Cumartesi, Aralık 09, 2006

GECİKMİŞ TEŞEKKÜR VE BLOG DOSTLUĞU;)))

Yine uzun bir ara oldu değilmi;(O kadar koşuşturmalı bir hafta geçiriyorum ki anlatamam sabah 08.00de sette oluyorum ve gece çok geç saatlerde evde olabiliyorum oldukça koşuşturmalı bir o kadar da zevkli bir iş hazırlıyoruz hepinizin bildiği gibi ve yayın tarihimiz çok yakın olduğu için bu tempo bir müddet daha bu şekilde devam edecek.Sizleri blog'da biraz ihmal ediyor gözüksem de çok yakında yine TV ekranından evlerinizde olacağım;))Bunun için de ayrıca mutluyum;))
Blogcu arkadaşlarımın ve çevremde tanıdıklarımın yaptığı enfes bir kurabiye vardır bildiğim kadarı ile Antakya yöresinin geleneksel lezzetlerinden Kömbe. Çoook uzun zamandır yapmak istiyordum ama bu kurabiyelerin özel kalıpları var ve bu kalıplarla şekillendirmek hem çok zevkli hemde güzel bir görünüm oluşturuyor;)Geçtiğimiz günlerde bloglar arasında ziyaretler yaparken çok sevdiğim ve yakın geçmişte kaybettiğim dostumla isim ve soyad benzerliklerinden dolayı kendisini hiç tanımasam da kendime çok yakın hissettiğim bir blogcu dostumun sayfasında bu Kömbe kaşıklarına rastladım.Sevgili blogcu arkadaşım Ayşen Tekin'e bu güzel kaşıkları nerden temin edilebildiğini yada resmini gönderebilirse blogda bir duyuru yapıp bilen varmıdır acaba diye bir araştırmaya girmek istediğimi yazmıştım.Çok hassas ve naif bir süpriz yapıp bana hem bu kaşıkları hemde bloğunda yapmış olduğu çok şık takılarından küpe,broş ve yüzük de göndermiş;)))
Sevgili Ayşen'ciğim gözlerinin güzelliğini yüreyine taşıyan arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum o kadar makbule geçtiki anlatamam sağol;))Aslında Kömbeleri kaşıklarımın geldiği gün hemen yaptım ancak işlerimin yoğunluğundan fırsat bulup yayınlayamadım geçtiğimiz hafta yayınlamam gereken Kömbeler ,Kaşıklarım ve Takılarım işte huzurunuzda;)))
AAA Ayşen'ciğim unutmadan dizimizin ilk bölümünde villa sahnelerinde senin el emeği göz nuru ile yapmış olduğun küpeleri ve broşumu taktım hem bir hatıra olsun hemde ekrandan da teşekkür etmek istedim tekrar ellerine sağlık çok güzeller;)))



KÖMBE

MALZEMELER: 2 Ölçü eritilmiş margarin
1 Ölçü zeytin yağ
1 Ölçü su
1,5 - 2 Ölçü toz şeker yada pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı karbonat
çay kaşığının ucu ile zecefil
çay kaşığının ucu ile tarçın
çay kaşığının ucu ile yenibahar
çay kaşığının ucu ile karanfil
1 tatlı kaşığı mahlep
1-2 adet toz haline getirilmiş damla sakızı
1 avuç kadar kuru üzüm
1 avuç kadar iri dövülmüş ceviz içi
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN: Bol susam

YAPILIŞI:Tüm malzemeler bir kapta karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hamurdan yaklaşık 2 ceviz büyüklüğünde toplar koparılıp susama bulanır ve kömbe kaşıklarına bastırılıp şekil verilir.


Soğuk fırına verilip fırın 175 dereceye ayarlanır üzeri pembeleşince fırından çıkartılıp soğuduktan sonra kavanoza konur ve o şekilde muhafaza edilir.İçinde süt yoğurt ve yumurta olmadığı için uzunca bir süre yaklaşık 1 ay kadar dayanıyor hatta şuan da gece sütümü yudumlarken ve yazımı yazarkende minik minik kemirmeyi ihmal etmiyorum;))İçindeki baharatlardan da tahmin etmişsinizdir inanılmaz güzel bir kokusu var hele pişme aşamasında mutfağınızda yoğunlaşan bu inanılmaz kokudan uzaklaşamıyorsunuz:))

Not:Ölçüler çay bardağı ve su bardağı yapabilirsiniz ben çay bardağı ile uyguladım bir tepsi Kömbem oldu;))

Benim gibi hafta sonu çalışacak olan dostlarıma kolay gelsin tatil yapacak olan dostlarıma da iyi dinlenceler ;)) İyibir hafta sonu diliyorum ve gidiyorum yarın erken kalkacağım;))

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel dostluklar olusuyor yaa bloglardan. Maasallah size. Sanal alem diyoruzya hani bence artik öyle degil, bunu gercek dostluga dönüstüren bircok kisiyi taniyorum.Henüz ben gurbette oldugumdan kendim yasayamadim ama, kisa zaman icin ümit ediyorum..Zuhal hanim bu kömbeyi ilk kez burada görüyorum, lezzetli görünüyor, elinize saglik. Yeni dizinizde de basarilar ..

www.blogcu.com/kelebekk

Unknown dedi ki...

hmmm genen leziz bir iş çıkartmışsınız.

http://www.xprodoksit.com/

elcinin_mutfagi dedi ki...

Okurken öyle mutlu oldum ki..Ne tatli bir süpriz yapmis sevgili Aysen ama bence senin süprizin de müthis:) ilk bölümde göndermis oldugu takilari takman onu kimbilir ne kadar mutlu edecek:) ben bile heyencanlandim ..O kadar ince ve iyi düsüncelisin ki senin yazilarini okurken bile öpüp sarilasim geliyor sana:) Ne mutlu ki blog sayesinde seninle tanismisiz..Gercekte öpemesemde buradan kocaman öpüyükler:))
Bu arada bende kömbeyi ilk kez duyuyorum ve cok hosuma gitti eger kaliplarin da nereden alabilecegimizi yazabilirse bende istanbula gidisimde alir da gelirim:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Zuhal Hanim,
Blogunuzu ilgiyle ve hergun merakla izleyorum.Yazmak bu kombelere nasipmis.8 yil Antakya'da yasamis biri olarak beni tekrar o gunlere dondurdunuz.Gencligimin en guzel yillari bir anda gozumun onunden gecti.Nasil guzel bir lezzettir o.Ustelik cok uzun zamanda dayanir.Kalip bulabilirsem artik elimde tarifde var.Daha ne isterim.
Sevgilerimle,
Ebru Ozturk

Tulosh dedi ki...

Ne kadar güzel hediyeler bunlar böyle:) güle güle kullanın. Hiç yemedim, açıkcası çok merak ettim kömbeyi...

Adsız dedi ki...

zuhal hanım bilgisayarın başına her oturduğumda heyecanla ilk baktığım bloglardan birisi sizin ki ilk başladığınız günden beri merakla takip ediyorum çünkü cıvıl cıvıl ve çoğu ilk defa gördüğüm tarifler.Kömbeleriniz çok güzel görünüyor.Ekranlarda da yeni dizinizle sizi görmek hoş olacak.

Ferhanca dedi ki...

merhabalar Zuhal, yine enteresan şeyleri bulmuşsunuz afiyet olsun .kaşıklarda çoksevimli ..kömbe ismini duymuştum sizden yapımını ögrendim..dizinizi bekliyoruz nede olsa blog arkadışımız sanatçı başarılar dilerim..sevgiler.FERHAN

Hülya dedi ki...

Bir kere hepsi yine çok başarılı.Allah aşkına Zuhalciğim snin hiç fiyaskoların olmuyor mu?Her yaptığın cuk diye oturur mu hep?Öyleyse vayyy halimize...Çoook fırın ekmek yememiz gerekecek öyleyse:(
Zaten o takılara ekrandan bir vesileyle teşekkür edebilme naifliğini ve farkındalığını kim yaratabilir?
...............
...................
......................
..........................
..............................
Tabiii ki ZUHALLLLLLLL;)))

Ebruli Lezzetler dedi ki...

Merhaba Zuhalcim, bu yoğunluk arasında bizimle böyle lezzetli ve değişik şeyleri paylaşman çok güzel. Bende hemen denemek istiyorum, tabi özel kaşıklarını bulabilirsem çok daha güzel olur. Ellerine sağlık. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

zuhal hanımcım merhabalar ben sizin yakından takipçinizim yaptığınız herşey çok değişik ve güzel, sizden bir ricam olacak mümkünse, ben butik pastane açmak istiyorum da ustalık belgesi almam şart www.pastacılar.com da bir bey var ve 3 ayda ustalık belgesi verebileceğini söyledi halk eğitim merkezi 2,5 senede veriyorkeşke 3 ayda alabilsem siz tanıyormuşsunuz kendisini sanırım, bilginiz varsa ve yardımcı olabilriseniz şimdiden çok çok teşekkürlerimi iletiyorum
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanim epeydir yorum birakamdim.Ama herzaman takipcinizim.Kömbeyi hic bilmiyordum cok degisik.Özellikle kasiklarla cok güzel görünüyorlar.Ayrica bloglarin birligini her zaman takdir ediyorum.Internet sayesinde cok sicak insanlar tanidim.NOT:Sevgili Damak Tadi (GÜL)sitesine giremiyorum,bu konuda bir bilginiz varmi yazarsaniz sevinirim.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Zuhal hanim,
Bende sitenizi uzun zamandir izliyorum. Ellerinize saglik cok guzel seyler yapiyorsunuz. Bende bu kurabiyeleri ilk defa duyuyorum. Cok lezzetli gorunuyorlar. Bunca kosusturmanizin yaninda blogunuza zaman ayirabilmenizde cok guzel bizler icin. Bende size acaba Gul 'den haberiniz (Damak tadi)var mi diye soracaktim. Kendini cok merak ediyorum,insallah iyidir. Size yeni dizinizde basarilar diliyorum.

Sevgilerimle.
Hatice

Adsız dedi ki...

Blogların böylesine güzel paylaşım ve dostluklara vesile olması ne güzel :)
Kilis ve Antep 'te bayramlarda yapılan Gerebiçlerle aynı görüntü ve şekiller...Tarifte ufak farklılıklar var sanırım,gerebiçte irmik te oluyor diye biliyorum ve zeytinyağı olmadan olmaz elbette.Çokk yedim ama hiç yapmadım henüz :)Öncelikle şu tahta kalıplardan edinmem gerekecek sanırım :)

Ellerinize sağlık...Diziyi bekliyoruz heyecanla...

Selam ve sevgiler...

Yemekbahane dedi ki...

Zuhal Hnm merhaba,

Bloğunuzu sıkı bir şekilde takip ediyor, tarifleri mümkün mertebe uygulamaya çalışıyorum.Bugün bloğumda sizin geçenlerde yapmış olduğunuz bisküvileri yayınladım.Gerçekten çok lezzetli oldular.Tekrar teşekkür ediyorum.

Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Merhaba Zuhal Hanım,
Geçenlerde dediğim gibi sizin o güzel Börekitaslarını denedim.Şu hamuruna benzetmiştim ama gerçekten hiç benzemiyormuş. Hamurun kıvamı çok değişik, kıyır kıyır.Süperdi ve çok beğenildi. Ispanaklı kişinizi de yaptım ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Hamuru hiç pişmedi ve çok ama çok katıydı. Sorun ne olduğunu da anlamadım. Yaptığım bütün tariflerinizden ilk defa bir tanesinden iyi bir sonuç alamadım ama neyse. Müsait olduğunuz ilk fırsatta değişik tariflerinizi yayınlamaya devam edin olur mu :)
Kolay gelsin.

isil dedi ki...

Ellerinize saglik, harika olmus, hic kombe yemedim, hatta hic gormedim :) Goruntuleri cok guzel, eminim tadlari da guzeldir. Bu arada dizinin fragmanlari donmeye basladi, cok heyecanlaniyorum, hemen baslassiiiinnn! Ibret olsun diye Rusya'daki nisanlima da izlettirecegim :P :)
Sevgiler,

nagice dedi ki...

öncelikle samimi bloğunuz için sizi kutlarım.benim alanım biraz farklı kilolardanmıdır nedir yemeğe hiç el atmadım.ben hobilerimi paylaşıyorum.elişlerimi paylaşıyor örneklerimi anlatıyorum.sipariş alıp örneklerim ibr uçtan bi uca gönderiyorum.
en güzelide çok samimi ve güzel dostlar kazanıyor olmamm.
neyse ben kömbe olarak değilde mamul kurabiyesi olarak biliyorum.bu kalıpları.hataydan komşumuz getirmişti.çok hoş oluyor ama.en güzelide kalıptan çıkarması..
ellerinize sağlık.her şey çok güzel ve siz çok içtensizniz.görüşmek üzere.artık hep takip ediyor olacağım sizi

Adsız dedi ki...

merhabalar,nasılsınız?
başarılar diliyorum sizlere,dizinin reklamları dönmeye başladı tv de:) konusu hoşuma gitti,bekliyoruz bakalım:)
bloğunuzu da çok beğendim,emeğinize sağlık..hem oyunculuk,hem blog,tebrik ederim sizi bu yoğun tempoda :))

kendinize iyi bakın,iyi geceler..

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Zuhal, Kömbe bir harika, kasiklari cok ilginc. Ilk defa duydum. Daha önce de Malatya´ya gidisimizde bir dost, Kömbe hazirlamisti ve bu yedigimiz Kömbe aralarina soganli kiymali hazirlanmis ic konulmus kiymali börege benziyordu.
Bu arada, Bazi blog dostlarimiz sevgili Gülü merak etmisler sag olsunlar. Blogu tekrar acildi bilgilerine merak edenlerin...
Diziyi merakla bekliyorum ne zaman basliyor artik o gün kimseye söz vermiyoruz.
Sevgiler Sonia...

Tijen dedi ki...

zuhal'cigim senin için dizi izleyicisi bile oluruz biz. arkandayiz, yanindayiz, saginda solundayiz. basarilar diliyoruzzzz...
tijen

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşen Tekin'in blogunda okuyarak tanıştım blogunuzla dizi dünyasıyla ilgim olmadığı için hangi kanal hangi dizi bilemedim. Başarılar dilerim.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA KELEBEK'CİĞİİİM,
Haklısın ve ne güzel dile getirmişsin artık benim için ve benim gibi düşünenler için sanırım artık bu diyarda gerçek sanallıktan uzak bir ortamda olduğum için de çok mutluyum;))Sende Türkiye'ye geldiğinde mutlaka haberimiz olsun;))Ayrıca güzel dileklerin için de teşekkür ederim umarım güzel bir iş olacak;))ve kömbe gerçekten çok lezzetli denemeni tavsiye ederim eğer kaşık bulma şansın olmazsa hamuru merdane ile 2-3cm kalınlığında açıp kurbiye kalıpları ile de şekil verebilirsin;))

MERHABA XPRODOKSIT'CİĞİİİM,
Teşekkür ederim gerçekten dostluk ve dayanışma ile yapılmış kurabiyeler oldukça lezzetli oldular;)

MERHABA ELÇİN'CİĞİİİM,
Sevgili Ayşenciğim beni gerçekten çok mutlu etti;))ve kömbe muhteşem lezzetli sanada tavsiyem 2-3 cm kalınlığında hamurunu açıp kurabiye kalıpları ile şekillendirilebilir ayrıca bence soğuk havalarda oldukça enerji verebilecek bir besin ve çocuklar için de çok faydalı olduğunu düşünüyorum;))Bende seni ve oğluşları çoooook öpüyor ve sevgi ile kucaklıyorum ayrıca Ayşen'ciğimin yapmış olduğu jestin yanında benimkinin lafı bile olmaz;))

HOŞGELDİN EBRU'CUĞUUUM,
Öncelikle güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim ve her zaman beklerim;))Güzel günleri ve özlenen duyguları hatırlattığım için ayrı bir mutluluk duydum diğer arkadaşlarıma yazdığım gibi sakın kaşık yok diye yapmamazlık yapmayın gerçekten çok leziz ve soğuk havalarda iyi enerji vereceğine inanıyorum;))Herzaman beklerim ;))

MERHABA TULOSH'CUĞUUUM,
Çok güzeller değilmi beni nasıl mutlu etti Ayşen Hnım sana anlatamam;))Tekrar sağolsun kesinlikle denemelisin çok güzel oluyorlar;))

HOŞGELDİN AYNUR'CUĞUUUM,
Sözlerin beni çok çok mutlu etti çok sağol bloğu beğeniyor olmana çok sevindim;))Her zaman beklerim denediğin tarifler varmı bilemiyorum ama sonuçları bizimle paylaşırsan mutlu olurum;))Kömbeleri de ayrıca tavsiye ederim;))

MERHABA FERHAN'CIĞIIIM,
kAŞIKLAR ÇOK GÜZEL DEĞİLMİ BEN DE ÇOK ÇOK SEVDİM;))GÜZEL SÖZLERİN İÇİN DE TEŞEKKÜR EDERİM UMARIM YÜZÜMÜZÜN AKI İLE ÇIKARIZ İŞİMİZİN İÇİNDEN;))

MERHABA HÜLYA'CIĞIIIM,
Canımsın güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim ve estafurullah yüzümü ateş bastı;)))İnan bana yapımı çok kolay lezzeti bir o kadar güzel kesin tavsiye ederim oldukça besleyici olduğunu düşünüyorum özellikle çocuklara mutlaka yapılmalı;))Öpüyorum;))

MERHABA EBRU'CUĞUUUM,
Bende bloğu çok özlüyorum epeydir iç içe yaşayıp birden uzaklaşmak zor geldi doğrusu;))Ama elimden geldiğince güncellemeye çalışacağım;))


HOŞGELDİN HİLAL'CİĞİİM,
Öncelikle blog takipcisi olmanıza çok sevindim ve her zaman beklerim ;))Pastacılar.com'un kurucusu Emin Beyi tanıyorum ancak ustalık belgesi ile ilgili hiçbir fikrim yok halk eğitim merkezlerinin kursları sizin dediğiniz gibi 2,5 seneymiş ama diğeri ile ilgili fikir sahibi maalesef değilim onun için bu konuyu yine Emin bey yada başka bir kaynaktan öğrenmelisiniz sizi yanlış yönlendirmek istemem;(Umarım hayallerinizi en yakın zaman da gerçekleştirirsiniz;))

MERHABA ARZU'CUĞUUUM,
Gerçekten bloglar arasındaki bu dostluk sıcaklık ve paylaşım inanılmaz güzel ve keyifli umarım uzun yıllar hepbirlikte oluruz;))Gül'cüğüm sitesini yenilemiş sanırım uyarınız üzere girdim gözattım ama sanırım biraz geç kaldım cevabı yazmakta özür dilerim;(

HOŞGELDİN HATİCE'CİĞİİİM,
Öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim ve kömbe gerçekten kış aylarında sıcak bir çay yada sütün yanında oldukça leziziz olacaktır;))Sanırım ben cevap yazana kadar Gül'cüğüme ulaşmışsınızdır gecikme dolayısı ile özür dilerim;(

MERHABA SERİNMAVİ'CİĞİİİM,
Blog dostluğu gerçekten yaşanası bir keyif paylaşımı fikir alışverişi jestleri ile unutulmaz dostlukları getiriyor;))Gerebiçleri de ben merak ettim şimdi bir araştırma yapmak gerekiyor ;)Umarım işimizi de beğenirsiniz;))

MERHABA MÜGE'CİĞİİİM;
Tarifleri uyguluyor olmana çok sevindim takıldığın yerler olursa seve seve yanıtlarım sende yaptıklarını bizimle paylaşırsan çok sevinirim;))Şimdi bloğunu ziyarete geliyorum senin de ellerine sağlık ;))

MERHABA DEFNE ZEYNEP'CİĞİİİM,
Öncelikle tarifleri denemiş olmana çok çok sevindim ama biraz da şaşırdım çünkü kişin hamuru börekitas gibi kıyır kıyır oluyor sanırım biraz az pişirmiş olmandan kaynaklanmış ya da kaşar peynirinden sertleşmiş olabilir;(İnan bana bir kez daha denemeye değer derim ve borcam da pişirdiğin herşey de mutlaka tabanına da göz atmalısın çünkü çelik bir kalıp gibi ısıyı hemen iletmiyor cam ve alt taban hep az pişmiş oluyor tavsiyem altınında pembeleşmesini beklemen olacak;))


MERHABA IŞIL'CIĞIIIM,
Kömbeler enaz görüntüleri kadar lezzetli denemelisin;))Evet yayın tarihimiz de belli oldu kısmetse 20 aralık çarşamba akşamı sizlerle olacağız yerinde olsam nişanlının gözünü şimdiden korkutma derim;)))

HOŞGELDİN NSEVİL'CİĞİİİM,
Öncelikle güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim;))Bende mutfak ve el işlerini çok seviyorum hatta tığ yapmayı 5-6 yaşlarımda yengemden öğrendim ve halada yaparım;))Örgü de reabilitasyonlarımdan biridir nedense el işi ya da mutfakta birşeyler yapıyor olmak beni her zaman dinlendirmiştir;))Ben de bloğunuzu en yakın zaman da ziyarete geleceğim bu arada bloglar arası dostluk paylaşılamaz bir mutluluk;))Mamul kurabiyesi ismini de ilk kez sizden duydum demek Hatay'da da bu şekilde anılıyormuş ama kış aylarında özellikle çocuklar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum hatta tekrar yaptığımda şeker yerine pekmez kullanmayı düşünüyorum;))Her zaman beklerim;))


HOŞGELDİN AYSUN'CUĞUUUM,
Haklısın dizimiz çok yakında görücüye çıkıyor umarım beğenilir;)Güzel sözlerin için ayrıca teşekkür ederim ve herzaman beklerim;))

MERHABA SONIA'CIĞIIIM,
Öncelikle Gül'cüğümle ilgili bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim ben yorumları ancak cevaplayabildim hızır gibi yetişmişsin tekrar sağol;))Kömbenin bir de kıymalısı olduğunu daha önce duymuştum ama hiç yemedim acaba nasıl bir lezzet araştırmalı eğer sen biliyorsan paylaşırsan sevinirim ;))İnşallah dizimiz beğenilir;))20 Aralık çarşamba başlıyoruz;))

CANIM TİJEN'CİĞİİİM,
Her zaman yanımda olduğunuzu bilmek çok çok güzel bir duygu iyiki bu bloğu açmışım ve sizleri tanımışım çok sağol arkadaşım sizler benim manevi destekçilerimsiniz;))Kocamaaaan öpüyorum;))

HOŞGELDİN ŞULE TÜREL'CİĞİİİM,
Öncelikle dileğiniz için teşekkür ederim ve her zaman beklerim dizimiz Atv ekranında 20 Aralık Çarşamba gecesi sizlerle olacak;))Her zaman beklerim ;;)

TÜM DOSTLAR SEVGİYLE KALIN...