Çarşamba, Ağustos 23, 2006

SEPETTE FINDIK KURABİYE


FİNDUK ZAMANI için çalışmalara devam;)Evde kitaplarımın arasına sıkışmış hummalı bir dönem geçiriyorum annem bile çok gülüyor halime -Sen okuldayken bile bu kadar çalışmazdın hayırdır? ;)))Ne kadar tarif baktıysam hiçbiri beni cezbetmedi açıkcası ben de elimdeki eski bir tarifi uygulamaya karar verdim aslında bu tarifin benzerini sevgili NANE LİMON da gördüm ve birbirine benzer tarifler olmasın diye vazgeçmiştim ama maalesef güvendiğim kitaplarımdan hiçbirşey çıkmadı o yüzden tarifi uygulamaya karar verdim.Annem -Bende de fındıklı tarifler var dedi.Birara gittiğimde onlara da göz atacağım tabii;))

SEPETTE FINDIK KURABİYE

SEPET'İN MALZEMELERİ: 200gr. Margarin
1/4 Su Bardağı Pudra Şeker
1 Adet Yumurta
2,5 Su Bardağı Un

SEPET'İN DOLGU MALZEMESİ: 200gr. Fındık
2 Adet Yumurta
1 Yemek kaşığı Süt
2/3 Su Bardağı Tozşeker
1 Paket Vanilya

YAPILIŞI :Sepetin hamur malzemelerinin hepsini Margarin,pudra şekeri,yumurta ve unu bir kaba alıp mikserimizin hamur karıştırma uçları ile iyice özleştiriyoruz.

Ve streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz 1 Saat kadar dinlendiriyoruz.

Diğer yandan Sepetimizin dolgusunu hazırlıyoruz Fındığı robottan geçirip inceltiyoruz,şekerini,sütünü,vanilyasını ve yumurtasını da ekleyip bir kaşık yardımı ile iyice karıştırıyoruz.

Dinlenen hamrumuzu dolaptan alıp tezgah üzerinde merdane yardımıyla 0,5 mm kalınlığında açıp kalıplarımıza hamurumuzu yerleştiriyoruz.(Yumru büyüklüğünde bir hamur ayırıyoruz üzerini süslemek için.)

Bütün kalıplarımıza hamurlarımızı yerleştirdikten sonra dolgu malzemesi ile içlerini dolduruyoruz.

Yumru büyüklüğünde ayırdığımız hamuru da açıp,evinizde bulunan minik kalıplarla hamura şekil veriyoruz.Eğer kalıbınız yoksa bıçaklada hamuru kesebilir veya şerit yapıp üzerine artı şeklinde iki şerit oturtabilirsiniz.

Şekil verdiğimiz hamurlarımızı da dolgunun üzerine yerleştirip,

Önceden 180 Derece ısıttığımız fırında yaklaşık 45-60 dakika kadar üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

ÖNEMLİ NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

15 yorum:

munevver dedi ki...

Zuhal,günaydın! Kurabiyelerin çok güzel görünüyor.Eline sağlık.Yaptığın iyi olmuş.Az bir malzeme değişikliği bile farklı tat yakalamamıza neden oluyor.Hem görüntüsü de farklı..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Zuhalcim merhaba!Finduk memleketli biri olarak bu tarife bayıldım.Hem çok şık bir görüntüsü var,hem de enfestir eminim.Ellerine sağlık canım.Öptüm.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Zuhal hnm.

Sayfanızı daha yeni keşfettim Burcucuğumun linklerinden...:))Gerçekten harika olmuş,hayırlısı olsun ve sabırsızlıkla devamını bekliyoruz...:))

Yesim dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.

Damak Tadı dedi ki...

Zuhal'ciğim,
Fındıklı kurabiyelerin çok güzel olmuş,görüntü de super..Tıpkı pastahane kurabiyeleri şeklini yakalamışssın,pardon seninkiler inan muhteşem abartı filan yok yani.))Ellerine ve o güzel gönlüne sağlık canım.

Sevgilerimi gönderiyorum..

Adsız dedi ki...

zuhal hanim...
bu kurabiyeleri insan yemeye kiyamaz ki... elinize saglik... sevgiler... {n}

Burcu ÜNAL dedi ki...

Zuhalcim bu kurabiyeler harikaydı..tekrar çok teşekkür ederiz, ellerine sağlık :)

Nilüfer, biz yemeğe kıydık :)

sevgilerimle..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

GÜNAYDIN MÜNEVVERCİĞİİİM;))
Kurabiyeleri beğenmiş olmana sevindim.Çok az bir değişiklik var ama inan o kadar araştırmaya rağmen sonuç sıfır olunca mecbur kaldım.Ben de senin süslemeni beğendim açıkcası daha renkli ve albenili duruyor;)Seninde ellerine ve yüreğine sağlık.

ARZUCUĞUUUM MERHABAAA;
Lezzetini Burcu'ya sormak lazım açıkcası;))Son resimdeki kurabiyeler kendisi için hazırlandı çünkü;)))

OOO HOŞGELDİN ULVİYECİĞİİİİM;)
Bende uzun zamandır seni düşünüyordum hatta sevgili Burcu'ya bile sordum nerelerdesin diye,tatildeymişsin meğer hoş geldin umarım tatilde güzel geçmiştir;)Ayrıca güzel sözlerin için de teşekkür ederim.

TEŞEKKÜR EDERİM YEŞİMCİĞİİİM;)

MERHABA SEVGİLİ DAMAK TADIII;)
Beğenmiş olmana gerçekten sevindim.Kişlerde ve tartlarda hamurlarından bir parça ile üzerlerine süs yapmayı seviyorum gerçekten farklı bir hava yaratıyorlar.Kımıl kımıl jan janlı bişey oluyorlar;))))

AHHH NİLÜFERCİĞİM;
Kıydılar hemde nasıl kıymak;(((Yağmur bir taraftan annesi Burcu birtaraftan bir kıydılar ki sorma bende onların o halini görünce (KIYIP YERKEN)dayanamadım bir tane de ben kıydım;))))))
Güzel sözlerin için de sağol canım.Günün güzel geçsin;)

BURCUCUĞUUUM;)
Ay sen burdamıydııııın bizde Nilüferle seni konuşuyorduk şimdi kurabiyeleri katledişimizi;))))
Canım arkadaşım Burcu'cuğum Afiyet şeker olsun beğenmene sevindim doğrusu;) Asıl ben size teşekkür ederim olağan üstü lezzetli sofran güler yüzün ve herzaman bloğa kattıkların için SAĞOL ARKADAŞIM;))))

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal ablacım ellerinize sağlık. Karnavalınıza bende katılıp tebrik etmek istedim. Bende tatlı tuzlu herşeye düşkün biri olduğum için önce pastacıya oradanda sizi keşfedip size müptela olacağım... Keyifle sizi izliyorum. Elleriniz dert görmesin annenize selamlar...Bol öpücüklü günler :))

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN FİLİZCİĞİİİM,
Öncelikle güzel sözlerin ve dileklerin için teşekkür ederim;)Haklısın PASTACI'yı keşfetmiş olman müthiş çünkü çok güzel mamalar bizi bekliyor orda;)Her zaman beklerim.Ben de seni öpüyorum.
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal

Bu güzel Kurabiyeleri görünce dayanamayıp yorumu yazmaya karar verdim. Çok güzel Kuarbiyeler ellerinize ve paylaşımınız için yüreğinize sağlık. Siteniz Hayırlı olsun bir insanı sadece yazdıklarını okuyorsunuz fakat en azından resminizi koymanız o güler yüzünü görmek bu güzel tarifleri yapan kişiyi tanımak bence çok önemli sitenizi gezen kişilere samimi ve içtenliğinizin göstergesi ...Sevgiyle Kalın...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

HOŞGELDİN SELMA'CIĞIIIM;
Ne iyi ettinde yazdın çok mutlu oldum seninde ellerine sağlık.Kurabiyeyi beğenmiş olmana da çok sevindim güzel sözlerin içinde ayrıca teşekkür ederim ekranlardan bilgisayara belki de çok yakında evleriniz de üç boyutlu olurum ;)))
SEVGİYLE KAL...

Tijen dedi ki...

muhtesem zuhal'in muhtesem kurabiyelerine sapka cikariyoruz burhaniye halki olarak ve diyoruz ki olsa da yesek. ama yok. biz de ayvalik'in zeytinyagli-sakizli kurabiyelerini yiyecegiz mecburen.. kismet!
tijen

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA TİJENCİĞİİİM;
Bak bizde burda o mis kokan sakızlı z.yağlı kurabiyelerden yiyemiyoruz;((Nolcak şimdi a a Napcaz şimdi a a ;)))İyisimi sende o mis kokulu kurbiyelerin tarifini ver de tadına bakalım hernekadar sizlerin elinden çıkan lezzetleri yakalayamasak da tatmş oluruz ne dersin;))Tüm BURHANİYE'lilerede kucak dolusu sevgiler...
Her zaman beklerim ama eliniz boş gelmeyin koydunuz aklıma birkere sakızlı kurabiyelerinizi;))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...