Pazartesi, Ekim 09, 2006

İFTAR SOFRASINI ŞÖLEN SOFRASINA DÖNÜŞTÜREN DAVET!!!

Tüm Dostlara öncelikle iyi bir hafta diliyorum geçtiğimiz hafta yaşadıklarım beni üzerken Pazar günü için o kadar güzel bir davet aldım ki gerçekten ne iyi etmişim de gitmişim ne iyi etmişim ki tanışmışım bu güzel insanlarla dedim vee sizlerle paylaşmak istedim.Efendim aslında bu davet blogları ziyaret edenlerin çok yakından tanıdığı Damak Tadı'nın sahibesi Gül'cüğümden geldi.Önce bu nazik teklif karşısında biraz çekimser davrandım açıkcası çünkü ramazan günü oruçlu kişilerin benim için hazırlık yapmasının onlar için bir eziyet oluşturabileceğini düşünüp çekinmiştim ve ramazan sonrası bir kahveye gelebileceğimi belirtmiştim ama sonra Gül'cüğümün bloğundan benim dışımda zaten bir iftar daveti gerçekleştirileceğini okuyunca hadi dedim nasıl olsa böyle bir hazırlık var ha bir tabak fazla ha bir tabak eksik nasıl olsa bu hazırlık yapılacaksa bu nazik daveti geri çevirmemek gerek,
-Tamam dedim Gül'cüğüm zarif davetine katılmak isterim ben size ramazan günü oruçlu oruçlu zorluk vermek istemediğim için daha sonra demiştim ama madem böyle bir davet söz konusu seve seve büyük keyifle gelirim dedim.Ne iyi etmişimde gitmişim ne iyi etmişim de birbirinden güzel gönülleri bir arada tanımışım;))Çoook uzun zamandır kalabalık bir sofrada bu kadar ahenkli bir yemek yemeği unutmuşum öncelikle bu güzel duyguyu hatırlatıp yaşattıkları için çok teşekkür ederim bu güzel aileye;))
Ben parmak hesabı yaparken bile karıştırdım kaç kişi olduğumuzu;))şimdi sizlere yazarken rakkamı hepbirlikte çıkaracağız Sevgili Gülcüğüm,Gül'cüğümün muhterem anneciği,babacığı,erkek kardeşi ve sevgili güzel konuşkan,içten olan eşi,dünya tatlısı iki evladı,Doğayı,Hayvanları Koruma ve yaşatma Derneği Kurucu Üyesi aktif bir bayan olan ve Gül'cüğümünde kuzeni Berrin Hanım ve eşi,mimar arkadaşları yumuşacık bir sese ve yüreğe sahip olan ve güzel gözlerine(nil yeşili)hayran olduğum Betül Hanım ve eşi,herkesin çok yakından tanıdığı Yeşilçam'ın ve sahnelerin untulmaz güzel sesli güler yüzlü sanatçısı Sevda Karaca Hanımefendi ve ağabeyisi birde beeeen.Kaç kişiyiz ben yazarken de toplayamadım;))
İftarın olmasına yarım saat kala Gül'cüğüme gittim,aman efendim aman iki masa birleştirilmiş iftar masası olmuş şölen masası, diğer tarafta büyük orta sehpasının üzeri ayrı donatılmış kuruyemişler,şekerlemeler,cevizli sucuklar,çikolatalar,kuru kayısı,kuru incirler çifte kavrulmuş fındıklar daha neler neler...

-Aman dedim herkesten özür diliyerek çekelim bu güzellikleri herkeste bir gülüşme ve sonrasında keyifli iş birliği;)ellerinde mutfaktan yemekleri masaya getiren herkes önce bir fotoğraf makinamın önünde reverans yapıp öyle geçtiler ve ben parmağımı deklanşörden hiiiç kaldırmadım bu şölen kaçmazdı doğrusu;))Masada yok yoktu şimdi dilimin döndüğü fotoğraf makinamın ve gözümün gördüğü herşeyi anlatmak isterim doğrusu ama önce şunu belirtmeliyim ki Damak Tadı sitesinde gördükleriniz benim bir gecede gödüklerimin ancak onda biridir;))Gül'cüğüm ve muhterem anneciği gerçekten çok çok yorulmuşlar ve o kadar güzel bir ev sahipliği gösterip sıcacık yürekleri ile hazırladıkları herşeye hünerli elleriyle tüm sunulanları iki katı daha lezzetli hale getirmişlerdi ellerine yüreklerine bir kez daha sağlık diliyorum ve çok çok teşekkür ediyorum.
Şimdi sevgiyle hazırlanmış olan iftar soframızın ve yöresel yemeklerin sergisine buyrun lütfen;)

Fındık ve mısır unu ile kızartılmış karadeniz bölgesinde yetiştirilen patlıcanın bir türü yöresel adını hatırlayamadım ama benim gibi fındık,patlıcan ve mısır unu seven biri için mükemmel bir lezzet.

İçin de kaşık duran reçel de yine karadeniz bölgesinde yetişen karayemiş reçeli değişik bir rehası olan lezziz bir reçel;)

pirinçli taze fasulye diblesi

zeytinyağlı bezelye kavurması

Hayatımda yediğim ender lezzetli su böreklerinden biri;)

Yine el açması yufka ile yapılmış enfes kıymalı rulo börek

Tabağın sağ tarafı yaprak sarması,sol tarafı kara lahana sarmasından oluşan fevkaladenin fevkinde etli dolmalar

Vee güvecin Şahı ;))) bitmediiiii


Anneciğimin ve babaanneciğimin yaptığını asla aratmayan mis gibi sıcacık ev yapımı tarhana çorbası ve çorbaya eşlik eden kıtır ekmekler;))

Brokolili,kırmızı biber turşulu,pancar turşulu,mısırlı salata ege salatası

Bol limonlu yeşil kıvırcık,salatalık ve mısırlı salataaaaaa
BİTTTTTİİİİİİİ demek isterdim ama BİTTTTMEEEEDDDİİİİ;)))))
Sırada tatlılar var en az yemekler kadar lezziz ve çeşitli;)))

Kavrulmuş fındıklı kayısı tatlısı ilk kez kayısı beni bu kadar mutlu etmiştir;))

Mis gibi tereyağlı hünerli ellerden çıkma Fındıklı Burmalı baklava

Hiç bu kadar lezzetlisini tatmadığım altın sarısı ev baklavası
Resmini çekmeyi unuttuğum ama Gül'cüğümün sitesinde tarifini de varmiş olduğu böğürtlen soslu enfes cheese cake

Gelen konukların getirmiş olduğu baklava ve Pelit pastanesinin muzlu pastası

Ve benim Gül'cüğüm ve muhterem ailesi için hazırladığım limon ve portakal şekerlemeli ev yapımı çikolatalarım.
Mönü resimleri benden ehh artık tarifleri de sevgili Damak Tadı Gül'cüğümden;))
İnanın çok uzun zamandır yaşamadığım sıcak kalabalık bir sofrada lezzetin ve sevginin sınırı olmadığı bir ortamda olmak bir haftadır yaşadıklarımı öylesine geride bıraktıki sizlere kelimelerle ifade etmem olanaksız.İyi ki tanımışım bu güzel aileyi;))Yazıma kaçta başladım bilemiyorum ancak şu an saat sabahın 6.50si olmasına rağmen yüzümdeki ifade hala mutlu ve sizler için bu ifadeyi bile çektim ;)))

Umarım sizin de yeni başlayan haftanız bu iftar sofrası kadar bereketli,mutlu ve sıcacık geçer;)))
Gül'cüğüm tüm ailene ve sana herşey için tekrar çok çok teşekkür ederim iyi ki varsınız iyiki sizleri tanıdım;)))

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanim Merhabalar,

Yaklasik 1 aydir sitenizin mudavimiyim.. Size Portakal Agaci Link'inden ulastim.Lakin Portakal Agaci Hatice'nin siki bir takipcisiyim. Hergun sabah ise gelir gelmez hemen sitenize giriyorum.
Muazzam guzel tarifleriniz var..o kadar ki mutfaginizda kullanmakta oldugunuz Tupperware urunlerinizden alabilmek icin uye oldum Tupperware'e :)) sizden kiskandim yaniii..
Sanatci kisiliginize ve oyunculugunuza zaten hayrandim ama sitenizle bir kez daha etkilenmis oldum sizden.

Sevgi & Saygilarimla,

Didem Oz Yildiz

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal hanım, günaydın ve hayırlı haftalar...
hergün bilgisayarımı açınca önce sizi ziyaret ediyorum.ee tabiki işler biraz bekliyor.sabahları sizin o güzel yorumlarınızı okumak beni mutlu ediyor.(içten sevecen olunca)size teşekkür ederim.. sizden bir ricam var; ev yapımı çikolata tarifinizi alabilirmiyim. byyy.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Zuhalcim, seni böyle mutlu görmek çok güzel :)

bende çok imrendim doğrusu..herşey harika gözüküyor..

öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Sevgili Dostum...
Pazar günü, birlikte ve gönlü güzel dostlarla yaşadığımız akşamı ben de kolay kolay unutamıyacağım. Yemeklerin güzelliği kadar ve belki de daha fazla,gönüllerin güzelliği vardı o gece orada. Yeni dostların sıcaklığı ve yakınlığı da şüphesiz. O zarif davranışınızla, bu içtenlik dolu akşamı anlatışınız ve o çok sıcak sunuşunuz, bana da örnek olacak kadar güzeldi. Sizi tanıdığım için ayrıca çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Zorluklarla dolu bu dünyada, böyle gönül çiçeklerinin açması bana büyük bir moral verdi, inanın. Ellerinize ve gönlünüze sağlık. Bu dostluğun devamını umar ve dilerim. Güzelliklerle kalın değerli dostum.

ufukmutfakta dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ufukmutfakta dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ufukmutfakta dedi ki...

Blog kelimesi yorumumda iki yerde yanlış yazılmıştır. özür dilerim.

ufukmutfakta dedi ki...

Zuhal'ciğim gördüğün gibi alışmam zor alacak,düzelteyim derken sildim. Tekniği biraz öğrenirsem daha düzgün çalışabileceğim. Bu yüzden yorumcu ismim yolu ile sayfama ulaşamamış olabilirsin. Ben tam adres vereyim, sanıyorum buradan ulaşabilirsin. Hoşçakal.......http://blogcu.com/ufuksitki/

Evren Yasa dedi ki...

daha ne olsun daha ne olsun :)) hersey cok leziz, hersey harika ellerine saglik zuhalcim..ne guzel sofralar bunlar boyle walla, simdi gidip sandvicimi yemek cok yavan kalacak :)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Zuhal'ciğim,
Öncelikle çok güzel,neşeli ve mutlu bir hafta diliyorum sana ve sevgili ailene..

Canım seni tanımak seni misafir etmek ve masamızı süslemen ve bizleri mutlu ettiğin için ben ve ailem başta olmak üzere diğer akrabalarımız ve dostlarımız adına sana çokkkkkkkk teşekkürler ediyorum gönülden..

Seni burdan tanımadan görmeden sevmiştim biliyorsun.))Seni tanıdığımda (hepimiz) çok yanıldığımı ve senin çokkkkk ama çokkkk daha tatlı ve dünya sevimlisi biri olduğunu yakından görmek beni acaip mutlu etti.İyi ki seni tanımışım, iyi ki varsın ve teklifimizi kabul etmişsin.Senin hakkında yazılacak o kadar çok güzel şeyler var ki inan kelimeler kıfayetsiz kalıyor canım.

Sıcaklığın,samimiyetin ve içtenliğin ile hepimizin gönlüne cukkk oturdun canım.

Bizler için yazdıklarınla bir kez daha bizi onure ettin ve mutlu yaptın çokkk teşekkürler.O senin güzelliğin ve içtenliğin.

Ayrıca o güzel ellerinle yaptığın şekerlemeleri bu yaşa kadar hiç bir yerde yemedim,yemedik ve tatmadım tatmadık.Olağanüstü güzel sunumlu ve enfestilerrrr yemeye doyamadık.Bir kez daha teşekkürler ellerine sağlık diyorum ve diyoruz.

Hepimiz sana tekrardan teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi gönderiyoruz en kısa zamanda tekrar birarada olmak dileği ile,daima sevgiyle kal..

Bizi mutlu ve onure eetiğin için tekrar teşekkürler canım.SENİ ÇOK SEVDİK ZUHAL'CİĞİMMMM HEMDE ÇOKKKKKK.

Halen akşam farklı evlerde konuşuluyor canım.Herkesde çok büyük keyif almış ki anneciği arayıp söylemişler.Dünya tatlısı canım benim,inşallah bundan sonra ki günlerinde de herşey gönlünce çok ama çokkkkk güzel gelişir ve mutluluk dolu olur.

Çok öpüyorum canım,kendine çok iyi bak.Ellerine sağlık tekrardan, yorumun çok tatlı ve keyif verici idi.ÇOK TEŞEKKÜRLERRR.SEVGİLER....

munevver dedi ki...

Zuhalciğim,çok güzel bir akşam geçirmişsiniz.Sofra muhteşem görünüyor.Ama anladığım kadarıyla,çok güzel insanlar bir araya gelmiş,hep mutlu olun inşallah...Öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Zuhalcim,
ne kadar güzel bir iftar sofrasi hazirlanmis güzel dostluklar kurulmus.Uykusuz bir gecenin ardindan gözlerinin mutluluktan bu kadar parlamasi ne kadar mutlu etti beni.
Her gününün bu kadar güzel gecmesi dilegiyle..
Öpüyorum canim hoscakal...

Minik Patikler dedi ki...

Hepsi harika gorunuyor masaAllah :) benim esim karadenizli en kisa zamanda ailesine iftara gitmeli :))


Ben de sayin Didem Oz Yildiz gibi tupperware'e uye olup almayi dusunuyorum ozellikle sizde gordukten sonra cok arastirdim :))

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN DİDEM'CİĞİİİM;
Haklısın hangimiz sevgili Hatice'nin takipcisi değiliz ki;))Ben de çok seviyorum bloğunu resimlerini ve leziz tariflerini ne iyi etmişsin gelmekle tekrar hoşgeldin;))Ayrıca bloğu beğenmene ve güzel sözlerine gerçekten çok mutlu oldum ve Tupperware için iyi bir karar vermişsin asla pişman olmayacaksın ve her ürünü keyifle kullanacağına eminim bu arada tinimini hnmlardanda almalısın sebzeleri inanılmaz güzel muhafaza ediyor;))Her zaman beklerim;))

MERHABA NAZLI'CIĞIIIM;
Öncelikle ziyaretlerin için ve güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim bende güzel bir hafta geçirmeni dilerim;)
http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/09/truffle.html ev çikolata yapımını sormuşsun yazıya link ekledim istersen tıklayıp tarifi görebilirsin istersen yukarıya yazmış olduğum linkten de ulaşabilirsin ordaki yazımda detayları ile vermiştim yine de aklına takılan birşey olursa mutlaka sor seve seve yardımcı olurum;))

CANIM ARKADAŞIM BURCU'CUĞUUUM;
Çok teşekkür ederim gerçekten çok keyifli bir yemekti seninde aramızda olman çok hoş olurdu;))Ama birgün bende toplanacağız sana da mutlaka haber veririm canım;)Bende çok öpüyorum Yağmur'cuğumu ve seni;)Bu arada siteni ziyarete geldim bugün ne hoş olmuş ve ne iyi düşünmüşsün Pasta yapımı klavuzu oluşturmakla tebrik ederim orjinal fikirlerin annesi;))


HOŞGELDİNİZ TOLGA BEY'CİĞİİİM;
Çok hoş,sıcacık ve içten geçen bir iftar davetinde birarada olmaktan,güzel zarif eşinizi ve sizi tanımaktan ben de inanın çok çok mutlu oldum;)Ne iyi etmişizde Gül'cüğümüzü dost edinmişiz.Mutlaka güzel bir toplantıda ekilmiş olan dostluk tohumlarını yeşertmeliyiz ben de sizleri tanımaktan birlikte olmaktan çok keyif aldım öyleki tüm sıkıntılarım pazar günü sona erdi doslukların bu kadar ahenkli olduğunu rutin yaşamımız için de nasılda unuttuğumuzu hatırlattı ve eve dönerken artık hiç bir şeyin dostluğun yerini dolduramayacağını anladım;))Bloğumuz sizin ilgi alanınıza girmeyi pek başaramasa da sizi burda görmekten de ayrı bir onur duydum;)Her zaman bekliyorum;)Yaşamınız herdaim eşinizin güzel gözleri kadar derin ve anlamlı olsun;)
SEVGİYLE KALIN...

MERHABA UFUKTA'CIĞIIIIM;
Evet nihayet vermiş olduğun adresle bloğunu ziyaret edebildim ve ellerine sağlık herşey mükemmel olmuş,şekerlerin de başarılı duruyorlar sakın kendine haksızlık etme şekilleri ve renkleri çok çok hoş olmuşlar artık ben de sık sık ziyaretine geleceğim;))Ayrıca hiç üzülme ben de şu bilgisayara çok alışmış değilim heralde yavaş yavaş buna da alışırız;))

MERHABA EVREN'CİĞİİİM,
Vallahi bana kalırsa da daha ne olsun herşey okadar özenli o kadar sevgi ile hazırlanmıştı ki her lezzet kendini resmen ikiye katlamıştı;)Ellerine sağlık demişsin ama ben işin en kolayını yaptım yazmakla ;)Sana da afiyet olsun belki sandviçini bile daha bir iştahla yemene yolaçmış olabiliriz diye düşünüyorum;))

CANIM GÜL'CÜĞÜÜÜM,
Dün geceden beri resimdaki yüzümün ifadesi hiç değişmedi ne zaman aklıma gelse dudaklarıma derin bir tebessüm yerleşiyor sağolun var olun;))Şuan bilgisayarımın başında anneciğinin yapmış olduğu su böreğimi yiyorum ve hala kendi kendime ellerine sağlık teyzeciğimin pamuk elleri dert görmesin diye de konuşuyorum;)Bugün telefonda görüştüğümüz gibi aynı kadroyu ramazan sonrası eksiksiz mutlaka bekliyorum;))Bende senin,ailenin akrabalarının ve dostlarının içtenliğinizden samimiyetinizden ve sevginizden çok etkilendim eve döner dönmezde anneciğimle telefonda konuşup tek tek herşeyi anlattım inşallah bir daha ki toplantı tarihinde anneciğimle de sizleri tanıştıracağım kendisi de sizlerle tanışmayı ve beni bu kadar hoş ağıladığınız için mutlu olduğunu ifade etmek istiyor hatta şuan yanımda senin güzel yanaklarından öpüyor;))Tabiii ben de ;))Ayrıca anneciğinle babacığına sevgilerini iletiyor;)Tabii ben de her ikisinin de ellerinden öpüyorum;))Herşey gönlünce ve sofran kadar renkli lezzetli geçsin arkadaşım;))


MERHABA MÜNEVVER'CİĞİİİM;
Gerçekten çok keyifli renkli ve zevkli bir akşamdı.Herşey mükkemmeldi,yemek bahane sohbet şahaneydi;))Güzel yürekli dostları tanımaktan o kadar keyif aldım ki her gün şu bloğu açtığım için ne iyi ettim de sizler gibi dostlarım oldu düşüncesinden uzaklaşamıyorum;))Senin de herşey gönlünce olsun arkadaşım;))Bende seni çok öptüm;)

MERHABA ASLI'CIĞIIIIM,
Gerçekten çok renkli çok ahenkli bir davetti herşey mükemmeldi mutluluğum hala devam ediyor hele de sizlerin iyi dilekleri ve yorumları ile herşeyi unuttum gitti;))Artık mutluyum seninde günlerin güzel huzurlu sağlıklı ve mutlu geçsin arkadaşım;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA MİNK PATİKLER'CİĞİİİM
Ben yazımı yazarken sen yorum bırakmışsın o arada seni görememişim;))Herşey olağan üstüydü gerçekten ve yerinde olsam Karadeniz yemeklerini asla kaçırmazdım;))Tupperware ürünleri çok çok güzel kullanışlı ve sağlıklı üye olmanı tavsiye ederim doğrusu;))

Adsız dedi ki...

muhtesemmmm...

vintage biscuit dedi ki...

oyy oyy hepsi birbirinden guzelll bunlarinnnn
bu saatte aciktim ...yemeden yatmam lazim :)))))
bu arada sari saclar super olmus

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA YELDACIĞIIIM,
Gerçekten tek kelime ile mükemmeldi;)HERŞEY;)

CANIM VINTA'GECİĞİİİM;
Canım aman formunu bozmanı istemem sakın yeme yatmadan önce lütfen;))Saç yorumun için teşekkür ederim canım sağol beğenmiş olmana sevindim sana yakıştığı kadar yakışmıyor ama;)))

SEVGİYLE KALIN...