Cumartesi, Ağustos 16, 2008

ÜZÜMLÜ PASKALYA ÇÖREĞİ ve BERAAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN:)

Tekrar uzun bir aranın ardından herkese merhaba:)
Yok olduğum dönemde arayıp soran hadi artık bekliyoruz diyen herkese teşekkür ederim iyi ki varsınız:)Ancak işlerimin yoğunluğu,geziler,sıcaklar,vedalar derken kandil dolayısı ile tekrar merhaba diyebildim.
Umarım bundan sonraki güncellememin arasını bu kadar uzun tutmam:))

Beraat kandiliniz kutlu olsun bugece edilen dualarımız kabul olsun.

Denemenizi şiddetle tavsiye edebileceğim enfes bir paskalya çöreği tarifim var sizlere:)

İşte Üzümlü Paskalyamız ve reçetesi.


Üzümlü Paskalya Çöreği

Malzemeler :

500 g un (5 su bardağı)
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
3-4adet Kakule
125 g yumuşak margarin
1/2 bardak kuru sarı üzüm
Yarım çay bardağı toz şeker
1tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
200 ml (1 su bardağı) ılık süt

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1avuç iri dövülmüş fındık
İsteğe bağlı 1,5yemek kaşığı kadar Susam

Hazırlanışı:
Unu eleyip maya ile karıştırıyoruz. Üzerine margarin, toz şeker,mahlep,yumurta,ılık süt,üzüm ve kakulenin çekirdeklerini dövüp ekleyip yaklaşık 5-10 dakika yoğuruyoruz.



Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletiyoruz.

40-50 dak. süre sonunda istediğiniz şekli varerek. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın isterseniz benim gibi tek bir saç örgüsü yapabilirsiniz. Üzerini temiz nemli bir bezle kapatıp 30 dakika daha bekletin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp,fındık ve susamla süsleyelip,


180derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim 45-55dak kadar.

16 yorum:

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Sevgili Zuhal Hn;Gerçekten sizi daha sık görmek istiyoruz.
Bizleri o güzel tariflerinizden mahrum bırakmayın lütfen:(((((
Paskalya çöreğine bayıldım ellerinize sağlık.
Kandiliniz mübakek dualarınız kabul olsun.Sevgiler.......

zarpandit dedi ki...

zuhal abla sonunda gelmene cok sevindik hergun bakmaktan blogunu eskittik yahu :)
umarım iyisindir umarım hersey yolundadır..
seni seviyoruz!

geçmiş kandilini ve dogum gununu kutluyorum :)
öpücüklerimi ve sevgilerimi gonderiyorum:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..çok lezzetli görünüyor..sevgiler

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal ablacim sayfaniza bayiliyorum hergün bakiyorum yenilikler varmi diye lütfen bukadar cok ara vermeyin :)
sevgilerimle...........

Ferhanca dedi ki...

Zühalcim, ellerine sağlık..mahlep kullanmamışsın kakaule acaba onun yerine mi geçti..
çöreğin görünümü çok güzel.
ben de pasteneden en çok ayçöreği ve paskalya almayı severim.
canım çok öptüm.
ne oldu gmaili kullanmıyormusun
ben san hotmailimi veryim

BaharYeli dedi ki...

zuhal hanim sizi bugün oktay ustanin programinda gördüm, yeni sac sekliniz cok hos olmus, cok yakismis size.. Tariflerinizde bir harikaydi, ellerinize saglik...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Bayıldım ben bu tarife daha önce de Oktay Usta'da açma yapmıştın ve onu da denemiştim süper oldu. Eee bunu da denemeden olmaz tabiii:)))

Sevgier,
Evren

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Sevgili ZUHAL HNM.
NİHAYETTTTT !!!
ŞEHRİN TÜM IŞIKLARI YANDI :))))
HOŞGELDİNİZZ, HOŞGELDİNİZ..
HER ŞEY GÜZEL OLACAK İNŞ.

SVGLR. nUnU

egeli dedi ki...

ŞÜKÜR KAVUŞTURANA....SİZLERİNDE GEÇMİŞ KADİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ,VE PASKALYA NEFİS GÖRÜNÜYOR,ELLERİNİZE SAĞLIK ZUHAL HANIM'CIM...SEVGİLER

Hülya dedi ki...

Özlemişim detaylı anlatımını.Gözümü sen de açtığımdan mıdır nedir önüne geçilmez bir şımarıklıkla her gördüğüm yeni tarifde bu detayları bekliyorum.Geç kalmana diyecek söz bulamıyorum artık.Kızıyorum da bazen:)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

merhaba,sitenizi takip ediyorum, çok güzel herşey, emeğinize sağlık,paskalya da enfes görünüyor.sevgilerimle...

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

oh be bir tarif geldi sonunda:)

ellerinize sağlık zuhal hanım..
sizden tarifi okumak ayrı bir keyiff:)
bu arada kakule müthiş bir baharat..daha yeni keşfettim..ben bayıldım..pilava hamurişlerine çok yakışıyor...


sevgilerimle

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

eskiden olduğu gibi,yine şen ve karnaval tadında masalarınızı kursanız,göz zevkinin doruklarında tariflerinize yeniden başlasanız,
bizler gibi sizi özlemle bekleyen dostlarınızı ! daha çok düşünseniz,desemm...çokmu şey istemiş olurum acaba ??
Öğretmenler öğrencilerini bırakmamalı asla :)))
çok sevgiler ..

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal hanım çöreğinizi denemedim ama enkısa zaman da deneyeceğim sitenizi ve diğer listenizdeki kişilerin sitelerini gezdim benim yemğe ilgim çok fazlaydı ama sofralarınızı öyle muhteşem görünce bi kat daha arttıben yemek yapmayı ve masaları süslü süslü hazırlamayı çok seviyorum mutfak benim zevkim orada dinleniyorum.çalıştığım için çok fırsat bulamasamda her vaktimi bişeyler yaparak değer lendiriyorum bende sizler gibi site açmak istiyorum bana bu hevesi siz ler ve arkadaşlarınız aşıladı paylaşmak çok güzel ne demişler el elden üstündür .sevgiler....

bahar dedi ki...

Merhaba Sevgili Zuhal hanım, hep ziyeretine uğradığım sevdiğim sitelerden birisisiniz. sizi de takip ettiklerime eklerken şöyle bir ziyaretinize geleyim dedim.biz de bekleriz:))

Adsız dedi ki...

HEVESLI blogunuzu cok begendim iceriginiz konulariniz cok guzel secilmis adi gibi tam karnaval tadinda cesitli konular insani surukluyor yazilariniz cok guzel mesleginiz geregi kullanim diliniz mukkemmel sizi cicek taksi dizisinden de taniyoruz tiyatro ile ilgili yazilariniz cok hos yemek hamurisi tariflerine gelince paskalya coregi cok guzel anlatiminiz ve goruntu cok guzel bende zaman zaman yapiyorum yuvamaya kullaniyorum tum mayali tariflerimde paskalya coreginide 11 gramlik yuva instant kullaniyorum cok guzel oluyor sadece miktarlar kisiden kisiye degisiklik gosteriyor umarim daha cok mayali tarifleriniz yeralir malum misafirler geldiginde ila tuzlu tarifler gerekiyor tatli tarifler gerekiyor ben tum tuzlu tatli mayali tariflerde yuvamayadan memnunum blogunuzda dolasmak zevkli su an filtre kahve icerken dolasiyorum