Pazartesi, Ekim 30, 2006

MUZLU SÜTLÜ ÇİKOLATALI;)))

TÜM DOSTLARA MERHABA
Nihayet uzuuuun bir aradan sonra sizlerleyim dün bilgisayarımın başına çok az bir süre geçebildim onun için yorumlara uzun uzun cevap veremedim ama bu hafta bol bol sizlerle olabileceğim;))

Sizin de tahmin ettiğiniz gibi muzlu sütlü çikolatalı ismini ben uydurdum;)))aslında herkesin bildiği çok çok pratik bir tatlı kimisi prenses diyor bu tatlıya kimi muzlu muhallebi ama ben bu isimlerden sıkıldığım için bu ismi uydurdum bakalım beğenecekmisiniz;))
MUZLU SÜTLÜ ÇİKOLATALI
MALZEMELER:1 lt.Süt
8 çorba kaşığı un
11 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin(ben hiç bir zaman eklemiyorum ama daha parlak ve lezzet açısından arzu ederseniz ekleyebilirsiniz)
3 adet muz
Arzu edilirse 1 parça toz haline getirilmiş damla sakızı(ben damla sakızı sevdiğim için sütlü tatlılarıma ekliyorum.)
bitter veya sütlü çikolata üzerini süslemek için.
YAPILIŞI:Tenceremize sütümüzü,unumuzu,şekerimizi,damla sakızımızı,vanilyamızı ekliyoruz ve tel çırpıcı ile orta hararetli ateşte hiç bırakmadan sürekli topaklanmasına müsade etmeden karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz.

Altını söndürdüğümüz muhallebimizi 8-10 dak.el blendrı veya mikserimizle çırpıyoruz.

Dikdörtgen borcamımızı soğuk sudan geçirip süzdükten sonra verev şeklinde kestiğimiz muzlarımızı servis tabağımızın altına diziyoruz.

Muhallebimizi muzların üzerine alıp oda sıcaklığına gelene kadar bir kenarda bekletiyoruz.

Diğer yandan çikolatamızı rendemizin ince kısmı ile rendeliyoruz.

Oda sıcaklığına gelen muhallebimizin üzerine bolca heryanını kaplayacak şekilde çikolatamızla süslüyoruz.

Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

25 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Tesadufen sitenizi ziyaret edenlerdenim :) Tatli harika gorunuyor, eve aldigimiz onca muz 2-3 gun icinde tuketilmediginde cok perisan hal aliyorlar :) Fakat sizin yaptiginiz tatli hem pratik hem lezzetli gorunuyor. Muzlu deneyecegim.. Sevgiler..

Not: Bende siteme beklerim.. simdilik sitemde isminizde link cikmiyor gelir ve birseyler karalarsaniz site adresinizide birakiniz :)

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Zuhal,
Bu kadar yoğunluğun arasında bizlere zaman ayırman sayfana birşeyler eklemen çok güzel. Teşekkürler ve ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal hoşgeldin:))

Ben bayram boyunca siteyi bekledim sakın meraklanma.. Günde en az 2-3 kez etrafı kolaçan ettim , asayiş berkemaldi:))))

Bu tatlı sadece yemek sonrası ikram edilmenin ötesinde sabah kahvaltısı yerine bile geçebilecek harika bir lezzet, hem besleyici hem güne enerjiyle başlamayı sağlayan bir doping... Ellerine sağlık..

Arife gecesi bloglardan edindiğim tarifleri kendimce yorumlayarak ürettiğim tatlılarımdan bir kısmının fotoğrafını çekip daha kimse tadına bakmadan mail adresine gönderdim, bir ara göz atınca yorumlarını alabilirsem çok sevineceğim.. Bayram ikramlarım arasında çok sükse yaptılar:)) Şahsında tüm yemek bloglarına, bize kattıkları güzellikler için teşekkür ediyorum.. Sevgilerimle

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba bence muzlu sütlü çikolatalı ismi çok yakışmış bu tatlıya ama ismi her ne olursa olsun çok lezzetli olduğu kesin. Ellerine sağlık. Hoşça kal canım.

Adsız dedi ki...

merhaba;

ellerinize sağlık demek istiyorum ilk önce çok lezzetli görünüyor.
acaba ikramını nasıl yaptınız soğuduktansonra kesince dağılmıyor mu, altına muzları mı denk getirip kesiyorsunuz.
cevap yazabilirseniz sevinirim. hafta sonu gelen misafirlerime denemeyi düşünütorum.

teşekkürler
kolay gelsin

Adsız dedi ki...

merhaba! zuhal abla,nezanan døndunuzde mutfaga girmeye vakit buldunuz ? maseallah. allah nazardan saklasin:} bu tur tatlilar herzaman hosuma gitmistir. hem cok hafif oluyor hemde tatli krizim tuttugunda onu geciriyor:) ellerine saglik en kisa zamanda deniyecegim.
sevgiler zeynep sena/norvec

Adsız dedi ki...

bu arada yazmayi unutm. bayramda tarifini verdigin dilberdudagini denedim.yuvarlak kalip olmadigi icin yufkalari kare kesip ucgen sekli verdim. yiyenler birdaha yemek istedi:) yani tek kelimeyle harika oldu.
tesekkurler!

zeynep sena/norvec

Adsız dedi ki...

merhaba,sevgılı zuhalcım...sıtenı pastacı burcudan ogrenmıstım,sureklı okuyorum ama bende yorum yazıımm artık dedım..tarıflerınden bırkacını denedım ve guzel oldular.enson saray sarmayı denedım senınkı gıbı lezzetlı oldularmı bılmem ama gorunusu aynıydı...cok tesekkurler...sevgılerle..

Damak Tadı dedi ki...

Zuhal'ciğim,
Tatlım şenlendik adeta,seni orda bilmek,gülüşünü hissetmek,yemeklerini ve diğer tariflerini burdan izlemek mutluluğun en büyüğü olsa gerek.Bu yüzden şenledik hepimiz canım..Muhallebinin yeni ismi hayırlı olsun bence çok yakışmış bundan sonra böyle adlandıralım bu tatlıyı ne dersiniz arkadaşlar..
Zuhalciğim sana güzel bir hafta diliyorum,sevgiyle kal.O güzel yanaklarından öpüyorum tatlım.

*Ra dedi ki...

Zuhal hanım merhabalar.
Kendinizi özlettiniz. Alışık değiliz bu kadar uzun aralıklara. Orada olduğunuzu bilmek huzur verici.
Sevgiler.

limoncicegi dedi ki...

Bu kadar cabuk ve eminim cok lezzetli bir pasta olmustur. Ne kadar pratiksin ! acil durumlarda hemen yapilacaklar arasina alindi. ellerine saglik

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba Zuhal Hnm,

Sitenizin sıkı takipçisi oldum gerçekten..Hem tecrübeli bir blog sahibinin yeniliklerini hem de harika gözüken ve tadının da muhteşem olduğuna kesin inandığım tariflerinizi takip etmekten büyük keyif aldığımı belirtmek isterim.Ayrıca bloğuma da hemen linkinizi verdim :))
Takipe devam :))

Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Siz hiç böyle yapmazdınız?Neden yoksunuz?:(

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Blogunuzu tesadüfen buldum. Tarifler cok güzel, hepsi birbirinden leziz görünüyor. Vakit bulupta böyle bir blogla sahsen ugrasmaniz cok güzel,tebrikler. Banada beklerim.
www.blogcu.com/kelebekk

Adsız dedi ki...

Çok titiz ve zevklisiniz bence. Yaptığınız şeylerde beni mahvediyor. Kolay gelsin.Sevgilerle
ilkay

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili ZUHAL'ciğim,
Tatlım nasılsın??Hiç gözükmedin merak ettim seni..Lütfen fazla yorulma allah bilir ne de çok yorulmuşundur şimdi sen.
Güzel,mutlu,neşeli bir hafta sonu diliyorum sana tatlım.

Pazar günü görüşmek dileği ile.

Sevgiyle kal,yanaklarından öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Merakta kaldık , bu kadar uzun süre yokluğuna hiç alışmamıştık sevgili Zuhal. Umarım sadece yoğunluktan dolayı yaşanan bir kayboluştur bu. Yeni tarifler için vaktin olmasada iyi olduğunu bilmek yetecek. Gözüm hep bu sayfalarda:))) Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

siteyi artık sık güncellemiyorsun bir sorun mu var?
ben senden bir tarif istiycem.header da görünen renkli galeteler çok hoşuma gidiyor daha önce bir çocuğun doğumgünü partisinde de görmüştüm.bu tarifi paylaşırsan çok sevinirim.

seda
tarifname.blogspot.com

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN HALE'CİĞİİİM;
Dediğin gibi hem pratik,hem kalmış muzları değerlendirme açısından ekonomik,hemde lezzziz bir tatlı oluyor denemeni tavsiye ederim ayrıca en kısa zaman da ziyaretine geleceğim her zaman beklerim.

MERHABA BOCURUK'CUĞUUUM,
SANIRIM DEDİĞİN GİBİ OLAMIYORUM İŞLER YOĞUNLAŞINCA GÖRDÜĞÜN GİBİ HİÇ BİR ŞEY EKLEYEMEZ OLDUM SİTEYE;(((

MERHABA NÜKHET HANIM'CIĞIIIM,
Öncelikle çok çok teşekkür ederim ilginize sonra da özür dilerim göndermiş olduğunuz enfes mamaların yorumunu yapamadım ama şimdi mailinize hemen yazacağım işlerimin yoğunlaşması ile inanın eve geldiğim de tek gördüğüm yer yatağım kendimi eve nasıl atıyorum anlatamam işlerim henüz tam hareket alıp beni yormuyor aslında gece yarısında bile dinmeyen trafik çilesi varya ah işte o tüm enerjimi yiyip bitiriyor maalesef ve elimi kolumu kaldıracak kafamı toplayıp okuyacak halim bile kalmıyor ve dolayısı ile bilgisayarımı hiç açmadan günleri birbiri ardına devirdim yarın yine bir tempo beni bekliyor olacak ve bu tempo içersinde sizleri ihmal ettiğim için gerçekten çok çok üzgünüm;((

MERHABA TABAKTA'CIĞIIIM,
TATLIYI VE İSMİNİ BEĞENMENE GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİM SAĞOL;))YAPARSAN SONUCU PAYLAŞMANI BEKLERİZ;))

MERHABA İSMİNİ EKLEMEYİ UNUTMUŞ OLAN DOSTUM;
Sanırım cevap vermekte oldukça geciktim öncelikle çok çok özür dilerim,kesince dağılma yapmıyor ve muzları denkleştirip kesmene de gerek yok muzlarda oldukça yumuşak olduğundan rahatlıkla kesilip servis yapılabiliyor sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim;)

MERHABA ZEYNEP SENA'CIĞIIIM,
Maalesef artık zaman bulamıyorum ve sizleri epey ihmal ettim çok özür dilerim denersen sonucu haber ver olurmu;)
ooo dilber dudağının beğenilmesine çok çok sevindim afiyet şeker olsun seninde ellerine sağlık;)

MERHABA İSMİNİ YAZMAYI UNUTAN DİĞER ARKADAŞIIIIM,
Tarifleri beğenior olmanıza ve yorum bırakmış olmanıza sevindim.Burcu'cuğumun tarifleri kadar lezziz olmasa da beğenmiş olmanız beni mutlu etti her zaman beklerim;)

Canım Gül'cüğüüüm,
Uzun bir aradan sonra seni burdan değilde daha yakından gördüğüm ve sohbet ettiğim için çok mutluyum ben de bugünü mutlaka yazacağım;)Sanırım yarın ki işlerimden biri de bu olacak ;))Çoook Öpüyorum;)

MERHABA LİMON ÇİÇEĞİ'CİĞİİİM
HAKLISIN HEM PRATİK HEM LEZİZ BİR TARİF OLUYOR.BUZDOLABIMDA HER ZAMAN BU TİP TATLILARIN OLMASI BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR KALORİ AÇISINDAN DA ÇOK TEHLİKELİ BULMUYORUM DOĞRUSU;))YA DA KENDİMİ KANDIRIYORUM;)

MERHABA MÜGE'CİĞİİİM,
İltifatların için çok teşekkür ederim bu kadar güzel sözün üzerine kızarmaktan başka bir şey yapamıyorum ;))Tarifleri beğeniyor olmanız beni çok mutlu ediyor senin tariflerine göz gezdirmekse ayrı bir keyif;)

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Haklısın arkadaşım bu kadar uzun arayı bende hiç tahmin etmiyordum ama hafta içi o kadar çok koşuşturdum ki evimin yolunu bulsam bile bilgisayar odasının yolunu bulamadım;(((Ayrıca Tel.nun beni çok çok mutlu etti dostlarımın beni unutmamış olmalarına çok sevindim sağol arkadaşım;)


HOŞGELDİN KELEBEK'ciğiiim,
Güzel sözlerin için teşekkür ederim ama sanırım bu hafta epey ihmal ettim sizleri ama en kısa zaman da tekrar aynı tempoya girmeyi ben de diliyorum;)Her zaman beklerim;)
HOŞGELDİN İLKAY'CIĞIIIM;
Yaptıklarımı beğenmiş olmana ve güzel sözlerine çok çok teşekkür ederim ;)Herzaman beklerim;)


MERHABA SEDA'CIĞIIIM,
Bu haftaki koşuşturmalarımdan dolayı sizleri ihmal ettiğim için çok özür dilerim ama sanırım sayfamı şimdiye kadar olduğu gibi sık güncelleyemeyeceğim ama elimden geldiği kadarı ile de faal olmaya çalışacağım;)Galetalarımın tarifi Coccolat lezzet kursuna ait oldukları için tariflerini vermek etik olarak doğru olmayacaktır ama en kısa zaman da başka bir galeta tarifi yayınlarım senin için ;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

merhaba;

ismim gamze belirtmeyi unutmuştum.
hafta sonu tarifinizi misafirlerime denedim ve tam not aldım. keserken de bir problem yaşamadım.
teşekkürler
kolay gelsin

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA GAMZE'CİĞİİİM,
Konuklarından tam not almana ve beğenmene sevindim afiyet olsun ;)
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

diğer siteleri gezerken sizin sitenizin adını gördüm ben bu ismi bir yerden hatırlıyorum diye söylendim sitenize girince aaa gerçekten oymuş dedim...harika şeyler yapmışsınız...emeğinize sağlık ve ellerinize sağlık...ben de muzla ilgili hafif bişeler yapsam diyordum...bu tarifi hemen yapmalıyım...artık misafirinizim..görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Zuhal Abla merhaba,

Ben bu muhallebiyi anlattığınız şekilde unla yaptığım zaman muzlarım ekşiyor. Ama muhallebiyi pirinç unuyla yaptığım zaman muzlar müthiş bir aroma veriyor ve kesinlikle ekşime olmuyor. Sizce nedeni ne olabilir bunun? Teşekkürler

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA İSMİNİ YAZAMYI UNUTMUŞ OLAN ARKADAŞIM;))
Siteyi beğenmiş olmana çok sevindim;))herzaman beklerim;)Muhallebiyi yaptığında yorumlarını bekliyorum;))



MERHABA MERVE'CİĞİİİM,
İnan sebebini bilemiyorum ilk kez böyle bir şey duydum yardımcı olmak isterdim ama mantıken hiçbir cevap bulamadım ama muzlarda hiç ekşime tadı yada kokusu almıyorum ben ;((

SEVGİYLE KALIN...