliyiz. Artık ne aldığımıza, nereden aldığımıza dikkat etme zamanı geldi. Bunu yaptıranlar utansın.

Adsız dedi ki...

jacobs
sodexho yemek ceki
ticket restaurant
arcelor celik

Adsız dedi ki...

blogunuzu takip eden bir okuyucunuz olarak bukonuya değindiğiniz için tesekkür ederim.Ancak bildiğime göre ''Avon'' amerikan şirketi..
(özlem)

Adsız dedi ki...

merhaba ban gaye, ben bir düzeltme yapmak istiyorum kozmetikte avon yazmışsınız avon bir fransız ürünü değil amerikan ürünüdür....

Adsız dedi ki...

selamlar zuhal ablacım.bende bu ürünleri boykot etme taraftarıyım ama avon fransız malı değil bende avon temsilcisiyim ve bu konuda bize avon tarafından açıklamalar yapıldı.avon bir amerikan şirketi listeden çıkartmalıyız haksızlık olmasın.Sevgiler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA ÖZLEM'CİĞİ VE NURDAN'CIĞIM
Uyarılarınız için teşekkür ederim ben de kurunun yanında yaş yansın istemem doğrusu onun için Avon temsilcisi bir arkadaşımla uyarılarınız üzere konuştum ve amerikan firması olduğunu öğrendim.Yanlışlık için özür dilerim ve hemen listeden adını çıkardım.
SEVGİYLE KALIN DUYARSIZ KALMAYIN...

Adsız dedi ki...

Tepkimizi bir şekilde belli etmeliyiz.Alışverişlerimizde dikkat edelim.Barkodu 30 ile 37 arasında bir sayıyla başlayan ürünler Fransa’dan ithal edilmiş demektir. Lütfen ürün alacağınız zaman barkoduna bakın.

tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım gerçekten güzel bir konuya değindiniz. Soykırım yoktur diyene hapis cezası çıkardılar. Yazık. Türkiyeye karşı ikiyüzlü davranan fransayı kınıyorum.

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım bu konuyu ele aldığınız için teşekkürlerimi yolluyorum gönülden destekliyorum fransız mallarına HAYIR

Damak Tadı dedi ki...

Zuhalciğim...
Eline gönlüne sağlık canım. İnsan haklarının savunucusu olan bu Fransızlar, işlerine geldiği zaman düşünceleri bile engelliyorlar. Fransız kalmak diye bir söz vardır. Bunlar o deyimin ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdiler. Ambargoya biz de katılıyoruz canım. Yanaklarından öperim, sevgiyle kal canım.

Adsız dedi ki...

Yurtdisinda yasayan bir Turk olarak , Fransa`nin mantiksizlik boyutunda haksizlik yaptigini dusunuyorum.Bununla birlikte Fransiz mallarinin protestosu fikrine katilmadigimi belirtmak isterim.Bu isyerlerinde calisan binlerce Turk`un ekmek parasinin baltalandigini dusunuyorum.Ornegin Turkiye`deki Carrefour bir Sabanci ortakligi,burada( ya da diger firmalardaki) calisan binlerce vatandasimizi ekonomik olarak zor duruma dusurmek ne derece dogru ? Protesto yaparken kendi kendimize zarar veriyor olmayalim? Daha farkli yollarla tepkimizi dile getirebiliriz.Ornegin milletvekillerine , aralarinda gonullu ordusu kurarak , " Ermeni soykirimi olmamamistir " diyerek ,Fransa`da bu "sucu " islemeleri yonunde ,hepimiz bir cagrida bulunabiliriz.Eminim dusundukce kim bilir ne degisik protesto turleri bulunacaktir.

Adsız dedi ki...

Az once ismimi eklemeyi unuttum.Ismim Meltem.

umran dedi ki...

Sessiz kalmak kabul etmek demektir.Bu konuya deginmeniz desteklemeniz cok guzel.Candan size katiliyorum.

Adsız dedi ki...

Meltem hanım, burası aslında bu konuyu tartışma yeri değil ama fransızlara ait veya ortaklı işyerlerindeki çalışan türkleri düşünmek İşin çok önemsiz yanı veya önemli olmayan yanı diyelim.çünkü orada çalışan insanların sayısı kadar vatandaş alışveriş yapsa bu şirketler barınamazlar.Önemli bir oran değil orada çalışan insanların sayısı.Gerçekten türk ekonomisini düşünecek olursak alışveriş yapmayız buralardan, kapatılır bu yabancı kaynaklı yerler, yerine tamamen türklerin kurdukları yerler açılır ve burdan kazanılan paralar yine ülkemizde kalır.küçük düşünmeyelim lütfen,geniş açıdan bakalım...

Adsız dedi ki...

tartışma yaratmak istmeme ama arkadaşlar bu bahsettiğimiz firmaların ürünleri buralarda kurulu olan fabrikalarda üretilmektedir. yani buralarda çalışan üç-beş tezgehtardan bahsedildiğini sanmıyorum istihdam derken. ülkemizde birçok yabancı yatırım var ama istihdam ettikleri insanlar türk. bence küçük düşünmeyelim demek çok yerinde değil. ntv'deki programlarında emre kongar ve mehmet barlas da bu konuya değindi ve bu tip boykotlorı yaparken bu firmaların ülkemizde kurdukları fabrika ve satış mağazalarında binlerce kişiyi istihdam ettiğini gözden kaçırmamak gerektiğini belirttiler. ben bu iki kişinin de küçük düşünen kişiler olduğunu hiç sanmıyorum. sonuçta isteyen istediği markayı alır, isteyen boykot eder kim ne diyebilir ki? ama güzden kaçırdığımız ayrıntılar büyük resim içinde önemli yer kaplar bunu da unutmayalım.
bunları belirtme ihtiyacı duydum ama fransızların yaptığı şeyi şiddetle kınadığımı belirtmeliyim. herkes kendi düşüncesine doğru gelen bir yöntemi kullanarak bu çağ dışı kararı kınamak için elinden geleni yapmalıdır diye düşünüyorum.

tatli-tuzlu dedi ki...

Zuhal hanim size ve bu konuda destek veren arkadaslara katiliyorum,cok iyi yaptiniz bu firmalari bildirmekle.Benden önce yorum birakan arkadasa vede meltem hanima katilmiyorum. Fransayida fransaya destek verenleride kiniyorum.Sevgiler Behiye

Adsız dedi ki...

Fransanın yaptığının tam bir ikiyüzlülük olduğu muhakkak ama ben de meltem hanıma katılıyorum ve boykot fikrini hiç mantıklı buluyorum işsizliğin bu kadar yüksek olduğu ve devlet tarafından yatırımın yapılmadığı bir ülkede kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkımız yok
hülya

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal hanim bende sizinle ayni gorusteyim,sessizce olan bitene yakiniyoruz artik tebki vermenin bilinclenmenin zamani geldide gecti bile..
Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Canım benim güler yüzlü arkadaşım..
Sana ve anneciğine sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum..Hereşyler gönlünüzce çok ama çooookkk güzel olsun..Sevgilerimle,kocaman öpüyorum..

Adsız dedi ki...

sevgılı zuhal hanım sızı blogunuzu actıgınız ılk gunden berı takıp edıyorum.yaptıklarınız harıka bızlerle paylastıgınız ıcın cok tesekkurler.bu arada boyle onemlı bır konuya da degındımıssınız ayrıca kendı adıma tesekkur edıyorum.fakat nacızane bır tavsıyem olacak bu sayfaya koydugunuz ataturk resmı bence yuce onderımıze pek benzemıyor.yanıı aslından cırkın.onu degıstırmenızı rıca edıyorum.lutfen benı yalnıs anlamayın sadece bır fıkır
sevgılerımle
pınar

Adsız dedi ki...

Merhaba, kesinlikle Fransa ya Fransız kalmamayı kabul edip, sevgili ve yüce önderimiz Ata'mızın önünde saygıyla eğilerek bu protestonu destekliyorum.

Adsız dedi ki...

s.a kardesler ben su avon konusuna dayanmak ıstıyorum avon fransız malı degıl amerıkan malıymıs ne farkeder ıkısıne bızım dusmanımız bence amerıkan fransadan daha tehlıkelı bence hıç bırını almamak