Salı, Eylül 19, 2006

HAYDİ HEPBİRLİKTE BAYRAM İÇİN SÜT LİKÖRÜ YAPALIM

Hanımlar biliyorum hepiniz çok yoğun ve yorucu günler geçiriyorsunuz tatilden herkes yeni çıktı ama günlük koşuşturmalar da peşi sıra geldi Kışlık ev temizliği,Okul alışverişleri,Kışlık erzak hazırlıkları veee Ramazan alışverişi bu kadar koşuşturmalı günlerde araya kolaylıkla sığdırabileceğiniz hem yapımı çok kolay ,hem sunumu sizin ellerinizden çıktığı için keyifli, hemde çok masrafsız bir tarif.Yorgunluğunuzu unutturacak cinsten;))Hadi hepbirlikte bayram için likör yapalım bayram sonrası da misafirlerinize sunduğunuz lezzetin beğenilerini yine hepbirlikte paylaşırız;)))Her sene Vişne likörü yaparım annem den kalan bir alışkanlık Vişne zamanı annem yada ben tatildeysek mutlaka birbirimize tembih ederiz -aman güzel vişne bulursan bana da likör yap;)))Bu sene biraz abarttım Likör işini Sevgili Özgül'cüğümden iki tarif denedim bu yıl Kavun ve Nane likörü;))Defterimde var olan ama daha önce denemediğim Çilek Likörümü de yaptım Ehh Vişne zaten olmazsa olmaz Likörlerimden veee şimdi Süt likörümü de hazırladım;))


SÜT LİKÖRÜ

MALZEMELER: 1/2 litre (pastörize)SÜT
400gr. Toz şeker
1 Su bardağı alkol
1 Paket vanilya
1/2 Limon suyu ve kabuğunun rendesi
YAPILIŞI:Tüm malzemeleri bir kavanozda buluşturuyoruz(Kavanoz diyorum daha sonra karıştırması kolay olsun diye).Buzdolabımıza yerleştiriyoruz(bu likör yapım aşamasından tüketime kadar sadece dolapta muhafaza ediliyor dışarda bekletilirse süt sıcakta kesilme yapabilir)Süt Lkörümüzü hergün dışarı çıkarıp iyice karıştırıyoruz ta ki içindeki şekerimiz eriyene kadar hergün bu işlemi tekrarlıyoruz.Yaklaşık 15 gün sonra içime hazır oluyor ama ne kadar dinlenirse lezzeti de o kadar artıyor onun için 1 ay iyi bir süre ayrıca bütün bir kışta dolabınızda muhafaza edebilir gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.15 günün sonunda dilerseniz bir tülbentten geçirebilirsiniz ben tülbentten geçirmiyorum çünkü içindeki limon kabuğu rendeleri çok hoş duruyor ama siz onlardan kurtulmak isterseniz tülbentten geçirebilirsiniz;))Servis yaparken çikolata rendesi ile de hoş bir sunum yapabilirsiniz;)))HADİ HANIMLAR LİKÖR YAPALIM;)))))

AFİYET OLSUUUN...

19 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Zuhal'ciğim,
Sen tek kelime ile harikasın,hem burdaki arkadaşların hemde evimizin.Yaptıklarınla ve yapacaklarınla canım.Bende vişne likörü yapmıştım çok önce. Harika olmuş SÜT LİKÖRÜN hemde çikolata ile nefisssss nefisssss..Bence sen bu işin kitabını yazmalısın Zuhal'ciğim gerçekten sakın gülme şimdi güldüğünü düşünüyorum.Bu bilgi birikimini kitap haline getirmeyi hiç düşünmedin mi??Umarım yakın tarihlerde seni de gazete manşetlerinde görme imkanını ve zevkini yaşarız,mutlu oluruz.Yüzünden gülücükler eksik olmasın canım..Daima sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Sevgili zuhal abla ellerinize sağlık güzel görünüyor. Eminim tadıda nefistir. En kısa zamanda yapılacaklar listesinde umarım sizin maharetli elleriniz bana geçerde eşime rezil olmam :) Sevgiyle öpüyorum sizi...

Adsız dedi ki...

ramazan ve likör??? Gece ve gunduz gibi bir ikili..........

Adsız dedi ki...

alkol demek istemistim..
ayse

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık
sitenizi ilk defa gezdim ve çok güzel,değişik
Sizide tanıtım dizilerinizi de severek izledim zaten
sevgilerle
fikriye

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal,
Ramazan ve alkol mu???
Bence bu isi bir daha dusunun. Alkol bayramin anlamina biraz ters dusuyor bence.
Aylin

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım merhaba. Hergün sitenizi ziyaret etmekten ve değişik tariflerinizi görmekten büyük bir keyif alıyorum:) Ancak diğer arkadaşların dediği gibi, "Ramazan" ve "Alkol" bir arada garip olmuş gerçekten de, tezat bir durum yani. Bu daha çok bir rejim yapıp, rejimin iyi gidişini 3 katlı bir pastayla kutlamak gibi olmuş biraz. Zaten de alkol, likör, rom, şarap vb... türü şeyler çoğu insana göre hem kültürümüzde - dinimizde olmadığı için, hem de haram sayıldığı için genel olarak yadırganıyor. Kimsenin kimseye "sen bunu neden içiyorsun?" demeye hakkı yok tabi ki, bu da ayrı bir durum. Tabi bunlar benim naçizâne fikirlerimdi.

Birbirinden güzel ve değişik tariflerinizi, diğer takipçileriniz gibi ben de sabırsızlıkla bekliyor, başarılarınızın devamını diliyorum:) Tekrar görüşmek üzere...

Şeyma

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal,

likor ve cikolata ile beni eski bayram gunlerine goturdun. o zamanlar herkes cikolatayla likor tutardi hatta bize bile bir yudum icmemiz icin izin verirlerdi.simdi bayram dedin mi herkes bu bayram nereye kacacagiz diyor maalesef.din ile ilgili bir sey yazmak istemiyorum herkesin ozeli kendine...
ps:alkol bildigimiz eczanede satilan alkol mu yoksa votka falan mi?

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA GÜL'CÜĞÜÜÜM,
Senin yaptıklarında çok hoş ve lezzetli ben şimdilik kendi tariflerimi yapmaya çalışıyorum ki sizlerle resimleri ile paylaşabileyim diye ama çok yakınlarda sen den de bir iki tarif var aklımda yapılmayı bekleyen yine de güzel sözlerin için teşekkür ederim;))Kitap işine gelince evet çalışmalarım devam ediyor yorumlar bölümün de bir iki arkadaşıma yazmıştım hatta bloğu oluşturmaktaki gecikme sebeplerimden biride önce kitap sonra blogmu olmalı yoksa önce blog sonra mı kitap olmalı diye ve kararı verip önce blog dedim ve Sevgili PastacıBurcu'cuğum sayesinde sizlerle buluştum iyi de oldu ;))Uzun lafın kısası kitap çok yakında geliyor;)))Seninde yüzünden gülümseme hiç düşmesin;))


MERHABA FİLİZCİĞİİİM;
Sevgiyle yapılan herşey mükemmel sonuç verecektir eminim ellerin eşine olan sevginle birleşip yaptığın her ne ise lezzetini verecektir onun için hiç merak etme rezil olmak değil her tarifinde övgü dolu sözler alacaksındır;))Bende öpüyorum;))

HOŞGELDİN AYŞE'CİĞİİİM;
Alkol demek istediğini anlamıştım ancak ben Ramazan için bu tarifi yapın demedim ramazan sonrasında Bayram da ikram etmeniz için vermiştim bu tarifi.Ben çocukluğum dan beri anneannemin ve babaannemlerin evlerinden annemin evine ve kendi evime uzanan yaşantımda Bayramın ikinci günün den itibaren çikolatanın yanında hem bize gelen misafirlerimize hemde gittiğimiz misafirlikler de mutlaka ikram edilir.İsteyen alır, isteyen almaz bu tercih meselesidir mesela bana sorarsanız ben alkol kullanamayanlardanım;)))Hem sevmem hem de mide rahatsızlığımdan dolayı tüketemem.Ben yemek yapmayı seven biriyim yesemde yemesemde,içsemde içmesem de her lezzetin yapım aşamasını da merak ederim ve elimden geldiğince uygulamak isterim.Arzu edenler yapar arzu etmeyenler yapmaz yine de sana,sevgili Aylin'e ve Blogcu arkadaşım Şeyma'cığıma verbileceğim yanıt ancak budur ve beni incitmeden kırmadan sorularınızı dile getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim;)))Umarım benim de cevabım sizleri incitip kırmadan olmuştur;))Hayatta her şey paylaştıkça güzelleşir.Şeyma'cığım;Aylin'ciğim ve Ayşe'ciğim her zaman beklerim;))

HOŞGELDİN FİKRİYE'CİĞİİİM;
Siteyi beğenmiş olmana ve güzel sözlerine teşekkür ederim;))Her zaman beklerim;))

MERHABA DENTİSTA'CIĞIIIM,
Çok haklısın eski bayramlar ne güzel di herşeyden önce ailemin bütüün büyükleri hayattaydı babacığım hayattaydı şimdi ziyarete gidilecek aile büyüklerimiz bile kalmadı bayram ziyareti=kabristan ziyareti halini aldı;((ne kadar acı,ziyarete gidecekleri büyükleri olanlarda yaşadıklarının kıymetlerini bilmeden bir rüzgarda savrulup gidiyorlar çoook acı çok;((
Ben alkolü Tekel Bayiilerinden alıyorum 'Saf etil alkol'ismi altında.

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Mrb Zuhal´cigim.

Seni anliyorum. Sadece biraz tuhafima gittigi icin yazdim. Seni bu konu icin kirmak veya incitmek asla aklimin ucundan gecmez. Sen o kadar kibar bir kadinsinki bunu verdigin cevapla tekrar gosterdin.

Tiyatroda seni cok begendigim gibi blogunuda ilk gunden beri takip ediyorum. Bugun firinda sosisli makarna tarifini denedim. Cok begendik. Daha bir cok tarifinde denenmek uzere bekliyor (patlican guvec, hamsi bugulama, meyveli pasta.
Daha bir cok guzel tarifinle bulusmak uzere. Sevgiyle kal.
Ayse

Adsız dedi ki...

Zuhal'cim nefis bir tarif ellerine saglik, yapilacak likörlerin basina alindi bu :) hafta sonu vatana ucuyorum gelir gelmez hemen yapacagim sanada sonucu bildiririm. Cok tesekkürler tarifin icin. Öptüm canim
Sevgilerimle

Burcu ÜNAL dedi ki...

ben bugün bu enfes lezzetti tattım ve bayıldımmmm:))

inanılmaz lezzetli ve sunumuda dehşet şıktı..

ellerine sağlık arkadaşım..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Süt o kadar sürede bozulmuyor mu, 1 ay çok uzun bir süre...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

TEKRAR MERHABA AYŞE'CİĞİİİM,
Dizi adaşım;))Sosisli makarnayı beğenmiş olmanıza çok sevindim afiyet olsun sıradakileri de denediğinde haberimiz olsun mutlaka ayrıca güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim insanlar birbirlerinin aynasıdır güzel bakmasını bilen gözlerin için ben teşekkür ederim;))

MERHABA ÖZGÜL'CÜĞÜÜÜM;
Hafta sonu madem vatana geliyorsun öncelikle hoş gelicen eğer İstanbul'a geliyorsan veya yolun düşerse misafirim olmanı arzu ederim sana güzel mamalar yaparım biraz sohbet ederiz karşılıklı ne dersin?;)))

CANIM BURCU'CUĞUUUM;
Nihayet yazabildim blog açılmadı birtürlü saatlerdir bilgisayarın başında nöbet tutuyorum;(((Beğenmiş olmana gerçekten çok sevindim;)))Afiyet olsun arkadaşım şimdi yeni günün sayfasını yazacağım;)))

SEVGİLİ İSİMSİZ MİSAFİRİM;))
Öncelikle hoşgeldin keşke ismini de görebilseydim hitab etmem daha kolay olurdu;))Hayır süt bozulmuyor benim daha önce yapmış olduğum likörüm 7 aydır buzdolabında ve asla lezzetinde veya kokusun herhangi bir değişiklik yok için rahat olsun:))

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Canim mail adresime mümkünse telf. Nr. verirsen sevinirim. Ugruyamazsam bile telefonlasiriz oldumu? Davetin icin cok tesekkürler inanki cok isterim seninle karsilikli konusmayi sohbet etmeyi :) o@obuz.org mail adresim.
Sevgilerimle öptüm canim

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Yaptığınız bütün pastalar harika görünüyor sizde öyle görünüyorsuz sizi seviyoruz

Adsız dedi ki...

baybars içti ateş bastı
kendisine kahve yaptı
sandalye de sızdı kaldı
ne güzeldir muzlu likör

selma içti içi geçti
güzellerden bir gül seçti
camı açtı kedi kaçtı
ne güzeldir vişne likör

tadan herkes ona hayran
süt liköre canım kuban
görmedim ben böyle seyran
içsin herkes bugün bayram