Salı, Ekim 10, 2006

HAMUR TOPLU VE SUCUKLU TARHANA ÇORBASI YANINDA BISCUIT.

Daha önce yapmış olduğum ev makarnamın hamurundan biraz ayırmış ve bildiğiniz gibi çorbalarımla buluşmasını beklemek üzere derin dondurucumda minik hamur toplarımı saklamıştım;

Anneciğimin bu kış için yaptığı hazırlıklarda Tarhana çorbası da vardı ve bugün gelirken bana da bir bez torba dolusu getirmiş sağolsun, tarhanayı çok severim hemen yapayım da bir an önce bakalım nasıl olmuş not vereyim istedim;))Tarhanayı yoğurt veya peynir takviyesi hatta sucuklu haliyle çok severim ve bugünkü tarhanama sucuk ilavesi yaptım,tarhanamız piştikten sonra dilediğiniz kadar sucuğu küp küp doğrayıp çorbamızla buluşturuyoruz bir 5 dak.daha kaynatıp servis yapabiliriz çok lezzetli oluyor tavsiye ederim

Eğer peynirli yada yoğurtlu denemek isterseniz de servis tabağımıza aldığımız çorbamıza bir kaşık yada ufalanmış bir dilim peynirimizi içine karıştırmak sureti ile zevkle yiyebilirsiniz özellikle peynir sevmeyen çocuklara fark ettirmeden rahatlıkla yedirebileceğiniz bir çorba oluyor;))
Sevgili Blogcu arkadaşım 'Benim Küçük Mutfağım'ın sahibesi Tuğçe'ciğimin izni ile yapmış olduğum ve yayınladığım bu güzel biscuit tarifi için kendisine çok çok teşekkür ederim.Pide tarifi verdiğim gün ve diğer günlerde bana sormuş olduğunuz buscuit tarifi sevgili Tuğçe'nin anlatımı ve benim resimlerimle destekledim ve sizler hiç vakit kaybetmeden yazmak istedim,denemenizi tavsiye ederim çok çok lezzetli minik bicuitleriniz oluyor;))


BISCUİT
MALZEMELER
350 gr un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 kaşık toz şeker
110 gr tereyağı
150 ml süt
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Üstüne:
1 kaşık süt
1 yumurta

YAPILIŞI

Büyük bir kasede un, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırın. sonra tereyağını ekleyeceğiz. Burada tereyağının soğuk olması gerekiyor. Yağı bıçakla veya elinizle küçük parçalara ayırarak hamura ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Ekmek kırıntısına benzeyen bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyeceğiz. Fakat unlar çeşitlerine, markalarına göre farklılık gösterebiliyor o yüzden sütün hepsini birden hamura eklemeyin. Önce yarısını ve yumurtayı ekleyin, hamurunuzun bir araya gelene kadar süt ekleyebilirsiniz. bu hamurda önemli olan bir diğer noktada hamuru fazla yoğurmamak. Sadece hamur bir araya gelene kadar yoğurun ve bırakın. Bu hamurun çok fazla yoğrulmaması çok önemli. Eğer ekmeğiniz piştiğinde sert olursa çok yoğurmuşsunuz demektir. Sonra hamuru 1,5 cm kalınlığında açıyoruz.

Bir bardağın ağzını hafifçe unlayarak yuvarlak parçalar kesip fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz.

Yumurta ve sütü çırpıp üstlerine sürüyoruz.

Bu tariften 12 tane ekmek çıkması gerekiyor.(Not:Ben bu ölçüyü yarıya indirip yaptığım için benim 7 adet biscuitim oldu tüm malzemeyi yarıya indirdim ama yumurtasını 1adet kullandım benim gibi yarım ölçek yapacaklara duyrulur.Bu da benden dip nottu tekrar Tuğçe'ciğimin tarifine dönüyoruz;)) Daha fazla çıkacak gibiyse hamuru ince açmış olabilirsiniz. Hamuru elinizle bile açabilirsiniz çünkü biraz kalın olması gerekiyor zaten. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirin. Yüksek ısıda pişirilmeleri için üstü kızarmış, kabarık ve içiyle yanları bembeyaz ekmekler elde etmenizi sağlıyor.(Benimkiler pek öyle görünmüyor ben yine de sevgili Tuğçe'nin bloğunu ziyaret etmenizi tavsiye ederim;)

Sıcakken servis edilmesi güzel oluyor. Yiyeceğinize yakın pişirmeniz en iyisi olur. Taze taze fırından çıkmış sıcak hallerinin en güzeli olduğunu tahmin edersiniz ;) Oldukça doyurucu ve tok tutucu ekmekler oluyor. Kalanları yemek için ısıtmak iyi olur. Ben aralarına kaşar peyniri koyup fırında ısıttım. Tavsiye ederim :)Belli püf noktalarına dikkat ettiğinizde yapımı hiç de zor değil :)
Afiyet olsun!
SEVGİLİ TUĞÇE'CİĞİME BU GÜZEL ANLATIMI VE TARİFİ İÇİN TEKRAR ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM;))

19 yorum:

Unknown dedi ki...

Zuhal Hanim merhaba,
Sitenizi az once gordum Gul sayesinde.Masallah terik ediyorum sizin kadar aciklayici tarifler ypani hic gormemistim.Ellerinize ve emeklerinize saglik.

gorusmek umidi ile.

Gulenay:)

Adsız dedi ki...

Öncelikle ve özellikle teşekkür etmem gerek sevgili Zuhal. Sizden biscuit tarifi rica etmiştim ve hiç unutmayıp araştırmış, üşenmeden denemiş ve yayınlamışsınız. Sabah siteyi açıp karşımda biscuit tarifini görünce çok sevindim. Bu zerafetiniz için ne söylesem az gelecek. Hemen deneyip sonucu sizinle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. Ellerinize ve o güzel yüreğinize sağlık. Ziyaretçilerini bu kadar önemseyip onlara paylaşımın en güzel örneğini veren bir evsahibinin sitesini izlemekten gözlerim çooookk mutlu, sizin üstünüzde olmayıp nerede olacaklar:) Sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba çorba çok farklı ve güzel görünüyor ellerinize sağlık.Hoşça kalın.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Canım sırayla başlıyım en iyisi.))
Öncelikle anneciğinin ellerine sağlık,öperim o muhterem elleri ben.)Tarhana çorban enfes görnüyor hele sucuklu yapışın yokmu enfessss,daha bitmedi hemen gitme...Şu minicik sevimli toplara ne demeli canım..İnan muhteşem görünmekle birlikte çorbanın içinde birakacağı o güzel tat da cabası.))Zuhal'ciğim,bahsettiğin biscuitler çok güzel görünüyorlar tpkı K.f.chicken dakiler gibi.Bunlar pazar kahvaltılarında da enfes olurlar.))Bu bayramda eve çikolata almayacağım ve senin getirdiklerinden arife gecesi yapıp hazırlayacağım tatlım.Düşünsene amma süslü olacak canım.Aslında hepsinden denemek istiyorum fakat bizde çok fazla tüketilmediğinden (ramazan dolayısıyle) yapamıyorum.Sırası ile hepsini deneyeceğim gerekirse senden bazı şeyleride sorabilirim yaparken.O güzel parmaklarına,gönlüne ellerine sağlık tatlım benim.Sen dünya tatlısı ve güzel gönüllü dost birisin,canımsın Zuhal'ciğim..Seni çokkk öpüyorum.Sevgiyle kal..

Not:Nükhet'in istemiş olduğu biscuitin bile tarifini bulup yapıp deneyip yayınlamanda bile asaletlik,zariflik ve gönül zenginliği var.İyi ki varsın canım Zuhal'ciğim..

Adsız dedi ki...

sanirim biskuvileri tam olcu deneyecegim:))))))))
O minik hamurlari ben manti yaparken kenarindan cikan sekilsiz hamurlari birlestirip daha minik keserek kizartir; mantinin sosuna eklerim. Bayilirim kitir yemeye:)

Ellerine saglik, sucugu ve peyniri mutlaka deneyecegim..

Burcu ÜNAL dedi ki...

fotoğraflar sanki bana farklı gözüktü:) yeni makine ile mi çektin??

bu arada çorba enfes duruyor..canım çok çekti..

öpüyorum ..

Yasemin dedi ki...

Merhaba Zuhal Abla,
Hem bu kadar mutfağa düşkün olup, hem böyle göze ve damağa hitap eden yemekler yapıp nasıl formunu korumayı başarıyorsunuz, çok takdir ediyorum.

Sevgiler...
YAsemin

Yemekbahane dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Yemekbahane dedi ki...

Merhaba Zuahl Hnm,

Bisküviler gerçekten süper gözüküyor. Ellerinize sağlık !!!

Müge

tugce:-) dedi ki...

merhaba zuhalcim,
denediğine ve beğendiğine çok sevindim. her aşamayı resimlemen ne güzel olmuş. resimler sayesinde biraz daha detaylı şeyler söyleme fırsatı oluyor, benim de nacizane bir tavsiyem olacak. hem yapacak olanlara hem bir dahaki yapışın için sana :) hamurun daha kalın olması lazım. tepsiye dizdiğin ekmeklerin daha kalınca olması lazım, o yüzden biraz ince olmuş seninkiler. hımm bir de önemli bir püf noktası daha, bunu hemen kendi siteme de ekleyim. ekmekleri yan yana dizmek gerkiyot, yani aralarında boşluk olmayacak, birbirlerine değecekler, yanak yanağa ;) böylece yana doğru yayılmayıp kabarıyorlar :) bak resimlerin faydaları işte :))
ellerine sağlık, ne iyi ettin de açtın şu blogu :)

Adsız dedi ki...

çok sevdiğimiz biscuitlerin tarifine sayenizde ulaştım.Yekın zamanda denemeyi düşünüyorum.

Ellerinize sağlık..


selam ve sevgiler....

LaMa dedi ki...

Sucuklu tarhana..cok degisik ve guzel bir fikir.deneyelim bir ara :)
elinize saglik

*Ra dedi ki...

Her sabah ilk işim oğlumun sitesini açmak ve oradan sizin sitenize ulaşmak. Bağımlılık mı oldu bilmiyorum ama sabahleyin pozitif enerji yüklü gülen resimlerinize bakmak beni rahatlatıyor. Hep orada olduğunuzu bilmek güzel.
Sevgiler...

elcinin_mutfagi dedi ki...

Mmmm sucuklu tarhana süper görünüyor hic aklima gelmemisti..Bende kiymali yapiyorum bazen o da cok lezziz oluyor.Ama sucuklu tarhanayi hatta bu aksam yapicam cünkü esim de sucugu cok sevdigi icin bu ikiliyi mutlaka begenecektir:) biscuitte harika görünüyor hem tugce'ye hem de sana tesekkür ederim ellerinize saglik.Anneciginin de ellerine saglik tabi o nefis görünen tarhana icin:)cok öpüyorum

umran dedi ki...

Corba nefis gorunuyor,ellerinize saglik.Benide ziyaret ederseniz sevinirim.Sevgiyle kalin.

vintage biscuit dedi ki...

zuhal butun bunlari kim yiyorrrrrr ....
apartmaninda kiralik daire varmi :)))))

Adsız dedi ki...

masallah diyorum ilk once bu maharetli ellere ve guzel yurege..
cunku gercekten kalbinizin guzelligi sanki yazilariniza yansiyor,normalde oyunculugunuzu cok begenirdfim ama simdi kisiliginizide sevdirdiniz bize..
internet basina gecince mutlaka ziyaret ediliyorsunuz:)ve tebrik ediyorum cok sik guncelliyorsunuz blogu..
sevgiler,
mehtap

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN GÜLENAY'CIĞIIIM;
Ne iyi etmişsin de gelmişsin Gül'cüğüm de sağolsun;)Tarifleri beğenmiş olmana sevindim sağol;)Her zaman beklerim;)

MERHABA NÜKHET HANIMCIĞIIIIM;
Sormuş olduğunuz günden beri inanın aklımda ancak çok hoşa giden ve içime sinen bir tarife rastlamadım ama inanın araştırmalarımı yaptım sonra sevgili Tuğçe'nin sitesinde görünce hemen mutfağa koştum ve yaptım hem resimleri hoşuma gitti hem de kolay bir problem yaşadığımda kolaylıkla tuğçe ile iletişim kurup problemi gidere bilirdik tarif kitaplarında bu imkan olamadığı için tamam dedim ve hemen denedim sonuç çok mükemmel oldu inanın;)Bu arada Tuğçe'ciğim bir iki not düşmüş yorumuna okumanızı tavsiye ederim.Güzel bakan gözleriniz beni de çok mutlu ediyorlar;))


MERHABA TABAKTA'CIĞIIIM,
Sanırım sucuklu olması farkı yaratan tavsiye ederim afiyet olsun;)


MERHABA CANIM GÜL'CÜĞÜÜÜM,
Madem öyle ben de sırası ile cevap vereyim;))Canım annem de senin gül yanaklarından öpüyor kızım gelsinde tadına baksın dedi;)yooook daha burdayı cevaplar için;))Makarnamdan artırdığım hamurlardan minik toplar yapıp kızartmıştım çorbayı da sucuklu yapmanı şiddetle tavsiye ederim canım;)Biscuitlere gelince haklısın sabah kahvaltıları beş çayları için bence mükemmel bir lezzet olacaktır özellikle Karya'cığım ve yakışıklı ağabeyi çok sevecekler eminim hele de halaları yaparsa parmaklarını yiyebilirler;))
Gül'cüğüm arzu edersen çikolataları birlikte yapabiliriz bir gece ne dersin;)Hem sohbet eder bir taraftan da çikolatalarımızı yaparız gerçi bayramda ben burda olmayacağım ama şerife den yapabiliriz arzu edersen;)Canım dünya talısı gani gönüllü gani dilli arkadaşım güzel sözlerini hiç esirgemezmisin sen?Ne mutlu sana ne mutlu seninle dost olana;)Svgiyle çoooookkkk öpüyorum;)


MERHABA YELDACIĞIIIIM;
Ben de bir daha ki sefere tam ölçü yapacağım;))Ne güzel oluyor çorba ile minik kızarmış hamurlar değil mi ben bayılıyorum doğrusu;)Sucuk ve peynir inan çok yakışıyor tarhana ya mutlaka denemelisin;)

CANIM BURCU'CUĞUUUUM;
Sen yeter ki iste daha ne çorbalar yaparım arkadaşım sana;))Yok yeni fotoğraf makinam seni bekliyor;))))

HOŞGELDİN JASMİN'CİĞİİİM;
Ne güzel iltifatlar bunlar ama nerdeeee form kiiiim ben kim;))))Yine de teşekkür ederim ve her zaman beklerim;)

HOŞGELDİN MÜGECİĞİİİM,
teşekkür ederim ve şiddetle tavsiye ederim;)Afiyet olsun her zaman beklerim;)

MERHABA TUĞÇE'CİĞİİİİM;
Canım tekrar çok çok teşekkür ederim enfes bir tarif bu ve haklısın bence de resim çok önemli bu işte gördünmü en azaından püf noktalarını öğrenmiş olduk seninde 1 yıl dolmuş blog'da daha nice uzuuun mamalı blog hayatı dilerim tekrar sağol canım dip notların artık aklımda;))

MERHABA SERİNMAVİCİĞİİİM,
Gerçekten hem pratik hem de çok leziz bencede hemen denemelisin;))Afiyet olsun;))

MERHABA LAMAMUTFAKTA'CIĞIIIM,
Denemeni tavsiye ederim inan pişman olmayacaksın;))Afiyet olsun;)

MERHABA TİTOLO'CUĞUUUUM;
Benimde sizlerin oralarda olduğunuzu bilmek ve takibinizde olmak çok hoşuma gidiyor onun için de sürekli güncelleme yapıyorum yapamadığım günlerde de inan işlerimin yoğunluğundan oluyor bu durumdan da çok rahatsızlık duyuyorum iyi ki varsınız her zaman beklerim;;)))

MERHABA ELÇİN'CİĞİİİM;
Canım umarım beğenmişsinizdir sanırım ben yorumuna cevap bırakana kadar siz çmişsinizdir diye düşünüyorum;))Eğer yapmadıysan denemeni öneririm iki lezzet birbirine çooook yakışıyor;))Ben de çok öpüyorum;)

HOŞGELDİN ÜMRANCIĞIIIM;
Mutlaka ziyarete geleceğim çorbayı denemeni tavsiye ederim;))Her zaman beklerim;)

ÇILGINIM VINTAGE'CİĞİİİM;
Apartman da Kiralık dairemiz yok ama sevdiklerime herzaman evimde bir oda var canım mutlaka beklerim;)))(Oda kirasını uygun bir zamanda konuşuruz;))))))Şaka tabiiki herzaman keyifle beklerim;))

MERHABA MEHTAP'CIĞIIIM;
Güzel sözlerin beni hem çok utandırdı hem de bir okadar mutlu etti sağol canım;))Bloğu beğeniyor olmanız da ayrıca çok keyif veriyor doğrusu;))Her zaman beklerim ;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Puf ekmekciği denedikten snr hızımı alamadım ve bu tarifi denedim. dış tadı sanki daha çok kentuckyninkilere benziyo. içi hayal ettiğim kdr ağızda dağılmadı. aslında su adresteki sanki daha çok kentuckyninkine benziyo bi bakın isterseniz :) ben denemedim gerçi .http://allrecipes.com/Recipe/Kentucky-Biscuits/Detail.aspx
ellerine sağlık Zuhal ablacım :)