Pazartesi, Ocak 14, 2008

YEMİŞLİ ELMALI MARMELAT GÜZELİ:)



YEMİŞLİ ELMALI MARMELAT GÜZELİ ismi garip değilmi?Çünkü ben uydurdum:)
Annemin yaptığı ve her yiyenin mutlaka tarifini aldığı yılların marmelatlı keki benim ellerimde bu ismi edindi:)
1968lerden gelen bu tarif 2008ler de imaj değiştirsin istedim:)
Mutlaka denemelisiniz inanılmaz güzel bir lezzet şiddetle öneririm:)

MALZEMELER: 3 Elma (orta boy)
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı kadar tarçın(isterseniz kendinize göre daha az ya da çok
ekleyebilirsiniz.)

KEKİ İÇİN: 4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
4 yumurta

ÜSTÜ İÇİN: Kayısı marmelatı(marmelat bulamazsanız küçük kavanoz kayısı reçelini rondodan geçirmenizi tavsiye ederim.)
Hindistan cevizi

YAPILIŞI: Kelepçeli 26cm'lik kalıbımızı yağlıyoruz ve altına yağlı kağıt döşüyoruz yada benim yaptığım gibi çemberini yağlayıp alt tabanını kullanmadan direk yağlı kağıtla kullanabilirsiniz.Yağlı kağıt sermeden asla yapamazsınız bu önemli bir not.
Elmaları ay ay kesip yan yana ve sık sık diziyoruz.Üzerine tarçın,üzüm ve cevizi serpiyoruz.





Şeker ve yumurtalarımızı çırpıp unumuzu da ilave edip homojen bir hal alana dek mikserle çırpıyoruz.Hamurumuzu elmalarımızın üzerine alıyoruz.




180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz aynı kek gibi.Fırından çıkarır çıkarmaz kelpçeden çıkarıp tel ızgara üzerine ters çevirip çok dikkatli bir şekilde elmalar zedelenmeden yağlı kagıdı sıyırıp alıyoruz.




4-5 dakika bu şekilde beklettikten sonra bol kayısı marmeladı ile kaplıyoruz.Serin bir yerde (buzdolabında değil)muhafaza edebilirsiniz. Bir gece önceden yapıp ertesi gün servise çıkarırsanız gayet lezzetli oluyor.




Servise çıkarırken üzerine hindistan cevizi serpmeyi unutmuyoruz.
AFİYET OLSUUUUN:))

49 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlıkkkkkk.....
Çok güzel çok besleyici çok değişik gözüküyor gerçekten....Bir kek müptelası tarçın ve elma aşığı olarak en kısa zamanda blogumda görebileceğine emin olabilirsin :)sevgilerle ...sağlık ve afiyetle....

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal ablacım..tarifinizi not ettim ellerinize sağlık..adı da çok güzel..hele içinde tarçın olması çok çok güzel ..bayılırım tarçınlı her lezzete..sevgiyle kalın.iyi geceler

gülizar dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.CANIMIZ CİĞERİMİZ ANNELERİMİZ TARİFLERİ GÜZEL OLMAZMI!DAHA ÖNCE HİÇ DUYMAMIŞTIM MUTLAKA DENİCEM İSMİDE HOŞ OLMUŞ :) SEVGİLERİMLE..

Cafe N dedi ki...

Zuhal Hanım,
Bizi güzel tariflerinize tekrar kavuşturmanıza çok sevindim.Lezzeti de görüntüsü de muhteşem sinyalleri veriyor. En kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiyle

Adsız dedi ki...

Rejimdeyim bennnnn.. Gözüm üstünde diye bu yapılmazki. Şöyle diyet bir salata falan koyar insan:))))))
Ohhh misler gibi tarçınlı elmaların kokusu burnuma geldi. Keki de pandispanya gibi yumuşacıktır, elmayla üzümün verdiği ıslaklıkta iyice baştan çıkarıcı yapmıştır. Ben en iyisi ekranımı kapatayım..Offfff:)))))))

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Bol vitaminli ve harika görünüyor ellerine sağlık. Yeniden güel tarifler eklemene çok sevindim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Zuhal'cim hem pratik hem sağlıklı hem ekonomik, hem güzel sunumlu, hem,hem,hem, diye gidicek bir tarif ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Şekerim güncelleniyor oluşuna cok sevindim, sürekliliğini yitirmez umarım. neti açtıgımda ilk baktıgım sayfaydın kaldıgın yerden devam.
Tarife gelince ,kolay ve birokadarda güzel duruyor.ellerine sağlık hayatımmm ..
sevgiler

Adsız dedi ki...

eskiden oldugu gibi ,hem pratik hem güsel sunumlu tariflerinle adından cok söz edicez kulakların cınlıyordur eminim Zuhalim:)
süper duruyor anneciğine sevgiler

Adsız dedi ki...

Bir döndün pir döndün. çok leziz duruyor. çeşit sunmana bayılıyorum. herkes bir ürüne takılıp kalıyor ve her blog birbirinin aynısı gibi gelmeye baslamıştı tamda , yetiştinnn.
canımsın başarılar

Adsız dedi ki...

Hep şunu söylüyorum illa cok profesyonelce olacak diye bişi yok tarifleri sunarken. ama en önemlisi birşeye baglı kalıp tekdüzeliğe dönmek okuyucular için kötü birdurum. Beklentiyi karşılayacagım diye blogger üzerinde yük olmamalı elbet ama birşeye baglı kalıp sırf onunla ve o tarz yiyeceklerle güncellemek açıkcası takip edenler adına en azından şahsım adına söyliyim gözümdeki yerini bitiriyor. Senin şahsında eleştirimi sunmak istedim.
Tarifin herzamanki gibi çok başarılı.
Ufak bireleştiri yapmak istiyorum sanada izninle gıda boyalarını daha az kullanmanı istiyorum. Hani cok gerekli şeylere belki olabilir ama keyfiyen okadar cok kullanmak dogru bulmuyorum. Ne cok yazmışım :) neyse cok seviyorum seni canım öpüyorum anneyede slmlar

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım bloğunuzu sürekli takip ediyorum uzunca bir ara vermiştiniz.Dönmenize sevindim.Elmanın ve cevizin girdiği herşey mükemmel olur bence...Anneler ne güzellikler yapıyor değil mi?Ellerinize sağlık,mutlaka deneyeceğim.sevgiler Özlem

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ne kadar mutlu etti sizi buralarda görmek:)) İsim pek güzel, lezzeti de eminim en az onun kadar güzeldir.

Ellerinize sağlık,
Sevgiler....

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal hanim blogunuzu cok severek takip ediyorum hersey harika oyunculugunuzada bayiliyorum cok uzun seneler cicek taksi seyrettik hep dahada seyrediyorum elmali pastayida cok yapardim bir aralar ama kayisi receli kullanmamistim bugün sizin sayfanzda görünce tekrar hatirladim ve hemen mutfaga kosuyorum bu sefer kayisi recelide kullanacagim ellerinize saglik afiyet olsun isvicreden selamlar www.blogcu.com./sanong

esra turgut dedi ki...

oooohh cok sahane gozukuyo walla en kısa zamanda yapacagımm ellerıne saglık ablacım:)

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
tekrar aramiza daha aktif olarak döndügüne cok sevindim, ben sizi kendi blogum olmadigi zamanlardan beri izliyorum.
Hatirlarsaniz, su meshur hamsi pilavinizin tarifini severek uygulamistim.

Bu eklediginiz marmelat güzelinde de ne güzellikler varmis, sevdigim elma, tarcin vs., hersey harika görünüyor, ellerine saglik diyorum.

Fazla uzattim, bana da beklerim.

Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhabalar...harika bir tarif..yalnız keke kabartma tozu konmaması kafamda soru isareti bıraktı? acaba siz mi yazmadınız diye dusundum?

Alev dedi ki...

Elmalı keklerı herzaman cok severımç Benım annemınde bır elmalı kek tarıfı vardır :) Ellerinize saglik. Cok istah acici gorunuyor.

Ferhanca dedi ki...

Zühal'cim ,bir döndün pir döndün ..ellerine sağlık bir ara çok yoğundun anlamıştık zaten bakamıyordun .
Renkli masan nefis olmuş çiçekler açmış.
Kekin tarifini hemen defterime yazdım nefis bir tat gibi duruyor anneciğine selamlar ,hürmetler nede olsa tarif onun.Çok sevgiler.

Unknown dedi ki...

Zuhalcim merhaba,
Seni tekrar buralarda görmek ne güzel:))Nefis bir şeye benziyor bu uzuuun yıllardan gelen tat.
Mail atmışsın bana uğurlama,bayramve yeni yılla ilgili.Sağol canım.Malum çoook mail birikmiş ve ancak okuyorum.Çok öpüyorum canım.

Hülya dedi ki...

Döndün demek...Ne güzel..Çok mutlu oldum çok...

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal abla,

bu tarifiniz cok guzel gorunuyor... Bisey sorcaktim, fincanlar, kucuk mü yoksa büyük fincanmi?

Cevabinizi bekliyorum. Simdiden tesekkür ederim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

http://neseersoy.blogcu.com/

selamlar,
geri dönmekle çok iyi yapmışsınız , hepsini incelemedim ama şu yaptıklarınız rengarenk tatlar ve ayrıca bu güzel tarifiniz çok hoş.
ellerinize sağlık
buyrun bende beklerim:)
sevgilerimle,
Neşe

Adsız dedi ki...

sizin tarif anlatımınıza bayılıyorum aşama aşama resimli çok güzel anlatıyorsunuz.Benim gibi bu işlere yeni yeni gönül verenlere nasıl iyi oluyor bir bilseniz.Çok teşekkürler ellerinize sağlık

ev perisi;) dedi ki...

Ellere sağlık gözlere şenlik;)
Muhabbetle zuhal yalçın...

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel, tekrar güzel tariflerinize ve size kavustuk Zühal Hanim.Kek de muhtesem olmus,ellerinize saglik,sevgiler.

Adsız dedi ki...

Zuhal Yalçın e hani sık güncelleyecektin ,ama cok ara verdin :(
özlettirme ama kendini bekliyoruz yeni tarif.

sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba zuhal yalçın
ben bu keki çok yaparım ve eşim de çok sever. yanlız ben marmelat sürmüyorum da elmaları dizdiğim zaman portakal veya liman kabuğu rendeliyorum elmaların üzerine.
bir de bu şekilde deneyebilirsiniz. kokusu karışınca çok güzel oluyor

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Sevgili Zuhal,
Seni Oktay Usta'nin programinda gordukten sonra verdigin blog adresine girdim , pastaci Burcu ile devam ettim. Derken bugunlere geldim. En buyuk pay sahibi sensin :)

Adsız dedi ki...

Güzel yemekler ellerine sağlık Zuhal'cim. anayemeklere yer vermelisin ve tariflere kendi yorumunu katarsan güzelliği yada püf noktaları bakımından süperolur

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım merhaba,

Bu tarifi denedim, muhtesem oldu. Herkese tavsiye ederim. Elmayı içine karıştırarak yapılan elmalı kekler elmanın sulanmasından dolayı hoşuma gitmezdi. bu çok güzel oldu. sunumu da çok şık. Tariflerin aşama aşama resimlerini vermeniz çok açıklayıcı ve anlaşılmasında çok yardımcı oluyor. Çok başarılısınız. Devam!...

Teşekkürler...

Şeyda

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
çok güzel olmuş ellerinizie sağlık.ayrıca masada çok şık renkli
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Hmmm nefis görünüyor.Enerji ve lezzet bombası.Ellerine sağlık.bana da beklerim ben henüz çok yeniyim.yalnizkraliçe.blogspot.com

İlker Ergin dedi ki...

tek kelimeyle süper olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

mm harika görünüyor, ellerinize sağlık
çilek reçeliyle deneyeceğim, sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

SEVGİLİ ZUHAL HANIM SİZİ TEKRAR ARAMIZDA GÖRMEK ÇOK GÜZEL. KENDİME BLOG AÇMADAN ÖNCE TAKİP EDERDİM SİZİ... GERÇİ GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ TAKİPE DEVAM EDİYORUM... RENKLİ SOFRANIZA DA ELMALI KEKE DE BAYILDIM... ELLERİNİZE YÜREŞİNİZE SAĞLIK... SEVGİLER...

handan dedi ki...

merhabalar daha önce renkli yeniyıl kurabiyelerinizi dendim süper oldular çocuklar bayıldılar şimdide sırada bu var
ellerinize sağlık

emineninemekleri dedi ki...

SEVGILI ARKADASLAR
DÜN AKSAM DAN ITIBAREN DEFNE-YAPRAGI OLAN ISMIMI DEGISTIRDIM. ÖGRENDIMKI AYNI ISIMDEN BIR BASKA YEMEK SAYFASI VAR.KIMSENIN EMEGINE HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIK OLMAMASI ICIN BÖYLE OLMASI GEREKIYORDU. ARTIK SITEMIN YENI ISMI http://www.emineninemekleri.blogspot.com/
ARTIK BU ISIM ALTINDA GÜZEL YORUMLAR VE TARIFLERLE BULUSMAK DILEGIYLE ARKADASLAR.


SEVGILERIMLE
EMINE
http://www.emineninemekleri.blogspot.com/

Tuğba dedi ki...

Zuhal hanım,sizi Trt de çiçek taksi dizisinde keyifle izlerdim,geçen seneden bu yana da fırsat buldukça yaptığınız güzel lezzetleri takip ediyorum.Elmalı tarifleri her zaman dikkate alırım,hele ki böyle geçmişi olan bir keki denemekde fayda var diye düşünüyorum:)
sevgiler..
http://www.keyiflimutfagim.com/

Adsız dedi ki...

Evde bir sürü elma vardı ve içime sinicek bir tarif ararken sizin tarifinizi gördüm, ee siz de oldukça iddialı konuşmussunuz yapmamak olmazdı :) yaptım ve harika oldu. ben kek pek sevmediğim halde o kadar beğendim ki bu tarifinizi, içine anca çok çok beğendiğim tarifleri yazdığım defterime bile ekledim.teşekkürler ellerinize sağlık:)

arzu dedi ki...

Sizi oyuncu olarak çok beğeniyordum.Şimdi de tariflerinizle de harikasınız.Fındık krokan yapmak istiyorum.Mermer tezgahı yağlayıp da mı dökeyim yoksa yağlamadan mı dökeyim?Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.Tariflerinizi hayranlıkla okuyup seyrediyorum.Çünki çoğunu yapamıyorum.Burası küçük bi yer ne yazıkki malzemeleri bulamıyorum.Özellikle kek ve kurabiye kalıplarınıza hayranım.

emineninemekleri dedi ki...

Zühal hanim,
tarifiniz cok degisik ve leziz gözüküyor ellerinize saglik. Elmanin, tarcinin ve cevizin girdigi herseyi nefis oluyor.

Görüsmek umuduyla......
Emine

Disalce dedi ki...

merhaba zuhal ablacım....

gerçekten denenmeyi hakeden bir tarif......
annenizin tarifine,sizinde ellerinize sağlık......

çok öpüyorum......

keskinli dedi ki...

selamlar
vallahi süpersin ya bayildim
hele o sofrana hayran kaldim ellerine saglik sevgiler

Özlem dedi ki...

Zuhal hanım bir gözüktünüz sonra yine kayboldunuz :)Nerelerdesiniz ?

Görüşmek üzere, sevgiler.

Adsız dedi ki...

zuhal hanım kahve fincanını anlamadım türk kahvesimi?bardak olarak ölçüsü varmı?çookk öpüyorum..

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Tabiiki kahve fincanı bu tip tariflerde kahve fincanı denildiğinde türk kahvesi fincanı olduğunu bilmelisiniz.

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik mutlaka deniyecem fakat kafama bir sey takildi kek hamurunda kabartma tozu yokmu?
selamlar rana

Kolyekolik dedi ki...

oooffff süper gözüküyoooo.. :)