Pazar, Eylül 14, 2008

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Sanırım kışı özledim sıcaklar bunaltan nemler derken nihayet bahara geldik birde şu pastırma sıcakları sona erse tamamdır bu iş:))
Geçtiğimiz hafta yaptım aslında bu mercimekli bulgur pilavını iftara az kalmıştıki aklıma birden bu sevdiğim lezzet düştü hemen kolları sıvadım tabii yanına da geçen kıştan kurduğum salatalık turşularım ve kocaman bardakta bir ayran ohhhh değmeyin keyfime:))Yazmaksa bugüne nasipmiş size de şimdiden afiyet olsun:)


MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER :

1/2 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı bulgur
1,5 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı nane,tuz
sıvı yağ
2 bardak su

YAPILIŞI:

Mercimekleri iyice yıkayıp süzdükten sonra üzrine çıkana kadar su koyup kaynatıyoruz su kaynama noktasına geldiğinde süzüp tekrar soğuk su koyup tekrar kaynamaya bırakıyoruz bu işlemi bir kaç kez yaptıktan sonra (bu işlem hem mercimeğin gazını atmaya yarıyor hemde siyah suyundan tamamen arınmış oluyor) mercimekleri haşlanmaya yakın ocaktan alıyoruz ve süzüp bir kenara kaldırıyoruz.Tam haşlanmasın ama çok da çiğ kalmasın.

Sıvı yağ ve soğanı kavuruyoruz salçasını da ekledikten sonra onuda şöyle bir kavurup yarı haşlanmış mercimeklrimizi,suyumuzu,tuzumuzu ve nanemizi de ilave edip kaynamasını bekliyoruz.Kaynadıktan sonra süzgeçte iyice yıkadığımız bulgurumuzu ilave ediyoruz önce kaynamasını bekliyoruz,kaynadıktan sonrada altını iyice kısıp kapağını kapatıp yaklaşık 15-20dak pişmesini bekliyoruz.Piştikten sonra ocağı kapatıp üzerine kağıt havlu serip kapağını tekrar kapatıp pilavımızı iyice demlendiriyoruz:)

Salı, Eylül 02, 2008

HOŞGELDİN RAMAZAN TEŞEKKÜRLER SELVA:)

Hoşgeldin Ramazan ne çabuk geçiyor aylar değilmi?Bahar telaşı yaz sıcağı derken işte bir ramazan daha geldi:)Bereketli sofraların kurulacağı keyifli sohbetlerin gerçekleşeceği ruhen arındığımız bu ay hoş geldi:)
Geçen sabah kargo firmasından gelen görevlinin kapı zili ile uyandım genelde kendiliğimden uyanmadığım zaman sinirli biri olurum:)(Gerçi genelde de çok sakin olduğum söylenemez ya:)))Neyse söylene söylene kapıya gittim gelen görevlinin uzattığı kağıdı imzaladıktan sonra teslim ettiği koliyi açtım ve Selva Makarnaları'nın sürprizi ile karşılaştım:)Makarnalarımı henüz tadamasam da gün içinde hemen çok sevdiğim İrmik tatlısının Kakaolu versiyonunu yaptım.
Eğer sizlerde benim gibi sütlü hafif tatlılar seviyorsanız özellikle iftar sonrası için İrmik tatlısını mutlaka kakaolusunu da denemelisiniz:))




KAKAOLU İRMİK TATLISI

1Lt. Süt
10 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya arzu edilirse üzeri için Ceviz

Tüm malzemeyi bir tencerede birleştirip karıştırmayı hiç bırakmadan muhallebi gibi pişiriyoruz daha sonra soğuk su ile çalkaladığımız bir borcama döküp önce oda ısısına gelene kadar dışarda daha sonra da buzdolabında muhafaza ediyoruz.Servis için üzerini cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cumartesi, Ağustos 16, 2008

ÜZÜMLÜ PASKALYA ÇÖREĞİ ve BERAAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN:)

Tekrar uzun bir aranın ardından herkese merhaba:)
Yok olduğum dönemde arayıp soran hadi artık bekliyoruz diyen herkese teşekkür ederim iyi ki varsınız:)Ancak işlerimin yoğunluğu,geziler,sıcaklar,vedalar derken kandil dolayısı ile tekrar merhaba diyebildim.
Umarım bundan sonraki güncellememin arasını bu kadar uzun tutmam:))

Beraat kandiliniz kutlu olsun bugece edilen dualarımız kabul olsun.

Denemenizi şiddetle tavsiye edebileceğim enfes bir paskalya çöreği tarifim var sizlere:)

İşte Üzümlü Paskalyamız ve reçetesi.


Üzümlü Paskalya Çöreği

Malzemeler :

500 g un (5 su bardağı)
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
3-4adet Kakule
125 g yumuşak margarin
1/2 bardak kuru sarı üzüm
Yarım çay bardağı toz şeker
1tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
200 ml (1 su bardağı) ılık süt

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1avuç iri dövülmüş fındık
İsteğe bağlı 1,5yemek kaşığı kadar Susam

Hazırlanışı:
Unu eleyip maya ile karıştırıyoruz. Üzerine margarin, toz şeker,mahlep,yumurta,ılık süt,üzüm ve kakulenin çekirdeklerini dövüp ekleyip yaklaşık 5-10 dakika yoğuruyoruz.



Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletiyoruz.

40-50 dak. süre sonunda istediğiniz şekli varerek. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın isterseniz benim gibi tek bir saç örgüsü yapabilirsiniz. Üzerini temiz nemli bir bezle kapatıp 30 dakika daha bekletin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp,fındık ve susamla süsleyelip,


180derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim 45-55dak kadar.

Çarşamba, Temmuz 23, 2008

MEKANIN CENNET OLSUN:(


Kimle dertleşeceğim ben şimdi:(

Kim bana tatlı tatlı kaprisler yapacak:(

Kimle saatlerce fıkra anlatıp gülüşeceğiz:(

Kimle konuşacağız eski kulis dedikodularını:(

Kimle oynayacağım kavga dövüş okeyi:(

Kim bana öğretecek o meşhuuur Osmanlı yemeklerini:(




SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİM ABLAM, DERT ORTAĞIM, AKIL HOCAM, MESLEK DUAYENİM:(

MEKANIN CENNET KORUYUCULARIN MELEKLER OLSUN

SENDE GİTTİN HEMDE DOĞUM GÜNÜMDE:(

ORDA BİZİ BEKLEYEN HERKESE SELAM SÖYLE OLUR MU???

BABA'CIĞIMIDA UNUTMA SAKIN

SİZİ ÇOOOOOOOKKKK SEVİYORUM...

SUNA ABLAM, ANNEM, PARDON KIZKARDEŞİM:))

GÜLE GÜLE...

Pazartesi, Mart 10, 2008

ZAMAN SU GİBİ AKIIIIIIPPP GİDİYOOOOORRR:))

Zaman ne kadar hızla akıp gidiyor günlük koşuşturma ve mücadelemizden gözümüz bazen hiç birşeyi görmez oluyor:(
Bu hafta sonu çok sevdiğim arkadaşım Burçin'ciğimin minik dünyalar güzeli kızı Lal'ciğimin doğum günü için doğumgünü masasını ve pastasını hazırladım:)
Gerçekten zamanın nasıl su gibi aktığını gördüm sanki dün gibiydi doğumu hatta sizlerle de paylaşmıştım :)İşte şimdi Lal'imiz büyümüşte abla olmuş bile:)Anneciğin
,babacığın ve tüm sevdiklerinle geçireceğin sağlıklı,huzurlu,mutlu nice yaşlara bebeğim:)

Eve gelir gelmez aynaya baktım gözlerimin kenarlarında oluşan çizgileri inceledim üzüldüm sonra kendi kendime güldüm -bu kesin yaşlanmaya başlamamın alametleri:)
Doğumuna şahit olduğun bir bebeğin büyümesi ne kadar çabuk ve inanılmaz oluyorsa,bizimde yaşlanmamız kesin o çabuklukta ve inanılmaz oluyor:)))
Evet inanılmaaaaaazzzz oluyor:)))
Ben yine de çizgilerimi seviyorum hayatta geçirdiğim tatlı acı anılarımla dolu o çizgiler her çizgide bir yaşamışlık derinliğinde ise yaşadıklarımın garantileri var:))
Neyse konuya dönmem de fayda var sanırım:)
Lal'imiz çok alengirli çok renkli şeylerden biraz ürküyor yaşı gereği onun için onun da sevebileceği onu üzmeyecek oldukça sade ama bir o kadar da sevimli bir pasta yapmam gerekiyordu.Bende bu pastayı yaptım bakalım sizlerde beğenecekmisiniz?

Cumartesi, Mart 08, 2008

TÜM KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN



Dünyanın birçok ülkesinde bayram olarak kutlanan bu gün kadın hareketinin ezilmişliğe başkaldırışı;

ERKEĞİN ARDINDA DEĞİL YANINDA OLMA MÜCADELESİ...

Pazartesi, Mart 03, 2008

PROFİTEROL DİĞER BİR DEYİŞLE LEZZET VE KALORİ TOPLARI:))

Profiterol çocukluğumdan bu yana en sevdiğim çikolatalı lezzetlerin başında gelir:))Cumartesi gecesi gelen misafirlerime yemek sonrası tatlı ikramı ne yapabilirim diye düşünmeye başladığım da ilk aklıma gelen profiterol oldu:)))Uzun zamandır da yapmadığımı düşününce kolları sıvayıp doğru mutfağa yöneldim:)İşte profiterolümüzün yapım aşamaları ve tarifi:)



PROFİTEROL

ŞU HAMURUNUN MALZEMELERİ:

125gr.Margarin
1 bardak soğuk su
1 tutam tuz
1 su bardağı un
4 yumurta

İÇ KREMASI:

1kg.Süt
6 çorba kaşığı un
9 çorba kaşığı toz şeker
2 paket vanilya

ÇİKOLATA SOSU:
8 çaybardağı süt
dr.oetker çikolata sosu
80gr.Bitter çikolata

YAPILIŞI:
Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
Margarinimizi eritiyoruz,1 bardak soğuk su,1 tutam tuz ekleyerek kaynatıyoruz 1bardak unumuzu da ilave edip sürekli karıştırarak top top olmamasına özen göstererek 2-3 dakika pişirip altını söndürüp bir kenara soğuması için bırakıyoruz.
İyice soğuduktan sonra 4 yumurtayı tek tek kırarak elimizle yediriyoruz(tabii ameliyat eldivenlerimizi takarak:))
Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
Benim yaptığım gibi sıkma torbası ile yada 1tatlı kaşığı yardımı ile küçük küçük hamurlarımızı yerleştiriyoruz.
180derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar takriben (45dakika)kadar pişiriyoruz.



NOT:Bu kısmı çok çok önemli atlamamanızı tavsiye ederim.Şu hamurunun top top kabarık kalmasını istiyorsanız hamurunuzu fırına verdikten itibaren pişene kadar asla kapağını açmıyorsunuz.Piştikten sonrada fırınınız iyice soğumadan kapağını açmamaya devam ediyorsunuz ne zaman fırınınız soğudu o zaman açıyorsunuz.Onun için ben bu hamuru gece yapıp fırında bırakıyorum ertesi gün ne zaman içlerini dolduracaksam o saate kadar fırında bırakıyorum.



İÇ KREMASININ YAPILIŞI:
Un,süt,şekeri iyice karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra vanilyasını ekleyin ki vanilyanın keskin kokusu daha etkin olsun.Kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alın.
İyice soğuyan fırından çıkardığınız şu hamur toplarının altından sıkma torbası yardımı ile delerek kremayı şırıngalıyoruz.
NOT:Bu da çok önemli şu hamurlarınız oldukça gevrek ama bir o kadarda sert kabuklu bir yapısı oluyor ancak benim gibi saatler öncesinden hazırlarsanız çok yumuşak oluyor ki ben açıkcası o halini sevmiyorum:( Onun için sizler servise çıkarmadan 1-2 saat öncesinden bu işlemleri yaparsanız daha lezzetli oluyorlar.

ÇİKOLATA SOSUN YAPILIŞI:
Süt,hazır dr.oetker çikolata sosu,bitter çikolatayı muhallebi gibi pişiriyoruz.Piştikten sonra soğuyana kadar arar ara sosumuzu karıştırıyoruz ki üzeri kabuk oluşturup sertleşmesin.İyice soğuyan sosumuzu servis yapmadan önce üzerine gezdirip servise hazır hale getiriyoruz:)

OOOOOOHHHHHH AFİYET OLSUUUUN:)

Salı, Şubat 19, 2008

ANNE TATLISI:)


Çok sevdiğim bir arkadaşımın annesi Nezih Teyzem 14 Şubat gecesi sağolsun beni yemeğe davet etmişti.Yemekleri her zaman çok lezzetli olan Nezih teyzemin bu davetine elbetteki hayır diyemezdim:)
Canım nasıl güzel yemekler yapmıştı ama sıra yemeğin en keyifli kısmı tatlıya gelince gözlerim ayrı bir parladı:)
Hepinizin bildiği gibi tatlı delisi olan ben ya çikolatalı lezzetler severim yada sütlü:)Uzun zamandır yemediğim annemin bir dönem favori tatlısı olan yalancı tavuk göğsünü görünce çok mutlu oldum:)
Burdan tekrar kendisine teşekkür ediyorum sizler için de tarifsiz dönmedim tabii:)

ANNE USULÜ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ:)

MALZEMELER: 1 kg. Süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125gr.kadar margarin (daha azaltılabilir)
1 paket vanilya
1 adet dvülmüş damla sakızı(bu benim ilavem sütlü tatlılarda çok severim)

YAPILIŞI: Tenceremizde yağımızı eritip unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Kavurma işlemi bittikten sonra sütümüzü,vanilyamızı ve damla sakızımızı da ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz.Pişirdikten sonra kenara alıp 8-10dakika kadar mikserle iyice çırpıyoruz.Çırpma işlemi bittikten sonra soğuk su ile çalkaladığımız payreksimize alıyoruz.4-5 saat içinde servise hazır hale geliyor.



Üstüne isterseniz Nezih teyzeciğimin yaptığı gibi file badem,hindistan cevizi,dövülmüş ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.

Unutulmuş hafif çok lezzetli tariflerden birini tekrar hatırlatayım istedim sizlere:)



Bende Pazar günü eve yaptım bende üzerini tarçın ve hazır çikolata sosu ile süsledim:)

Bu arada gecikmeli de olsa Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun:)
Yüreğinizdeki sevgiyi hiiiiççç kaybetmeyin,en büyük hazinemiz sevgi:)



SEVGİYLE KALIN...

Pazartesi, Ocak 14, 2008

YEMİŞLİ ELMALI MARMELAT GÜZELİ:)



YEMİŞLİ ELMALI MARMELAT GÜZELİ ismi garip değilmi?Çünkü ben uydurdum:)
Annemin yaptığı ve her yiyenin mutlaka tarifini aldığı yılların marmelatlı keki benim ellerimde bu ismi edindi:)
1968lerden gelen bu tarif 2008ler de imaj değiştirsin istedim:)
Mutlaka denemelisiniz inanılmaz güzel bir lezzet şiddetle öneririm:)

MALZEMELER: 3 Elma (orta boy)
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı kadar tarçın(isterseniz kendinize göre daha az ya da çok
ekleyebilirsiniz.)

KEKİ İÇİN: 4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
4 yumurta

ÜSTÜ İÇİN: Kayısı marmelatı(marmelat bulamazsanız küçük kavanoz kayısı reçelini rondodan geçirmenizi tavsiye ederim.)
Hindistan cevizi

YAPILIŞI: Kelepçeli 26cm'lik kalıbımızı yağlıyoruz ve altına yağlı kağıt döşüyoruz yada benim yaptığım gibi çemberini yağlayıp alt tabanını kullanmadan direk yağlı kağıtla kullanabilirsiniz.Yağlı kağıt sermeden asla yapamazsınız bu önemli bir not.
Elmaları ay ay kesip yan yana ve sık sık diziyoruz.Üzerine tarçın,üzüm ve cevizi serpiyoruz.





Şeker ve yumurtalarımızı çırpıp unumuzu da ilave edip homojen bir hal alana dek mikserle çırpıyoruz.Hamurumuzu elmalarımızın üzerine alıyoruz.




180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz aynı kek gibi.Fırından çıkarır çıkarmaz kelpçeden çıkarıp tel ızgara üzerine ters çevirip çok dikkatli bir şekilde elmalar zedelenmeden yağlı kagıdı sıyırıp alıyoruz.




4-5 dakika bu şekilde beklettikten sonra bol kayısı marmeladı ile kaplıyoruz.Serin bir yerde (buzdolabında değil)muhafaza edebilirsiniz. Bir gece önceden yapıp ertesi gün servise çıkarırsanız gayet lezzetli oluyor.




Servise çıkarırken üzerine hindistan cevizi serpmeyi unutmuyoruz.
AFİYET OLSUUUUN:))

Çarşamba, Ocak 02, 2008

RENKLİ BEŞ ÇAYI MASAMIZ:)


2007'de çok fazla sizlerle olamadım bu kez şeytanın bacağını kırıp güncellemeleri daha sık yapabilmek için renkli bir masayla sizlere tekrar merhaba demek istedim:)
Aslında bu masamız 2007 yılından kalan bir manzara dediğim gibi bir yerinden başlamam gerekiyordu sizlerle paylaşacağım bir çok tarif ve fotoğraf birikti.Bu ilki olsun ve diğerleri önümüzdeki günlerde yavaş yavaş yerini bulsun istedim:)
RENKLİ MAKARNA SALATASI


MALZEMELER
1 paket fiyonk yada arzu ettiğiniz şekilde makarna
sıvı yağ,tuz
Dilediğiniz renklerde toz yada jel gıda boyası

SOSU İÇİN
2çorba kaşığı yoğurt
2çorba kaşığı mayonez
1tatlı kaşığı hardal
2-3 diş sarımsak
çok az zeytinyağ,tuz

YAPILIŞI

3 ayrı tencerede suyu kaynatıyoruz kaynattığımız sulara tuz,gıda boyalarımız ve sıvıyağ ilavesi yapıp makarnalarımızı ayrı ayrı renklendirdiğimiz kaynattığımız suda haşlayıp süzüyoruz.Soğuduktan sonra sosumuzu üzerine gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.

RENKLENDİRİLMİŞ TUZLU KURABİYELER

Sevdiğiniz herhangi bir tuzlu kurabiye tarifinizi gıda boyaları ile renklendirip farklı kalıplarla kesip sıradan bir kurabiyeyi neşelendirebilirsiniz:)

GÖKKUŞAĞI PATATES SALATASI



YAPILIŞI

9-10 patatesi haşlayıp eziyoruz,
2çorba kaşığı mayonez
1-1,5 çorba kaşığı yoğurt
tuz çok az zeytin yağ
3-4 diş sarımsak hepsini bir güzel karıştırıp,renklendirilmek üzere farklı kaseler bülüyoruz.
Her kasedeki patates salatamızı istediğimiz renklerde jel veya toz gıda boyaları ile renklendirip soğutacağımız kabımıza her renkten birer kaşık birer kaşık ekleyip üzerine streç sarıp iyice soğuyana kadar buzdolabiında muhafaza ediyoruz.Servis zamanı kabımızı ters çevirip arzu edilirse üzerine ince ince kaeseceğiniz maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUUUNNN:)

NOT:Çikolatalı tuiles'lerimizin tarifini daha önce hem blogda hemde Yeşil Elma Oktay Usta'nın programında vermiştim.Tekrar hatırlamak yada yeni fark edenler için daha önce yayınladığım linki isteğiniz üzere veriyorum:)

http://zuhalyalcin.blogspot.com/2006/11/tarinli-ve-ikolatali-tuiles.html


2008 de sofralarınız renkli,bereketli ve hoşsohbetli geçsin.

Cumartesi, Kasım 24, 2007

YEMEK BLOGLARININ VE OKURLARININ BAŞI SAĞOLSUN:((


Sanal ortamın en acı gerçeğiyle karşılaştırdın bizleri:(((

Çok üzgünüm :((

Çok şey var yazılıp çizilecek ama bu gidiş üzerine boğazda yumru oluyor sözler ve yazılacak hiçbir şey kalmıyor:((

Sen de gerçek dünyadasın artık rahat uyu arkadaşım tüm sevdiklerimize de selam söyle:(

Alahtan rahmet kederli ailesine de başsağlığı dilerim:(

MEKANIN CENNET OLSUN ARKADAŞIM:(


http:///www.esranintaziyedefteri.blogspot.com adresinde sizlerde duygularınızı paylaşabilirsiniz.

Cumartesi, Kasım 10, 2007

SENİ HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK ARIYORUZ ATAM:(




Anıtkabir mucizesi!

Geçen yıl Anadolu Ajansı foto muhabiri Tolga Adanalı tarafından çekilen ve tüm Türkiye'de büyük beğeni toplayan fotoğrafın başka bir benzeri bu yıl da yine Anadolu Ajansı foto muhabiri Volkan Furuncu tarafından çekildi. Atatürk'ün görüntüsünün, bir bayrak üzerinde yeraldığı ve Anıtkabir'in göründüğü fotoğraf medyanın büyük ilgisini çekti.
Geçen yıl 10 Kasım'da Anıtkabir'le Kocatepe Cami'ni aynı karede yansıtan AA foto muhabiri Tolga Adanalı'nın fotoğrafı tartışma yaratmıştı. Kocatepe camii ile Anıtkabir'in aynı karede yeralıp almayacağı tartışılmış, Habertürk Genel Yayın Yönetmen yardımcısı Murat Ongun bu fotoğrafın foto montaj olduğunu iddia etmişti. Tolga Adanalı ise, Murat Ongun'un iddialarına noter huzurunda cevap verip aynı fotoğrafı yeniden çekmişti.
Anadolu Ajansı foto muhabiri Volkan Furuncu'nun bu yıl çektiği fotoğrafın altında ise şu açıklama yeraldı:

TURKIYE CUMHURIYETI'NIN KURUCUSU, BUYUK ONDER MUSTAFA KEMAL ATATURK'UN, EBEDIYETE INTIKAL EDISININ 69. YILDONUMU TUM YURTTA VE DIS TEMSILCILIKLERDE ANILACAK. ANITKABIR CEVRESINDEKI BINALARDAN BIRININ DUVARINA ASILAN ATATURK VE TURK BAYRAGI POSTERI, BINANIN CAMINDAN OBJEKTIFE BOYLE YANSIDI. (ANADOLU AJANSI - VOLKAN FURUNCU)

Pazartesi, Ekim 29, 2007

CUMHURİYETİMİZİN 84.YILI KUTLU OLSUN

BİZ DOĞRUDAN DOĞRUYA MİLLETSEVERİZ VE TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ.CUMHURİYETİMİZİ DAYANAĞI,TÜRK TOPLULUĞUDUR.

M.KEMAL ATATÜRK



BAĞDAT CADDESİ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ 29-10-2007

Pazartesi, Ekim 22, 2007

YÜREĞİMİZ YANIYOR

ŞEHİTLER ÖLMEZ,
VATAN BÖLÜNMEZ!!!



Pazartesi, Ağustos 13, 2007

KARNAVALIMIZ 1 YAŞINDAAAAA.......;)))


Bu güzel ve enfes pasta sevgili arkadaşım bloğumun isim annesi hepinizin de yakından tanıdığı Pastacı Burcu'cuğuma ait.Sevgili Burcu bana unutulmaz bir doğum günü sürprizi hazırlamıştı geçtiğimiz günlerde;)
Canım arkadaşım çok yorulmuştu gerçekten enfes leziz mamaların bulunduğu bir masa ile bizleri ağırladı evinde;)Bizleri diyorum çünkü tanıdığım bütün blog sahibi arkadşlarımı da davet etmişti;)Canım arkadaşım o kadar zarif ve ince ruhlu biri ki pastamı bile son dizimin konseptinde hazırlamıştı;)
Diğer blog arkadaşlarıma da sonsuz teşekkür ederim ;)
Hepiniz o kadar şeker ve tatlısınız ki yüreğinizdeki güzellikleri bir kez daha sergilediniz;)Sizleri çooook seviyorum;)
Önce o muazzam leziz masada kimler vardı şöyle bir bakalım ne dersiniz;)
Şunu söylemeliyim ki hepimiz büyük bir heycanla fotoğraf çekme çabasında olduğumuzdan birarada resmimiz maalesef bulunmuyor;(

Evet ilk resim fotoğraf çekme çabasında olan sevgili arkadaşlarım;)Ufuk Mutfak'ta sevgili UFUK'cuğum,Kırmızılı esmer güzeli bayanımız Mutfak'ta Hoş Seda'nın maharetli SEDA'sı ve gerilerde nezaketle önce siz sonra ben fotoğraflarım diyen Sevgili Pastacı BURCU'cuğum;)veeee enfes masamız detaylarını diğer fotoğraflarda yakından göreceksiniz;)Şimdi diğer konuklarımız;)

Nihayet sıra bana geldi diyip makinası ile masayı görüntüleyen sevgili Burcucuğum;)Hemen yanında eh birazda sizleri görüntüleyelim ama diyen sevgili arkadaşım Peçete'den Notlar sevgili AYŞEM'ciğim;)
Aaaa beni gönül rahatlığı ile görüntüleyebilrsin diyen sevimli sevimli bakan sevgili arkadaşım Hanimiş IŞIL'cığım;)
Sen izin almadan beni nasıl çekmeye çürret edebilirsin diyen eli belinde olan ama çekilmesinden de çaktırmadan oldukça mutlu ifadeye bürünen sevgili arkadaşım da Pasta malzemeleri.com sevgili BERNA'CIĞIM;)))

Aaaaaa Ayşem sen kızları çekersen bende seni çekerim amaaaa diyen sevgili Seda ve OHhhhhh ne iyi ettinde sende onu görüntüledin diyen arkadaşımda sevgili HİLAL'ciğim (Hilal henüz blog sahibi değil ama üzüm üzüme baka baka kararırmış;)Bizim aramızda biraz daha olursa onu da blog sahibi yaparız;)))
Efendiiiiim sıra geldi muhteşem masamızaaaaaaa....

Tarfiler yavaş yavaş veriliyor blogları takip etmenizi öneririm,çünkü şimdi göreceğiniz tüm mamalar birbirinden lezzetliydi;)

Fırınlanmış Fesleğenli Domates dilimleri

Çikolatalı lezzet ve enerji topları;)

Limonlu Minik Cheese Cake

Peynir ve biberli tuzlular

Kabaklı-Peynirli kiş

Peynir Dlgulu salatalık dilimleri ve avakado dip soslu rokalı pastırmalı kanepeler

Salam kaşarlı Sandviçler-Zeytin ezmeli cips-patates salatası

Sevgili Ufuk'cuğumun da hünerli ellerinden çıkan şık şıkıdım Kısır;)

Sevgili Ayşem'ciğimin kendileri mini ama lezzeti kocamaaaan olan limonlu-haşhaşlı kekleri;)
Mesajları süprizleri kutlamaları ile beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma tekrar tekrar teşekkür ederim;)
İYİ Kİ VARSINIZ;)

VEEEEE SON RESİİİİİİİM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sizlerle tam 1 yıldır birlikteyiz huzurlarınızda Bloğumun isim annesi benim en büyük destekcim ve kardeşim olsa inanın bu kadar çok sevebilirdim dediğim kişi Sevgili Pastacı Burcu'cuğuma çok çok teşekkür ederim şimdiye kadar yaptığı tüm sevgi dolu içten yardımları dostluğu ve kardeşliği için;))
Canım Burcu'cum İyiki varsın;)


EVEEETTT PASTAMIZI KESME ZAMANIIIIIIIIIIII
HEPBİRLİKTE YENİ MAMALARLA GEÇİRECEĞİMİZ NİCE YILLARAAAAAAAA....