Pazartesi, Aralık 04, 2006

EV YAPIMI LOLİPOP;)))

Çocuklarınızın ve sizlerin hoşuna gideceğine inandığım bir tarif vermek istedim sizlere;) Umarım beğenirsiniz ben çok sevdim hem lezzetli hem de hijyenik ve kendi elinizden çıkıyor olması da ayrı bir keyif;)Yanlız tarifteki pudra şekerinin yerine birdaha ki sefer ya glikoz'la yada tozşekeri ile uygulayacağım çünkü iyice kuruduktan sonra matlaşma oldu bu şekilde matlaşmayı önleyebilirim diye düşünüyorum ya da farklı fikri olanları seve seve dinlemeye hazırım;)))


EV YAPIMI LOLİPOP


MALZEMELER:175gr. tozşeker = (3/4 su bardağı)
60gr. pudra şekeri = (1/2 su bardağı)
3/4 su bardağı su
1,5 çay kaşığı limon yada portakal aroması (ben Dr.Oetker'in portakal aromasını kullandım)
2 damla sarı şeker boyası(ben portakallı yaptığım için turuncu kullandım)
YAPILIŞI:Toz şekerimizi,pudra şekerimizi ve suyumuzu küçük bir tencereye alıp ağır ateşte sürekli karıştırarak şekerimizi eritelim.

Şeker iyice eridiğinde şeker boyamızı ve aromamızı da ilave edelim.


Ateşi yükseltip karışımı soğuk suya bir damla damlatıldığında top olacak kıvama gelene kadar kaynatalım.


Altını söndürüp bir dakika kadar bekletelim daha fazla bekletmemenizi tavsiye ederim.Daha sonra yağlı kağıt yada benim gibi fırın silpatınız varsa onun üzerine 1 tatlı kaşığı bir tatlı kaşığı dökelim ister bu şekli ile soğutalım

isterseniz bir kürdan batırıp kenarlarından o şekli ile soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra da afiyetle yiyebiliriiiizzz;)))

28 yorum:

ISIL dedi ki...

Zuhal Hanim,
Maalesef tozseker de matlasiyor. Bir yontem bulursaniz bize de haber verin. Ben yaptigim sekerlerin matlastigini gorunce "acaba strec filmle sarip oyle mi bekletseydim?" dedim.Sizce cozum olur mu?ISIL

beste dedi ki...

zuhalciğim nekadar güzel şeyler bunlar aynen senin gibi!!! mat olsalarda en azından temizler ve içinde hiç zararlı madde yok miniklerime rahatlıkla yedirebilirim.bu arada IŞILhanımın yorumunu okudumda streç filmi sonra çıkarmak çok zor olur sanırım yapışırya.tabii sen daha iyi bilirsin.zuhalciğim konuyla alakası yok ama bişey sormak istiyorum.SOSİSLİ LOLOİPOPLARINI çok sevdin hiç yapmadım daha ama hafta sonu kızım okumayı öğrendiği için yapmak istiyorum. sosisleri milföy yerine yufkaya sarsam ve kızartsam nasıl olur? yufkayı kaç kat kullanmalıyım sence.canım benim gülücüklerin hiç bitmesin.yeni dizinide iple çekiyorum daha eski dizini nasıl izliyorum bilsen çiçek taksi. ne kadar güzel bir diziydi silah yok kötü karakter yok sabahları miniklerimle içim rahat izliyorum saol canım..

hulya dedi ki...

Yine döktürmüşsün Zuhalciğim...Sen bize yatıya gelsene...Cedrıc ve Delon bayram eder;))

aysen tekin dedi ki...

çok şeker,şeker,şeker olmuşlar...
keşke hep çocuk kalsaydık diye düşünüyorum...
ellerinizin dert görmesin...

Devletşah dedi ki...

Zuhal hanım;

Belki 1-2 damla limon suyu damlatırsanız matlaşmaz. Ne dersiniz? Krokan yaparken koyuyoruz malum.

pastaci dedi ki...

Mat filan, süper olmuşşşş !!!bayıldımmm !!! Yağmurcuğa yapmak lazım en kısa zamanda :)

ellerine sağlık canım arkadaşım..

sevgiler..

deniztoker dedi ki...

merhaba,
cok güzel mamalar yapıyosunuz.hayranım.yılbaşı pastası bekliyorum sizden.çikolatalı şantisiz.gösterişli.mümkünse tabii.pastacıdan da rica etmiştim.
birde silikon kardan adam kek kalıbını kullanamadım.püf noktası ve güzel bir tarifi varmı sizde.önerilerinizi bekliyorum.sevgiyle deniztoker

Hulya Senlik Isik dedi ki...

Zuhal'ciğim süper fikir ellerine sağlık ;)
Bayıldım
Sevgiler

Adsız dedi ki...

CANIM ELLERINE SAGLIK NEKADAR GUZELLLER..HELEKI BENIM GIBI KUCUK COCUGU OLANLAR BAYILACAKLAR...DENEYECEGIM AMA SEKER BOYASI BILDIGIMIZ GIDA BOYASI DIIL DIMI ZUHALCIM?NERELERDEN BULABILIRIZ?OLSUN MATHALIYLEDE COK GUZELL AMA DEVLETSAHIN DEDIGI OLABILIR LIMON SUYU YANI...
SALİHAEROZAN

Ufuk'ta mutfak dedi ki...

YİNE İKİ ARADA BİR DEREDE HARİKALAR YARATMIŞSIN, ELLERİNE SAĞLIK,ÖPÜYORUM....

hominigirtlak dedi ki...

Merhabalar.....
Epeydir yorum yazamasamda hemen hergün bloğunuzu takibe devam ediyorum. Dört yaşında bir kızım var ve eminim bu şekerlere bayılacak.Merak ettiğim bir şey var yanlız,bu şeker boyası bildiğimiz gıda boyasından farklı mı?
Verdiğiniz tariflerin hepsi çok güzel görünüyor ve kesinlikle iştah açıcı.Ellerinize sağlık.

Rabia dedi ki...

Merhabalar Zuhal hanım. Ne kadar güzel bir düşünce. Biz de bunları saklıyoruz. Bebişim şeker yiyecek kadar büyüdüğünde denemek üzere tabiki.
Ellerinize sağlık. Muhabbetle kalın.

Burcu dedi ki...

Zuhal'ciğim, matlaşmanın çaresi glikoz şurubu kullanmak olmalı. Öyle bir tarif görmüştüm, dener sonucu sana haber veririm. Çok öpüyorum.

lounge time dedi ki...

Gerçekten harikasınız. Sizin bloğunuzu okumak çok haşuma gidiyor.

tulosh dedi ki...

Ay çok güzel :) gönül rahatlığıyla yiyebiliriz ...

Ülviye dedi ki...

Bu şeker tam şeker..:)))Zuhal hnm. ellerinize sağlık harikalar bende kızım için hemen bu hafta sonu denemek isterim hatta bunları rengarenk yapsak nasıl olur acaba..:)))

yaz dedi ki...

Zuhal Hanım şekerler harika görünüyor. En azından içinde ne olduğunu bilmediğimiz katkı maddeleri yok. Ellerinize sağlık.

pembeli dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım, lolipop yapımını ilk defa duyuyorum :) yeğenlerime en kısa sürede yapacağım ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Zuhalci ellerine kollarına sağlık.
Ancak şu fırınsilpat nedir onu çok merak ettim ben yahu ! söylersen tam süper olacak ....


www.benimblog.com/calisananneolmak

zuhalyalcin dedi ki...

MERHABA IŞIL'CIĞIIIM,
Matlaşmaya bir çözüm bulabilirsem mutlaka haber vereceğim ama streç film sanırım matlaşmayı çok etkileyebilecek bir yöntem gibi gelmedi glikoz takviyesi ve diğer arkadaşlarımın önerileri gibi sanırım birkaç damla limon işe yarayacaktır diye tahmin ediyorum;)Her zaman beklerim ;))

MERHABA BESTE'CİĞİİİM,
Öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim utandım;)Umarım sosisli lolipoplara cevabım geç kalmamıştır bu lolipopları blogcu arkadaşım sevgili Armeda'dan esinlenerek yapılmıştır;)ve aslında senin istediğin usulde yapmıştı istersen ordan bir gözat sanırım daha yerin de olacaktır linkini veriyorum;)bende okumayı söken kardeşimi güzel yanaklarından öpüyor sevgi ile kucaklıyorum;) Her zaman bekliyorum;)
http://armeda.blogspot.com/2006/09/doum-gn-mensnden-iki-tarif.html

zuhalyalcin dedi ki...

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Canım beğendiğine sevindim;)Yeter ki Cedric ve Delon istesinler her zaman yaparım keyif ve sevgiyle;)

CANIM DOSTUM;))
Beğenmiş olmana çok sevindim umarım bugün kü yazıyı da okuma fırsatı bulursun tekrar çok çok teşekkür ederim ellerine emeğine sağlık;))

HOŞGELDİN DEVLETŞAH'CIĞIIIM,
Haklısın sanırım limon işe yarayacaktır bu iyi fikir önerin için teşekkür ederim;)Herzaman beklerim;))

CANIIIIM BURCU'CUĞUUUM,
Beğendiğine çok sevindim sanırım Yağmur'cuğumda sevecektir ikinizi de çooook öptüm ;)))

HOŞGELDİN DENİZ OTKER'CİĞİİİM,
öncelikle bloğu beğeniyor olaman çok sevindim daha önce çikolatalı üç katlı pasta tarifinde çikolata ganajlı kaplama tarifi vermiştim şanti istemiyorsan o tarifi uygulayabilirsin arşivden 24-25 ağustos tarihlerinde dir bu tarif ayrıca hazır şeker hamuru ile kaplayabilirsin;)Bunların dışında özellikle istediğin bir kaplama varmı istersen yaz olurmu?Kardan adamlı silikon kabında aslında düz hamurları kullanırsan daha iyi sonuç alırsın yani üzüm,meyva veye damla çikolata ilavesi yapmadığın herhangi bir kek tarifi olabilir yada pandispanya hamuru çok iyi sonuç verecektir başka bir önerim de özellikle yılbaşı akşamı içine pilav sıkıştırıp ters çevir ve aynı kardan adama yaptığımız gibi zeytin gözler ve havuç burun yapıp birazda dere otu ile süpürgesini oluşturabilirsin çok hoş olacaktır;))Herzaman beklerim;))

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Beğenmiş olmana sevindim ama eski bir şekerci olarak önerilerini bekliyorum;))

MERHABA SALİHA'CIĞIIIM,
Beğendiğine sevindim canım;))Evet bildiğimiz gıda boyası ben jel olanını kullanıyorum dilersen toz olanıda kullanılır ve aynı sonucu elde edersin.Toz gıda boyasını pastacılık malzemesi satan yerlerden ve aktarlardan bulabilirsin ama aktarlar şeker boyası diye satarlar aklında bulunsun;)Jel olanını da ben Coccolat'tan almıştım ama tüm pastacılık malzemesi satan yerlerde mevcut;)

CANIIIMMM UFUK'CUĞUUUM;
Beğendiğine çok sevindim arkadaşım;))Ben de çooook öptüm;)

MERHABA HOMİNİGIRTLAK'CIĞIIIM,
Ben de bloğunu takipteyim sen de çok güzel şeyler yapıyorsun;))Kesinlikle prenses bayılacaktır;)Evet şeker boyası=gıda boyası;))Hiçbir farklılığı yok;))

MERHABA TİTOLA'CIĞIIIM,
Saklıyor olmana çok sevindim;)Bebişimizi de öpüyor ve sevgi ile kucaklıyorum inşallah anneciğinin yaptığı şekerleri beğeneceği hatta tutturacağı günler yakındır;))

MERHABA BURCU'CUĞUUUM,
Denediğinde paylaşırsan gerçekten çok mutlu olurum ;)Öpüyorum;))

HOŞGELDİN İLKAYN'CIĞIIIM,
Çok teşekkür ederim bloğu beğendiğine çok sevindim bende yorumlarınızı okumayı çok seviyorum;))

MERHABA TULOSH'CUĞUUUM,
Haklısın gönül rahatlığı ile yenebilecek ve lezzetliler;)

MERHABA ULVİYE'CİĞİİİM,
Rengarenk harika olurlar şimdiden kolay gelsin;))

HOŞGELDİN YAZ'CIĞIIIM,
Beğendiğine çok sevindim ve haklısın bu devirde gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bir şeker;))

MERHABA PEMBELİ'CİĞİİİM,
Yeğenlerinin çok seveceğine inanıyorum yaptığında bizimlede paylaşırsan sevinirim;))

SEN ANLADIIIIN;))))
Canım soft bowl'un üretmiş olduğu fırın tepsisine sermek için kullanılan yağlı kağıt yerine geçen
silikon bir örtü dilersen şu adresten inceleyebilirsin;)Her zaman beklerim;)
http://www.softbowl.com.tr/

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

bende kizlara yapacagim, ev yapimi lolibon ne güzel!!!!
hay aklinla bin yasa zuhal
selamlar
suna

aysen tekin dedi ki...

Dr.Oetker'in portakal ,çilek vs...
bu aromaları nereden aldığını soracaktım sevgili zuhal...
antalya"da 5 M MİGROSTA YOK MESELA...başka bir yerde de rastlamadım.
sevgiler kendine iyi bak..

Zuhal dedi ki...

LOLIPOPUNUZUN MATLAŞMASINA ÇÖZÜM:

Ben, dünyanın en iyi lolipoplarının üretildiği fabrikada çalışıyorum ve biz lolipopların matlaşmaması için GLUKOZ kullanıyoruz %40-50 oranında kullanabilirsiniz. Glukozu nekadar fazla konulur ise, saydamlık derecesi o kadar artar.
Sonra, lolipop hamurunuzu soğumaya başladığında, eldiven yardımı ile yoğurabilir (masanızın üzerine nişasta dökebilirsiniz) ve istediğiniz şekilleri vererek plastik saplara veya kürdana takarak soğutabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

tarifiniz çok güzel olmuş bir sakıncsı yoksa email adresinizi verebilir misiniz
sümeyye

zuhalyalcin dedi ki...

Hoşgeldin Sümeyye'ciğiiim,
Her zaman beklerim mail adresim aslında ana sayfada var ama gözden kaçtı herhalde.
zuhalyalcin@gmail.com
SEVGİYLE KAL...

pelincelezzetler dedi ki...

Bunlar harika olmuş,15 tatil için evde yapılacak eğlenceli bir şeker.....

Ürettiğiniz ve bize sunduğunuz için teşekkürler.

Sevgiler

Meltem dedi ki...

Zuhal hanım,
Tarifinizi(biraz değiştirmek suretiyle) denedim. Elimde esans yoktu,bende kahveli-kanyaklı yaptım.Son derece lezzetli oldu,yalnız sizin bahsettiğiniz suya damlatınca top şekline gelme olayını başaramadım! olsun-varsın mantığıyla devam ettim hayatıma bende,son derece biçimsiz ama çok lezzetli şekerler oldu:) aklınızda bulunsun kahveyle harika oluyorlar!