Ramazan ayının en özel tatlısıdır Güllaç nedendir bilinmez diğer aylarda çok nadir rastlarsınız bu tatlıyı yapan yerlere ama Ramazan ayında birden bir patlama gösterir ve hemen hemen her yerde bulunabilecek hale gelir,ne de iyi olur;))Benim en sevdiğim tatlılardan biridir yanlız Güllaç da sevmediğim yoğun Gül suyu kokusudur onun için evde yapıp yemeği her zaman tercih ederim çünkü yaptığım hiçbir Güllaç'a gülsuyu eklemem onun yerine vanilyayı tercih ederim;))
GÜLLAÇ TATLISI
MALZEMELER: 10 Adet güllaç yufkası
2 lt.Süt
2 su bardağı tozşeker
1 paket Dr.Oetker Premium şekerli vanilya(eğer normal vanilya kullanılacaksa 2 paket.)
ÜZERİ ve İÇİ İÇİN :250gr.Ceviz içi
1 avuç toz fındık
1 avuç toz fıstık
1 avuç hindistan cevizi yada mevsimine göre meyvalarla süslenebilir(Çilek,Nar vs.)
YAPILIŞI:Sütümüzü bir tencereye alıp ocağın üstünde orta hararette kaynatmaya başlıyoruz,içine şekerini de ilave edip taşmasına müsade etmeden sürekli karıştırarak kaynatıyoruz
Altını kısık ateşte bırakıp diğer yandan vanilyamızı da ilave edip iyice karıştırıyoruz.Ben Dr.Oetker'in yeni çikardığı Premium şekerli vanilyasını kullandım ve size de tavsiye ederim diğerlerinden çok daha etkin bir aroması var.
Kısık ateşte sütümüzü kaynatmaya devam ediyoruz.Ben en büyük dikdörtgen borcamımı kullandım 27cm x 40cm siz isterseniz tepside yapabilir ya da verdiğim ölçüleri yarıyarıya yapıp boyutunu küçültebilirsiniz.1 adet Güllaç yufkamızı dörde bölüyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz,
Üzerine kaynamakta olan sütümüzden kepçe yardımı ile alıp 1 veye 1,5 kepçe sütle ıslatıyoruz.
Bu şekilde kat kat 5 güllaç yufkamızı döşeyip aralarını sütle ıslattıktan sonra sıra geldi arasını döşemeye cevizlerimizi eğer mini şefiniz varsa mini şef yardımı ile yada robotta küçülterek o da yoksa bir poşetin içine yerleştirdiğiniz cevizinizin üzerine bir şişe kavanoz veya çekiçle vurarak küçültüyoruz.;))En zor da cevizi küçültme işlemini anlattım galiba;)))
Arasını da cevizle heryerine eşit miktarda gelecek şekilde kapladıktan sonra,
elimizde kalan 5 Güllaç yufkamızı da aynı anlattığım şekilde döşeyip,eğer kaynamakta olan sütümüz de arttı ise şöyle bir üzerinden geçirip sütümüzü de bitiriyoruz ve Güllacımızı bir kenarda ılınmaya bırakıyoruz.
Güllacımız ılındıktan sonra elimizdeki malzemelerimizle üzerini süsleyip zaten lezetli olan Güllacımızı iyice albenili hale getiriyoruz;)))Servise kadar ve servisten sonra arta kalan Güllacımızı buzdolabımızda muhafaza ediyoruz.Sütlü bir tatlı olduğundan çabuk bozulabilir.(ayrıca yine oda sıcaklığına gelmeden dolaba koymuyoruz sıcakken buzdolabına koyarsanız birden soğuk hava ile buluştuğu için çabuk ekşime yapabilir.)
NOT:Ben Güllacıma Gülsuyu koymadığımı söylemiştim sizler Gülsuyu ilavesi yapmak isterseniz kaynayan sütünüze 1 çorba kaşığı Gül suyu ilavesi yapıp Güllacınızı bu şekilde döşeyebilirsiniz.Ne ilginç değilmi hem gülsuyu sevme hemde adını gül'den alan tatlıyı sev;)))Ben de böyleyim işte neyse hayat zaten çelişkilerden ibaret değil mi?;))
AFİYET OLSUN...
TÜM DOSTLARIMDAN BİR RİCAM OLACAK!!!
Bu mail bana az önce ulaştı sizlerden ricam bir kaç saniyenizi alacak bu işlemi yarına ya da sonraya bırakmadan yapmanız...Bana arkadaşım aracılığı ile ulaşmış olan bu maili sizlere aynen aktarıyorum;
Biliyorsunuz, internette cocuk pornosu uzerinden kar saglayan ve cocuklari
istismar eden kisiler ve siteler var. Bu sitelerin kapatilabilmesi icin
toplumsal tepkiyi belirtmek uzere, 31 Aralik 2006 tarihine kadar 1 milyon
sanal mum yakilmasi hedefleniyor.
Isim, e-mail vermek zorunda degilsiniz.
Ilk ekrani onaylayin, ikinci ekranda odada gezinip yanmayan, yesille
isaretli mumlardan birine tiklayin. Son ekrani da onaylayin (SUBMIT) . hepsi
bu kadar.
Cocuk pornosu sapikliktir.
Bu maili lütfen tüm tanıdıklarınıza iletiniz...
http://www.lightamillioncandles.com
HAYDİ HANIMLAR BİZDE DESTEĞİMİZİ VERELİM VE BU TİP PİSLİKLERDEN ARINALIM.
TEMİZ BİR DÜNYADA SEVGİYLE KALIN...
PLEASE UPDATE THE RSS FEED
6 ay önce