Cuma, Kasım 10, 2006

TARÇINLI ve ÇİKOLATALI TUILES


Aslında uzun zamandır vermeyi düşündüğüm bir tarif bu Tuiles'ler ancak bir türlü elim varıpta yazamamıştım.Genelde çikolatalısını yaparım ama Pazar günü masamızda çikolatalı çok lezzet olduğu için farklı olsun dedim ve bu kez tarçınlısını da yaptım ancak hazır tarifi veriyorken çikolatalısını da ekleyeceğim resimleri ile birlikte;))

TARÇINLI VE ÇİKOLATALI TUILES

MALZEMELER: 75gr.Tereyağ
4 yemek kaşığı elenmiş Un
1/2 su bardağı Tozşeker
2 Yumurtanın beyazı
1/2 paket Vanilya
Tarçınlı yapacaksanız 1 silme tatlı kaşığı Tarçın.
(Çikolatalı yapmak isterseniz 100gr eritilmiş bitter çikolata.)

YAPILIŞI:Tüm malzemeyi mikserle iyice çırpıyoruz.

Birbirine iyice karışan malzememizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı döküp kaşığın sırtı ile yuvarlak şekiller yapıyoruz.

180 derece önceden ısıttığımız fırında 6-7 dakika kenarları hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Bu aşaması en önemli kısmı bu bisküvilerin.Kenarlar pembeleşen tuileslerimizi fırından çıkarır çıkarmaz hiç vakit kaybetmeden biraz da elleriniz yanarak yağlı kağıttan çıkarıp merdene,şişe gibi silindir bir cisim üzerine sıralıyor ve bu şekilde kıvrılmasını sağlıyoruz çok çabuk kuruduğu için bu işlemi çok hızlı yapmalısınız yoksa daha kıvrılmadan ya dümdüz kalır yada kırılma olur.


ÇİKOLATALI TUILES



Çikolatalı Tuiles'lerimizi de yine yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatamızı sıkma torbamızın en ince ucu ile (ben kağıttan kalem yapıyorum o zaman daha iyi oluyor) sipiral biçiminde kağıda sıkıyoruz ve aralıklarla bu işlemi yapıyoruz daha sonra bir kenara alıp çikolataların donmasını bekliyoruz dolaba da koyabilirsiniz.Çikolatamız donduktan sonra bu kez tarçın ilavesi YAPMADIĞIMIZ hamurumuzdan yine aynı şekilde 1 tatlı kaşığı kadar çikolataların üzerine koyup tatlı kaşığının sırtı ile yuvarlak yapıp fırınşlıyoruz fırından çıkarır çıkarmaz yine silindir biçimli bir obje üzerinde şekil almasını sağlıyoruz.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Görüntü mükemmel. Yapımı pratik gibi görünüyor ama el çabukluğu istiyor anladığım kadarıyla. Tadını da çok merak ettim. En kısa zamanda denemek istiyorum. Sevgiler. Burcin

Adsız dedi ki...

Zuhalcim merhaba!Bunlar çok şirin şeyler yaa!Tatlı cips görüntüsü var.Tadı için ise hiçbir endişem yok,müthiştir.Zaten tarçına da,çikolataya da bayılırım.Deneyeceğim inş.Öpüyorum canım benim.
Not:Beni merak etmene çok sevindim;))
Sadist Arzu

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım Merhaba
Çok şık görünüyorlar elinize sağlık. Bende hafta sonu denemek istiyorum bakalım nasıl olacaklar.

Ayrıca bende bloğuma beklerim sizi..Görüşmek dileğiyle.

Adsız dedi ki...

Sitenizi ilk defa keşfediyorum.Uzun zamandır yemek bloğum olmasına rağmen size nasıl rastlayamadım şaşırıyorum kendime..Ben bu hanımı biryerden tanıycam derken en sonunda bulmuş olmamın mutluluğu da cabası..Ellerinize sağlık her yaptığınız ayrı bir maharet ürünü..

Adsız dedi ki...

merhaba, ellerinize sağlık.siteyi 10 dk önce keşfettimm ve bayıldımmmm..Bir kaç tarif print aldım, haftasonu yapıp yorumları eklerim :)Bu arada benim de yaptığım severek sunduğum tariflerim var, onları da sana ara ara gönderebilirim :)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA BURÇİN'CİĞİİİM,
Evet haklısın fırından çIktığında el çabukluğu şart oluyor ama çok lezzetli denediğinde sonucu bizimle de paylaşırsan sevinirim;)

MERHABA ARZU'CUĞUUUM,
Benzetmen gerçekten çok doğru aynı tatlı cips gibi oluyorlar mutlaka denemelisin oğluşlarının çok seveceğine inanıyorum sen de seveceksin tabii;))Nasıl merak etmem o kadar uzun zaman oldu ki;)
Neden sadist Arzu anlayamadım ama sevmedimde;(

HOŞGELDİN HESNA'CIĞIIIM,
Mutlaka ziyaretine geleceğim;)Sen de hoşgeldin herzaman beklerim;)Yaptığında sonucu bizlerle paylaşırsan sevinirim;)

HOŞGELDİN ECE'CİĞİİİM,
Yemek bloları o kadar çoğaldı ki gözden kaçmış olması çok normal;)Ayrıca güzel sözlerin için teşekkür ederim ben de iadeyi ziyaretine geleceğim;)Her zaman beklerim;)

HOŞGELDİN MELİS'CİĞİİİM;
Ne güzel bugün yeni yeni konuklarım var hoşgeldiniz her zaman beklerim;)Yaptıklarının yorumlarını heyecanla bekliyorum yine de aklına takılan şeyler olursa yazabilirsin seve seve cevap veririm;)Sendeki tarifleri de göndermen çok hoş olur ayrıca resimleme şansın da olursa senin elinden çıkanları yayınlarım.Mail adresim Zuhalyalcin@gmail.com

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...

hanimiş dedi ki...

Selam Zuhal,
Benim de denemelerim olmuştu ama ilkinde çok yayılıp birbirlerine değmişlerdi hiç anlamı kalmamıştı. İkinci denememde de çabuk davranıp kıvıramamıştım kırılmışlardı hep.. Ama şimdi sende görünce yine aklıma geldi bir de senin yazdığın tarifle deneyeceğim. Sağol.

kankirella dedi ki...

Şu dünyada yapmaktan en çok keyif aldığım şey PASTAAAAAA!!!! Ben üniversite öğrencisiyim,ancak boş zamanlarımda mutfağa girip birşeyler yapıyorum ve insanları aşırtmayı seviyorum... sayenizde eni ve değişik şeyler öğreniyorum... çok teşekkürler... :)

maydonoz dedi ki...

çok güzel görünüyorlar. bu hafta blog blog dolaşıp her gün eve gidince yeni bir tarif denedim.yarınki deneyim bu olacak. ellerinize sağlıkk

maydonoz dedi ki...

ilk denedigimde tadı çok güzel oldu tadı. ama kenarları yandı biraz. ayrıca koyu kıvamlı oldu ben biraz süt kattım cıvıklaşsın diye.ama güzel oldu sonuçda tadı.ama ikinci denememde olmadı malesef :(:(

Adsız dedi ki...

aman aman kusura bakmayin ama siz yemekten başka bir şey duşunmuyormusunuz allah aşkına birazda aç insanlar için toplanp birşeyler yapın. ya bu kadar yemek şaşip kaliyorum her seferinde. seni seviyorum tiyatrolarını severek izlediyim birisin haberin ola.birazda insanlara yararli birşeyler yapalım olmazmi başlatın bir etkenlik bende varim..selamlar.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Sevgili adsız arkadaşım,
Mutfağımda yaptıklarımı bilmeyenlerle paylaşmaktan yada bilenlere hatırlatmak inan hoşuma gidiyor:)
Beni bu kadar yakından tanıdığınıza göre yaptığım yardımlarında azımsanmayacak kadar çok olduğunu bilmeniz gerekirdi.Aldığım terbiye ve dinimin bana öğrettiği bildiğini paylaş ama yardımların gizli olsun doğrultusundadır.İnanıyorum ki sizde çevrenize yardım eden bildiklerini de paylaşmasını seven biri olarak tanınıyorsunuzdur:)
SEVGİYLE KALIN...

Adsız dedi ki...

zuhal hanımcım sizi kızdirdiysam aff edin sizin daha güzel şeyler yapmakyakışır diye duşundum birakalim yemeklerle hiç işi olmayanlar ugraşsin deyilmi size daha kalici işler yakışır öyle deyılmı bugun iclal aydına rasladım inte tabiki yardim kanpanyası başlatmiş bende öncelikle size koştum bunu en iyi yapacagınızdan eminim tabiki bende durmayacagim.yardim şu slikozis hastalari için iclal aydinin ricasi bende sizlerden rica ediyorum.neyse uzatmayayım yardım turkiye iş bankasışube kodu 1200 hesapnosu 3146645 yapacagınız yardım dekontun acıklama bölumune kot işcileri ile dayanışma diye yazilacakmiş. yanı yaptiginiz o leziz yemekler sevgili eş dostlarinizla kermese dönuştüre bilirsiniz diye düşündüm.sizi öpuyorum ve hakkınızı helel edin diyorum inanin en sevdiyim insanla konuşur gibiyim cünkü sizide seviyorum.artik sizi televizyonda görmüyorum neden?hoşca kalin.