Salı, Kasım 14, 2006

PATATES YE #16 İÇİN YAPTIKLARIM

İşte bir etkinlik zamanı daha geldiii;))Ev sahipliğini yapan arkadaşım Sevgili Annemin Mutfak Kokusu bloğunun sahibesi Evrenbal'a allah kolaylık versin,ev sahipliği için teşekkür ederim ve etkinliğe katılan herkesin ellerine sağlık.Benim etkinlik için yaptıklarım bakalım beğenecekmisiniz?

*HAYVANLAR ALEMİ VE LİMONLU PATATES SALATASI
*HAVUÇ GÖRÜNÜMLÜ PATATES PÜRESİ
*PATATESLİ-HAVUÇLU-ISPANAKLI GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ
*ANNEM'İN RENKLİ BAHAR SALATASI
*PALMİYE PATATES SALATASI
*POLONYA USULÜ PATATES KIZARTMASI
*PATATES GARNİTÜR
*İTALYAN PASTASI NİYOKKİ
*İTALYAN PASTASI NİYOKKİ'NİN TARAFIMDAN KATLEDİLEREK KIZARTILMIŞ HALİ;))
ve
*PATATESLİ OMLEEET;))


HAYVANLAR ALEMİ VE LİMONLU PATATES SALATASI

MALZEMELER: 4-5 Patates haşlanmış ve rendelenmiş
1 adet limonun suyu
1-2 çorba kaşığı mayonez veya yoğurt
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
2-3 diş sarımsak
Civ civlerin gözleri çörek otu,burunları havuç,ayakları dere otu,erkek civcivin tepeciği havuç,

Kediciğimizin gözleri çörek otu,bıyıkları dere otu,

Kuşumuzun burnu havuç,gözleri karabiber tanesi,kanatlarına da bıçakla çizikler yapıyoruz.

YAPILIŞI: Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz.Püre haline getirdiğimiz patatesimize diğer malzemelerimizi ilave edip servis tabağına alıyoruz.Normal de ben içine bolca mısır konservesi de ekliyorum ancak hayvancıklar yapacağımdan rahat çalışabilmek için mısırı bu kez ilave etmedim.Salatanıza benim gibi şekil verebilir ya da servis tabağına alıp sunabilirsiniz.

HAVUÇ GÖRÜNÜMLÜ PATATES PÜRESİ

MALZEMELER:1kg patates
2-3 kaşık zeytinyağ
2-3 kaşık salça
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı tuz
3-4 diş ezilmiş sarımsak
Havucumuzun saplarını oluşturmak için maydanoz yaprakları
YAPILIŞI:Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırıp havuç şekli verip doğal görünüm kazanmaları için üzerine bıçakla enine doğru çizikler atıyoruz.

Ve sap kısmına maydanozlarımızın sap kısmını batırıp servis tabağına alıyoruz.

PATATESLİ-HAVUÇLU-ISPANAKLI GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ

MALZEMELER: 1Kg. Patates
1Kg. Havuç
1Kg. Ispanak
1 adet soğan
5 adet Yufka
1/2 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su
tuz
YAPILIŞI:Ipsnakları 2-3 cm kalınlığında doğrayıp haşlıyoruz ve süzgeçe koyup süzdürüyoruz.Soğanımızı yemeklik doğrayıp çok az sıvı yağda kavurup ıspanaklarımızı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz tuzumuzu isteğe bağlı pul biberide ekleyip karıştırıyoruz ve birkenara alıyoruz.
Havuçlarımızı iri iri rendeleyip çok az yağda tuzunu da ilave edip kavuruyoruz.
Pateslerimizi haşlayıp çatalla ezip tuz,karabiber dilerseniz pul biber ekleyip karıştırıyoruz.
Şimdi sıra geldi sarma işlemine 1yufkamızı tezgahımıza seriyoruz içine yağ ve su karışımızdan alıp heryerine gelecek gibi sürüyoruz.Yufkamızın tam ortsına uzunlamasına patatesimizi yerleştiriyoruz ve yufkamızı kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz.

Diğer yufkamızı da yağlıyoruz aynı pataes gibi bu kez diğer malzememizi yerleştrip rulo sarıyoruz

Üç yufkamızı da üç ayrı malzeme ile sardıktan sonra kalan iki yufkamızdan birini tezgaha alıp yine her yerini yağlı su karışımında sürüyoruz onunda üstüne son kalan yufkamızı serip onu da yağlıyoruz.

Daha sonra uzun rulolarımızdan iki tanesini yanyana yağladığımız ve üst üste olan yufkalarımızın tam ortasına alıyoruz diğer uzun rulomuzu da iki rulonun orta kısmına yerleştiriyoruz.Diğerlerinde olduğu gibi bu kez üç ruloyu iki yufkamıza sarıyoruz burası biraz zor oluyor eğer eliniz bu tip şeylere alışık değilse bir kişinin yardımı gerekebilir.Sarma işlemlerimiz bitince upuzuuuun bir rulomuz oluyor;))

2cm kalınlığında kesip tepsimize yatay vaziyette sıralıyoruz ve 180 derece ısıtlmış fırında yufkalarımız pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Ben bu uzun ruloyu üç eşit parçaya bölüp saklama kabına alıp derin dondurucuda saklıyorum yemeden 4-5 saat önce derin dondurucudan çıkarıp fırınlıyorum.


ANNEM'İN RENKLİ BAHAR SALATASI
Annemin tarifi olduğu için en yakın zaman da tam malzemelerini kendisinden öğrenip ekleyeceğim;))
Ama bildiğim kadarını tarif edeceğim ıspanağı çiğden soğanla kavuruyor.Patatesi haşlıyor havuçları da yağda kavurup yuvarlak bir tart kalıbına ıspanağı onun üzerine havucu onun da üzerine patatesi sıralayıp bir gece önceden yapıp dolapta dinlendiriyor .Servis öncesi servis tabağına ters çevirip alıyor sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirip onun da üzerini kırmızı dolmalık biber dilimleri ile süslüyor.

PALMİYE PATATES SALATASI

MALZEMELER:5-6 adet patates
2 adet kabukları soyulmamış salatalık
4-5 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı yoğurt
2-3 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı tuz
Kabak boyutlarında iri salatalık içlerini doldurmak için
YAPILIŞI:Salatalıklarmızı güzelce yıkıyoruz kabuklarını soymadan rendeliyoruz.
Patateslerimizi de haşlayıp bir güzel ezip püre haline getiriyoruz.

Bu arada patates ezeceğini herkese tavsiye ederim İkea'dan almıştım çok pratik bir alet;)

Rendelenmiş salatalığımızı avuçlarımızın arasında iyice sıkarak suyunu süzüyoruz ve püremize ilave ediyoruz eğer süzmezseniz salatanız çok sulanabilir ve hoş olmaz.

Daha sonra tüm malzemelerimizi karıştırıp (sarımsağı ezip,dere otunu minik minik doğrayıp)birbirlerine yediriyoruz.

Servis için iri salatalıklarımızı ikiye bölüyoruz ve

kabak oyacağı ile oyup içlerine salatamızı doldurup üzerlerine dere otlarını yerleştiriyoruz.Kalan salatamızı da başka bir servis tabağı ile yine aynı masaya getirebilirsiniz.


POLONYA USULÜ PATATES KIZARTMASI

MALZEMELER:4 adet Patates (kabukları soyulup rendelenmiş)
1 küçük kuru soğan(rendelenmiş)
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yuumurtanın akı
Kızartmalık yağ

YAPILIŞI:Patates,soğan,yumurtanın sarısı,un kekik,tuz ve biberi büyük bir kasede karıştırıyoruz.

Madeni bir kaşıkla yumurta akımızı hafif çırpıp karışımımıza ilave edip karıştırıyoruz.
İyice kızdırdığımız yağımıza bir çorba kaşığı yardımı ile birer kaşık birer kaşık patates karışımımızdan alıp kızartıyoruz.

Kızarttığımız patateslerimizi kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını emdiriyoruz.


Pazar günü bu kızartmalarımın yanına Sevgili Ümran'cığımın enfes Piliç Antillerinden yapmıştım ikisi birbirlerine çok yakıştılar;)Sizde bu şekilde ikili yaratabilirsiniz yanında cacıkla birlikte;))

PATATES GARNİTÜR (ÖZELLİKLE BALIĞIN YANINDA ÇOK GÜZEL OLUYOR.)

MALZEMELER 2-3 adet patates
2-3 adet soğan
3-4 diş sarımsak
tuz,karabiber,pul biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:teflon tavaya öncelikle halka şeklinde dilimlediğimiz patateslerimizi 1 sıra diziyoruz

bu sıranın üzerine yine halka halka dilimlediğimiz soğanlarımızı diziyoruz üzerlerine halka kestiğimiz sarımsaklarımızı ilave ediyoruz

bu sıranın üzerine tekrar patates dilimlerimizi sıralayıp tuz,karabiber serpiyoruz ve zeytinyağımızı gezdirip kapağını kapatıp

kısık ateşte altından hafif yanık kokusu gelene kadar pişiriyoruz.(hafif kızarmış hali çok güzel oluyor)



İTALYAN PASTASI NİYOKKİ

MALZEMELER: 3 adet büyük boy patates
1 bardak un
tuz karabiber
1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:Patatesleri haşlayıp çatalla eziyoruz soğuduktan sonra tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un eklemeniz gerekirse ilave edebilirsiniz .Parmak kalınlığında şerit yapıp 1 cm kalınlığında kesiyoruz.Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptığımız suyumuzu makarna suyu gibi kaynatıp niyokkilerimizi içine bırakıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sonra pişen niyokkilerimiz suyun üstüne çıkıyorlar suyun üstüne çıkanları kevgir yardımı ile alıyoruz.
Diğer yanda 2 adet domatesimizi küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz (içine 2-3 diş sarımsak ve tuz ile) ve niyokkilerimzin üzerine alıyoruz.


İTALYAN PASTASI NİYOKKİ'NİN TARAFIMDAN KATLEDİLEREK KIZARTILMIŞ HALİ;))(İnanın bu hali çok daha lezziz;)
Yaptığım niyokkiler benim damak tadıma uymayınca içine beyaz peynir ufalayıp karıştırdım ve o şekli ile kızarttım çok çok güzel oldular aynı kroket gib oldu;)))

VEEE SON OLARAK BENİM FAVORİM
PATATESLİ OMLEEET;;))


Patatesli omleti bilmeyenimiz yoktur herhalde;)2 adet patates küp küp doğranıp kızartılır,

ayrı bir tavaya alınıp üzerine kaç adet isterseniz yumurta çırpılıp dökülür

ve pişirilir tuz,karabiber ve kırmızı pul biberi de unutmamak gerekir ve tabii yanında büyük bir bardak ayranı;))


AFİYET OLSUUUN...

61 yorum:

umran dedi ki...

Ne soylenebilir bilemiyorum ,zuhalcim....inanilmazsin.hepside birbirinden muthis tarifler.sunumlarin super.hangi arada bir derede bu kadar ince ,zarif seyleri yaptin.Sanatci ruhunu hepsinde gorebiliyorum.masallah sana.ellerine saglik..sevgiyle....

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım hepsi de enfes görünüyor. Özellikle havuç görünümlü patates püresi ve gökkuşağı böreğinin tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum. :))Sevgiler. Burcin

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık,bu yaratıcılığınıza bayılıyorum.Hepsi birbirinden güzel görünüyor.Tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum.Bu arada bolğumun adresini yazayım link olarak ekleyemeye bilirim.www.blogcu.com/hominigirtlak
Bekliyorum,sevgiler..

Nezaket dedi ki...

Zuhalcigim, hepsi birbirinden lezzetli muhtesem gorunen tarifler hazirlamissin yine. Bende tariflerini sabirsizlikla beklirum. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Zuhal'ciğim süpersin. Hepsi harika görünüyor. Polonya Usulu Patates Kızartmasının tarifini bekliyorum ;)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal, sabah olupta sayfanı tıkladığım anda gözüm gönlüm şenleniyor.. Hele etkinlik için hazırladıkların o kadar hoş ve güzel görünüyorlar ki.. Ellerine,kollarına, yaratıcı ruhuna sağlık.. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim çok önemli bir konu daha var, bir etkinliğe katılmış olmak için yapılıp siteye konmuş tarifler değil bunlar.. Her biri için ciddi emek ve zaman harcanmış.. Hem yaratıcılığını hem ustalığını hemde emeğini konuşturmuşsun.. İş ahlakı denen şey bu olsa gerek.. Yaptığın şey ne olursa olsun hakkını verenlerdensin.. Ne mutlu sana..Gözümü üstünden istesemde alamıyorum:)) Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine saglık, hepsi harika ama ben en cok palmiyelere bittim:)

ufukmutfakta dedi ki...

Yani Zuhal pes vallahi, sen ne zaman vakit buldun da bu kadar şeyi, üstelik inanılmaz şıklıkta ve sunumda hazırladın. Yani artık pes diyorum başka da bir şey söyleyemiyorum. Güzel kardeşim bence senin bir kitap hazırlama vaktin gelmiştir, tez elden bu çalışmalara başlamak lazımdır. Dünyada ki bütün karnavallar seninkinin yanında hiç kalır. Ellerin kolların dert görmesin. Yüreğindeki heyecan hiç bitmesin sevgili arkadaşım Bravooooooooo.

Adsız dedi ki...

tarifleriniz çok beğenerek takip ediyorum. palmiyelerin tarifine öncelik verirseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal hanım,ne kadar çok ve ne harika şeyler hazırlamışsınız.Tariflerinizden ilk olarak havuç görünümlü patatesleri seçtim :)) çok şekerler,ilk gördüğümde habuçların yanında patates aradım :))
Ellerinize sağlık,tek kelimeyle harikasınız.

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanim,
Dogrusu harikalar yaratmissiniz. Tarif icin attginiz basligi gormemistim ve patates puresini gercekten havuc sanmistim, alakasini pek anlayamamistim. :))Harika bir sey ya! Ellerinize saglik. Tariflerinizi yayinlamanizi dort gozle bekliyorum..
Sema

Adsız dedi ki...

Merhaba, etkinlik hayırlı olsun. Patates ancak bu kadar güzel değerlendirilir herhalde.Elinize ve emeğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım şahane şeyler hazırlamışsınız.Ellerinize sağlık.Ayrıca yumurta görünümlü kurabiyelerinize de bayıldım.

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım,

Rica etsem once havuc gorunumlu olan salatanin tarifini verir misiniz? Pazar gunu kizimin ilk dogumgunu var ve ben onu yapmak istiyorum. Aslinda civcivliler cok guzel de son gun o kadar vakit harcayamam gibi geliyor cocuklara civciv yapmak icin.Elinize saglik.Hepsi cok guzel gorunuyor.
SEVGIYLE,ISIL

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba diğer patatesli tariflerinde çok güzel ama ben normalde havuç pek sevmiyor olmama rağmen havuç görünümünde püreye bayıldım harika olmuş bence ellerine sağlık. Hoşça kal canım.
Perihan

Adsız dedi ki...

ayyy Zuhal Hanimcim,
masAllah ya birsuru tarif hepsi de birinden guzellll!
Cok haklisiniz anlatmasi,yazmasi insanin gozunde buyuyor bazen, yemek yapmaktan daha zor geliyor. Blogculuk zor is canim hehe:))))

Ellerinize saglik

lamamutfakta.blogspot.com

Kübra dedi ki...

Zuhal'cim bune bolluk, bune ziyafet, bune yaratıcılık tek kelime
HARİKA.....
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Zühal hanım muhteşemsin ya uzun zamandır misafiriniz oluyorum ama yorum bıakmamıştım ellerine sağlık

irem dedi ki...

Hepsi birbirinden harika görünüyor ama ben nyokki tarifini bekliyorum çünkü bir kere denedim ve berbat olmuştu üstelik üzerine de mantarlı domates sosu yapmıştım ama sosu bile kurtaramadı sanırım patates seçimi çok önemli püf noktalarını bekliyorum!!!

Hulya dedi ki...

superrrr olmus,cok buyuk ovguleri hak ediyor gercekten,ben kucuk hayvaciklara bayildim,ellerinize saglik

kuzine dedi ki...

Hepsi birbirinden şahane bir çuval patates alıp hergüne bir patates çeşidi yapmalı :)
Civciv yapmak için epeyce çalışmam lâzım.
Ellerine sağlık, sevdiler.

Adsız dedi ki...

İnanmıyorum kuşlar harika olmuş :) hepsi çok güzel, havuç görünümlü patates püreside çok yaratıcı olmuş, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

ne kadar guzel seyler bunlar.muhtesem.harikasınız.ellerinize saglık.
civcivleri uzun sure nasıl muhafaza edebiliriz.sarımsagı ezip ekliyoruz galiba(okulda kermes icin dusundumde cocuklara.onerebileceginiz puf noktası varmı acaba )sevgiler deniz

Yemekbahane dedi ki...

Zuhal Hnm,
Yine döktürmüşsünüz valla , ellerinize sağlık.. Patatesli omlet konusunda gerçekten size katılıyorum..Vazgeçemediğim tatlardan biridir.Patatesi her öğün yiyebilirim!!!
Sevgiler,
Müge

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

sizi keşfedeli yalnıca birkaç hafta oldu.. ama her defasında ortaya çıkardığınız bu birbirinden enfes ve parlak fikirler içeren yemeklerinizin müptelasıyım.
yine harika ve çeşitli şeyler çıkmış ortaya..

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,

Sitenizi maalesef yeni kesfettim..
Ama hemen yapilacaklar listesine pekcok tarif ekledim.
İlk yapilacak Hamsili Pilav.
Sunum onerilerinizi cok begendim.
Hergun takip edecegim siteler arasina ekledim bile..
Ellerinize saglik..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

canımya tek kelimeyle muhteşemsin başka ne denilebilirki ellerine sağlık öpüyorum

Adsız dedi ki...

canımya tek kelimeyle muhteşemsin başka ne denilebilirki ellerine sağlık öpüyorum

Adsız dedi ki...

Zuhal'cigim, sen kendi basina bir etkinlik olmussun! Ne kadar guzel seyler yapmissin! Ustelik sunumlari da cok orijinal! Hangi birine bakacagimi sasirdim, inan. Sanatciligin el emeginden de hemen anlasiliyor. Ellerine saglik. Zuhal Yalcin'in Karnavali hep devam etsin, olur mu?
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

merhabalar Zuhal hanım yine muhteşem olmuş herşey tam bir görsel şölen havuç görünümlü patates püresini hemen deneyecem bayıldım ellerinize ve yüreğinize sağlık sevgilerr damla

Adsız dedi ki...

Zuhalcim,
Bir sey söyleyemiyorum,agzim acik kaldi.Kelimeler yetersiz.Tarifler birbirinden güzel.Ilk planda o civciclerden yapacagim.Bu kesin.
Sizi takipteyim.Kolay gelsin.
Bu arada sizi arkadas listemede aldim.:-))
www.blogcu.com/birdilimbirtutam

Adsız dedi ki...

zuhalcim,polonya usulü patates kızartmana bayıldım.pazar günü mutlaka deneyeceğim.ayrıca gnocchi de çok güzel olmuş.gnocchi'nin çok çeşitleri var.birgün şöyle zamanımın bol olduğu gün italyancadan tercüme yaparsam.sana gönderirim.birde bende gnocchi tahtası var.ozaman çok daha pratik ve görüntüsü güzel oluyor.
buradan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
nunubella

Hülya YILMAZ dedi ki...

hengisine ne söyleyeceğimi bilemiyorum. son derece yaratıcı ve güzel olmuşlar.
tebrik ederim, ellerine/ellerinize sağlık...

Berceste dedi ki...

Amanin o civcivleri,pisicigi ve havuclari yemege kiyabilir mi insan???? Cok guzel olmus.Hunerli ellerine saglik :) Yapilmadik tarif de birakmamissin galiba :) Favorin konusunda kesinlikle katiliyorum, cocuklugumdan beri asla vazgecemedigim favori yemegin patatesli omlet, sultan sofralari kursalar bir yanda da onu koysalar, ben patatesli omlet ve yaninda yogurt derim ! Sevgiler

Adsız dedi ki...

zuhal hanım maşallah diyeyim size. başka da söze hacet yok zannedersem :) gerçekten de bu güzel tarifleri yazmak, fotoğrafını çekmek, siteye yerleştirmek oldukça vaktinizi almıştır. emeğinize ellerinize sağlık..

Rakunt ideas dedi ki...

Ellerinize sağlık hepsi brbirinden güzel haftaiçi öğleden sonraları TRT de çüçek taksi tekrar bölümleri var sizi izlemekten bütyük keyif alıyorum daha önce izlemiş olsamda :)))

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal hanım, bugün sitenizi keşfettim. Çok mutlu oldum, çiçek taksi'nin Ayşesini karışmımda görünce çok hoşuma gitti :) Sizi zevkle izliyordum tekrarlara denk gelince halen zevkle izliyorum :)
Patatesli tarifleriniz çok güzel. Harika şeyler hazırlamışsınız... Hepsi birbirinden lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Banada beklerim sevgilerimle Nesrin
www.blogcu.com/tarifbahcesi

Adsız dedi ki...

Patateslere bile sanatçı ruhunla hayat vermişsin ya, tebrikler diyor çok kıskandığımı bilmeni istiyorum, sevgiler... Muzi

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanim,

Yine sanat eserleri yaratmissiniz.
Tebrik ederim, hepsi harika.
Ben bu hafta sonu havuc gorunumlu patatesleri yapmayi dusunuyorum ama icinde salca yok sadece kimyon ile o rengi elde edebilirmiyim diye tereddutte kaldim ?

sevgiler,

Damak Tadı dedi ki...

Zuhal'ciğim,
Sayfanı görünce artık şaşırmıyorum biliyor musun şekerim? Sen benim gözümde dahisin gönlümde de meleğimsin..O güzel ellerine sağlık canım benim.Hangi arada yaptın bu kadar harika şeyleri hepside muhteşem lezzetler..Üstelik de bir tarif değilde kaç tarifle katılmışsın öperim o elleri ben (alnıma koyamadan tatlım)Akşam bizimkilere gösterdim hünerlerini amanda aman çok sevindiler memnun oldular.Annem hemen başladı anlatmaya İzmirden gelen teyzeme..Lafı ağzından alıp hemen ben devam ettim sonrasına..Şimdi burdan yazmak istemiyorum artık bir ara konuşuruz canım benim.Seni çok öpüyorum etkinliğin hayırlı olsun.Bu etkinliğe ev sahinesinden sonra en fazla emeği geçen kişi sensin.Oylamaya girse inan birinci olursun.Gerçi sen gönümüzün birincisi olmuşsun bile dünya tatlısı.Annene de çok selamlar ve sevgiler..Hoşçakal..

Adsız dedi ki...

patates karnavalı olmuş.Hepsi müthiş ellerine sağlık.

bujene dedi ki...

ay hepsi de harika, yeni yemek yedim ama nasıl canım istedi :) sunumları da harika. özellikle civcivlere bittim :)) ellerinize sağlık.

Nilüfer dedi ki...

Hayvanlar alemi ve havuçlara bittim, kızıma yapacağım, ellerinize sağlık...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

SEVGİLİ DOSTLARIM;))

SEVGİLİ ÜMRAN'CIĞIIIM;
SEVGİLİ BURÇİN'CİĞİİİM,
SEVGİLİ HOMİNİGIRTLAK'CIĞIIIM,
SEVGİLİ NEZAKET'CİĞİİM,
SEVGİLİ HÜLYA ŞENLİK IŞIK'CIĞIIIM,
SEVGİLİ NÜKHET HANIM'CIĞIIIM,
SEVGİLİ YELDA AKSU'CUĞUUUM,
SEVGİLİ UFUK'CUĞUUUM,
SEVGİLİ İSMİNİ EKLEMEYİ UNUTMUŞ OLAN DOSTUM;))
SEVGİLİ SİBEL'CİĞİİİM,
SEVGİLİ SEMA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ LALE'CİĞİİİM,
SEVGİLİ ECE'CİĞİİİM,
SEVGİLİ IŞIL'CIĞIIIM,
SEVGİLİ PERİHAN 'CIĞIIIM,
SEVGİLİ LAMA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ KÜBRA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ EMEL'CİĞİİİM,
SEVGİLİ ÖZLEM ALTİK'CİĞİİİM,
SEVGİLİ İREM'CİĞİİİM,
SEVGİLİ HÜLYALAR'CIĞIIIM,
SEVGİLİ KUZİNE'CİĞİİM,
SEVGİLİ TULOSH'CUĞUUUM,
SEVGİLİ DENİZ TOKER'CİĞİİİM,
SEVGİLİ MCENGİZL'CİĞİİİM,
SEVGİLİ DİLAYRA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ REYHAN'CIĞIIIM,
SEVGİLİ MELİSA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ ZİNNUR'CUĞUUUM,
SEVGİLİ DAMLA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ SERAP'CIĞIIIM,
SEVGİLİ NUNUBELLA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ HÜLYA YILMAZ'CIĞIIIM,
SEVGİLİ BERCESTE'CİĞİİİM,
SEVGİLİ ŞULE'CİĞİİİM,
SEVGİLİ TUĞBA'CIĞIIIM,
SEVGİLİ TARİF BAHÇESİ'CİĞİİİM,
SEVGİLİ MUZİ'CİĞİİİM,
SEVGİLİ SUKUTLUOL'CUĞUUUM,
SEVGİLİ GÜL'CÜĞÜÜÜM,
SEVGİLİ ÖZDEN'CİĞİİİM,
SEVGİLİ BUJENE'CİĞİİİM,
SEVGİLİ NİLÜFER'CİĞİİİM,
Yapmış olduğunuz birbirinden güzel ve okurken yanaklarımın kızarmasına hakim olamadığım yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim sağolun sizlerle olmaktan ve hergün bu blog işine iyiki girmişim demekten kendimi alamıyorum artık;))

Bloğu ilk kez ziyaret eden dostlarıma da HoŞGELDİNİZ demek istiyorum ve her zaman beklerim;))iadeyi ziyaretlerine en kısa zamanda gideceğim;)

Sevgili Işıl'cığım minik güzel kızının doğum gününü kutlarım sağlıklı uzun ve hep sevdikleri ile olabileceği uzun bir ömür dilerim;)

Şimdi sorulan sorulara cevap vereyim;)

Merhaba İrem'ciğim
Bildiğim tek püf noktası eski patatesten olmalı hani şu kumlu olanlardan,onun dışında da niyokki için söyleyebileceğim tek şey kızartması çok daha lezzetli oldu;))

Merhaba Deniz Toker'ciğim,
Evet sarımsakları dövüp ekliyoruz,derin bir saklama kabında muhafaza edebilirsin ancak şekil işlemi günü gününe yapılırsa daha iyi olur.İstanbul'da isen Kermeslerden haberimiz olsun;)

Merhaba Sukutlu ol'cuğum
Eğer salça eklemek istemezsen 1-2 havucu haşlayıp rendenin ince tarafı ile rendeledikten sonra patates pürene ilave edebilirsin tek başına kimyon o rengi vermeyecektir;(

TÜM DOSTLARIM SEVGİ VE SAĞLIKLA KALIN...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle süpersiniz ...

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım Merhaba,

Ben dün akşam havuç görünümlü patatesleri denedim ama sizinki gibi olmadı. Birincisi kırmızı biberi sizin verdiğiniz ölçüden daha fazla koymama rağmen rengi çok açık oldu turuncu olmadı. İkincisi resimdeki gibi sert durmadılar yani zor toparladım. Acaba siz renk ve kıvam için başka birşey daha ilave ettiniz mi. Çok Teşekkürler. Burcin

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA BURÇİN'CİĞİİİM,
Benim yaptıklarımda salça ilavesi vardı hatta SUKUTLU OL arkadaşımada bunu yazmıştı ve ben eğer salça kullanmak istemezsen havucu haşlayıp ekleyebilirsin tek başına kimyon bu görüntüyü vermez demiştim ve neden böyle dediğine de bir anlam vermemiş heralde kullanmak istemiyor diye düşünmüştüm;(bu ara herkes sayfaya ulaşamamaktan ve açamadıklarından ve linkleri görememkten yakınıyor sanırım yazılarda da problem yaşanmaya başlandı ki bu ciddi bir problem oluyor benim sanırım artık com. olmam gerekecek;(bu işleri de hiç anlamıyorum bakalım ne yapacağız
bu arada toparlanamamasından şikayetçi olmuşsun haklısın bu aralar hala taze patates var taze patates haşlamada çok başarılı olmuyor eski patates daha kumlu bir yapıda olduğu için birbirini daha çok tutyor sanırım seninkilerde taze patatesdi keşke z.yağını biraz azaltsaydın ya da hiç ilave etmeseydin;(
SEVGİYLE KAL...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

TEKRAR MERHABA BURÇİN'CİĞİİİM,
Sana cevap yazdıktan sonra komşuma indim ve sayfayı birde ordan açmayı denedim gerçekten söylenenler doğru çok zor açılıyor ve benim hem laptopumda hemde masa üstü bilgisayarımda tarifteki salça görünmesine karşı komşuda açtığım sayfa da görünmüyordu tekrar eve döndüm çok da anlamıyorum biliyorsun bu bilgisayardan saat geç olduğu için de bilgisayar öğretmenim sevgili Burcu'cuğumu arayamadım ama sanırım problemi çözdüm yine de yarın yine farklı bir bilgisayardan kontrol edeceğim nasıl olduysa resimleri yüklerken yazı resim parantezinin içine kaymış;((ve ben de nasıl göründüğünü hala anlayamadım linkler konusunda da bu sıkıntı var benim iki bilgisayarımda da linkler var ama diğer bilgisayarlarda hatta Burcu da bile linkler çıkmıyor yine o kadar uğraşmamıza rağmen kabak etkinliğinin de resmini bir türlü düzeltemedik bu tip problemleri henüz çözemiyorum ama inan öğrenmek için mücadelem devam ediyor.Umarım bana kızmazsın ve artık tarif görünüyordur ben burdan gördüğüm için de SUKUTLU OL'un sorusu ilginç gelmişti meğer haklıymış kendisindende senin vasıtanla özür dilerim;(
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,

Sizi bu kadar uğraştırdığım için açıkçası üzüldüm. Sonuçta sizin elinizde olmayan bir şey elbette. Neden turuncu olmadığı için baya bir düşündüm yaparken hatta gıda boyası mı var acaba dedim kendi kendime. :)Neyse artık öğrendim bir daha ki sefere güzel olacaklarına eminim. Tarifi annemin günü için yapmıştım. Havuca benzetemeyince ben de yuvarlak şekil verip maydanozla süsledim :))) İlginiz ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim. Sevgiler. Burcin

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA BURÇİN'CİĞİİİM,
Haber vermen gerçekten çok çok iyi oldu sağol çok uğraştım gerçekten ama yapılması gereken birşeydi inan tariflerimi yapmak fotoğraflarını aşama aşama çekmek sonra bilgisayara yükleyip tek tek anlatmak daha zor ve bu kadar uğraşının sonunda tabiiki en doğru şekli ile sizlere ulaşmalıki kıymeti olsun yoksa benimde bu kadar uğraşmamın bir anlamı kalmıyor;)Neyse sayende bir problem fark edildi ve şimdilik çözülmüş görünüyor tekrar çok teşekkür ederim;)anneciğinin günü için yapmışsın çok üzüldüm ama inanıyorum toplarında şık olmuştur;)
Tekrar uyarın için çok teşekkür ederim;)
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

merhaba zühal hanım ben erzurumdayım.ve ilk defa mail atıyorum. bugün sizi yeşil elmada izledim.çok zevk aldık.ama maalesef tariflerinizi alırken elektriklerimiz gitti.yaptıklarınızı bana mail olarak atabilirmisiniz.bekliyorum.

Adsız dedi ki...

sizin tarif leriniz cok güzel ne olur bir kitap cikartin, ayrica bir eymek prog rami yapin sizi keyifle izlicemize inanin ben almanyadan saliha

Adsız dedi ki...

zuhal ablacim diyorum cünkü sizi cok seviyorum bügün yarim elmada sizi büyük keyifle izledim , ayrica bir yemek kitabi cikar manizi istiyorum ben almanyadan saliha

Ceylan dedi ki...

Zuhal Hanım ne kadar hamaratsınız inanamıyorum ! Bu internete bayılıyorum gerçekten! Ne kadar yetenekli hanımlar var sayesinde evlerine konuk oluyoruz !
Geçen akşam misafirlerime şu havuç görünümlü patates püresi yaptım, çok eğlendik !! Bloguma hikayesini yazdım, beklerim!
Blogunuzu yakın takipteyim, süper! Sevgiler,

HADİYE dedi ki...

Zuhal hanım sitenizi bu gün keşfettim.Özel bir şirkette çalışıyorum.Bu gün okadar çok işim varki ama saat 13 oldu ben hala sizin tariflerinizi okuyorum.Gözlerim acıdı.umarım öğleden sonra işlerimi yapabilirim.Tek kelime ile süpersiniz.Çok imrendim sizin gibi olmak isterim doğrusu.Güzel tariflerinizi ilk fırsatta deneyeceğim.

esra turgut dedi ki...

sevgılı Zuhal ablacıgım tarıflerının hapsını sırayla denıyorum.gecen gun meyvalı pastayı yaptım herkes bayıldı.bugunde sevgılıdoktorum yemege gelecek onun ıcın de cıvcıvlı patatas salatasını yapacagım .. ınsallah bır gun de senı mısafır olarak beklerımm...sevgılerımleee

evinnesesi dedi ki...

zuhal hanım blogtaki bütün sayfalara yorum yapılacak kadar güzel şeyler yapıyorsun tebrik ederim seni gönülden kutluyorum vallahi.
ama o hayvanlara bayıldımmmm harıkasın hemen yapıcam kıvırcık kuzuma
öpüyorum seni bol boll

Unknown dedi ki...

bu kadınlara bayılıyorum ben:) patatesten hayvan enginardan gemi yap:) is guch yok tabi... hahahaha

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA LEONBATTISTA

BENDE SİZİN GİBİ OTURDUĞU YERDEN AHKAM KESEN ERKEKLERE BAYILIYORUM DOĞRUSU HAHAHA....
MESLEĞİM OLDUKÇA YORUCU VE EPEY ZAMAN ALAN BİR MESLEK EĞER ZAHMET EDİP GÖZGEZDİRMİŞ OLSAYDINIZ ZATEN BUNU BİLİRDİNİZ KISACASI EŞİNİZ YADA ANNENİZ GİBİ OTURUP BOŞ BOŞ KOMŞUCULUK OYNAYAN BAYAN GRUPLARINDAN OLMADIĞIMI ANLARDINIZ.İNSANLARIN KENDİLERİNİ DAHA İYİ HİSSETMELERİ İÇİN HOBİLERİNE ZAMAN AYIRMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM MUTFAK DA BENİM HOBİ ALANIM VE YAŞAM İÇİNDE NE KADAR AZ ZAMANIMDA OLSA MUTFAĞIMDA GEÇİRDİĞİM HER DAKİKAYI SEVİYORUM.UMARIM YORUM YAZMAYA AYIRDIĞINIZ VAKTİ YORUMU OKUMAKLA DA GEÇİRİRSİNİZ.
BAYANLARA ÖN YARGISIZ VE VASIFSIZ MUAMMELESİ YAPMAYACAĞINIZ GÜNLER DİLERİM...
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

Vooov gözlerim döndü desem yeridir:) İyi ki bulmuşum burayı da sıcak anlatımlarınızla zenginleştirdiğiniz güzel, pratik tariflerinizle karşılaşmışım.. Hepsi de muhteşem görünüyor ama favorim civcivli papates ezmesi.. Ne şeker görünüyorlar, insan kıyamaz ki bunları yemeğe:)

Sevgiler, Çağdaş..